Kuburan buku hilap

Kuburan buku hilap

Kuburan buku hilap

Kuburan buku hilap Mangrupikeun tetralogi anu ditulis ku Carlos Ruiz Zafón ti Barcelona. Serial ieu mangrupikeun karya pangarang, anu janten fenomena éditorial dina literatur Spanyol abad XNUMX. Panulis nyiptakeun opat carita anu teratur sareng otonom, masing-masing kalayan hakékatna nyalira, tapi pamustunganana silih kaitkeun.

Plot ngalangkungan misteri anu béda anu ngalingkup tilu generasi kulawarga Sempere sareng toko buku na. Salaku tambahan, kamekaran unggal novél ngalibatkeun buku anu enigmatik anu netepkeun laju narasi. Sadayana dilengkepan ku karakter anu teu tiasa hilap anu ngeuyeuban labirin fiksi sareng panceg anu didamel ku pangarang.

Tetralogi The kuburan buku poho

Dina 2001, Ruiz Zafón ngamimitian séri ieu novel suspense, anu sulapna dimimitian ku hasil pangirimanna Kalangkang angin. Buku na geuwat nalukkeun jutaan pamiarsa, ngamimitian fenomena anu dikenal salaku: "zafonmanía". Dina angsuran munggaran ieu, protagonis sareng ramana muka panto ka tempat anu misterius sareng luar biasa: Kuburan buku-buku anu hilap.

Teras di 2008 panulis nampilkeun Kaulinan malaikat, karya anu ngarecah rékor dina présidénna di Spanyol, kalayan langkung ti sajuta salinan. Tilu taun saatosna, Anu Tawanan Sawarga (2011) ngagabung kana kumpulan éta. di 2016 bab pamungkas bakal sumping sareng The labirin roh. Dina novél pangénggalna ieu, sadaya potongan teka-teki anu diajukeun ku panulis nalika nyiptakeun saga pas pisan.

Kalangkang angin (2001)

Mangrupikeun misteri gothic sareng novél fiksi, anu nyeratna muka siri anu diakui. Carita na lumangsung di kota Barcelona ti taun 1945, sareng tokoh utama na nyaéta Daniel Sempere. Kahirupan nonoman ieu robih nalika, berkat bapakna, anjeunna terang The Cemetery of Forgotten Books sareng mutuskeun milih téks Kalangkang anginku Julián Carax.

Kaget ku carita - sareng hoyong maca langkung seueur ngeunaan Carax -, Daniel ngamimitian panyilidikan anu ngiringan sobatna anu anyar Fermín. Pilarian nyababkeun aranjeunna ka handap jalur anu teu disangka, sareng nalika maju aranjeunna mendakan data anu menarik ti pangarang. Diantara ieu, épisode poék kalayan Penelope Aldaya kasohor, anu nyababkeun lalaki ieu janten jalma anu poék sareng ngalamun.

Nalika urang teraskeun sareng patarosan, kahirupan jalma ngora mimiti aya dina bahaya. tapi, henteu aya anu ngeureunkeun naluri Daniel anu teu wani sareng réncang satia na, anu aranjeunna henteu beristirahat dugi ka netelakeun sadaya misteri anu aya di sakuriling Julián. Maka ngalirkeun plot anu dikurilingan ku réalitas sareng fantasi, kalayan campuran in sareng beluk, rajapati, roman terlarang sareng silaturahmi.

Kaulinan malaikat (2008)

Éta mangrupikeun enigmatis novél pikasieuneun anu lumangsung di Barcelona taun 20an. Carita anu matak janten protagonisna panulis David Martín. Dina kasempetan ieu, Ruiz Zafón nyiptakeun plot anu béda tina buku munggaran, tapi ku narasi anu padet sareng leres dipiguraan anu ngajantenkeun pamaca anu kaselep dina sihir sareng panceg.

Plotna lumangsung sareng Daud émut budak leutik na sedih, bari nginget-nginget kasuksésan karyana Kota Anu Sial, anu anjeunna diterbitkeun dina koran Barcelona anu kawéntar. Protagonis nyaritakeun kumaha nalika ngahontal pangakuan éta, anjeunna ngalih ka agam anu ditilar sareng pendak sareng Cristina (obsesi na). Di lokasi anu anyar ieu, anjeunna nyerat tulisan-tulisan anu sanés — kalebet bukuna nyalira—, mutuskeun nungtun hirupna sareng nyandak kaputusan pikeun nikah ka awéwé ngora anu geulis ieu.

kumaha oge, kusabab seueur kuciwa, euweuh jalan sakumaha rencanana. Diantara kuciwa, salah sahiji Cristinasaha nyaéta sareng jalma sanés. Sajaba ti éta, bukuna anu anyar nyaéta fiasco, yPikeun nambihan ngahina ka cilaka, anjeunna diajar éta ngagaduhan masalah kaséhatan anu serius.

Salami déprési anjeun, David dihubungi ku Andreas Corelli, karakter anu pikasieuneun naon nawiskeun anjeun jumlah badag tina artos sareng panyembuhanana pikeun tukeran nyerat buku dina doktrin agama anyar. Ti waktos éta, kakuatan anu pikasieuneun dina kajadian anu pikasieuneun mangaruhan kahirupan panulis.

Di tengah musibah anu énggal, Martín mimiti nalungtik, sabab anjeunna nganggap yén sagala kajahatan pakait sareng komisi téks gelap. Sababaraha urang bakal campur dina jalur ieu, sapertos toko buku Sempere sareng asisténna anu wawasan, Isabella. Unggal kajadian ngarah David ka buku Lux Aterna, ditulis ku anu gaduh agam tua tempat anjeunna dumuk, Tuan Marlasca.

Anu Tawanan Sawarga (2011)

Mangrupikeun narasi anu pinuh ku kapanasaran sareng intrik, dimana sababaraha tokoh utama carita balik deui ka payun, sapertos: Daniel Sempere, Fermín Romero de Torres, David Martín sareng Isabella Gispert. Salaku tambahan, panulis ngungkabkeun sababaraha kanyahoan anu saacanna ngantepkeun pamaca anu teu pasti.

Sababaraha taun parantos kalangkung, Daniel parantos ngawangun a kulawarga sareng pamajikanana Bea sareng alit Julian. Dina waktos ayeuna, damel babarengan sareng ramana na baturna Fermin (tokoh utama plot) di toko buku kulawarga: Sempere sareng putra. Tempatna henteu saalusna, ku alatan éta, Daniel bungah nalika klien resep pisan kana buku mahal muncul: The Count of Monte Cristo.

Nanging, pikagumbiraeun éta geuwat janten teu tenang, nalika jalma jahat nyandak buku sareng nempatkeun catetan: "Kanggo Fermín Romero de Torres, anu sumping deui ti maot sareng ngagaduhan konci pikeun kapayunna." Sakali muhrim éta angkat, Daniel angkat sareng réréncanganna ngawartosan naon anu kajantenan. Alatan, Fermín nyaritakeun aranjeunna ngeunaan jaman baheula sareng ngungkabkeun rusiah anu pikasieuneun.

Dina waktos éta, carita ngalih taun deui, nalika Fermín era tahanan di bénténg militér Montjüic y tepang sareng David Martín. Di tempat éta nyaéta Mauricio Valls —diréktur panjara sareng panulis anu jahat—, anu ngancam Martín sareng ngagunakeun kaparigelan na. Ti dinya silaturahim antara Fermín sareng David lahir, sareng anu terakhir masihan anjeunna misi anu penting anu ngalibatkeun Daniel Sempere.

The labirin roh (2016)

Éta pangiriman anu nutup siklus novél anu ngurilingan jagat raya Kuburan buku hilap. Perkawis, Ruiz Zafón nyarios: "… anu terakhir ieu anu paling dipikaresep ku kuring, panginten éta kusabab éta mangrupikeun potongan potongan renda, anu nambihan sadaya unsur anu diangkat dina anu sateuacanna ”. Sareng leres, éta mangrupikeun buku anu pangpanjangna sareng paling lengkep dina saluruh saga, kalayan 900 halaman sadayana.

Alice Gray nyaéta awéwé dina umur dua puluhan anu nostalgia émut budak leutik na, sareng kumaha salamet serangan dahsyat tina Perang sipil Spanyol. Éta taun 1958, sareng awéwé ngora anu gagah ieu hoyong pensiun tina padamelanna, saatos dasawarsa janten panyidik ​​pikeun pulisi rahasia Madrid. Tapi sateuacanna sakuduna laksanakeun hiji tugas terakhir: nanyakeun dina leungitna Mauricio Valls, menteri pamaréntahan Franco.

Alicia milarian milarian sareng Kaptén Vargas, batur sapagaweanna. Nalika mariksa kantor anu ngaleungit, aranjeunna mendakan buku anu ditulis ku Víctor Mataix. Henteu lami, aranjeunna ngahubungkeunana sareng waktos dimana Valls ngarahkeun Montjüic - tempat dimana sababaraha panulis, kalebet panulis éta, dipenjara. Agénna nuturkeun jalur ieu sareng angkat ka Barcelona pikeun nalungtik sababaraha toko buku, diantarana nyaéta Juan Sempere.

Nalika Alicia maju dina panyilidikan, anjeunna mendakan kusut tina kabohongan, penculikan sareng kajahatan ku tina rezim Franco. Saatos ngalebetkeun korupsi éta, aranjeunna bakal bahaya pisan, tapi aranjeunna tiasa kabur henteu cilaka. Sadaya berkat kanyataan yén Alicia ngagaduhan dukungan ti jalma penting, diantarana Daniel sareng Fermín menonjol. Anu ngora Julian Sempere ogé maénkeun peran penting, kanyataanna, anjeunna tungtungna janten konci dina hasil carita.

Dijual Labyrinth tina ...
Labyrinth tina ...
Teu aya ulasan

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.