Kolom seuneu

Ken Follett.

Ken Follett.

Kolom Seuneu (Kolom Geni, nami aslina dina basa Inggris) mangrupikeun buku karya Ken Follet, saurang novelis Inggris anu paling suksés di jaman kontemporer. Tanda tangan pangarang ieu sinonim sareng kameunangan, boh dina tingkatan éditorial sareng pikeun kritik sastra sareng panarimaan pamaca. Teu anéh, téks-téks na - kaseueuran dina genre novél sajarah - parantos ngajantenkeun anjeunna janten panulis laris.

Diantara kreasi anu paling terkenal di dunya nyaéta trilogi "The Century" (The Century) sareng séri Rukun bumi. persis Kolom seuneu (2017) nyaéta angsuran katilu tina saga panganyarna ieu. Anu, dimimitian ku judul homonim di 1989 sareng parantos réngsé ku prékel, Poek sareng subuhDina 2020.

nyeratna

Kenneth Martin Follet lahir tanggal 5 Juni 1949 di Cardiff, Wales, Inggris. Kolotna - Martin sareng Veenie Follet - mangrupikeun urang Kristen konservatif. Kukituna, Anjeunna ngan ukur kantos maca salaku bentuk hiburan karesepna, kumargi anjeunna dilarang nonton televisi sareng nonton pilem. Teras dina taun 1950an kulawarga Follet netep di London.

Di dinya, Kenneth ngora diajar Filsafat di University College London antara 1967 sareng 1970. Saatos lulus, anjeunna nyéépkeun tilu bulan dina kursus jurnalistik sateuacan ngamimitian damel di koran Tembok Kidul Gema ti Cardiff. Saatos tilu taun di Wales, anjeunna balik ka London pikeun ngiluan tim anu Standart soré.

Buku munggaran

Follet ngamimitian karir sastrana taun 1974 ku séri Apel Carstairs —Di handapeun landihan Simon Myles— anu jilidna munggaran nyaéta Jarum hébat. Teras anjeunna ditandatanganan nganggo nami aslina The Shakeout (1975) jeung The jenggot razia (1976), duanana tina séri Spy Roper na. Terasna, antara 1976 - 1978 panulis Welsh ngaluarkeun genep buku anu ditandatanganan kalayan nami samaran Bernard L. Ross, Martin Martinsen sareng Zachary Stone.

Dicutat ku Ken Follett.

Dicutat ku Ken Follett.

Ti 1978 Follet henteu nganggo landihan deui, ti saprak taun éta diluncurkeun Pulo badai… Sareng hirupna robih salamina. Judul éta mangrupikeun léngkah anu pangpayunna pikeun kamashuran dina karir anu suksés pisan sareng langkung ti 40 novél pikeun kapuji dirina. Ayeuna, panulis Cardiff sacara internasional diaku salaku panglakuna tina novel sajarah sareng carita hébat fiksi sajarah.

Novel Ken Follet anu kawéntar

  • Koncina aya di Rebecca. (Konci pikeun Rebecca, 1980).
  • Lalaki ti St. Petersburg. (Lalaki ti St. Petersburg, 1982).
  • Jangjang garuda. (Dina Jangjang garuda, 1983).
  • Lebak singa. (Bohong sareng Singa, 1986).
  • Tempat anu disebut kabébasan. (Tempat Anu Disebat Kabébasan, 1995).
  • Kembar katilu. (Kembar Katilu, 1997).
  • Résiko ageung. (Tonggoy, 2001).
  • Dina Bodas. (Whiteout, 2004).

Trilogi Abad ka - Abad ka

  • Guguritan raksasa. (Muragna Raksasa, 2010).
  • Usum usum dunya. (Usum Dunya).
  • Ambang kalanggengan. (Ujung Kalanggengan, 2014).

runtuyan Rukun bumi

Saga ieu dikaluarkeun Ken follet status pamungkas panulis laris. Salaku tambahan, masing-masing jilid dina séri ieu ngagaduhan sahenteuna 900 halaman (dina total, aya langkung ti opat rébu halaman). Kukituna, anu maca tetep hooked dugi ka akhirna sanaos panjang téksna. Anu nunjukkeun penguasaan naratif sareng jero karakter anu diciptakeun ku pangarang Cardifian.

nu pilar de la bumi (Rukun Bumi, 1989)

Novel fiksi sajarah ieu nuduhkeun kajadian anarki Inggris (abad ka-XNUMX). Khusus pikeun periode antara kajadian Kapal Bodas sareng serangan ka Uskup Agung Thomas Becket. Éta ogé kalebet petikan ngeunaan jamaah haji Santiago de Compostela dina jalurna ti Perancis ka Spanyol kalér.

Dunya sajajalan (Dunya Tanpa Akhir, 2007)

Sapertos buku anu sateuacanna, tindakan éta kajantenan di Kingsbridge (kota fiksi), tapi dina abad ka-XNUMX. Salaku tambahan, bala hideung akibatna pikeun buana eropa —Tungtungna sareng sapertilu populasi di nagara sapertos Italia atanapi Inggris— nempatan seueur plot. Salaku tambahan, akun ngajelaskeun invasi kejam ku Edward III ka Perancis sareng pamekaran kota dina waktos éta.

Kolom seuneu (Kolom Seuneu, 2017)

Dina 1558, Kingsbridge mangrupikeun kota anu dibagi ku fanatik agama. Samentawis éta, Ned Willard (protagonis) aya dina bias oposisi kana anu dipikacinta, Margery Fitzgerald. Kaayaan beuki parah nalika Elizabeth I dinobatkeun janten Ratu Inggris. Teras, karajaan-karajaan sanés Éropa mimiti konspirasi pikeun ngaragragkeunana.

Poek sareng subuh (Sore sareng Isuk, 2020)

Prequel pikeun sakabéh séri dimimitian taun 997, di Kingsbridge, di tengah abad pertengahan anu disebut. Akibatna, éta mangrupikeun jaman dimana warga désa kedah merjuangkeun serangan Vikings sareng Welsh anu konstan sareng getih.

Kolom seuneu, carita ngeunaan kasabaran

Kolom seuneu.

Kolom seuneu.

Anjeun tiasa mésér buku di dieu: Kolom seuneu

Dina hiji wawancara sareng koran Spanyol El pais (2017), Follet ngajelaskeun éta Kolom seuneu "Éta buku ngeunaan kasabaran." Kusabab, sanaos janten buku anu ngagaduhan arguméntasi dina téma agama, éta sanés téks ngeunaan agama. Kitu ogé, panulis Welsh nunjukkeun tujuanana pikeun ngalaan hubungan antara kakuatan, artos sareng agama.

Dina wawancara anu sami, Follet ngabandingkeun fanatisme kaagamaan abad ka-XNUMX kalayan radikalisme anu tuwuh dumasarkeun di sakumna dunya ayeuna. Fanatisme ieu ngalangkungan agama, sabab "ngotorkeun" politik, hubungan sosial sareng bahkan masalah ilmiah. Salaku conto, panulis Inggris nunjuk ka Bretxit sareng térorisme Islam di Éropa.

Sinopsis

mimiti

Ned Willard, anu protagonis carita, nyaéta saurang nonoman ti Kingsbridge anu balik ka tanah airna nalika Natal 1558. Mangtaun-taun kebencian sareng sikap teu sabar dina agama Katolik sareng Protestan. Akibatna, pertumpahan getih nyaéta urutan poé. Anu paling parah: Ned hoyong nikah ka mojang ti sisi anu sabalikna, Margery Fitzgerald.

Henteu lami saatos Elizabeth kuring angkat ka tahta Inggris. Ratu, sadar kana permusuhan anu kuat dihasilkeun dina sesa buana, maréntahkeun jasa rasiah na tetep waspada. Anceman pangageungna diwakilan ku misanna - ambisius sareng ngagoda - Mary Stuart, Ratu Skotlandia. Anu ngagaduhan legiun sorangan satia di jero sareng luar Pulo Inggris.

Cinta anu mustahil

Ken Follett ngadugikeun.

Ken Follett ngadugikeun.

Samentawis éta, Ned milarian Jean Langlais anu sesah (tokoh anu disumputkeun di sebalik nami samaran; tungtungna, anjeunna mangrupikeun sobat budak leutik). Sajajar, plot museur kana usaha anu dilakukeun ku mata-mata pikeun ngalestarikeun pamaréntahan Elizabeth I di tengah-tengah kekerasan anu kajantenan ti Edinburgh ka Jenéwa, sajaba ti sababaraha plot domestik.

Dina titik ieu, sipat anu leres tina konflik diungkabkeun, (boh pikeun Ned sareng Margery, sareng géopolitik). Konfrontasi sanés antara Katolik sareng Protestan. Perangna antara anu paling toleran - siap nego perjanjian - sareng lawan tirani anu ditangtoskeun maksa visi dunya kumaha waé ogé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.