Konjuén tina ceciuos

konju tina ceciuos

Dupi anjeun kantos maca Konjuén tina ceciuos? Naha anjeun terang perkawis naon? Sugan éta mangrupikeun waktos nalika anjeun maca carita anu anjeun beuratkeun kumaha jalma hirup sareng kumaha kalakuanana ayeuna, novél anu ngalangkungan kritik masarakat ku panulis anu ogé ngaraos henteu cekap.

Janten urang bakal ngagulung anjeun, tangtosna henteu nyarioskeun tungtung na, naon waé anu anjeun tiasa mendakan dina buku ieu.

Saha anu nulis konspirasi jelema bodo

Saha anu nulis konspirasi jelema bodo

Sumber: Diariosur

nyeratna ka saha urang ngahutang Konspirasi jelema bodo nyaéta John Kennedy Toole. Anjeunna lahir di New Orleans di 1937 sareng pupus 31 taun saatosna, di 1969. Bukuna henteu diterbitkeun nalika anjeunna hirup, tapi diterbitkeun anumerta (dina 1980) sareng nampi Hadiah Pulitzer pikeun fiksi dina 1981.

John mangrupikeun putra John sareng Thelma Toole, kolot anu nyalindung pisan ka putra aranjeunna, utamina indungna, anu henteu sanggup ngantep anjeunna ulin sareng murangkalih anu sanés. Éta anu ngajantenkeun anjeunna kuliah sareng janten murid anu diconto. Anjeunna lulusan Universitas Tulane sareng réngsé gelar BA dina basa Inggris di Columbia. Saatos éta, anjeunna mimiti damel salaku asistén profésor Inggris di Universitas Southwestern Louisiana salami sataun.

Ti dinya anjeunna angkat ka New York, pikeun nempatan posisi ngajar di Hunter College.

Nanging, anjeunna henteu kaleungitan jabatanana pikeun latihan, nalika anjeunna nyobian kéngingkeun gelar doktor. Nanging, kedah angkat ka tentara, dimana anjeunna nyéépkeun dua taun ngajar basa Inggris ka pangirut basa Spanyol, ngajantenkeun anjeunna nyerah.

Nalika anjeunna balik ti perang, anjeunna netep di New Orleans dimana anjeunna cicing sareng kolotna sareng mimiti damel di Dominican College. Nanging, anjeunna ogé ngabantosan babaturanana (contona ku ngical tamales) atanapi, saatos lulus sareng pujian ti Universitas Tulane, damel di pabrik pakean lalaki.

Sadaya ieu anjeunna candak dina bukuna, The Conspiracy of Fools, sareng nalika réngsé na anjeunna ngintunkeun ka gedong penerbitan Simon & Schuster. Tapi ieu ditolak sabab "éta sanés ngeunaan nanaon." Teras Toole mimiti depresi. Anjeunna nyandak nginum, lirén damel sareng tungtungna bunuh diri dina yuswa 31 taun.

ieu indungna anu teras merjuangkeun batur maca karya putrana. Sareng aya jalma anu Walker Percy anu, bosen keukeuh, ngalakukeunana, resep pisan kana buku. Maka, Percy mangrupikeun pamuka buku. Salaku hasil tina kasuksésan ieu, novél anu sanés disalametkeun yén panulis parantos nyerat nalika umur 16 taun, sareng anu dianggap goréng, The Neon Bible.

Naon konspirasi jelema bodo

Naon konspirasi jelema bodo

Dina konspirasi jelema bodo anjeun bakal patepung a tokoh utama, Ignatius J. Reilly. Lalaki ieu salah kaprah sareng anakronis. Anjeunna resep hirup dina cara abad pertengahan, ku cara hirup, moralna, jst. Kituna, pikeun sakumna dunya pikeun nguping, anjeunna nyandak kaputusan pikeun nyerat ratusan buku catetan dimana anjeunna ngaluarkeun visi dunya. Masing-masing buku catetan nyandak rohangan di kamarna, tanpa mesen, sanaos anjeunna ngagaduhan niat mesen mesen. Hiji dinten.

Pikeun anjeunna, damel mangrupikeun hal anu goréng pisan, hal anu kedah dirawat kusabab dunya kapitalis sareng anjeunna nganggap mangrupikeun bentuk perbudakan. Janten anjeunna tungtungna ngabandingkeun dirina sareng Boethius (anu nampi palaksanaan hukumanana nyalira) sareng badé milari anu hirup. Sareng ti dinya aya caritaan dipintal yén, sanaos anjeun bakal seuri pisan, éta ogé bakal nunjukkeun anjeun ku cara anu digedekeun, kumaha masarakat ayeuna: ku pamrih, kakejaman, sedih ...

Pondokna, enya, anjeun bakal seuri nganggo buku, tapi anjeun ogé bakal kasieun ningali kumaha kaayaan dunya sareng kumaha sateuacan ieu henteu sapertos kitu, ogé henteu diatur ku prinsip anu ayeuna sigana urang sadayana parantos nuturkeun kalayan tartib pikeun «adaptasi" sareng janten salah sahiji masarakat.

Sinopsis buku

Ieu sinopsis na:

The Conjuration Of Fools mangrupikeun novél anu edan, asem sareng pinter pisan. Tapi henteu ngan éta, éta ogé lucu pisan sareng pait dina waktos anu sami. Seuri kabur nyalira sateuacan kaayaan anu teu proporsional tina tragis hébat ieu. Ignatius J. Bener meureun salah sahiji karakter pangsaéna anu kantos diciptakeun sareng anu seueur henteu ragu ngabandingkeun sareng Don Quixote. Salajengna, anjeunna mangrupikeun antiprotagonis anu sampurna pikeun novél anu pinuh ku karakter anu saé, disetél di kota palabuan New Orleans, Ignatius anu ahli.

Anjeunna salah paham, jalma dina awal tilu puluhan anu cicing di bumi indungna sareng anu bajoang pikeun ngahontal dunya anu langkung saé ti jero kamarna. Tapi kejem anjeunna bakal diseret ngumbara di jalan-jalan di New Orleans pikeun milarian padamelan, kapaksa asup ka masarakat, anu anjeunna ngajaga hubungan silih tolak, nepi ka tiasa mayar biaya anu disababkeun ku indungna dina kacilakaan mobil bari Abdi nyetir mabok. Panulis, John K. Toole, kéngingkeun ulasan kelas menengah.

Éta tiasa ngajaga minat anu maca (bahkan langkung saé dina bacaan anu kadua tibatan anu tiheula) kalayan jajaran karakter anu langkung henteu pikaresepeun. Anjeunna henteu kéngingkeun bonéka nganggo sirah sareng, ngalangkungan kapribadian Ignatius anu licik sareng ngagulung, anjeunna masihan ulasan ngeunaan waktos anjeunna hirup dina nada anu moyok anu kontras sareng visi anu sedih dina kahirupan tokoh anu digambarkeun. Kami henteu ngan ukur mendakan carita kritik sosial anu gélo sareng pikakeuheuleun, tapi plotna kaitit ti mimiti. Momen anu, sakumaha protagonisna nyatakeun, Fortuna muterkeun roda na ka handap sareng urang moal terang naon kejutan anu pikaresepeun anu parantos disiapkeun ku nasib urang.

Ti dieu, sababaraha kaayaan aya hubunganana sareng anu sanés, sapertos karakterna, sareng bola salju ageung dibentuk anu bakal tungtungna ngabeledug di akhir novel. Saatos beres La Conjura De Los Focios, dina yuswa 32 taun, panulis henteu hasil nyobian nyebarkeunana. Ieu nyababkeun déprési jero anu nyababkeun bunuh diri. Hatur nuhun kana katahanan sareng keukeuh indungna, dinten ayeuna urang tiasa ngaraosan karya nikmat ieu anu parantos dilélér Hadiah Pulitzer. Urang ogé tiasa mendakan The Neon Bible diterbitkeun, novél anu ditulis nalika panulis umur 16 taun.

Naon gaya sareng struktur na?

Naon gaya sareng struktur na?

Novel dibagi kana bab, anu antukna dibagi kana sub-bab. Sadayana Aranjeunna aya di jalma katilu sareng ironisna mangrupikeun bagian tina téks. Nanging, aya sababaraha bagian anu anjeun tiasa baca dina jalma anu munggaran, nyaéta visi Ignatius. Ieu ngabantuan pikeun ngartos karakterna boh carita éta nyalira. Ieu mangrupikeun bagian tina buku catetan anu anjeunna nyerat, ogé serat anu anjeunna nyerat sareng réréncanganana, Myrna Minkoff, anu anjeunna bentrok sareng visi na di dunya, tapi dina waktos anu sasarengan anjeunna rumaos anjeunna ngalengkepan.

Seueur anu nyangka éta carita Plot of Fools gaduh seueur kahirupan John Kennedy Toole, anu ngagambarkeun sababaraha bagéan carita na sorangan, henteu ngan kusabab lokasi karakterna, tapi ogé kusabab padamelan anu béda-béda, atanapi kusabab hubungan anu aya sareng indungna. Malah kahoyong éta sabab naon anu diseratna tiasa ngarobih kanyataan atanapi dunya.

Ayeuna anjeun terang sakedik langkung hadé Konspirasi jelema bodo, anjeun bakal ningali yén éta mangrupikeun novel anu teu aya waktosna, anu tiasa diterapkeun di masarakat ieu ogé kapungkur atanapi kapayunna, sareng karakter éta nyalira ngajantenkeun anjeun nyanghareupan visi na , ironis sareng kejem, sadunya. Ayeuna, naha anjeunna leres atanapi henteu bakal ngan ukur gumantung kana pendapat anjeun. Dupi anjeun parantos maca? Dupi anjeun kersa nyobian?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.