Kumaha cara nyerat otobiografi

Kumaha cara nyerat otobiografi

Bayangkeun yén anjeun parantos hirup pinuh. Anjeun parantos ngalaksanakeun seueur hal sareng anjeun moal hoyong saha waé anu hilap ngeunaan éta. Nyatana, bahkan mungkin generasi anu sanés tiasa diajar tina pangalaman anjeun. Tapi terang kumaha carana nyerat otobiografi henteu gampang. Kami malah tiasa nyarios yén éta mangrupikeun salah sahiji hal anu paling pajeulit anu anjeun tiasa nyanghareupan.

Sareng éta yén anjeun henteu ngan ukur kedah nyarioskeun ku cara anu tangtu, tapi anjeun kedah cukup persuasif pikeun ngajantenkeun anu maca kana pangalaman anjeun sareng hoyong terang sadayana anu kajantenan ka anjeun. Langkung tempo yén anjeun bisa jadi teu saha. Urang masihan anjeun sababaraha saran?

naon ari otobiografi teh

Anu mimiti, anjeun kedah terang naon otobiografi sareng kumaha bédana sareng biografi. Aranjeunna sigana sami tapi kanyataanana henteu.

Upami urang angkat ka RAE sareng milarian otobiografi, hasilna masihan urang nyaéta

"hirup hiji jalma ditulis ku dirina".

Ayeuna, upami urang sami sareng biografi, anjeun bakal ningali yén RAE nyandak sababaraha kecap ti luhur. Biografi hartina:

"carita kahirupan hiji jalma"

Sabenerna, bédana antara hiji istilah jeung lianna eta rests luhureun sakabeh on saha nu bade nulis carita éta. Lamun protagonis sorangan ngalakukeun eta, urang nyarita ngeunaan hiji otobiografi; tapi lamun anu ngalakukeun eta teh pihak katilu, sanajan baraya, mangka biografi.

Kumaha carana nyerat otobiografi: tip praktis

panulis otobiografi

Ngajelaskeun bédana antara otobiografi sareng biografi, éta waktosna pikeun ngaléngkah kumaha cara nyerat otobiografi. Sareng, pikeun ieu, teu aya anu langkung saé tibatan masihan anjeun sababaraha tip anu bakal ngabantosan anjeun mangpaatkeunana.

maca batur

Sareng khususna, urang ngobrol ngeunaan otobiografi sanés. Ku kituna anjeun bakal tiasa ningali kumaha batur ngalakukeun éta sareng éta bakal masihan anjeun ide kumaha anjeun kedah ngalakukeun eta.

Leres, kami terang yén hal anu terakhir anu anjeun pikahoyong nyaéta "nyalin" batur sareng anjeun bakal hoyong ngalakukeunana ku cara anjeun. Tapi sakapeung maca batur anjeun sadar sudut pandang anu béda anu kedah diperhatoskeun nalika nyerat.

Ogé, upami anjeun badé lebet kana éta genre sastra, sahenteuna anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngartos sareng terang langkung seueur ngeunaan éta. Kukituna, upami anjeun maca jalma sanés anu ogé nyerat otobiografi, anjeun bakal ningali kumaha aranjeunna "meunang" pamaca kalayan caritana.

Jieun kompilasi fragmen, carita, carita ...

nyieun otobiografi hal kahiji anjeun kudu néangan deui pikeun nginget eta bagian penting Naon anu anjeun hoyong kalebet dina buku anjeun? Ku alatan éta, paké notebook sareng sélulér pikeun nyerat sadaya ide, kaayaan, momen, jsb. Naon anu anjeun hoyong terangkeun dina buku anjeun?

Anjeun teu kedah nuturkeun pesenan. Ayeuna éta draf munggaran, brainstorm nu engké anjeun bakal ngatur dumasar kana carita. Tapi ieu penting sabab ku cara ieu anjeun bakal terang naon anu kudu disimpen dina buku sareng kumaha cara nyarioskeunana.

Upami anjeun buta, aya kamungkinan nalika anjeun nyegerkeun mémori, anjeun kedah uih deui pikeun nambihan deui (sareng langkung seueur padamelan).

Pikirkeun kumaha anjeun badé nyerat otobiografi

Hiji jalma nulis otobiografi na

Sering salah sangka yén otobiografi kedah nuturkeun kronologi. Nyaéta, ti lahir, atanapi tanggal kasohor, dugi ka ayeuna. Tapi sabenerna teu bener. Sanaos seuseueurna jalma dina genre ieu sapertos kitu, Kaleresan henteu kedah dilakukeun sapertos kieu sadaya waktos..

Aya deui cara.

Salaku conto, anjeun tiasa ngamimitian ti ayeuna sareng damel mundur. Anjeun tiasa nyieun fragmen hirup anjeun nu geus ditandaan anjeun atanapi anu geus dimaksudkan a sateuacan na sanggeus sarta geus ditangtukeun jalur anjeun ... Atawa anjeun bisa luncat dimana, pikeun téma husus, anjeun ngabejaan hiji pangalaman hirup anjeun.

pikir ngeunaan karakter

Sapanjang sajarah anjeun kamungkinan yén sababaraha urang atanapi batur parantos lebet kana kahirupan anjeun. Éta sababaraha bagian tina kaayaan anu anjeun carioskeun dina buku, sareng anu sanésna henteu.

Salian ti gaduh anjeun salaku tokoh utama, anjeun kedah gaduh 2-3 deui anu tetep sarta yén maranéhna mantuan Anjeun pikeun masihan solidity ka plot, sabab cara nu maca bakal ngakuan aranjeunna sarta moal leungit. Tapi anjeun ogé kedah kalebet batur, sekundér, tersiér, musuh, kenalan ... Tong hilap ogé piaraan.

Anu hadé jeung goréng

Buku kalawan otobiografi

Hirup pinuh ku hal-hal anu hadé sareng hal-hal anu goréng. Dina otobiografi anjeun teu bisa ngan difokuskeun hal alus, tapi anjeun ogé kudu ngobrol ngeunaan goréng. Henteu ngan ukur ngajadikeun anjeun langkung manusa, tapi masihan anjeun langkung solidity lamun datang ka masihan anjeun kredibilitas. Sareng, ku jalan kitu, éta ngaleungitkeun sakedik "sombong" anu anjeun tiasa nyaring ku mikir yén kahirupan anjeun "merah" nalika kanyataanna henteu kedah sapertos kitu.

Ayeuna, kami henteu hartosna yén anjeun badé ngitung sadaya kagagalan, atanapi kanyataan tina janten pahlawan janten penjahat; tapi enya jalma nu geus aya tegangan, masalah sareng kumaha anjeun parantos ngarengsekeunana, atanapi henteu.

ninggalkeun tungtung kabuka

Kahirupan anjeun teras-terasan, sareng ku kituna buku anjeun moal tiasa mungkas. Leres yén nalika anjeun nyebarkeun éta anjeun moal terang naon anu bakal datang pikeun anjeun, tapi kusabab éta pisan Anjeun kudu ninggalkeun eta muka. Anu dilakukeun ku sababaraha diantarana nyaéta nyarioskeun kumaha aranjeunna ningali diri ka hareup, naon anu bakal kajadian dina kahirupan, proyék-proyék, jsb.

Éta, percanten atanapi henteu, rada rada panasaran sareng upami anjeun parantos kéngingkeun pamiarsa, sigana mah engké atanapi engké aranjeunna bakal naroskeun ka anjeun naha anjeun ngagaduhan sadayana anu anjeun carioskeun pikeun masa depan anjeun atanapi upami aya masalah dina éta. ngimpi.

Ceuk nu sejen, anjeun nyiptakeun harepan.

néangan pamiarsa

Sakali anjeun geus otobiografi rengse penting pisan yén aya pamiarsa sanés anu tiasa masihan anjeun sudut pandang. Henteu kunanaon pikeun percanten ka kulawarga sareng réréncangan, tapi milarian jalma anu asing pisan pikeun anjeun pikeun terang upami aranjeunna ngaitkeun anjeun, upami naon anu anjeun carioskeun leres-leres pikaresepeun.

Sareng, salaku saran, gaduh pangacara maca eta. Alesanna sabab anjeun tiasa nyarioskeun hal dina buku anjeun anu ngalibatkeun masalah hukum sareng teu aya anu langkung saé tibatan profésional ieu pikeun nunjuk ka anjeun sareng nyarioskeun ka anjeun kumaha cara nempatkeunana pikeun nyegah keluhan atanapi masalah hukum.

Nyaho cara nulis otobiografi téh gampang. Ngalaksanakeunana meureun henteu seueur pisan. Tapi anu penting nalika nyerat buku nyaéta anjeun nyiptakeun carita anu nangtung sorangan sareng ogé ngajantenkeun batur kaitkeun sareng nyandak hiji hal tina éta. Naha anjeun kantos nyerat carita hirup anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.