Novel ku Gaston Leroux

Gaston Leroux cutatan

Gaston Leroux cutatan

Gastón Leroux mangrupikeun panulis Perancis, wartawan sareng pengacara anu ninggalkeun tanda dina literatur waktosna berkat novel misteri na. Di antarana, dua installments mimiti serial detektif Joseph Rouletabille na utamana kawentar. Nyaéta, Rusiah kamar konéng (1907) jeung Parfum nona hideung (1908).

Tangtosna, eta mangrupakeun sacrilege pikeun ngaleungitkeun The Phantom tina Opera (1910), kreasi Leroux nu kawentar. Teu anéh, judul ieu geus diadaptasi pikeun leuwih ti saratus sandiwara, séri televisi jeung pilem fitur, boh Éropa sarta Hollywood. Dina total, pangarang Parisian medalkeun 37 novel, 10 carita pondok jeung dua sandiwara salila hirupna.

Rusiah kamar konéng (1907)

Protagonis

Joseph Rouletabille nyaéta detektif amatir anu protagonis dalapan novél Leroux. En Le mystere de la chambre jaune —judul asli Perancis— diungkabkeun yén ngaranna sabenerna nickname. Ku jalan kitu, surname na bisa ditarjamahkeun salaku "globetrotter", kecap sipat panasaran pikeun budak digedékeun di panti asuhan agama di Eu, hiji komune deukeut Normandia.

Dina awal saga, investigator umurna 18 taun sareng "profési nyata" na nyaéta jurnalistik. Sanajan umur ngora jeung inexperience na, anjeunna nunjukkeun pangabisa deduktif "langkung conscientious ti pulisi". Naon deui, dina kasus kahijina anjeunna kedah nungkulan Ballmeyer, penjahat internasional anu terkenal sareng seueur idéntitas.

Analisis jeung pendekatan

Rusiah kamar konéng Ieu dianggap novél "misteri kamar dikonci" munggaran. Ieu dingaranan plot na, di mana penjahat sigana undetectable téh bisa muncul tur ngaleungit ti kamar disegel. Ku sabab kitu, publikasi aslina tina judul-antara Séptémber jeung Nopémber 1907-gancang bray pamiarsa koran. L'Ilustrasi.

Narator carita nyaéta Sinclair, babaturan pengacara Rouletabille. Aksi lumangsung di puri Château du Glandier. Palih ditu, Mathilde Stangerson, putri nu boga urang, kapanggih tatu serius dina laboratorium bawah tanah (ditutup ti jero). Ti titik éta, hiji konspirasi intricate numbu ka kaliwat protagonis sorangan laun kakeunaan.

karakter penting lianna

  • Frédéric Larsan, pamimpin detektif pulisi Perancis (Rouletabille curiga yén anjeunna Ballmeyer);
  • Stangerson, élmuwan anu boga benteng jeung bapana Mathilde;
  • Robert Dalzac, tunangan Mathilde Stangerson sareng tersangka utama pulisi;
  • Jaques, butler kulawarga Stangerson.

Parfum nona hideung (1908)

En Le parfum de la dame en noir Peta revolves sabudeureun loba karakter ti installment miheulaan. Awal buku ieu nembongkeun panganten anyar Robert Darzac jeung Mathilde Stangerson pisan rileks dina bulan madu maranéhanana sabab musuh kulawarga sacara resmi maot. Ujug-ujug, Rouletabille disebut deui nalika musuh kejam na muncul deui.

Misteri janten progressively deeper, disappearances anyar jeung kajahatan anyar lumangsung. Antukna, jeunganjeunna ngora Joseph junun meunang ka handap sakabeh hal berkat akal getol na… Tétéla éta reporter téh putra Mathilde jeung Ballmeyer. Panungtungan ngagoda putri Prof Stangerson nalika anjeunna ngora pisan.

Novel séjén anu dibintanginya Joseph Rouletabille

  • Rouletabile di Istana Tsar urang (Rouletabille chez le tsar, 1912);
  • puri hideung (Chateau noir, 1914);
  • The kawinan aneh tina Rouletabille (Les Étranges Noces de Rouletabile, 1914);
  • Rouletabile di pabrik Krupp (Rouletabille chez Krupp, 1917);
  • Kajahatan of Rouletabile (Kajahatan Roulette, 1921);
  • Rouletabile jeung gypsies (Rouletabille chez les Bohémiens, 1922).

The Phantom tina Opera (1910)

Sinopsis

Runtuyan kajadian aneh pisan lumangsung di Paris Opera salila 1880s.. Fakta-fakta misterius ieu ngayakinkeun jalma-jalma yén fungsina angker. Sababaraha urang malah mere kasaksian geus katempo sosok kalangkang, jeung beungeut tangkorak jeung kulit yellowish jeung panon kaduruk. Ti mimiti narator negeskeun yen hantu teh nyata, sanajan eta manusa.

Rusuh ensues nalika penari ngaku geus katempo jurig dina pagelaran panganyarna diarahkeun ku Debienne na Poligny. sakedap deui, Joseph Buquet, masinis téater, kapanggih maot (digantungkeun handapeun panggung). Sanajan sagalana sigana nunjukkeun bunuh diri, conjecture misalna teu sigana logis lamun tali ti gallows teu kapanggih.

Annex: daptar sareng sesa novel Leroux

  • Nu ngajual chip saeutik (1897);
  • hiji lalaki peuting (1897);
  • tilu kahayang (1902);
  • sirah saeutik (1902);
  • Isuk-isuk moro harta karun (1903);
  • Kahirupan ganda Théophraste Longuet (1904);
  • raja misteri (1908);
  • Lalaki anu ningal sétan (1908);
  • kembang bakung (1909);
  • korsi nu dilaknat (1909);
  • ratu Sabat (1910);
  • Dinner tina busts (1911);
  • pamajikan panonpoé (1912);
  • Petualangan munggaran Chéri-Bibi (1913);
  • Cheri-Bibi (1913);
  • Balaoo (1913);
  • Chéri-Bibi jeung Cecily (1913);
  • Petualangan Anyar Chéri-Bibi (1919);
  • Kudéta Chéri-Bibi (1925);
  • kolom naraka (1916);
  • kampak emas (1916);
  • konfiks (1916);
  • Lalaki nu mulang ti jauh (1916);
  • Kaptén hyx (1917);
  • perang ghaib (1917);
  • haté nu dipaling (1920);
  • tujuh klub (1921);
  • boneka getih (1923);
  • mesin maehan (1923);
  • Little Vicent-Vicent urang Natal (1924);
  • Teu'Olympe (1924);
  • The Tenebrous: Ahir Dunya & Getih di Neva (1924);
  • The coquette dihukum atawa petualangan liar (1924);
  • Awéwé jeung kalung buludru (1924);
  • Mardi-Gras atawa putra tilu bapa (1925);
  • loteng emas (1925);
  • The Mohicans of Babel (1926);
  • para pemburu tari (1927);
  • Tuan Aliran (1927);
  • Pouloulou (1990).

Biografi Gaston Leroux

Gaston Leroux

Gaston Leroux

Gaston Louis Alfred Leroux lahir di Paris, Perancis, dina 6 Méi 1868, kana kulawarga jegud padagang. Salila nonoman anjeunna ngahadiran pasantren di Normandia sateuacan diajar hukum di ibukota Perancis. (Anjeunna nampi gelar dina 1889). Sajaba ti éta, panulis hareup diwariskeun rejeki leuwih ti sajuta francs, jumlah astronomi dina waktu éta.

Padamelan munggaran

Leroux squandered warisan antara bets, pihak na exesses kalawan inuman, kituna, urut millionaire ngora kapaksa digawé pikeun ngarojong dirina. Proyék penting kahijina nyaéta salaku wartawan lapangan sareng kritikus téater L'Echo de Paris. Tuluy indit ka koran isuk éta, dimana anjeunna mimiti nutupan Revolusi Rusia Kahiji (Januari 1905).

Acara anu sanésna anjeunna aub pinuh nyaéta panalungtikan ngeunaan Opera Paris kuno. Di ruangan bawah tanah anu dipager - anu dina waktos éta masihan balét Parisian - aya sél sareng tahanan Komune Paris. Saterasna, dina 1907 anjeunna ninggalkeun jurnalistik ka detriment tulisan, karep anu dibudidayakeun ku anjeunna ti jaman mahasiswa di waktos senggang.

Karir sastra

Kalolobaan tina Carita Gaston Leroux nunjukkeun pangaruh anu kasohor ti Sir Arthur Conan Doyle sareng ti Edgar Allan Poe. Pangaruh panulis Amérika cemerlang teu bisa dipungkir dina setélan, archetypes, psikologi karakter jeung gaya naratif Parisian. Sadaya fitur ieu tiasa ditingali dina novel munggaran Leroux, Rusiah kamar konéng.

Dina 1909, Leroux serialized dina majalah The Gaulois de The Phantom tina Opera. Kasuksésan anu luar biasa nyababkeun judulna janten buku anu populer pisan dina waktos éta sacara nasional sareng internasional. Dina taun anu sarua, panulis Gallic ieu ngaranna Chevalier tina Legion d'honneur, hiasan pangluhurna (sipil atawa militer) dileler di Perancis.

Warisan

Dina 1919, Gaston Leroux jeung Arthur Bernede -babaturan deukeut- nyieun Paguyuban Cineroman. Tujuan utama perusahaan pilem éta pikeun nyebarkeun novel anu tiasa robah jadi pilem. Dina taun 1920-an, panulis Perancis diakuan salaku pelopor dina genre detektif Perancis., rating nu eta mertahankeun nepi ka poé ieu.

Ngan tina The Phantom tina Opera Langkung ti 70 adaptasi parantos dilakukeun antara bioskop, radio sareng televisi. Sajaba ti éta, karya ieu geus mere ilham leuwih ti saratus judul kaasup novel karya pangarang séjén, sastra barudak, komik, téks nonfiksi, lagu jeung sagala rupa sesebutan. Gastón Leroux maot dina 15 April 1927 alatan inféksi ginjal; Abdi yuswa 58 taun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.