Kumaha carana nyerat buku sareng nyebarkeunana

Kumaha carana nyerat buku sareng nyebarkeunana

Aya paribasa yén dina kahirupan anjeun kedah ngalakukeun tilu hal: gaduh murangkalih, melak tangkal sareng nyerat buku. Seueur jalma nurut kana tilu enggon ieu, tapi masalahna henteu ngalakukeunana, tapi kedah engké ngadidik éta budak, ngurus tangkal sareng nyebarkeun buku. Dina aspék panungtungan ieu kami rék eureun sangkan anjeun terang kumaha léngkah-léngkah cara nulis buku jeung medalkeunana.

Upami anjeun kantos hoyong nyerat tapi henteu kantos tekad pikeun ngalakukeunana, maka kami bakal masihan anjeun sadaya léngkah anu anjeun kedah laksanakeun supados anjeun tiasa ningali yén éta henteu sesah. Hal anu sesah nyaéta suksés kalayan buku.

Tip sateuacan nyerat buku sareng nyebarkeunana

Upami anjeun ningali sakedik dina pasar penerbitan, anjeun bakal sadar yén aya tilu jinis publikasi anu anjeun tiasa diaksés:

  • Nyebarkeun sareng penerbit, dimana aranjeunna jawab perenah, proofreading jeung penerbitan. Éta ngagaduhan pro sareng kontra, sabab penerbit dinten ayeuna henteu sami sareng sateuacanna (pikeun aranjeunna anjeun mangrupikeun nomer sareng upami penjualan anjeun saé maka aranjeunna mimiti langkung perhatian ka anjeun).
  • Nyebarkeun nganggo "éditor". Naha urang nempatkeun éta dina tanda petik? Nya, sabab éta penerbit dimana anjeun kedah mayar buku pikeun diterbitkeun. Jeung maranéhna mahal. Salaku tambahan, anjeun kedah mayar tambahan pikeun koreksi, perenah, jsb. Sarta eta bisa hartosna yén maranéhna ngecas Anjeun 2000 atawa 3000 euro pikeun print leutik ngajalankeun.
  • Pos leupas. Nyaéta, nyebarkeun sorangan. Leres, éta hartosna kedah ngarancang sareng ngabenerkeun diri anjeun, tapi kecuali dua hal éta, sésana tiasa gratis sabab aya platform sapertos Amazon, Lulu, jsb. nu ngidinan Anjeun pikeun ngamuat buku haratis tur nempatkeun eta diobral. Sareng anjeun henteu kedah investasi pikeun ngaluarkeun aranjeunna dina kertas; Tina platform anu sami ieu anjeun tiasa mesen salinan anu anjeun peryogikeun kalayan harga anu lumayan.

Anu penting nalika nyerat buku sanés kanyataan nyebarkeunana, tapi pikeun ngahibur sareng ngaraosan prosésna, hirup carita éta dina daging anjeun. Kanyataan medarkeunana, sareng kasuksésan atanapi henteu, kedah sekundér.

Léngkah-léngkah nulis buku sareng nyebarkeunana

Léngkah-léngkah nulis buku sareng nyebarkeunana

Lamun datang ka nulis buku jeung medarkeun eta, urang bakal ngabagi jalur kana dua bagian béda. Duanana interpenetrate, enya, tapi teu bisa dipigawé dina waktu nu sarua jeung lamun buku teu réngsé kahiji, eta teu bisa diterbitkeun.

Kumaha cara nyerat buku

Kumaha cara nyerat buku

Nulis buku téh teu sagampang nu disada. Anjeun bisa jadi boga gagasan hébat, nu hal kahiji anjeun peryogi, tapi upami anjeun henteu terang kumaha nyusunna sareng kumaha cara nyariosna Saluareun hiji atawa dua folio, teu make akal pikiran. Janten, léngkah-léngkah anu anjeun kedah laksanakeun pikeun turun damel nyaéta kieu:

Gaduh ideu

Kami henteu nyarios "ide anu saé", sanaos éta idéal. Tujuanana nya éta Anjeun terang naon anu anjeun badé nyerat, yén anjeun gaduh plot naon anu bakal kajadian.

Jieun naskah

Ieu hal anu hade pisan pikeun kuring, sarta éta ogé bisa méré gambaran ngeunaan extension nu bisa boga novel atawa buku nu bade ditulis. Tapi, awas, éta sanés janten skéma definitif. Biasana nalika anjeun nyerat ieu bakal robih, nambihan langkung seueur bab, ngembunkeun anu sanés ...

Jenis pituduh anu anjeun kedah laksanakeun? Nya, hal anu sami sareng terang naon anu bakal kajadian dina unggal bab anu aya dina pikiran anjeun. Lajeng carita anjeun tiasa nyandak kana kapribadian sorangan sarta robah, tapi éta bakal gumantung pisan.

Tulis

Lengkah saterusna nyaéta nulis. Henteu aya deui. Anjeun kedah leupaskeun sadaya anu anjeun pikirkeun dina dokumén jeung, lamun mungkin, ogé diatur ku kituna carita bisa gampang dituturkeun.

Ieu tiasa nyandak mana ti sababaraha minggu, bulan, atawa malah taun, jadi ulah discouraged. Hal anu pangsaéna anjeun tiasa laksanakeun nyaéta nyerat, tanpa mikir teuing kumaha hasilna. Bakal aya waktuna pikeun éta. Tujuan anjeun pikeun ngahontal kecap "Ahir".

Waktos mariksa

nu révisi biasana dilakukeun sababaraha kali, Teu ngan hiji, utamana jeung buku munggaran. Sareng anjeun kedah henteu ngan ukur mastikeun yén éjahanna leres, tapi plotna padet, yén teu aya fringes anu leupas, teu aya masalah atanapi hal anu teu pantes, jsb.

Anu dilakukeun ku seueur panulis nyaéta ngantepkeun buku éta sakedap supados, nalika nyandak éta, sigana énggal pikeun aranjeunna sareng aranjeunna langkung objektif. Di dieu eta bakal gumantung kana unggal jalma pikeun milih ninggalkeun atawa langsung nempatkeun maneh marios.

Boga maca enol

Un Zero reader nyaéta jalma anu maca buku sareng masihan anjeun pendapat anu objektif, kritis kana naon anu anjeun tulis, naroskeun patarosan ka diri anjeun bahkan nyarioskeun bagian anu langkung saé sareng anu anjeun kedah marios.

Ieu mangrupikeun pamariksaan anu mastikeun yén carita éta ngagaduhan soliditas anu ngamungkinkeun anjeun nyebarkeunana.

Kumaha carana nyebarkeun buku

Kumaha carana nyebarkeun buku

Kami parantos nyerat buku sareng nganggap yén anjeun moal nyabak naon waé tina sajarah anu ngabentuk éta (ieu kalayan nuansa, tangtosna). Janten waktosna pikeun mikir ngeunaan nyebarkeunana sareng, pikeun ieu, léngkah-léngkah anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta kieu:

Koréksi

Sanaos dina léngkah-léngkah saacanna kami parantos nyarioskeun ka anjeun pikeun marios novel sateuacan nyebarkeun éta, kaleresan anjeun gaduh profésional proofreading sanes ide anu goréng, rada sabalikna. Sareng éta jalma éta bakal leres-leres obyektif sareng tiasa ningali hal-hal anu anjeun henteu sadar.

Tata perenah

Lengkah satuluyna nyaéta ngararancang buku. Biasana nalika urang nyerat urang ngalakukeun dina format A4. Tapi Buku-bukuna aya dina A5 sareng gaduh margin, header, footer, jsb.

Pikeun sakabéh ieu kasampak alus anjeun peryogi program alus (pikeun informasi, hiji anu mindeng dipaké nyaéta Indesign).

Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun gaduh dokumén anu cocog pikeun nyitak dina format buku.

Panutup, panutup tukang sareng tulang tonggong

Investasi sanés anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta boga panutup, panutup tukang jeung tulang tonggong tina buku, Maksudna, bagian visual, jeung hiji nu bisa captivate pamiarsa pikeun nyokot buku anjeun sarta maca naon éta ngeunaan.

Ieu tiasa gratis (upami anjeun nganggo témplat) atanapi mayar upami anjeun nyuhunkeun jasa desainer pikeun ngajantenkeun anjeun.

Pasang

Tungtungna, ayeuna anjeun gaduh sadayana, waktosna pikeun ngirim. Atanapi henteu. Upami anjeun hoyong penerbit pikeun nyebarkeun éta, maka anjeun kedah ngirimkeunana sareng ngantosan aranjeunna ngaréspon..

Upami anjeun langkung resep ngaluarkeun éta nyalira, nyaéta, nyebarkeun nyalira, anjeun ngan ukur kedah ningali pilihan. Salah sahiji anu pang dipilih nyaéta Amazon, sabab teu aya biaya pikeun kaluarna.

Tangtosna, kami nyarankeun yén, Sateuacan ngalakukeun kitu, ngadaptarkeun karya anjeun dina Hak Cipta, komo kéngingkeun ISBN supados teu aya anu maok ide anjeun.

Ayeuna anjeun terang kumaha cara nyerat buku sareng nyebarkeunana, naha anjeun gaduh patarosan deui ngeunaan éta? Tanya kami sarta kami bakal ngajawab anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.