Ken Follett

ken follett

Ken Follett anjeunna mangrupikeun panulis anu paling dikenal di dunya. Anjeunna janten terkenal di dunya ku bukuna "The Pillars of the Earth", tapi nyatana anjeunna parantos gaduh seueur buku anu sanés dina sabukna sareng pamiarsa anu "nginum" bukuna seueur.

Upami anjeun teu acan kantos nguping pangarang sareng hoyong terang langkung seueur perkawis anjeunna, urang ngajak anjeun ngalakukeun ieu dihandap sabab kami parantos nyusun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kahirupan panulis ieu.

Saha Ken Follett

Saha Ken Follett

Urang tiasa nyarios yén Ken Follett mangrupikeun salah sahiji panulis laris anu paling dikenal di dunya, diakui sareng unggal-unggal anjeunna nempatkeun buku aya seueur anu angkat ka toko buku pikeun anjeunna. Tapi kami hoyong ngabongkar panulis, terang sakedik perkawis kahirupan pribadi na.

Pikeun ngalakukeun ieu, urang kedah ngamimitian dina Juni 1949. Persis dina tanggal 5 nyaéta nalika anjeunna sumping di Cardiff, ka kulawarga anu religius pisan. Follett mangrupikeun cikal ti tilu sadérék sareng anjeunna hirup budak leutik ditandaan ku kolotna, Martin sareng Veenie Follett. Pikeun masihan anjeun ideu, aranjeunna dilarang ngadangukeun radio, nonton tipi atanapi nonton pilem.

Janten pikeun Ken Follett hiji-hijina cara pikeun ngahibur dirina nyaéta ngalangkungan carita. Ieu diriwayatkeun ku indungna sareng imajinasi sareng fantasi anu dipiboga salaku budak nalika sésa. Maka, ku teu aya hubunganana, anjeunna diajar maca sateuacanna pisan sareng buku-buku janten cara kabur tina kahirupanna anu pikaboseneun. Kusabab kitu, anjeunna ngagaduhan tempat favorit na perpustakaan kota na.

Dina yuswa 10 taun, kulawarga Follett ngalih ka London sareng neraskeun diajar di dinya. Anjeunna ngadaptar dina Filsafat di University College, hal anu matak reuwas seueur kumargi, salaku putra inspektur pajak, panginten anjeunna bakal nuturkeun jejak bapakna. Tapi kusabab cara anjeunna dewasa, kusabab kulawargana agam pisan, anjeunna pinuh ku mamang sareng karir éta mangrupikeun cara milarian jawaban naon anu aya dina pipikiranana. Nyatana, panulis nyalira nganggap yén pilihan ieu mangaruhan anjeunna salaku panulis.

Dina yuswa 18 taun, anjeunna ngalaman kaayaan anu anéh pikeun umurna. Sareng éta, nalika anjeunna diajar sareng gaduh waktos anu saé di Universitas, kabogohna, Mary, janten hamil sareng pasangan éta tungtungna nikah saatos studi anu munggaran. Anjeunna neraskeun karir, janten sumanget kana politik, sareng réngsé dina Séptémber 1970.

Karya mimiti Ken Follett

Lulusan anyar, Follett mutuskeun ngalakukeun gelar pascasarjana dina jurnalistik, hal anu mimiti kéngingkeun "bug" ku nyerat. Nyatana, anjeunna mimiti damel salaku reporter di Cardiff, di South Wales Echo.

Nalika putrina, Marie-Claire, lahir tilu taun saatosna, anjeunna janten kolumnis pikeun London Evening News.

Sanaos kanyataanna anjeunna kénging padamelan, anjeunna sadar yén impianana pikeun janten wartawan investigasi suksés henteu kantos sumping, janten anjeunna mutuskeun pikeun ngarobih jalan sareng mimiti nulis fiksi dina waktos cadangna, wengi sareng wengi. akhir minggu

Éta parantos, sataun sanggeusna, di 1974, anjeunna mutuskeun pikeun ngeureunkeun padamelan na di koran sareng gabung sareng Everest Books, panerbit London dimana anjeunna mimiti nyebarkeun bukuna, sanaos henteu saurang ogé anu suksés. Dugi ka dugi. "Island of Storms" mangrupikeun buku anu ngempelkeun Ken Follett kana grup anu laris.

Pulo badai

Buku ieu, diterbitkeun dina 1978, meunang Edgar Award sareng parantos ngajual langkung ti 10 juta salinan dugi ka ayeuna. Hasilna, Ken Follett kaluar tina padamelan sareng nyéwa villa di beulah kidul Perancis kanggo bakti nyalira pikeun novel salajengna. Tangtosna, ku kasieunan teu tiasa ngulang deui naon anu anjeunna kahontal kalayan kasuksésan anu hébat.

Butuh tilu taun pikeun Ken Follett ngepak deui kantongna sareng ngalih, deui, ka London, khususna ka Surrey. Sareng bioskop, téater sareng jinis hiburan sanésna narik anjeunna balik ka kota. Dina waktos éta, Follett beuki resep pisan kana politik. Anjeunna kalibet dina kampanye pamilihan Partai Buruh, dimana anjeunna pendak sareng Barbara Broer, sekretaris cabang lokal partai. Anjeunna bogoh ka anjeunna sareng nikah ka anjeunna di 1984. Aranjeunna cicing di tempat lurus Hertfordshire, dimana barudak Ken Follett, murangkalih Barbara, ogé pasangan sareng incu pasangan.

Ngeunaan karyana, Barbara parantos janten MP Stevenage ti 1997 nalika Ken Follett nuluykeun nyeratna; Salajengna, anjeunna henteu kantos ngantep politik asup kana literatur.

Pitunjuk nyeratna nyaéta mimitian nyerat saatos sarapan sareng teraskeun dugi ka opat soré, dina waktos éta anjeunna lirén lirén sareng santai.

Ken 'Follett' anu sanés

Ken 'Follett' anu sanés

Biasana Ken Follett urang terang langkung seueur sisi literatur na tapi, Naha anjeun terang yén anjeunna ogé présidén asosiasi lain? Nya enya, khususna, dipikanyaho yén éta:

  • Présidén Aksi Disleksia.
  • Anggota Déwan Direksi Amanah Literasi Nasional.
  • Anggota déwan sakola Sakola Dasar Roebuck sareng Binih.
  • Doktor Kehormatan Sastra, ti Universitas Glamorgan.
  • Anggota Royal Society of Arts.
  • Présidén Kehormatan Stevenage Community Trust.

Sareng, sanaos kanyataanna waktuna dikhususkeun pikeun buku, panulis terang kumaha ngatur dirina pikeun minuhan seueur komitmen anu sanés, sareng ngabantosan dimana diperyogikeun. Salian ti kalibet pisan sareng kulawargana.

Buku Ken Follet

Buku Ken Follet

Sumber: RTVE

Di dieu urang tinggalkeun anjeun a daptar sadaya buku anu diterbitkeun Ken Follett, sakapeung ditandatanganan ngalangkungan nami samaran anu béda.

  • Seri Apel Carstairs (1974-1975), ditandatanganan dina nami samaran Simon Myles
    • Jarum Ageung.
    • Hideung Hideung
    • sareng The Big Hit
  • Spy series Piers Roper (1975-1976), ditandatanganan ku namina
    • The Shakeout
    • The Razia Raheut
  • Karya-karya sanés ditandatanganan nganggo nami samaran anu béda (1976-1978)
  • Novel ngora, handapeun nami samaran Martin Martinsen
    • Rusiah Studi Kellerman atanapi Misteri Studi Kellerman
    • Kembar perkasa atanapi Rahasia planét cacing
  • Dianggo dina nami samaran Bernard L. Ross
    • Amok: Raja Legenda
    • Capricorn Hiji
  • Novel handapeun nami samaran Zachary Stone
    • Skandal Modigliani.
    • Artos kertas.
  • Novel ditandatanganan sareng nami anjeun ti saprak 1978
    • Pulo badai.
    • Tripel.
    • Koncina aya di Rebecca.
    • Lalaki ti St. Petersburg.
    • Jangjang garuda.
    • Lebak singa.
    • Peuting ngalangkungan cai.
    • Kaayaan anu bahaya.
    • Tempat anu disebut kabébasan.
    • Kembar katilu.
    • Dina sungut naga.
    • Ganda buruan.
    • Résiko ageung.
    • Hiber ahir.
    • Dina Bodas.
    • Kungsi.
  • Rukun Bumi Saga
    • Rukun bumi.
    • Dunya sajajalan.
    • Kolom seuneu.
    • Poek sareng subuh.
  • Trilogi Abad
    • Guguritan raksasa.
    • Usum usum dunya.
    • Ambang kalanggengan.
  • Fiksi anu sanés
    • The Heist of the Century, 1978, sareng René Louis Maurice; (judulna di Amérika Serikat The Gentleman tina 16 Juli).
    • Notre-Dame, 2019, buku ngahargaan ka katedral Notre Dame de Paris saatos na kobong.

Ayeuna anjeun terang Ken Follett sakedik langkung saé, naha anjeun wani maca langkung seueur bukuna? Anu mana anu anjeun paling resep?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.