Lalaki Marías. Wawancara sareng panulis The Last Dove

Lalaki Marías Mei kamari ngaluarkeun novel pang anyarna anu judulna Japati terakhir. Carmen Salinas, anu aya di tukangeun Men, ti Granada sareng parantos kéngingkeun Hadiah Novel Carmen Martín Gaite di 2017 kalayan debutna, Pukata, lauk sareng kadaharan ti laut. Hatur nuhun pisan waktos sareng perhatosan didamel pikeun masihan kuring wawancara ieu dimana anjeunna nyaritakeun ngeunaan karya anyar ieu sareng di luhur sadayana sakedik.

Lalaki Marías - Wawancara 

  • SASTRA SASTRA: The japati terakhir éta novél énggal anjeun. Naon anu anjeun carioskeun ngeunaan éta sareng ti mana ideu na asalna?

MEN MARÍAS: Andalusia éta salawasna asal. Peryogi ngabubarkeun dirina. Sareng éta Andalusia sapertos tukang rajapati anu alus: moal aya anu curiga. Saha anu tiasa teu percanten kana cahaya? Éta kalangkang anu nyingsieunan urang. Tapi di balik kajelasan sapertos kitu aya carita anu suram pisan. Poek pisan. Kacida alusna disumputkeun. Naon kadatangan urang Amerika di Rota dina taun 50an.

Rota, kota anu leungit di Spanyol beulah kidul anu ngan ukur ngagaduhan opat jalan anu ditempuh ku keledai anu dieusian ku saddlebag, dimana cai na sumping tina sumur sareng teu aya listrik, ujug-ujug ngabagéakeun datangna Amérika Serikat Amérika kana paménta pangkalan angkatan laut , Rolling Stones, Coca-Cola sareng Mickey Mouse. Urang Amérika sumping saatos sababaraha bulan di handapeun laut sareng kantongna dieusian artos sareng hoyong pisan pésta. Sadayana hampang, warna, musik ... sareng musna. Awéwé ngaleungit unggal dinten sareng teu aya anu nalungtik anjeunna. Salah sahijina nyaéta Inés, awéwé ngora Diana anu dipilarian ayeuna. Tapi pamilarian éta parantos frustasi kusabab Diana parantos némbongan di payuneun pangkalan angkatan laut anu rapil sareng ku jangjang ageung dijahit dina tonggongna.

  • AL: Naha anjeun émut buku munggaran anu anjeun baca? Sareng carita munggaran anjeun nyerat?

MM: Kuring henteu émut buku anu mimiti dibaca, anu jujur. Abdi émut anu mimiti anu leres-leres mangaruhan kuring: Kukituna nyarios Zarathustra, nu Nietzsche, anu kuring lumpat dina sabelas atanapi dua belas taun. Carita munggaran enya, tangtosna. Sigana mah kuring kantos nyerat carita anu sami salami hirup abdi: awéwé pikeun awéwé anu henteu tiasa mendakan tempatna di dunya.

  • AL: Panulis sirah? Anjeun tiasa milih langkung ti hiji sareng ti sadayana jaman. 

MM: Kapala panulis kuring Dostoyevsky, tanpa ragu, tapi aya seueur anu sanés anu bakal kuring sorotkeun: Camus, Max Aub, Clarín, Lorca, Pessoa, Thoreau, Zweig ... Ngeunaan adegan sastra ayeuna, Koswara tina Tangkal éta kadua pikeun ngaping.

  • AL: Karakter naon dina buku anu anjeun resep pendak sareng ciptakeun? 

MM: Ana Ozores, si Regenta, tina novél anu ngagaduhan nami anu sami. Anjeunna sigana kuring janten salah sahiji karakter anu paling narik dina sajarah pustaka sareng kuring bangga yén anjeunna asalna ti Spanyol.

  • AL: Naha anjeun ngagaduhan kabiasaan atanapi kabiasaan khusus nalika nyerat atanapi maca? 

MM: Tempatna kedah bersih pisan sareng rapih. Abdi henteu damel diantara anu ramé, Kuring meungpeuk, kuring henteu mikir jelas.

  • AL: Sareng tempat sareng waktos anu anjeun pikaresep pikeun ngalakukeunana? 

MM: La peuting, henteu diragukeun. Aya hiji hal dina wengi anu janten bumi hantu. Sareng literatur terang seueur perkawis ieu.

  • AL: Naha aya genre séjén anu anjeun resep? 

MM: Teu aya jinis anu kuring henteu resep. Jenis kelamin ngan ukur kotak warna hideung, pink, koneng ... anu penting naon anu aya di jero na.

  • AL: Naon anu anjeun baca ayeuna? Sareng nyeratna?

MM: Kuring maca sababaraha buku dina waktos anu sami. Ayeuna kuring sareng Liangna, anu terakhir di Pelabuhan Berna González; antologi Mayakovsky; Rahasia karya seni, ku Rose-Marie & Rainer Hagen sareng Motel voyeur urang, ku Talese. Abdi nyarankeun sadayana.

  • AL: Kumaha saur anjeun pamandangan penerbitan sareng naon anu mutuskeun anjeun nyobian nyebarkeun?

MM: Nyusahkeun. Éta rumit, éta mamang. Aya panulis kelas luhur kalayan plot anu paling pikaresepeun ngaluncurkeun buku-bukuna dina pasaran tanpa henti. Wawaran anu dibaca ku anjeunna ageung. Kuring miharep nyieun liang pikeun kuring antara aranjeunna sareng novél kuring ogé tiasa ngajantenkeun jalma resep kana dirina. Meureun bantosan aranjeunna, sabab buku anu sanés parantos ngabantosan kuring. Éta bakal anu pangsaéna. Éta alesan anu nyababkeun kuring nyebarkeun: buku-buku parantos masihan kuring seueur pisan, éta, upami kumaha waé kuring tiasa ngalakukeun pikeun jalma sanés anu parantos dilakukeun ku pangarang sanés pikeun kuring, kuring bakal ngarasa puas ku kahirupan. Dina karapihan. 

  • AL: Naha momen krisis anu urang alami hésé pikeun anjeun atanapi anjeun bakal tiasa ngajaga anu positip pikeun carita ka hareup?

MM: Mimpi ngalamun sadayana ieu parantos nganyenyeri urang sadayana, henteu terkecuali, sareng kuring pikir kuring bakal nyerat ngeunaan hal éta di hareup. Tapi éta henteu acan beristirahat. Hal-hal henteu dipikaharti dina momen urang tapi pikeun anjeun sareng, dina hal ieu, masih seueur keneh kanggo urang nimbangkeun naon anu parantos kajantenan. Pikeun milarian katerangan, cara pikeun narima éta.

Parobihan paradigma kedah diturut naha, urang damel sapertos kitu. Urang peryogi sadayana ieu kanggo netepan. Sakali kuring parantos ngalakukeun éta kuring yakin éta seni bakal nyobian ngajelaskeun éta. Sok kajadian. Éta pikeun seni. Mudah-mudahan kuring tiasa nyumbang sakedik. Sareng mudah-mudahan sadayana ieu bakal réngsé. "Moal lami deui" numutkeun konsepsi urang kana waktos, sanés numutkeun kana sajarah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.