Memoir buku geisha

Kenangan hiji Geisha

El Memoir buku geisha Éta mangrupikeun kasuksésan anu hébat nalika panulis nyebarkeunana, dugi ka tetep janten salah sahiji buku anu laris salami dua taun, sababaraha buku anu kantos dilakukeun.

Seueur jalma anu maca éta sareng kagum kana sababaraha prakték anu dilakukeun sareng budak awéwé sareng kumaha aranjeunna damel dina profési éta, dugi ka janten kontroversial, utamina kusabab jalma anu aranjeunna paling ngandelkeun nyerat karya éta. Tapi naon anu anjeun terang ngeunaan buku Memoirs of a Geisha? Salajengna urang bakal ngobrol ngeunaan anjeunna sareng sagala hal anu anjeun tiasa mendakan.

Naon buku Memoirs of a Geisha

Naon buku Memoirs of a Geisha

Hal kahiji anu anjeun kedah terang ngeunaan buku Memoirs of a Geisha nyaéta yén novél sajarah. Di jerona kajadian nyata dicaritakeun, tapi sakaligus fiktif. Sareng éta panulis, Arthur Golden, ditalungtik langkung ti lima taun ngawawancara geisyah anu béda, sababaraha diantarana dibéré langkung seueur dokuméntasi tibatan anu sanés. Janten, anjeunna nyusun carita fiksi dumasar kana kaayaan anu tiasa janten nyata, netepkeunana di Kyoto sateuacan pecahna Perang Dunya II.

Dina novel pangarangna ngenalkeun urang ka Chiyo, budak awéwé anu kageulisan na aya dina panonna. Anjeunna cicing sareng kulawargana di Yoroido sareng ngagaduhan adi. Masalahna nyaéta, nalika indung gering, bapak moal tiasa ngurus budak awéwé, sareng tungtungna ngajualna ka pangusaha lokal.

Chiyo yakin yén anjeunna parantos diadopsi, tapi henteu lami deui sadar yén anjeunna henteu sareng dicandak ka bumi geisha di Kyoto, dina pangawasan Ibu. Di dinya, anjeunna ngamimitian salaku hamba nuturkeun paréntah Hatsumomo sareng, nalika anjeunna ngagaduhan waktos, angkat ka sakola geisha.

Nanging, Hatsumomo ningali anjeunna salaku saingan, sareng nyobian ngaleungitkeun anjeunna ku cara naon waé supados anjeunna henteu janten geisyah. Tapi corak nasib anu ngajantenkeun Chiyo janten magang Mameha, geion Gion anu paling suksés, sareng ieu nyiapkeun anjeunna janten geisha anu pangsaéna. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeunna dimimitian ku ngaganti nami Sayuri.

Kami moal ngungkabkeun langkung seueur plotna, tapi anjeun kedah émut yén carita Chiyo rada sesah dina sababaraha petikan sareng éta ngajantenkeun pamaca gaduh waktos anu teu hadé nalika aranjeunna pendak.

Naon karakter dina Memoirs a Geisha

Naon karakter dina Memoirs a Geisha

Sanaos kanyataanna buku Memoirs of a Geisha dicaritakeun siga buku harian, kaleresan aya sababaraha karakter anu béda pikeun diperhatoskeun. Anu utama nyaéta:

  • Chiyo. Anjeunna protagonis anu teu dibantah, karakter anu katingali mekar dina sajarah.
  • Hatsumomo. Saingan Chiyo. Anjeunna geulis pisan sareng suksés pisan, tapi rasa benci, timburu sareng kareueus dirina ngaboloskeun dugi ka menetas rencana naon pikeun nyegah saha waé ti luhur na.
  • Waluh. Anjeunna mangrupikeun rerencangan kahiji Chiyo nalika dugi ka bumi geisha. Anjeunna ngagaduhan kasuksésan anu hébat pikeun waktos anu pondok, dibantuan ku Hatsumomo pikeun ngajauhkeun anjeunna ti Chiyo.
  • Mameha. Anjeunna geisha anu sanés, anu pangsaéna di kabupaten, sareng ogé gaduh kamandirian nyalira ku gaduh danna anu mayar biaya anjeunna (lalaki anu mayar anjeunna).
  • Présidén. Ngaranna Iwamura Ken sareng anjeunna ngagaduhan sababaraha patepungan sareng Chiyo. Pikeun anjeunna éta alesan janten geisha.
  • Umum Tottori. Éta mangrupikeun danna munggaran ti Chiyo (Sayuri).

Kumaha kontroversial éta buku

Memoirs of a Geisha mangrupikeun buku anu nunjukkeun, tanpa anesthesia, kahirupan budak awéwé ti saprak kulawarga "ngajual" anjeunna dugi ka janten geisha. Nanging, ieu sanés sadayana fiksi, tapi saleresna didasarkeun kana pangalaman anu dicarioskeun ku sababaraha awéwé ka pangarang na, Arthur Golden. Salah sahijina, Mineko Iwasaki, mangrupikeun anu paling ngaidentipikasi novel éta, sareng ku sabab éta, saatos diterbitkeun, anjeunna nyempad éta kusabab ngalanggar kontrak pangarang (numutkeun Iwasaki, anjeunna ngajamin total anonimna, kusabab sabab aya kode tiiseun diantara geisyah sareng ngalanggar éta mangrupikeun kalepatan anu hébat).

Ogé, dina kecap Iwasaki, buku Memoirs of a Geisha nunjukkeun yén geisha ngan ukur pelacur kelas luhur, padahal nyatana éta henteu. Atanapi leres yén kolot Iwasaki ngajual anjeunna ka geisha atanapi yén parawanna dilélang ka anu nawar paling luhur.

Konfrontasi ieu direngsekeun ku perjanjian non-yudisial antara panulis sareng geisha pikeun jumlah artos anu henteu diungkabkeun.

Naha aya buku deui engké?

Aya buku anu sami sareng Memoirs of a Geisha, tapi henteu salaku bagian kadua tina ieu. Ayeuna, saatos gugatan hukum anu dipiboga ku Mineko Iwasaki, anjeunna nyebarkeun buku, otobiografi anu mana anjeunna nyarioskeun carita anu leres ngeunaan kaayaan geisha. Judulna nyaéta Kahirupan hiji Geisha sareng diterbitkeun dina 2004.

Pilem adaptasi Memoirs of a Geisha

Pilem adaptasi Memoirs of a Geisha

Anjeun kedah terang yén buku, saatos kasuksésan dina penjualan, mangrupikeun tujuan seueur perusahaan produksi anu hoyong nyandak kana layar ageung. Sareng aranjeunna hasil.

Adaptasi buku, anu judulna sami, ngagambarkeun bagian tina naon anu dicarioskeun dina buku, sanaos henteu sadayana, sareng ngarobih sababaraha fragmen anu aya hubunganana sareng carita nyata. Salaku conto, salah sahiji adegan anu paling dramatis dina pilem ngalibatkeun seuneu, nalika kamar Sayuri kabeuleum saatos perdebatan sareng Hatsumomo sareng anjeunna henteu dipikaresep saatos ieu. Dina buku, usum gugur langkung laun, sareng ngan tungtungna Mameha sareng Sayuri masihan dorongan pamungkas, ngasongkeun anjeunna janten pelacur (dina pilem anjeunna langsung ngaleungit).

Nanging, éta ogé rada suksés sareng ngajantenkeun buku janten top seller deui bari.

Kusabab kitu, urang sok nyarankeun maca buku kusabab éta masihan visi, kadang-kadang bénten pisan sareng anu ditingali dina tipi (atanapi di bioskop).

Dupi anjeun parantos maca Memoir buku Geisha? Kumaha saur anjeun ngeunaan éta? Kami hoyong ngadangukeun pendapat anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.