_L. A. Rahasia_. 20 taun pilem klasik James Ellroy

Poe ieu teh Édisi ka-70 éta Festival Film Cannes éta réngsé énjing. Nya, dina éta tina taun 20 tukang éta adaptasi pilem tina LA Rahasia, judul novel anu paling kawéntar sareng terkenal tina James ellroy. Ngarah anjeunna Curtis hanson (pupus Séptémber kamari).

El Anjing bengong anjeunna diterbitkeun LA Rahasia en 1990 sareng aranjeunna parantos nyaluyukeun sababaraha karya ka bioskop. Kuring, anu parantos maca ampir sadayana ngeunaan Ellroy, ngagaduhan éta diantara novél samping ranjang kuring. Sareng tina pilem kuring ngan ukur tiasa nyarios yén kuring pikir teh adaptasi hadé mungkin sareng a karya seni kontemporer noir. Tinjauan ieu duanana mangrupikeun anu sanés pangiriman istimewa tina nyanghareupan yén aranjeunna parantos nempatkeun ka pulisi sastra urang. Kalayan ieu aranjeunna ngagaduhan leres pisan. Dina sagala.

Kuartet Los Angeles

LA Rahasia teh judul katilu tina anu disebut Los Angeles Quartet, diwangun ku Si Dahlia Hideung, Gurun anu hébat, LA Rahasia y Jazz bodas. Tilu tukang nuturkeun skéma a trio tokoh utama, biasa pisan panulis ieu.

Aranjeunna sadayana ngagaduhan pajeulitna boh dina struktur boh dina maca, kuring ampir bakal nyarios éta LA Rahasia nyaéta anu paling. Tapi éta naha aranjeunna pikaresepeun pisan dibaca. Pikeun éta sareng kanggo na gaya telegrafi sareng gaya, henteu cocog pikeun beuteung hipu atanapi roh anu leres sacara politis.

LA Rahasia

Sinopsis

Sanajan éta, 50-an. Impian Amérika babarengan sareng pornografi, la korupsi pulisi jeung intrigues di alam dunya kota. A rajapati massa heinous set kaluar sadaya alarm dina LAPD. Aya kahirupan tilu pulisi éta henteu tiasa langkung béda. Panilitian anu aranjeunna inisiatip bakal nempatkeun aranjeunna sacara pas bubu bubu yen aranjeunna gaduh langkung di jero tibatan di luar, sareng dina diri. Sareng balukarna tiasa paling parah.

karakter

Aranjeunna henteu kaetung. Kalayan anu fiktif, anu asli, salaku kapala legendaris LAPD, William H Parker, atanapi gangsters Jack Dragna atanapi Mickey cohen. Tapi hayu urang tingali pangpentingna.

  • Ed ExleyGuy Pearce. Ambisius sareng haus kamulyaan, pikeun ngahontal éta sanggup ngalanggar hukum naon waé. Anjeunna ogé badé ngaleuwihan bapakna, urut pulisi anu bergengsi sareng mogul hébat, ayeuna maot. Éta a jelema nu meunang lahir sareng kéngingkeun naon anu anjeun pikahoyong pisan.
  • Jack Vincennes (Kevin Spacey). Conto jenis ambisi anu sanés, nyaéta tina popularitas. Rasana langkung sapertos a selebriti, mangrupikeun panaséhat dina serial tipi terkenal (Piagam hormat) perkawis pulisi sareng teu gaduh euweuh scruples ngalirkeun inpormasi ka majalah tabloid. Tapi anjeunna ogé bakal kaseret ku plot anu bakal ngajantenkeun anjeunna ngémutan deui prinsip-prinsipna. Komo upami kasép.
  • Bud Bodas (Russell Crowe). Sadayana sabalikna ti anu sateuacanna. Ieu ditandaan ku maotna brutal indungna, anu anjeunna saksian nalika alit, sareng ngagaduhan anu khusus obsesi sareng tukang nyiksa awéwé. Janten telenges Como frustasi Ku sifatna kitu, éta diturunkeun salaku a panaliti anu saé, Anu payuneun sadayana boh dina panyilidikan boh tindakan. Kaahlianana mayar mahal, tapi éta ogé dikompensasi.
  • Dudley Smith (James Cromwell). Kaptén Smith, dina novel anu didadarkeun salaku Irlandia ruddy buleud, nyaéta tokoh anu sambung sapuluh-opatna. Salah sahiji leuwih hade ti sadayana anu diciptakeun ku Ellroy, pikeun salamet anu ngabuktikeun na sifat setan. Conto sampurna tina baddies badag sastra anjeun moal bisa nyingkahan ngagumkeun.
  • Lynn BrackenKim Basinger. Karakter awéwé dina karyana Ellroy kirang langkung, tapi aranjeunna gaduh seueur kakuatan sareng muatan émosional. Upami éta sanés obsesi tina karakter lalaki, aranjeunna bakal ngalakukeun tindakan atanapi mutuskeun dina éta. The palacuran méwah elegan anu niron Veronica Lake ngan ukur hiji mojang saderhana jalma kalayan ngan ambisi. Janten sanés paradoks yén anjeunna tetep sareng lalaki anu ogé henteu milarian kamulyaan.

Pilemna

Kumaha éta mustahil dikembangkeun dina basa sinematografi plot anu rumit pisan sareng éksténsif, panulis skrip brian helgeland sareng sutradara Curtis hanson aranjeunna ngadamel a karya rékayasa anu untungna tétéla pisan. Saé éta aranjeunna meunang oscar sataun saatosna skenario adaptasi pangalusna. Tapi di luhur sadayana aranjeunna ngagaduhan tetep panggih tina aslina. Aranjeunna ogé junun ngumpulkeun a Setélan luhung, soundtrack sareng fotografi. Sareng aranjeunna réngsé padamelan ku pilihan a matak paduan suara dina kaayaan rahmat.

Suksésna: nempatkeun kait anu saé sareng nami-nami bintang siga Spacey y Basinger (anu ogé meunang Oscar a aktris pendukung pangalusna). Aranjeunna ngagabung ku sababaraha sekundér fancy sapertos Cromwell (Luar Biasa sapertos Kaptén Smith, sanaos pisikna henteu saluyu sareng sastrana Smith). Sareng aranjeunna ngahontal éta dua rupa anu teu dikenal (Pearce y Crowe) bakal mangaruhan justru sabab teu tiasa dikaitkeun sareng rujukan sateuacanna, sahingga aranjeunna janten karakter éta.

hasilna: naon Upami aya anu henteu acan ningali, waktosna kedah dilakukeun pas kuring réngsé maca ieu. Jalma anu parantos ningali, hayu urang sebutkeun, sakitar 20 juta kali salami 20 taun ieu sareng urang terang dialog ku haté (sareng dina basa Inggris), sabab sakali deui henteu masalah ogé.

  • Langkung seueur ngeunaan LA Confidencial di dieu.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ADELE cenahna

    Pilem anu hebat dilakukeun, pamaén hebat. 20 taun parantos !!!. Abdi henteu bosen ningali anjeunna

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo cenahna

      Naon anu kuring tiasa béjakeun ka anjeun? Éta mah moal capé ogé ...

  2.   Nurilau cenahna

    Mariola, anjeun henteu tiasa masihan upeti anu saé pikeun pilem ieu anu mangrupikeun bagian tina kahirupan kuring. Anjeun parantos ngajadikeun kuring maot hoyong ningali, sareng éta ... kuring terang ku haté. Tulisan buleud, pilem buleud, adaptasi buleud, palaku buleud sareng Ellroy anu teu aya tandinganna.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo cenahna

      Nya kuring nyarios sami. Naon anu anjeun moal terang saatos kami nyarios rébuan kali? Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

  3.   Ricardo cenahna

    Ieu Hideung Dahlia ku pangarang anu sami, pilem anu megah sareng novél anu saé pisan, kuring gaduh dua anu disarankeun 10 tina 10

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo cenahna

      Sumuhun ogé. Anjeun gaduh rujukan pikeun La Dalia negra ogé, tapi pikeun kuring pilem Brian De Palma cicing jauh sateuacan sumping. Abdi langkung resep kana buku.