Naon anu kedah diajar janten panulis

Jalma mikir naon anu kudu diajar pikeun jadi panulis

Pasti leuwih ti sakali anjeun geus nanya ka diri sual naon diajar jadi panulis. Ieu mungkin nu mikir yén pikeun ieu anjeun teu kedah nanaon leuwih ti gairah pikeun hurup. Atawa, sabalikna, nu boga pamadegan yén anjeun kudu ngalatih jadi pangarang "nyata".

Kabeneran aya dua téori anu leres.. Aya jalma anu henteu kedah diajar naon waé pikeun janten panulis sareng suksés. Sareng anu sanésna peryogi pelatihan anu nyukupan pikeun masihan konsistensi kana ideu sareng ngajantenkeun bukuna saé. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan subjek? Teras baca deui.

naon ari jadi panulis

Budak awéwé anu henteu terang naon anu kedah diajar janten panulis

Hayu urang mimitian ku pangbasajanna. Sareng terang naon anu dianggap panulis. Ieu tiasa janten jalma anu nyerat sareng, anggap we, anu saé dina éta.

Istilah sanésna, nyaeta jalma anu bade ngabaktikeun dirina kana nulis jeung nu nyieun buku, carita, puisi, jrrd.. Tapi sanés sabab anjeun terang kumaha nyerat anjeun parantos janten panulis.

Seueur jalma anu nyerat saé tapi henteu ngagaduhan sisi panulis. Janten naon anu ngabédakeunana? Nya, khususna bagian anu penting: bakat éta.

Sababaraha ahli nyebutkeun yén panulis bisa 'dilahirkeun' atawa 'dijieun'. Kontrasna nyaéta yén upami anjeun 'dilahirkeun panulis' hartosna anjeun gaduh bakat pikeun nyiptakeun carita, anjeun kreatif sareng ideu salawasna ngalir dina sirah anjeun. Di sisi anu sanés, anu 'ngalakukeun' nyaéta panulis anu, kalayan latihan, disiplin sareng téknik, ngahontal tujuan éta, nyiptakeun karya anu saé pisan.

Aya karir nulis?

Méja jeung pulpén jeung mangsi

Jawaban anu gampang, gancang sareng sederhana nyaéta "henteu", teu aya karir nyerat sapertos kitu. Tapi enya aya kursus jeung karir nu patali jeung eta sareng éta, sakapeung, aranjeunna mangrupikeun anu disarankeun pikeun diajar janten panulis.

Henteu ku diajar aranjeunna anjeun bakal dianggap panulis. Aya seueur jalma anu diajar aranjeunna sareng anu henteu suksés dina cabang éta. Kusabab kadang butuh "ciwit sihir" anu ngahartikeun pulpén anjeun. Atawa ngajelaskeun cara séjén, anjeun kedah terang kumaha nyaritakeun sareng ieu mangrupikeun hal anu aranjeunna henteu ngajarkeun anjeun di sakola atanapi di SMA.

Jeung naon eta ras? Urang mairan aranjeunna.

Sarjana Seni

Salah sahiji anu paling dikenal nyaéta Basa Hispanik, dimana basa Spanyol diulik ti lahir nepi ka kiwari, ningali nuansa nu geus robah, aturan éjahan, diajar klasik, jsb.

Tina sadaya karir, urang tiasa nyebatkeun yén éta anu paling caket sareng profési panulis sabab ngidinan Anjeun pikeun meunangkeun cecekelan dina kecap nu teu loba meunang. Sajaba ti éta, ku diajar pangarang penting sastra, anjeun gaduh rujukan jeung conto karya nu geus hasil, atawa sukses dina dasar poe-ka poé.

Dina ieu mungkin nu sababaraha jobs teu ukur resensi buku, tapi ogé nerapkeun pangaweruh dina carita atawa carita nu bakal kudu nulis ti scratch.

Jurnalisme

Karir séjén anu aya hubunganana sareng nyerat nyaéta Jurnalisme. Tapi ati-ati, sabab Latihan ieu nyiapkeun anjeun pikeun diajar prosés panalungtikan, ngumpulkeun inpormasi sareng nyerat artikel jurnalistik.. Sarta sanajan loba hal bisa coincide jeung sastra, kabeneran aya nu teu sagalana. Contona, nulis artikel ieu teu sarua jeung nulis buku. Ieu sagemblengna ngarobah cara anjeun nganyatakeun diri.

Sanaos kitu, éta tiasa janten pilihan anu saé, khususna pikeun "nyaho kumaha carana ngajual diri" salaku panulis.

karir pilem

Hiji pilihan anu teu loba mertimbangkeun, sarta sanajan kitu éta ngagaduhan seueur toko sareng ngalibatkeun padamelan salaku panulis (leuwih husus salaku panulis skenario), nyaéta karir pilem.

Éta sanés karir pikeun diajar nyerat buku atanapi novél, tapi éta kedah janten pilem sareng / atanapi séri, sabab éta bakal masihan anjeun dasar pikeun terang kumaha nyintésis karya kana naskah.

Sareng bengkel, kursus sareng master?

A panulis mimiti nulis

Pasti anjeun parantos ningali seueur kursus-kursus anu aya hubunganana sareng tulisan anu diémbarkeun dina Internét: kumaha nyerat novel, kursus novel detektif, horor ... Malahan pikeun ngagali kana plot, karakter, tungtung ...

Memang bener éta leuwih museur kana kabutuhan panulis, sareng teu aya ragu yén aranjeunna bakal ngalayanan anjeun langkung seueur tibatan gelar universitas anu langkung umum.

Tapi gumantung kana kursus, kumaha diajarna, silabus, jerona topik, jsb. Bisa atawa teu bisa dianggap alus. Utamana supados leres-leres tiasa dianggo pikeun anjeun.

Hal pangpentingna pikeun jadi panulis

Henteu paduli naon anu dianggap ku seueur pribadi Salah sahiji hal anu paling penting pikeun janten panulis nyaéta terang kumaha cara nyerat.. Kasalahan éjahan, nyalahgunakeun kecap jeung/atawa frasa, teu nyaho kumaha nerapkeun pangaweruh minimum ngeunaan éjahan, tata basa jeung linguistik hartina hiji jalma teu bisa dianggap salaku panulis alus. Untungna sadayana ieu tiasa diajar.

Naon deui anu diperlukeun? kreativitas. Dina pasar sastra mana sigana yen sagalana geus dijieun, meunang karya kaluar tina "topi luhur" nu aslina tur nembongkeun carita realistis tur well-dipintal pohara penting.

Kasimpulanana…

Kami henteu tiasa nyarios yén anjeun kedah diajar janten panulis. Loba kolot baheula teu diajar pisan. Sarta maranéhanana éta alus. Aranjeunna masih dianggap sababaraha pangalusna dina sastra kiwari. Tapi kami henteu terang kumaha aranjeunna kéngingkeun pulpénna janten hit. Kumaha lamun maranéhna méakkeun jam jeung jam maca atawa attending kelas jeung speaker séjén pikeun manggihan rusiah sastra?

Ku kituna, urang bisa disebutkeun yen aya sababaraha pangaweruh anu penting pikeun mibanda:

  • Aksara. Teu cukup pikeun nyiptakeun aranjeunna sareng éta waé. Upami anjeun leres-leres hoyong janten panulis anjeun kedah ngajantenkeun aranjeunna empathize, janten realistis, gaduh masa lalu sareng masa depan anu nandaan aranjeunna.
  • Narasi. Cara nyaritakeun, nyaritakeun carita, leuwih penting batan nu disangka. Sareng ieu sanés hal anu aranjeunna ajak di sakola atanapi lembaga. Pikeun ngahontal ieu, maca pisan sareng seueur nyerat mangrupikeun dua tugas penting.
  • titik stress. Éta bakal digolongkeun dina naon narasi, tapi aranjeunna bagian anu penting sabab aranjeunna anu tiasa ngancurkeun novel.
  • Kumaha carana ngajual novel. Sanajan sigana nu ieu lain topik anu panulis kudu nungkulan, tetep dina pikiran nu penerbit biasana teu promosi iwal anjeun hiji best seller sarta geus ditémbongkeun yén anjeun mindahkeun massa. Dugi ka ngahontal éta, anjeun kedah janten panulis sareng komérsial karya anjeun nyalira (sanaos anjeun nyebarkeun nganggo redaksi).

Upami anjeun henteu gaduh artos finansial pikeun diajar janten panulis, maka kami nyarankeun yén anjeun maca pisan, sadaya genre, sareng nganalisa kumaha pangarang sanés nganggo basa pikeun milih caritana pikeun narik perhatian pamiarsa. Sanajan mimitina teu sadar, saeutik-saeutik bakal ngalarapkeun pangaweruh anu dimeunangkeun sacara teu langsung. Tangtosna, ati-ati dina milih jinis buku sareng panulis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Freddy Valero cenahna

    Upami aya karir sareng disebut (karya sastra) tos aya sababaraha paguron anu aya dina usulanna.

  2.   Claudia cenahna

    halo
    Di Argentina aya latihan dina Seni Nulis.
    Universitas Seni UNA sacara umum sareng gratis, éta nawiskeun palatihan anu ngabimbing sareng ngiringan murid pikeun ngalangkungan rupa-rupa widang tulisan, puisi, skenario, naratif: carita, karangan, novel, tulisan nouvelle dina genre fiksi ilmiah. atawa pulisi. Kitu ogé pendekatan tina kritik.
    Karir dimimitian dina 2016 sareng parantos ngagaduhan lulusan, penerbit dilahirkeun di dinya, siklus bacaan, jsb.