Naha anjeun terang anu mana pangajen sastra anu paling penting?

Naon pangajen sastra anu paling penting

Unggal panulis, henteu masalah sabaraha anjeunna nyumputkeunana atanapi nyarios yén kapuasan saleresna nyaéta resep nulis (anu ogé), nyobian atanapi ngalakukeun sagala cara pikeun kéngingkeun hiji hal pangajén sastra... Naha dina kontes propinsi, kontes sporadis, saha deui saha anu kirang parantos ilubiung dina sababaraha kasempetan. Nyatana, dina Actualidad Literatura, bulanan kami masihan anjeun kamungkinan pikeun terang sababaraha kontes bulanan boh nasional boh internasional.

Dinten ieu kami nyaritakeun mana anu mangrupikeun pangajen sastra anu paling penting anu aya. Pasti aya diantara anjeun anu parantos terang aranjeunna, tapi kami yakin yén sababaraha diantarana ogé luput tina élmu anjeun. Ieu aranjeunna!

Hadiah Nobel

Naon hadiah sastra anu paling penting - Hadiah Nobel

Kumaha carana henteu nempatkeun heula penghargaan ieu!

Éta mangrupikeun hadiah pikeun sadaya hadiah: Hadiah Nobel pikeun Sastra mangrupikeun 5 hadiah anu khusus dituduhkeun dina surat wasiat dermawan Swedia Alfred Nobel. Dina cariosanna, penghargaan éta bakal dipasihkeun taunan "kanggo saha waé anu parantos ngahasilkeun karya anu paling luar biasa dina bidang pustaka, dina arah anu ideal." Lembaga anu tanggung jawab milih juara nyaéta Akademi Swédia sareng dipasihan Kamis mimiti Oktober unggal taun.

Sanaos hadiah pikeun sadaya hadiah, kumaha carana tiasa sanés, éta mangrupikeun hadiah rada kontroversial sabab dina sababaraha kasempetan éta henteu nganggap panulis sastrawan anu hébat: Marcel Proust, James Joyce, Kafka atanapi Borges ngan ukur ngan ukur opat diantarana.

Hadiah Cervantes

Salah sahiji urang!

El Hadiah Miguel de Cervantes pikeun Sastra dina Basa SpanyolOgé kawanoh salaku Hadiah Cervantes atanapi Hadiah Miguel de Cervantes, éta mangrupikeun hadiah pikeun literatur dina basa Spanyol anu dianugikeun taunan ku Kamenterian Kabudayaan Spanyol dina usulan tina Akademi Bahasa di nagara-nagara anu nyarios Spanyol.
Didirikeun taun 1976 sareng ieu, nempatkeun kanyataan anu panasaran, pikeun Borges aranjeunna tumaros. Saha waé anu ngéléhkeun éta ngagaduhan tuah sareng kahormatan pikeun nyandak nanaon deui sareng henteu kirang ti euro 125.000.

Pangajén Putri Asturias pikeun Sastra

nu Pangajen Putri Asturias pikeun Hurup Aranjeunna sateuacanna dikenal salaku Pangéran Asturias Award pikeun Komunikasi sareng Kamanusaan, khususna dugi ka 2014, nalika Pangeran Asturias janten raja, sareng putrina Leonor, kéngingkeun jabatan Putri Asturias.

Pangajén ieu parantos dipasihkeun ti saprak 1981, ka jalma atanapi sakelompok jalma anu karya kréatip atanapi panilitianna ngagambarkeun sumbangan anu relevan pikeun budaya universal dina bidang literatur atanapi linguistik.

Anu terakhir dipasihkeun pikeun:

  • 2010: Amin maalouf, panulis ti Libanon.
  • 2011: Leonard Cohen, pujangga sareng penyanyi ti Kanada.
  • 2012: Philip roth, Novelis Amérika.
  • 2013: Antonio Munoz Molina, Novelis Spanyol.
  • 2014: John banville, Panulis basa Inggris.
  • 2015: Emilio Lledó Inigo, Filsuf Spanyol.

Panghargaan Nadal

GRA244. BARCELONA, 06/01 / 2015.- Panulis Zamora José C. Vales parantos kéngingkeun wengi ayeuna édisi ka-71 tina penghargaan Nadal ku novél na "Cabaret Biarritz", salami gala édisi ka-71 tina penghargaan anu dilélérkeun wengi ayeuna di Barcelona. EFE / Alberto Estévez

GRA244. BARCELONA, 06/01 / 2015.- Panulis Zamora José C. Vales parantos kéngingkeun édisi ka-71 tina penghargaan Nadal wengi ayeuna ku novél na «Cabaret Biarritz», salami gala édisi ka-71 tina penghargaan anu dilélérkeun wengi ayeuna di Barcelona. EFE / Alberto Estévez

Pangajén ieu dileler ku penerbit, sabab éta dianggap penghargaan Sastra Komérsial, tapi teu kurang pentingna.

Éta dikabulkeun ti 1944 pikeun pagawéan anu paling henteu diterbitkeun dipilih ku Ediciones Destino (milik Grupo Planeta ti mimiti 90an). Kasohorna aya dina hadiah sastra tertua anu dilélérkeun di Spanyol. Ayeuna, na wakaf anu 18.000 euro y éta gagal unggal 6 Januari.

Anu terakhir dipasihkeun pikeun:

  • 2010: Clara Sanchezku «Naon anu nyumput nami anjeun».
  • 2011: Alicia Gimenez Bartlettku Dimana moal aya anu mendakan anjeun.
  • 2012: Alvaro Pomboku «Geter pahlawan».
  • 2013: Sergio Vila-Sanjuanku "Éta di awang-awang."
  • 2014: Carmen amoragaku "Hirup éta."
  • 2015: Jose C. Valesku "Cabaret Biarritz".
  • 2016: Koswara tina Tangkalku "Malem ampir sadayana."

Tapi diantara sadayana anu dipasihkeun dugi ka ayeuna, pikeun kuring, salah sahiji anu paling berharga dina kapasitas pribadi, pikeun Carmen Laforet, dina 1944 (anu pangpayunna) pikeun novel na "Teu nanaon".

Hans Christian Andersen Award

The Hans Christian Andersen Award, sering disebut salaku "Hadiah Nobel Saeutik" de la naratif barudak, mangrupikeun penghargaan internasional anu dilélér unggal dua taun, salaku pangakuan kana sumbangan anu berkepanjangan pikeun literatur barudak sareng nonoman. Dileler dina dua kategori: panulis sareng ilustrator.

Jawara nampi a medali emas sareng ijasah ti leungeun Ratu Dénmark.

Salaku kanyataan anu panasaran kuring bakal nyaritakeun éta ngan ukur spanyol ngagaduhan hak istiméwa pikeun ngagaduhan éta: Jose Maria Sanchez Silva (panulis karya terkenal "Marcelino, roti sareng anggur") dina 1968.

Award Planét

Pangajén kategori komérsial Spanyol sanés anu dipasihkeun ku Editorial Planeta nyalira, parantos dipasihkeun sakedik waktos di Barcelona dina pertengahan Oktober.

Saha anu meunang Planét Award kéngingkeun seueur pisan euro 601.000. Hadiah 150.250 euro ogé dilélérkeun ka finalis.

Anu meunang anu terakhir nyaéta:

  • 2010: Gambar placeholder Eduardo Mendoza (Spanyol), ku Gelut ucing. Madrid 1936 ».
  • 2011: Xavier Moro (Spanyol), ku "Kakaisaran anjeun".
  • 2012: Lawrence Silva (Spanyol), ku "Tanda meridian" (Novel ieu mangrupikeun bagian ka-7 tina séri Bevilacqua panulis).
  • 2013: Clara Sanchez (Spanyol), ku "Langit parantos uih deui."
  • 2014: Jorge Zepeda Patterson (Méksiko), ku "Milena atanapi femur pangageungna di dunya."
  • 2015: Alicia giménez (Spanyol), ku Lalaki buligir.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Elena cenahna

    Hatur nuhun, tapi nalika dugi ka hapé, tenggat waktos pangiriman parantos lami.

  2.   Elena Rangel cenahna

    Tulisan anu kapaké pisan. Penting pikeun terang ngeunaan penghargaan anu paling penting. Kuring ogé bakal nyungkeun inpormasi ngeunaan Kontes pikeun pemula. Hatur nuhun