Naon anu prepositions

Naon anu prepositions

Prepositions mantuan kami pikeun mesen gagasan urang dina téks dina cara cohesive. Ieu mangrupikeun istilah gramatikal anu tiasa mangpaat pisan dina nyerat téks naon waé. Urang kedah terang aranjeunna pikeun terang yén urang ngagunakeunana leres. Henteu ku terang kumaha nyarios basa urang tiasa nyimpulkeun naha urang ngalakukeun éta leres atanapi henteu.

Tapi jauh ti nyieun artikel tedious dina subjék ieu, Di dieu kami baris masihan anjeun conto pamakéan prepositions dina basa Spanyol. Émut yén kecap pangantét mangrupikeun daptar kecap anu urang sadayana diajar ku haté di sakola. Ieu pasti bakal ngagampangkeun pikeun nginget aranjeunna.

Naon anu prepositions

Preposisi mangrupa kategori gramatikal atawa golongan kecap anu fungsina pikeun ngahijikeun frasa (biasana nominal) atawa kalimah.. Frasa mangrupa struktur kecap, anu katégori utamana disebut inti tur mibanda fungsi sintaksis dina kalimah. Contona: frasa nomina nyaéta: "[anjing] barks" ([anjing] artikel definite + nomina atawa nomina).

Di sisi séjén, Conto frasa pangantét nyaéta «Adina mah resep coklat»; struktur anu diwanohkeun ku kecap pangantét [Ka adina mah] mangrupa frasa pangantét sarta dina hal ieu teu imah frase nomina [adina mah]. Conto séjén: "Pambunuhna ditéwak ku pulisi" [frase preposisional: ku pulisi].

Najan kitu, prepositions dina basa Spanyol pisan ilahar ngenalkeun kalimat. Conto: "Gadis anu kuring nyarioskeun ka anjeun dinten anu sanés damel di kolam renang kotamadya" [frasa preposisi: anu kuring nyarioskeun ka anjeun / di kolam renang kotamadya] / "Hirup di kota langkung saé tibatan anu kuring émut" [frasa prepositional: tina naon manéhna inget].

Budak awéwé diajar bosen

perbawa

Prepositions dina basa Spanyol nyaéta: ka, saméméh, handapeun, pas, kalawan, ngalawan, ti, salila, di, antara, nuju, nepi ka, ngaliwatan, pikeun, nurutkeun, tanpa, jadi, saterusna, sanggeus, versus jeung via.

Sababaraha di antarana geus fallen kana disuse. Urang tiasa mendakanana dina sababaraha karya klasik, atanapi dina naskah hukum. Kedahna hartina "di gigireun" (Imah patani téh ngepas walungan) jeung so "bass". Kami jarang ngagunakeun "cocok" atanapi ngadangu ti batur, tapi "kitu" masih umum dina basa hukum atanapi prosedural sareng, ku kituna, dina média: "Dua awéwé éta henteu tiasa uih deui ka nagarana. so hukuman pati". Pikeun bagian na, "versus" mangrupikeun anglicism anu ngan ukur dianggo dina waktos anu khusus (kompetisi olahraga atanapi kaulinan): "Dina pertandingan ayeuna aranjeunna nyanghareupan Real Madrid. lawan Atlético Madrid".

The prepositions gaduh wangun invariable (aranjeunna pernah robah), éta naha maranéhna teu boga gender atawa angka na fungsina mangrupa hubungan antara kecap, frasa jeung kalimah, sakumaha geus kami katempo. Aranjeunna tiasa dikontrak ku cara kieu: a + el (al) sareng de + el (del).

Biasana urang ngagunakeun kecap pangantét pikeun nganyatakeun gerak, tempat jeung waktu. Ieu nu paling umum: Kuring geus indit ka Florence pakansi ieu (gerakan), Kuring cicing di Madrid (tempat), Konsér dimimitian dina jam salapan (waktu).

Urang ogé bisa manggihan adverbs prepositional. Kecap katerangan mangrupakeun modifier tina kecap pagawéan jeung prepositions ogé bisa remen ngalengkepan verba a. Éta pisan sababna naha urang bisa manggihan adverbs kalawan penampilan kecap pangantét, utamana pikeun nangtukeun lokasi hiji hal. Di handap ieu mangrupakeun adverbs prepositional hibrid paling umum: luhur/luhur, handap/handap, hareup/hareup, tukang/tukang, jero/jero, luar/luar, sabalikna.

ogé, Aya deui konstruksi anu ngawengku kecap pangantét sarta disebut frasa pangantét., tapi ogé panyambung tékstual: sabab, dina raraga, ku kakuatan, sanajan, ngeunaan, ngeunaan, gigireun, sabudeureun, saméméh, patali jeung, nyanghareupan, saméméh, sanggeus, sakumaha keur, dina raraga, dina. di tengah-tengah, tibatan, kusabab, ngeunaan…

Notepad

Kagunaan sareng conto

A

Aplikasi: modo (Abdi nyerat a mesin sabab kuring resep éta), gerakan (Kuring sering ngarambat a Toledo sabab kuring damel di dinya), bagian poé (Aranjeunna sumping pikeun pariksa boiler a beurang), objék langsung jalma (Oh kitu a tatangga unggal isuk), umur (Kuring nikah a umur 25 taun), waktos / waktos pasti (Kelas nyaéta a dalapan), ekspresi tempat / jarak / poé / suhu / frékuénsi (Kamar mandi téh al latar / nyaéta a 200 km / Kami a Salasa / Kami a 20th / Kuring latihan dua kali a minggu), pupujian teu langsung (A kulawarga kuring resep laut), jadwal (buka ti 9 a 8), angkasa (Ti Madrid a Alicante ampir 500 km).

Numutkeun ka

Aplikasi: di payun (Barudak téh sateuacan sutradara / Maria ngadat sateuacan masalah)

saeutik

Aplikasi: tempatna (Sapédah téh dina tangkal).

con

Aplikasi: Instrumén (Kuring nelepon sagala jeung telepon sélulér kuring), pausahaan (Hirup jeung kabogoh kuring).

kontra

Aplikasi: oposisi / ngajempolan (Henteu leres yén Mariana meta kontra lanceukna).

De

Aplikasi: milikna (Ieu buku de Manuel), material (Meja nyaéta de kayu), jadwal (Perpustakaan dibuka de 9 nepi ka 8), origen / asal (Kuring kaluar de imah unggal isuk / Hans nyaeta de Jérman), pelengkap ngaran (tas de buah/buku de matematika), bagian (Naha anjeun hoyong sababaraha de jajan?), ngabalukarkeun (Manehna maot de kanker), angkasa (De Madrid ka Alicante ampir 500 km / Abdi bade mareuman televisi de kamar ieu), bagian poé dina hubungan hiji jam (Éta 5 de beurang).

ti

Aplikasi: tempatna (ti balkon kuring henteu tiasa ningali apoték), waktu (Kuring henteu ningali baraya kuring ti Natal), ngamimitian tindakan samentara (Digawé ti Maret nepi ka Oktober).

Durante

Aplikasi: extension samentara (Dolores henteu ngaroko nanaon salila kakandungan).

En

Aplikasi: tempatna (Urang istirahat en Majorca / ranjang téh en pangkeng / Hurup anu en méja / kaos kaki téh en mesin cuci), waktu (urang bakal ngapung en Juni ka Malaga / Kuring ngalakukeun pagawean di imah kuring en 30 menit).

Entre

Aplikasi: hubungan samentara (Entre Séptémber sareng Nopémber tatangkalan anu saé), pribadi (Entre Rosa sareng Julián badé ngajantenkeun kuring gélo), tina objék (Kuring undecided entre jam beureum jeung biru).

Nuju

Aplikasi: alamat (Urang kudu indit ka Salamanca), waktos perkiraan (Kuring parantos sareng Marta ka jam genep).

ka luhur

Aplikasi: titik tungtung hiji aksi samentara atawa henteu / tempatna (Kuring parantos damel ti saprak Maret ka luhur Oktober / Kuring bakal dianggo ka luhur jam genep / Urang ate ka luhur meunang fed up / Kuring bakal leumpang ka luhur taman jeung kuring bakal balik ka imah).

Ngaliwatan

Aplikasi: ngaliwatan / jeung (Kuring ngalakukeun dokumén ngaliwatan sertipikat éléktronik).

Para

Aplikasi: tujuanana (Kuring latihan keur meunang fit), panarima (Baju ieu keur Sarah), période waktu (Kuring kudu rengse ieu keur enjing), alamat (Kuring indit keur Girona dina sabtu minggu), pendapat (Kanggo abdi yén maranéhna moal datang ka kawinan).

ku

Aplikasi: ngabalukarkeun (Kuring diajar basa Jerman ku digawé), bagian poé (Digawé ku soré), waktu / tempat perkiraan (Abdi badé angkat ka Madrid ku November / Abdi resep leumpang ku pantai), ngaliwatan (Manéhna ninggalkeun ku lawang utama), prekuensi (Kuring masihan palajaran gitar tilu kali ku minggu), medio (Kuring balayar ku Internét), gaganti (manehna ngaganti mobilna ku motor), kasapukan / teu satuju (ku kuring moal datang).

nurutkeun

Aplikasi: modo (Abdi badé ngalakukeunana nurutkeun wartosan abdi).

dosa

Aplikasi: kurangna (Biasana sapertos pipa dosa uyah).

on

Aplikasi: tempatna (Kaméra nyaéta on ranjang), ngadeukeutan (urang geus cicing on jam salapan), rujukan / ngeunaan (Abdi resep ngobrol on bioskop).

saatos

Aplikasi: di tukangeun (Walungan téh saatos éta gunung).

via

Aplikasi: ngaliwatan (Kami ngirim dokuméntasi via fax / Urang bakal anjog di Alicante via Albacet).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Fernando cenahna

    artikel pisan metot. Sakumaha biasa ku henteu nganggo aranjeunna sadayana sadinten sareng tanpa disadari kami nganggo aranjeunna dina cara anu cacad. Sareng nalika urang nyalahgunakeun basa, pamikiran urang parah pisan. Hatur nuhun pikeun artikel basajan tur penting ieu.

    1.    Belén Martin cenahna

      Hello Fernando! Hatur nuhun pisan kanggo komentar anjeun. Ieu sok aya masalah anu aya hubunganana sareng basa anu ku urang sadayana dianggo tapi sakedik anu terang. Eta sia mikir ngeunaan eta bit.