Kumaha cara nyerat anu paling laris

Kumaha cara nyerat anu paling laris

Nalika anjeun nganggap nyerat buku, anu anjeun pikahoyong nyaéta anu ieu, nalika anjeun nempatkeunana di pasar, seueur jalma anu mésér, maca, masihan pendapat anjeun ... Pondokna, éta janten suksés. Nanging, ieu hésé pisan kahontal. Nyatana, seueur anu kaluar kusabab serangan nasib, sabab aranjeunna diluncurkeun dina waktos anu pas atanapi kusabab aranjeunna gaduh bapa baptis atanapi ibu baptis. Éta henteu hartosna yén anjeun moal diajar diajar nyerat anu pangsaéna, tapi anjeun kedah tetep émut yén, dina persamaan ieu, kabeneran ogé ngagaduhan peran.

Ok ayeuna Kumaha carana nyerat penjual anu pangsaéna pikeun mertimbangkeun ninggalkeun padamelan anu bosen sareng ngabaktikeun diri pikeun nyerat? Nya, mimitina sadaya anjeun kedah terang naon faktor anu mangaruhan pikeun nganggap buku anu paling laris, teras anjeun kedah nuturkeun sababaraha trik pikeun ngajantenkeun buku pangarang anjeun janten salah sahiji.

Naon anu paling laris

Naon anu paling laris

Kecap best seller nunjukkeun, upami urang tarjamahkeun, kana "jual anu pangsaéna." Maksudna, fokus kana dunya sastra, éta bakal janten karya anu ngagaduhan kasuksésan penjualan anu hébat atanapi anu narik perhatian pamaca dugi ka aranjeunna henteu tiasa ngantunkeunana dugi ka akhir na nyarankeun ka sadayana.

Karakteristik ieu anu ngartikeun naon anu bakal jadi anu paling laris: buku anu janten suksés, anu gaduh rébuan penjualan sareng sadayana nyarioskeun perkawis éta. Conto na? Nya, Lima Puluh Nuansa Abu-abu, Rukun Bumi, Éta, Da Daérah Code ... Sadayana diluncurkeun sareng ujug-ujug keuna pisan, ditarjamahkeun kana sababaraha basa, janten buku anu laris sababaraha minggu, sareng sajabana.

Kumaha carana nyerat anu pangsaéna: strategi anu pangsaéna

Kumaha cara nyerat anu paling laris

Unggal panulis hoyong bukuna janten anu paling laris. Boh kusabab aranjeunna ngasilkeun langkung artos ku cara éta, atanapi kusabab seueur jalma anu maca éta, saleresna nyaéta kéngingkeun kecap sipat ieu henteu gampang. Mustahil? Boh. Tapi teu aya rumus sihir anu tiasa kami nyaritakeun pikeun ngahontal éta.

Naon anu tiasa kami masihan anjeun sababaraha strategi anu bakalan gampang pikeun mastikeun yén buku ieu ngagaduhan langkung seueur kamungkinan pikeun ngahontal éta. Disiapkeun?

Janten aslina

Upami anjeun hoyong nyerat penjual anu pangsaéna, anjeun kedah Pasihan pamiarsa hal anu henteu kantos aranjeunna baca. Ieu beuki hésé, sabab sacara praktis sagalana diciptakeun, tapi anjeun kedah nimbangkeun carita sacara umum sareng mikirkeun naon ajénna pikeun anu maca, naha éta tiasa dibédakeun tina buku anu sanés.

Salaku conto, upami aya seueur buku ngeunaan dominasi lalaki, naha henteu anjeun pikir yén salah sahiji dominasi awéwé bakal narik perhatian?

Anjeun henteu katingali upami anjeun teu gaduh pamaca

Pamiarsa mangrupikeun bagian anu penting pisan pikeun panulis, saéngga aranjeunna meryogikeunana pikeun buku kanggo dijual sareng dibaca. Tanpa pemirsa, aranjeunna henteu nanaon. Sareng ieu kalayan jaringan sosial henteu sesah pikeun kahontal.

Tujuan anjeun dina hal ieu nyaéta nyiptakeun komunitas pengikut, jalma anu anjeun terlibat, yén anjeun tumut kana akun sareng aranjeunna sadar kana naon anu anjeun lakukeun sareng naon anu anjeun pikagaduh. Jelas, anjeun moal kéngingkeun éta dina hiji dinten, sanés dina dua atanapi tilu. Atanapi mang bulan-bulan. Butuh sababaraha taun pikeun ngalakukeun éta. Sareng anjeun kedah konsisten, langkung transparan (sabab ieu beuki ditungtut ku panulis, jst.).

Janten, upami anjeun isin atanapi henteu resep dilebetkeun kana privasi anjeun, anjeun tiasa nyingkirkeun éta upami anjeun hoyong suksés sareng nyerat anu paling laris.

Ngobrol ngeunaan buku anjeun bahkan sateuacan anjeun béréskeun

Ieu pedang bermata dua janten anjeun kedah ati-ati pisan. Éta ngeunaan masihan pengikut brushstrokes ngeunaan naon anu anjeun damel. Kalayan kecap séjén, ngamajukeun buku sanaos teu acan réngsé.

El tujuanana nyaéta pikeun nyiptakeun harepanÉta pamiarsa hoyong maca éta gancang-gancang, yén aranjeunna mikanyaah sanés ngan ukur ku buku, tapi ku prosés nyiptakeun anu lumangsung.

Sareng naha urang nyarios yén éta pedang bermata dua? Nya, sabab persaingan anjeun ogé aya, sareng ideu aslina anu anjeun kantos gaduh, upami anjeun henteu ngurus naon anu anjeun carioskeun (sareng anjeun ngantepkeun basana) aranjeunna tiasa nyonto éta.

Janten kedah ati-ati naon anu anjeun ngungkabkeun.

Kumaha carana nyerat anu pangsaéna: strategi anu pangsaéna

Awas pikeun tren, konci pikeun nyerat anu terlaris

Nalika nyerat ngajual anu pangsaéna, anjeun kedah émut yén anjeun bakal ngagaduhan kasempetan anu langkung saé pikeun hasil upami anjeun nyandak anu dipikaresep ku langkung seueur jalmi, Entong panginten Salaku conto, Wawancara sareng Vampir suksés kusabab vampir, nalika buku na diterbitkeun menarik. Memang leres saatosna aya ledakan, tapi buku éta, kusabab kaaslianana, ngajantenkeun ieu tiasa dilakukeun.

Nya, anjeun kedah ngalakukeun hal anu sami, anjeun kedah nyobian terang naon anu dipikaresep ku jalma, naon anu aranjeunna hoyong baca. Sareng kumaha anjeun kéngingkeun éta? Nya, anjeun tiasa mariksa daptar anu laris, ngalakukeun survey di antara pengikut anjeun, atanapi waspada kana masalah budaya sareng sastra pikeun terang naon trend ayeuna (tapi ogé anu bakal datang, kusabab nyerat buku henteu dilakukeun sapeupeuting. isukan, kirang upami anjeun hoyong anu paling laris).

Buku anjeun bisnis

Henteu kunanaon mikir yén buku mangrupikeun harta karun, yén anjeun parantos masihan sagala anu anjeun tiasa lakukeun anu pangsaéna sareng naon anu anjeun pikahoyong nyaéta hasil. Tapi tong hilap yén éta bisnis. Naon ari éta hartosna? Nya, anjeun kedah mikir ku sirah. Unggal perusahaan mimiti ngadamel produk tanpa leres-leres terang naha badé dijual. Sareng hal anu sami kajadian ka anjeun.

Kusabab kitu, gaduh strategi penting pisan. Ahli nyarankeun yén éta sahenteuna kedah genep sateuacanna. Nyaéta, anjeun mimiti mikirkeun sagala anu anjeun peryogikeun, promosikeun, disebarkeun, jst. kalayan seueur waktos.

Emang anjeun moal kabawa perasaan sareng ilusi anu anjeun lebetkeun kana tulisan anjeun, anjeun kedah mikir yén éta mangrupikeun perusahaan sareng ngagaduhan sirah anu keren pikeun ngahontal tujuan pikeun nyerat penjual anu pangsaéna.

Promote

Sateuacan, salami sareng saatosna. Sok. Entong ngantep buku anjeun janten hilap sabab leres pisan anu ngajual paling henteu nunjukkeun yén éta kedah anyar, tapi éta, dina waktos anu ditangtoskeun, éta narik pisan perhatian anu mimiti dijual.

Ieu naha promosi penting pisan. Sareng dina sababaraha kasus éta kalebet parobihan ékonomi dina bentuk buku gratis (dina kertas sareng digital) pikeun jalma pikeun marios anjeun, nyarios ngeunaan anjeun dina média, jsb. Hal pangsaéna dina hal ieu nyaéta nyebarkeun anggaran dumasar kana kamungkinan anjeun.

Kalayan sadaya ieu kami moal mastikeun yén anjeun suksés nalika nyerat anu laris. Tapi anjeun tiasa langkung caket kana ngahontal éta. Naha anjeun ngagaduhan naséhat deui pikeun ninggalkeun kami?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.