John Ortiz

Gelar dina pendidikan nyebut basa sareng sastra, ti Udone (Universidad de Oriente, Núcleo Nueva Esparta, Venezuela). Profésor universitas di departemén sajarah, sastra Spanyol sarta Amérika Latin, kitu ogé musik (harmoni jeung maén gitar). Kuring damel salaku panulis, nangtung dina puisi sareng narasi kota. Sababaraha buku kuring nyaéta: "Transeúnte", carita pondok; "Antologi uyah", sajak. Kuring ogé damel salaku panyipta kontén, proofreader sareng pangropéa téksu.