Naha anjeun terang…? Natal sareng buku ...

Dinten ieu Wilujeng wengi, sareng gumantung kana kulawarga, asal usulna, budaya sareng tradisi na, éta diliwatan ku hiji cara atanapi cara anu sanés di panjuru dunya. Tapi naha anjeun terang kumaha pangeusi Islandia? Dinten ieu kami nyaritakeun panasaran ieu anu anjeun pasti bakal susuk, sahenteuna, di bumi anjeun.

Dina tulisan kami ngeunaan "Naha anjeun terang…? Natal sareng buku ... » Dinten ieu kami tanggel waler nawiskeun sababaraha inpormasi anu anjeun panginten henteu terang sareng anu aya hubunganana sareng waktos anu saé ieu sareng literatur.

Hawa Natal di Islandia

Naha anjeun terang yén Hawa Natal di Islandia kedah sareng kulawarga sareng ogé sapeupeuting maca buku? Leres, dina Hawa Natal aya anu tuang, ngarayakeun sareng di luhur sadayana, maca.

Penduduk Islandia gaduh kabiasaan masihan silih buku saatos tuang, kanggo nyéépkeun wengi maca (henteu aya hubunganana sareng cara urang, contona, di nagara urang ngarayakeun wengi ayeuna). Upami urang hoyong terang sabaraha lami aranjeunna ngagaduhan adat sastra ieu, urang kedah balik deui ka Perang Dunya II. Kusabab larangan pikeun impor nalika perang, aranjeunna ngamimitian tradisi ieu masihan buku, sabab éta dicitak di nagara éta sorangan.

Kami henteu nyarioskeun tradisi anu ngan ukur sababaraha kulawarga ti sakumna Islandia nuturkeun, henteu ... Éta mangrupikeun tradisi anu penting sareng jero-jerona aya di masarakatna, yén 70% buku Aranjeunna angkat di pasar tilu bulan sateuacan Natal. Fénoména ieu katelah 'Jólabókaflód' atanapi nyarios dina basa Spanyol, "Barrage buku Natal".

Cinta Islandia ngeunaan buku, didamel Reykjavik dingaranan the Kota Sastra ku UNESCO di 2003.

Kumaha saur anjeun ngeunaan tradisi Islandia ieu? Naha anjeun ngaraos dengki sapertos kuring nalika anjeun pendak? Naha anjeun badé netepkeun tradisi ieu di bumi anjeun pikeun Natal salajengna atanapi anjeun ningali éta jauh teuing dinten ayeuna?

Sareng ngamangpaatkeun tulisan ieu, kuring miharep anjeun sadayana pisan SELAMAT HARI RAYA!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.