Leuweung tina opat angin

Leuweung tina opat angin

Taun ka tukang buku ieu dijual Leuweung tina opat angin, novel kajahatan sareng misteri anu dina waktu anu singget ngagaduhan édisi kadua. Anjeun panginten parantos ningali éta di toko buku sareng éta soca anjeun.

Ditetepkeun di Cantabria, buku ieu mangrupikeun salah sahiji buku anu paling seueur masihan pembicaraan, tapi perkawis naon leuweung Kaopat Angin? Saha anu nyeratna? Naha anjeun kedah maca éta? Kami bakal ngawartosan anjeun.

Anu nyerat Leuweung Kaopat Angin

Anu nyerat Leuweung Kaopat Angin

Sumber: María Oruña

Leuweung tina opat angin éta moal janten buku upami panulis María Oruña henteu ngagaduhan ideu. Nanging, sapertos seueur novél sanés anu ngamajukeun bagian tina sajarah anu tangtu, diperyogikeun sababaraha taun dokuméntasi pikeun sadayana dihijikeun sareng dihijikeun ogé. Nyatana, dina akhir buku panulis nyalira parantos nyarioskeun bagian-bagian naon anu nyata (tina carita atanapi legenda) sareng bagian mana anu fiksi, sahingga urang kéngingkeun ideu tina panilitian anu hébat anu anjeunna parantos laksanakeun.

Tapi saha ari María Oruña?

María Oruña lahir di 1976 di Vigo. Anjeunna panulis Galicia sareng buku ieu, Leuweung Kaopat Angin mangrupikeun buku munggaranna. Kasuksésan anu hébat sumping ka panulis ieu ku trilogi Puerto Escondido, tilu buku anu parantos diterbitkeun ku imah penerbit Destino sareng anu nyirian debut dina novel kajahatan, kalayan kasuksésan anu luar biasa sabab éta langsung ditarjamahkeun kana basa Catalan, Jérman sareng Spanyol. Perancis .

Leuweung tina opat angin mangrupikeun novel pangarang pangarangna, anu anjeunna kaluarkeun dina 2020, dina kurungan pinuh, tapi éta henteu ngahalangan dirina pikeun hasil.

Ayeuna, naha anjeunna ngan ukur panulis? Leres anu leres mah henteu. Nyaan Pelatihanna di hukum, sabab anjeunna pengacara. Tapi éta henteu ngajantenkeun anjeunna gelut janten panulis sareng ogé kolumnis. Salami 10 taun anjeunna damel salaku pengacara kuli sareng komérsial, sareng di 2013 nyaéta nalika anjeunna ngaluncurkeun novél anu munggaran diterbitkeun na, La mano del arquero, anu nyarioskeun pelecehan di tempat kerja sareng penyalahgunaan otoritas. Numutkeun ka panulis, novel éta dumasar kana kasus-kasus anu anjeunna kantos kenal ku karyana.

Naon perkawis Leuweung Kaopat Angin

Naon perkawis Leuweung Kaopat Angin

Sumber: María Oruña

Anjeun kedah terang perkawis Leuweung Kaopat Angin anu mangrupikeun novel anu lumangsung dina dua Kala. Di hiji sisi, jaman baheula, dimana anjeun ngagaduhan Dr. Vallejo sareng Marina, sadidintenna dina abad ka-XNUMX sareng sadayana anu tersirat, boh pikeun lalaki sareng awéwé.

Di sisi anu sanésna, anjeun gaduh ayeuna, sareng Jon Bécquer, sajumlah panaliti anu nuju milarian kabeneran, atanapi henteu, tina legenda.

Carita paselang antara dua garis, kusabab sadaya tokoh na caket hubunganana. Tiasa ditetepkeun, sanaos titik hubungan na nyaéta rajapati anu ngahubungkeun abad ka-XNUMX sareng Jon Bécquer's dinten ieu, nalika novel maju anjeun ningali kumaha tokohna langkung patalina sareng misteri utama: legenda salapan cincin.

Numutkeun ka legenda ieu, aya salapan cincin tina salapan uskup anu ngagaduhan kakuatan gaib, sanggup penyembuhan. Tapi kami moal ngungkabkeun langkung seueur ka anjeun supados henteu ngoréskeun nanaon tina buku.

Urang tinggalkeun anjeun teh sinopsis:

Dina awal abad ka-XNUMX, Dr. Vallejo ngumbara ti Valladolid ka Galicia babarengan sareng putrina Marina pikeun janten dokter di biara anu kuat di Ourense. Di dinya aranjeunna bakal mendakan sababaraha adat istiadat khusus sareng aranjeunna bakal ngalaman tumiba Garéja. Marina, resep kana ubar sareng botani tapi tanpa ijin pikeun diajar, bakal merjuangkeun konvensi anu waktosna ditumpukeun dina ilmu sareng cinta sareng bakal dilebetkeun dina petualangan anu bakal nyimpen rusiah langkung ti sarébu taun.

Di jaman ayeuna urang, Jon Bécquer, antropolog mahiwal anu damel milarian potongan sajarah anu leungit, nalungtik hiji legenda. Pas anjeunna ngamimitian panilitian, di kebon biara lami mayit lalaki anu dibaju watek Benedictine tina XIX nembongan. Kanyataan ieu bakal ngajantenkeun Bécquer lebet jero leuweung Galicia milarian waleran sareng nurunkeun léngkah-léngkah waktos anu héran.

Palaku utama

Di Leuweung Kaopat Angin urang bakal patepung seueur karakter tapi, aya tilu diantarana, anu menonjol pikeun gaduh sora nyanyi, atanapi kusabab panulis museur ka aranjeunna. Ieu nyaéta:

  • Dokter Vallejo. Éta aya hubunganana sareng karakter (ogé utami) Marina, sabab ieu téh putrina. Kala na milik jaman baheula, sabab anjeunna bakal nyaritakeun ngeunaan sajarah na di awal abad ka-XNUMX nalika anjeunna netep di Galicia sareng putrina damel salaku dokter di biara Ourense.
  • Kelautan. Anjeunna panginten tokoh utama saleresna novel. Anjeunna dugi ka biara Ourense taun 1830 sareng mimiti resep kana ubar (ku ramana) sareng botani (ku para wiku sareng ramana nyalira). Maka, éta nyimpang tina naon anu "normal" pikeun awéwé dina waktos éta, sareng payun ieu. Kaayaan dirina salaku awéwé hartosna yén anjeunna kedah ngalawan batasan-batasan ieu.
  • Jon Bécquer. Mangrupikeun karakter dumasar kana karakter séjén anu leres-leres aya. Dina buku anjeunna mangrupikeun detéktor seni anu aya dina balik legenda tina salapan cincin. Sababaraha ngajelaskeun anjeunna salaku Indiana Jones tapi anjeunna henteu resep resep anjeunna kusabab kapribadianana.

Naha buku unik atanapi saga?

Sababaraha kali, maca panulis anyar masihan urang sieun, utamina kusabab mode ngaleupaskeun bilogies, trilogies sareng sagas anu diwangun ku seueur buku, dimana carita na henteu bérés.

Upami urang ogé ngémutan yén sateuacan ieu, María Oruña ngaluarkeun trilogi, wajar yén anjeun gaduh ragu naha buku éta unik atanapi bagian tina saga.

Sareng panulis nyalira anu parantos ngajelaskeun: a carita sorangan. Nyaéta, dimimitian sareng dipungkas dina buku anu sami; tanpa langkung. Éta ngajantenkeun sadaya panilitian sareng alur kentel kana hiji buku anu tiasa gampang dibaca dina sababaraha dinten (salami éta ngahubungkeun anjeun, tangtosna).

Naha Anjeun Kedah Masihan Leuweung Kaopat Angin Kasempetan

Naha Anjeun Kedah Masihan Leuweung Kaopat Angin Kasempetan

Sumber: María Oruña

Anjeun parantos terang sakedik deui ngeunaan Leuweung Kaopat Angin, tapi panginten anjeun henteu kersa nyobian, atanapi anjeun henteu terang naha anjeun leres-leres kedah maca atanapi henteu. Aya sababaraha alesan pikeun ngalakukeun éta:

  • Mangrupikeun buku unik, nyalira. Upami anjeun henteu kantos maca panulis sateuacanna, lebet kana trilogi tiasa seueur teuing. Tapi anjeun tiasa maca buku kalayan awal sareng akhir pikeun milarian terang upami anjeun resep kalamna atanapi henteu.
  • Éta perkawis a bagian tina sajarah Spanyol. Sakali-kali urang langkung terang ngeunaan sajarah nagara-nagara sanés tibatan urang. Sareng éta duka pisan. Janten upami anjeun hoyong terang kumaha jalma cicing di daérah Spanyol di abad ka-XNUMX sareng ogé diajar ngeunaan alkémia, botani, ubar ... anjeun tiasa nyobian.
  • La awéwé ngagaduhan peran pamimpin dina novel. Sareng yén urang nyarioskeun ngeunaan abad ka-XNUMX, tapi urang bakal ningali kumaha awéwé di dieu ngabuktoskeun dirina ku cara anu keuna pisan.

Naha anjeun parantos maca Leuweung Kaopat Angin? Kumaha saur anjeun ngeunaan anjeunna?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.