Pablo sareng Virginia, ku Marcel Mithois. Hubungan singget

Aya buku anu anjeun balikeun deui sacara rutin sareng kuring ngalakukeun ieu unggal-unggal kuring pulang, Pablo sareng Virginia, nu Marcel Mithois. Mangrupikeun salah sahiji buku anu, pikeun waktos, umur atanapi hubungan khusus, tetep tetep aya dina buku mémori vital literatur jeung anjeun kudu maca deui éta ti jaman ka jaman. Pikeun terus neguhkeun diri dina kesan éta sareng nikmati, anu ogé penting. Dinten ieu kuring nuju nyarios perkawis anjeunna.

Marcel Mithois

Wartawan, novelis, penulis naskah drama sareng panulis skenario Perancis, lahir tanggal 15 Juni 1922 di Port Saïd (Mesir) sareng pupus di Paris dina 2012. Panulis sababaraha karya suksés sareng Jacqueline Maillan salaku Croque-monsieur y Panonpoé Tilelep, anjeunna ogé panulis skrip pikeun serial tipi Les Quatre cents Coups de Virginie, diadaptasi tina kolomna dina mingguan Perancis Days.

Dina waktos anu sami aranjeunna ogé masihan anjeunna a kolom humoris naon éta Pablo sareng Virginia, sareng naon anu kagungan loba kasuksésan. Anjeunna nyerat langkung ti dua ratus salami opat taun tanpa gangguan sareng ogé nyebarkeun buku kalayan sababaraha pilihan diantarana. Aranjeunna malah ngadamel sérial Tipi anu ogé diadaptasi di dieu sareng tiasa ditingali dina TVE dina 1968. Aranjeunna dibéntangan di dinya Carlos Mendy kawas Pablo na Conchita Montes kawas Virginia.

Pablo, Virginia sareng kuring

Carita ngeunaan Pablo sareng Virginia, perkawinan Parisian tanpa murangkalih, mangrupikeun babad waktosna - taun genep puluh - sosial sareng séntiméntal, dipidangkeun ngalangkungan petualangan sareng misadventures na. Urang Pablo ngawartosan aranjeunna dina jalma kahiji sareng sadayana aya rujukan atanapi dibintanginya Virginia, wanoja anu watekna istiméwa pisan, impulsif sareng kadang teu sadar tapi sok lucu.

Kuring sumping ka aranjeunna nalika kuring mendakan aranjeunna hiji dinten dina umur dalapan puluhan taun kuring dina rak di kamar bibi kuring di nagara éta. Panutupna ngajantenkeun kuring nyokot buku sakaligus sareng ningali. Teras kuring terang yén éta hadiah ti indung kuring ka bapak kuring, anu ngalanggan Círculo de Lectores. Masalahna nyaéta ti 1964. Sareng kuring dibawa ka imah.

Boro-boro lami kuring maca na éta salah sahiji pangaruh munggaran kuring pikeun rasa pribadi kuring pikeun maca sareng nyerat sareng sora naratif lalaki.

Nikah parisian

Kalayan panon ayeuna Pablo sareng Virginia Éta henteu lirén janten bacaan anu naif sabab kurangna pura-pura tibatan ngahibur kalayan banyolan dumasar kana karakter anu sabalikna pisan tina palaku protagonis sareng seueur kaayaan ambigu atanapi luar biasa dimana aranjeunna kalibet.

La tenang, diukur jeung ngarti nempatkeun Pablo, pagawé kantor saderhana sareng sepi, nikah ka Virginia, ibu rumah tangga, sareng cinta pisan ka anjeunna. Anjeunna ngawartoskeun ka urang, kalayan seueur kahakéan tapi ogé kaasih, kalembutan sareng ironis, episode dibintanginya, anu sabalikna, nekad, impulsif sareng kadang teu sadar, tapi angger ditangtukeun pikeun ngalakukeun hiji hal atanapi ngalakukeun ni'mat. Konci antara dua nyaéta silih hinaan pikeun éta kalemahan atanapi cacad.

Ku kituna, 25 petualangan dipilih anu aya dina buku sareng dicarioskeun dina bab pondok mimitian tina ayana dumasarkeun ka diajar nyetir atanapi ngojay -dua anu paling lucu- dugi ngatur pésta pikeun barudak babaturan atanapi musibah kaulinan kartu, ngadamel tina adi adi sareng sababaraha barudak anu teu mungkin atanapi ngurus anjing ageung (anu sanés) sobat anu sanés. Tapi anjeunna ogé keukeuh Diajar jogét tari klasik atanapi pulas, nyerat buku sareng maen golf, anu ngalaporkeun séri kaayaan anu langkung anéh sareng pikaresepeun tibatan Virginia nyobian pikeun ngajawab ku cara anu pangsaéna atanapi paling merenah pikeun dirina.

Aya ogé sababaraha bab anu diatur perjalanan pakansi atanapi sareng réréncangan, sapertos dua perjalanan laut anu pinuh ku teu disangka-sangka sareng salah paham, angkat ka lapangan sareng pasangan pasangan anu sanés atanapi moro bebek lucu di anu sanésna usaha Virginia pikeun menonjol di masarakat.

Pondokna

Una langkung ti maca hampang sareng ramah anu ngan ukur tiasa kahontal sugan di toko buku kalayan tradisi atanapi panangan kadua sareng katilu dina alam semesta sastra dina internét.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.