Nasib pahlawan

Chufo Llórens (1931-) parantos kéngingkeun jabatanana salaku salah sahiji wawakil anu kawéntar tina novel bersejarah Spanyol ku kaunggulan nyalira. Teu anéh, bukuna parantos dipuji pikeun akurasi setélanana sareng data anu disayogikeun. Nasib pahlawan (2020), henteu terkecuali; sakali deui, panulis Catalan parantos nunjukkeun réalisasi dokuméntasi anu hébat.

Mangrupikeun saga kulawarga epik anu lumangsung antara suasana bohemian Paris sareng tradisionalisme Madrid tina puluhan taun mimiti Abad ka-20. Éta mangrupikeun waktos anu ditandaan ku dua konflik bersenjata: Perang Ageung di Éropa sareng Perang Rif antara Spanyol sareng Maroko. Salaku tambahan kana ieu, plot of suspense, action, love, jealousy and prevarication konvergen in the text.

Sobre el autor

Chufo Llórens lahir di Barcelona di 1931. Sateuacan ngahaturanan nyalira pikeun nyerat, anjeunna diajar Hukum, sanaos kaseueuran karir profesional na didaptarkeun pikeun promosi sareng ngahasilkeun acara. Saatos pensiunan, di 1986 anjeunna ngaluncurkeun Teu aya kajadian dina wengi, perdana sastrana, Saprak harita anjeunna parantos ahli dina genre novel sajarah.

Dina 2008, Llórens diterbitkeun Kuring bakal masihan anjeun lahan, buku anu dikerjakeun ku anjeunna ampir lima taun padamelan antara panilitian sareng nyerat. Judul éta janten titik balik dina karir sastrana berkat anjeunna 150.000 salinan vdijual dina sataun mimiti dileupaskeun. Daptar karyana réngsé ku buku-buku anu dipidangkeun di handap ieu:

  • Kusta anu sanés (1993)
  • Catalina, anu buronan ti Saint Benedict (2001)
  • Saga anu dikutuk (2003)
  • Laut seuneu (2011)
  • Hukum anu adil (2015)
  • Nasib pahlawan (2020).

Wengkuan karyana

Nepi ka kiwari, Buku Chufo Llórens langkung ti sajuta salinan dijual, ditarjamahkeun kana langkung ti belasan bahasa. Éta basa kaasup: Jerman, Czech, Denmark, Finlandia, Italia, Belanda, Norwegia, Polandia, Portugis, Romania, Serbia, sareng Swédia. Kusabab kitu, reputasi sastrana parantos ngalangkungan wates Spanyol; éta diaku di panjuru Éropa.

Karakteristik tina novel sajarah Chufo Llórens

Motivasi, pangaruh sareng skénario

Dina wawancara sareng El pais (2008), Llórens nyatakeun yén ledakan jinisna "parantos timbul kusabab pasar parantos nungtut. Pasokan sareng paménta mangrupikeun pangaturan anu hébat ngeunaan naon anu dipikaresep sareng henteu dipikaresep, dina momen ieu hoyong terang hal-hal ti jaman baheula narik minat pamiarsa sareng pikeun kuring novél sajarah mangrupikeun cara pikeun pencapaian anu langkung ambisius sapertos biografi atanapi topik-topik buku anu sanés " .

Kitu ogé, panulis Catalan nunjuk ka Alejandro Núñez Alonso salaku salah sahiji panulis anu paling boga pangaruh dina karyanaatawa. Kaseueuran karyana disetél di kota Barcelona, ​​tapi plot na umumna henteu diwatesan ku hiji kota. Nyatana, seueur carita Llórens 'nyentuh bénten bagian Éropa sareng, antukna, asup kana buana sanés.

Perang salaku sumbu transversal

Gempa sosial anu parah sareng konflik perang mangrupikeun dua sering téma dina novel Chufo Llórens. Di lingkungan anu bentrok ieu, karakter anu jero pisan bakal maju, otentik, manusa, didorong ku cita-cita sareng perjuangan internalna nyalira. Tangtosna - éta henteu tiasa dina buku panulis Barcelona - sadayana ogé didokumentasikeun sareng dijelaskeun sacara lengkep.

Epochs

Jaman abad pertengahan di Barcelona mangrupikeun sumber inspirasi anu tetep pikeun Llórens dina terbitan kahijina. Nya sapertos kitu Catalina, anu buronan ti Saint Benedict, Kusta anu sanés y Saga anu dikutuk. Teras lebet Hukum anu adil y Nasib pahlawan Panulis Catalan parantos difokuskeun kana acara neuralgic - ogé di Barcelona - akhir abad ka-XNUMX sareng awal abad ka-XNUMX, masing-masing.

Analisis sareng Ringkesan Nasib Pahlawan

Sababaraha kajadian anu diubaran dina novel

  • Perang hébat
  • Perang Rif antara Spanyol sareng Maroko
  • Kadatangan karéta api munggaran di Spanyol
  • Telepon anu munggaran muncul di daérah Iberia.
  • Pamanggihan kapal selam.

karakter

Protagonisna nyaéta José Cervera, saurang bangsawan ti Madrid sareng Lucie Lacroze, putri pembantu Perancis. Mimitina, José bogoh ka Nachita, putri tunggal ti India anu kabeneran ngaliwat ibukota Spanyol. Pikeun bagianna, Lucie narik ati Gerhard, pelukis ngora Jérman anu hoyong janten guru.

Najan kitu, prasangka masarakat sareng parobihan anu tangtu nyusahkeun input salamet tina duanana karep. Teras, rapat antara José sareng Lucie dipungkas ku union séntiméntal. Janten, carita na museur kana jalan tilu barudak pasangan éta: Félix Pablo sareng Nicolás.

Dijual Nasib pahlawan ...
Nasib pahlawan ...
Teu aya ulasan

Tempat sareng momen bersejarah

Novel dimimitian taun 1894, waktos di mana kamahéran sareng kultus borjuis Spanyol aranjeunna ngabedakeun sareng kamiskinan sareng karasa kelas anu paling goréng. Kasaruaanana ieu mangrupikeun kuman tina sababaraha paséa sosial anu jahat sareng konspirasi anarkis.

Teras, kahirupan sadidinten anggota carita robih sacara drastis kusabab Perang Dunya Kahiji sareng Perang Rif. Nalika alur dikembangkeun, sababaraha karakter ngalangkungan situs warna coklat rupa-rupa siga Gurun Sahara, Melilla, Lisbon, Paris sareng Caracas. Dongéng na puncakna dina pertengahan taun 1920an.

Gaya sareng unsur fiksi sajarah di Nasib pahlawan

Lokasi anu béda nyatetkeun corak corak sareng parobihan laju. Ogé, kaseueuran Portal kritik sastra nunjukkeun yén yayasan dokumenter tina buku ieu pantes ditalungtik. Dimimitian tina yayasan anu padet ieu, Llórens parantos ngintun fiksi anu sanggup ngahijikeun bagéan romantis kalayan neuleu petikan anu pinuh ku petualangan, ramé sareng ramé sareng teu pasti.

Salaku tambahan, lukisan rinci ngeunaan costumbrist sampurna dilengkepan ku dialog anu kredibel, kalayan kecap-kecap anu khas dina waktos éta. Kukituna, langkung ti fiksi novél, buku na siga babad anu dicarioskeun ku saksian. Ku cara kieu, panulis Catalan ngatur supaya para pamaca tetep pingsan dina langkung ti 850 halaman anu dicutkeun ku narasi.

ulasan

Dina halaman wéb éditorial sareng dina situs-situs khusus pikeun literatur, Nasib pahlawan éta ngagaduhan skor rata-rata 8/10. Di Amazon, peringkat 5-bintang maksimum dileler ku 60% pangguna Internét; ngan 7% masihan éta kirang ti 3 bentang. Salaku tambahan, pengikut Chufo Llórens nunjuk kana judul ieu salaku karyana paling lengkep dugi ka ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.