Lolita ku Nabokov. Frasa klasik anjeun pikeun Jumaah Dolores ieu.

Es Jumaah kanyeri. Operasi munggaran kaluar tina liburan Easter na onomastics tina Duka yén urang aya di dunya, teu paduli kumaha aranjeunna keukeuh mangtaun-taun ka tukang pikeun ngarobih tanggal ka 15 Séptémber. Pikeun urang ti sakola baheula sareng seueur lolas di kulawarga urang teraskeun ngagungkeun ayeuna.

Sareng kado kuring kanggo dinten awal prosesi sareng torrijas ieu mangrupikeun ulasan ku Lolita, anu paling literatur sareng kawéntar ti pulpen panulis nasionalisasi Rusia lahir sareng Amérika Vladimir Nabokov. Aya kamana a analisis ringkes kalayan pilihan tina kalimat.

on Lolita

Mimiti diterbitkeun dina 1955, Lolita dianggap ku seueur kritik salaku a Maha karya tina sastra dunya kontémporér sareng a klasik modéren. Dina dinten na éta ditolak ku opat penerbit, didaptarkeun salaku pornografi. Tadina The Olympia Pencét, panerbit alit tina Paris khusus kana karya érotis, anu wani nyebarkeunana. Tilu taun sanggeusna éta muncul di Amérika Serikat.

Anjeunna langsung angkat a Lebu skandal, kontropérsi sareng kontropérsi, salian ti tuduhan pikeun nolak pantang sareng nunjukkeun sacara terbuka kahoyong masarakat anu paling henteu tiasa ucapkeun sareng poék. Popularitasna janten langkung ageung nalika Stanley Kubrick nyandak anjeunna kana pilem en 1962 kalayan naskah ku Nabokov nyalira. Aranjeunna dibéntangan di dinya James Mason, Shelley Winters, Peter Sellers sareng Sue Lyon. Teras aya deui vérsi tapi ieu anu paling diémutan.

Janten urang ngagaduhan padamelan kalayan maca prisma anu bénten-bénten anu ti mimiti carita romantis sareng érotis janten potrét masarakat anu ngan ukur mandiri. Sareng tangtosna, dina ieu kali anyar panilitian, sénsor literatur, arrobas sareng x pikeun jinis gramatikal sareng leresna politik, aranjeunna parantos nempatkeun dirina dina sorotan. Carita obsesi Humbert Humbert, guru umur opat puluh taun, pikeun Lolita anu ngora pisan teu aya anu henteu peduli.

 Sababaraha frasa na

  • Lolita, cahaya hirup kuring, seuneu tina jero awak kuring. Dosa abdi, jiwa abdi. Lo-li-ta: ujung létah ngalaksanakeun perjalanan tilu léngkah ka handap lalangit dugi ka beristirahat, dina katilu, dina ujung huntu. Nya éta Lo, ngan Lo, énjing-énjing, nalika anjeunna nangtung dina lima-kaki-dalapan dina hiji kaos kaki-kaos. Éta Lola nalika anjeunna nganggo calana. Éta Dolly di sakola. Éta Dolores nalika anjeunna asup. Tapi dina panangan kuring anjeunna sok Lolita.
  • Éta cinta dina tetempoan kahiji, dina panempoan terakhir, dina paningal naon waé.
  • Sareng aya anjeunna, kaleungitan di antara sadayana, ngilu ngasongkeun patlot, dipikahoyong ku guru-guru, sareng panon sadaya budak lalaki dina rambutna sareng dina beuheungna, Lolita kuring.
  • Ku harita kuring dina kaayaan pikagumbiraeun wawatesan jeung kabodoan; tapi dina waktos anu sami anjeunna ngagaduhan licik jalma gélo.
  • Kuring pikir yén sagalana mangrupakeun sual cinta; beuki anjeun resep ingetan, beuki kuat sareng muhrim éta.
  • Sadayana parantos sayogi. Saraf karesepna kakeunaan. Kasenangan anu sahenteuna bakal cukup pikeun ngabébaskeun sadaya surga gratis.
  • Ujug-ujug kami gélo, kagok, teu malu-malu, silih pikanyaah silih asih ...
  • Oh, Lolita, anjeun budak awéwé kuring, sapertos Virginia sareng Poe sareng Beatriz milik Dante.
  • Kuring melong manehna sareng melong manehna, sareng terang kalayan pasti sakumaha kuring kedah maot, yén kuring langkung bogoh ka anjeunna tibatan naon waé anu dibayangkeun atanapi ditingali di bumi.
  • Bayangkeun kuring: Abdi moal tiasa aya upami anjeun henteu ngabayangkeun kuring.
  • Kami silih bogoh ku cinta dini, sareng kekerasan anu sering ngancurkeun kahirupan déwasa.
  • Di dinya, di darmaga keusik, sababaraha méter ti kokolot urang, urang ngagoler sadayana énjing-énjing dina paroxysm petrified, ngamangpaatkeun unggal retakan berkah dibuka dina rohangan sareng waktos; pananganna, satengah disumputkeun dina keusik, ngageser ka arah kuring, ramo coklatna anu éndah beuki ngadeukeutan, sapertos dina impian;
  • Anjeunna ngagorowok kalayan nada nyaring dina sorana, sareng ngoyagkeun awakna, sareng ngagentraan, sareng ngalungkeun sirahna, sareng sungut kuring anu ngarenghik, purun juri, ampir dugi ka beuheung bulistirna, nalika kuring nyabak dada anu kénca na. keteg jajantung pangpanjangna pangpayunna manusa ekstasi atanapi monster anu kantos dikenal.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)