Watek atom: Ringkesan

Kabiasaan atom

Kabiasaan atom o Kabiasaan Atom (2018) mangrupikeun buku anu diterbitkeun dina surat Spanyol ku penerbit Diana (Grup Planét). Dina basa Inggris anjeunna ngalaksanakeunana Pingguin acak House. Aktorna, James Clear, geus revolutionized kalawan bukuna sakabeh jalma anu ngira yén ngarobah kabiasaan éta hiji tugas teu mungkin saprak waktu publikasina opat taun ka tukang. Malahan ayeuna buku tetep aya di toko buku salaku salah sahiji anu paling laris sareng gampang dipendakan dina sakedapan di toko sareng mall balanja.

Kabiasaan atom Éta mangrupikeun penjual anu paling diakui sareng diapresiasi ku para ahli dina manajemén waktos, produktivitas sareng pangembangan pribadi.. Metoda na bisa dilarapkeun ka sagala widang kahirupan. Éta pikeun sakabéh jalma anu paduli diajar kumaha carana ningkatkeun kahirupan maranéhanana, kumaha carana ngahasilkeun kabiasaan alus sarta rutinitas dina kahirupan sapopoe maranéhanana, pikeun skeptics, pikeun maranéhanana anu geus diusahakeun sagalana jeung geus dialungkeun dina anduk atawa pikeun maranéhanana anu teu acan. acan dimimitian.. Nu sok aya kasempetan kadua. Sareng di dieu kami nyarioskeun ka anjeun anu paling penting tina bacaanana supados anjeun didorong. Masih seueur usum panas payun.

Buku: Atomic Habits

Kakuatan kabiasaan

Kabiasaan ku sorangan teu nanaon. kahiji, James Clear netelakeun yén éta henteu gampang nuturkeun kabiasaan anu saé, langkung-langkung ngajaga aranjeunna sareng anjeunna nyarioskeun ieu dugi ka ahir buku.. Sapertos tina jinis buku ieu, ulah ngarepkeun solusi anu gampang.

Kadua, kabiasaan terasing teu nawiskeun parobahan, katingali, sahenteuna. Ku kituna ieu "atom" hal. Parobahan leutik atawa hambalan bisa ngahasilkeun hal hébat dina jangka panjang. Masalahna oge urang antosan pas mungkin pikeun ménta hasil.

Ieu mangrupikeun ide dasar dina buku. Sanajan kitu, kanyataan dimimitian hiji aksi lajeng neraskeun eta tiasa masihan urang parobahan dina tingkat kognitif nu ngamajukeun pengulangan. Nyaéta, mun diulang sababaraha kali hiji lampah jadi kabiasaan.

Atom nyaéta partikel leutik pisan, kitu ogé hiji aksi terasing. Tapi lamun atom konsentrasi sarta ngahiji, aranjeunna jadi zat, hiji organisme, sarta malah ngabentuk galaksi. Hal anu sarua kajadian jeung kabiasaan. Hiji kabiasaan bisa jadi indestructible na Kabiasaan atom mangrupa pituduh pikeun nyieun urang kuat dina kabiasaan urang sapopoé.

kabiasaan jeung jati diri

Naha urang nu nyieun kabiasaan atawa kabiasaan nu ngajadikeun urang? Kumaha ieu? Nya, James Clear ngécéskeun yén naon anu urang salah nyaéta fokus kana hasil anu bakal urang kéngingkeun upami urang suksés ngalaksanakeun kabiasaan urang. Tapi dimana urang kedah difokuskeun nyaéta ngarobih identitas urang. Nyaéta, urang kudu nyieun kabiasaan dumasar kana identitas, henteu dina hasil.

Jelas proposes yén urang difokuskeun quién urang hayang jadi, teu di naon urang hayang meunang. Ieu kalebet skala nilai urang, persépsi anu urang gaduh ngeunaan diri sareng kapercayaan urang. Lamun urang visualize diri urang kalawan koherensi antara naon kami sareng naon urang ngadamel lajeng robah bakal lumangsung dina cara leuwih cair jeung, anu paling penting, bakal lepas dina waktuna.

James Hapus Waktos anjeunna nyarioskeun ngeunaan ngalaksanakeun kabiasaan sapanjang bukuna, tapi ogé ngeunaan ngaleungitkeun kabiasaan anu ngabahayakeun.. Ku kituna, ngahartikeun diri urang kudu ngabantu urang meunang kabiasaan anyar jeung alus sarta ngeureunkeun kabiasaan heubeul jeung goréng. Nu nulis nyebutkeun yén "kamajuan merlukeun unlearning naon geus diajar."

Nanging, urang henteu kedah nempatkeun sadaya kapercayaan sareng kredibilitas sorangan dina hiji identitas. Dina ahir buku, Clear warns yén bagian tina jati diri urang teu bisa monopoli sagalana yén urang téh, sabab lamun alatan kaayaan hirup urang kudu dilegakeun tur tumuwuh dina perbaikan kontinyu, inflexibility urang bisa ngabalukarkeun leungitna jati diri jeung tilelep urang. Pikeun nyingkahan kaayaan sapertos kieu, James Clear nyarankeun definisi kirang airtight. Contona, upami anjeun dokter, ulah ngomong "Abdi dokter," tapi "Kuring jenis jalma anu mantuan jalma sarta empathizes sareng maranehna dina kaayaan naon."

Lalaki nanjak

Opat Hukum

Kabiasaan atom Dibagi jadi 20 bab, kacindekan jeung lampiran. Tilu bab munggaran nyaéta bubuka sareng tilu bagian terakhir mangrupikeun panginget pikeun ningkatkeun nalika kabiasaan anu dipikahoyong parantos kahontal. Dina kalolobaan bacaan, anu disebut Opat Hukum Parobahan Paripolah dipedar., sabab urang inget yen akuisisi kabiasaan dirumuskeun ku robah tina sudut pandang jeung nyoko kana identitas individu. Kitu ogé, Kabiasaan mekar ngaliwatan opat fase: 1) sinyal; 2) kangen; 3) tanggapan; 4) ganjaran. Hukumna nyaéta:

  • Hukum Kahiji: sangkan jelas. Ieu pakait jeung sinyal.
  • Hukum kadua: nyieun pikaresepeun. Milik kana kangen.
  • Hukum katilu: tetep basajan. Nyaeta jawaban.
  • Hukum Kaopat: Jieun Ieu Satisfying. Aya hubunganana sareng pahala.

James Clear ngajelaskeun ku cara kieu: nalika anjeun sadar yén anjeun tiasa ngarobih hiji hal dina rutinitas anjeun anjeun tiasa nganggo sinyal anu béda pikeun ngabantosan anjeun ngalaksanakeun kabiasaan. Waktos sareng rohangan bakal penting (dina waktos anu tangtu sareng dina rohangan anu pikaresepeun anjeun tiasa ngamimitian kabiasaan anyar). Satuluyna anjeun badé angkat sareng motivasi bakal janten réréncangan anjeun pikeun ngamimitian damel; kabiasaan anjeun bakal jadi pikaresepeun ku cara ngahubungkeun jeung lampah pikaresepeun lianna.

Kitu ogé, upami anjeun ngajantenkeun kabiasaan éta gampang dieksekusi, éta bakal langkung dipikaresep anjeun bakal ngalakukeunana. Hukum panungtungan patali jeung kapuasan dihasilkeun ku pengulangan kabiasaan kana waktu. Kasenangan ngalakukeun kabiasaan éta bakal janten ganjaran sorangan.

Opat hukum ieu tiasa dibalikkeun. Hartina, sakumaha kabiasaan bisa dijieun atra, pikaresepeun, basajan tur satisfying, Sabalikna ogé tiasa diudag upami urang hoyong ngantunkeun adat: ngajantenkeun teu katingali, henteu pikaresepeun, susah sareng henteu nyugemakeun..

Latihan praktis

Salajengna urang bakal ngalaan sababaraha téknik anu James Clear nyorong urang ngagunakeun pikeun suksés nyiptakeun rutinitas énggal. Anjeun tiasa mendakan aranjeunna dina website maranéhanana sarta ti dieu kami ogé ajak anjeun ngalanggan maranéhna newsletter mingguan.

  • Lacak kabiasaan.
  • Rumus Hajat Palaksanaan: Kuring bakal ngalakukeun [PERLAKUAN] dina [WAKTU] di [TEMPAT].
  • Formula Akumulasi Kabiasaan: Sanggeus [KABIASAAN AYEUNA], kuring bakal ngalakukeun [KABIASAAN ANYAR].
  • La aturan dua menit Éta diwangun ku milih hiji tindakan atanapi anu sanés dina hiji waktos dina sapoe. Éta hartosna ngalakukeun hal anu positip anu cocog sareng idéntitas anjeun sareng konsisten, atanapi nyerah sareng henteu ngalakukeun naon anu anjeun terang yén anjeun kedah laksanakeun dinten éta. Nanging, saatos anjeun ngamimitianana (pikeun dua menit) anjeun bakal parantos ngalaksanakeun naon anu anjeun kedah laksanakeun. Aranjeunna pilihan alus jeung goréng.
  • Rumus akumulasi kabiasaan ditambah riwayat kabiasaan: Saatos [Kabiasaan AYEUNA], abdi angkat ka [DAFTARKAN KAWALAN KURING].
  • Jieun kontrak kabiasaan. Ku cara kieu, anjeun bakal nyieun kontrak jeung batur. Komitmen bakal aya sareng anjeun sareng jalma sanés anu anjeun pilih sareng anu bakal ngabantosan anjeun dina tugas anjeun.

gampang atawa gampang

Kacindekan: naon anu kudu dilakukeun ku kabiasaan anjeun nalika anjeun parantos kaala?

Tangtosna, pikeun ngahontal kaunggulan di daérah anjeun kedah kerja keras. Sanajan kitu, kabiasaan ku sorangan kadang teu ngahasilkeun buah dipikahoyong. Sareng éta éta sakali kabiasaan geus dilaksanakeun tur pinuh otomatis dina poé urang ka poé, urang kudu marios deui périodik. Sareng ieu anu disarankeun ku panulis. Kusabab perbaikan tiasa salawasna dilakukeun pikeun ngabantosan urang terus maju nalika urang nganggap yén urang henteu deui sanggup ngatasi diri urang sorangan.

Di sisi séjén, urang kadang yakin yén ngan jalma berbakat bisa ngahontal kamulyaan. Tapi Henteu aya bakat atanapi intelegensi anu seueur mangpaat upami urang henteu ngalakukeun tindakan. Tangtosna urang dikondisikeun ku, contona, biologi sareng genetika urang, sareng ogé ku kapribadian urang. Ku alatan éta, urang kudu neangan hiji identitas nurutkeun abilities urang, sarta kabiasaan nu mantuan kami ngamekarkeun eta dumasar kana naon panggampangna pikeun urang, naon nyiptakeun kirang lalawanan. Ieu intrinsik patali jeung Hukum Katilu (tetep basajan). Genetika tangtosna sanés sadayana, tapi urang kedah nampi kado anu dipasihkeun ka urang sareng ngamangpaatkeunana ku cara anu pangsaéna.

Sareng anu terakhir, sareng pasti anu paling penting, peran motivasi dina rutinitas. Gampang turun damel nalika hiji jalma ngamotivasi. Saha waé tiasa ngalakukeun éta. Tapi ngan ukur jalma anu paling pinunjul (dina naon waé anu aranjeunna lakukeun) anu tiasa neraskeun damel nalika aranjeunna henteu resep. Overcoming nu boredom of repeating kabiasaan sarua ngajadikeun persis bédana. James Clear nyimpulkeun yén ieu misahkeun amatir ti profésional.

Sababaraha catetan ngeunaan pangarang

James Clear (Hamilton, Ohio) mangrupikeun ahli dina nyiptakeun kabiasaan jangka panjang. Anjeunna kedah ngatasi parobihan jati dirina nalika karirna salaku pamuter baseball réngsé sareng anjeunna kedah ngartikeun dirina deui. Anjeunna dianggap patokan dina widangna sareng gawé bareng dina média anu béda, salian masihan ceramah.

Seuseueurna waktos anjeunna nyerat sareng gaduh buletin anu pikaresepeun dina situs wéb anu nampi dua juta kunjungan sabulan. maranéhanana newsletter kaluar unggal Kemis3-2-1 Kemis) sareng nambihan tip sareng ideu anyar pikeun ningkatkeun rutinitas sareng kahirupan urang, pondokna. Buku anjeun, Kabiasaan atom (336 kaca) geus dijual leuwih opat juta éksemplar di sakuliah dunya sarta bisa supplemented kalawan diary kabiasaan (240 kaca) nu Anjeun bisa meuli di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.