Juan Eslava Galán. Tinjauan buku sajarahna sareng novel

Juan Éslava Galán, anu diaku sareng populér Jaen panulis novel sajarah, lahir di Arjona dinten sapertos dinten ti 1948. Pagawean sakumaha ageung sabab rupa-rupa, gaya caket na sareng cara pikaresepeun nyaritakeun karangan sajarah, fiksi sareng non-fiksi parantos ngajantenkeun liang langkung penting diantara nami ageung tina genre dina aspék anu paling diinpormasi. Janten pikeun ngarayakeun ulang taun éta, kuring masihan Kuring marios sababaraha judulna langkung wawakil. Sareng aranjeunna langkung seueur deui.

Juan Éslava Galán

Dokter Surat sareng khusus kana jinis sajarah kalayan dibaca sareng nuturkeun ésai, Eslava Galán bangga dirina ngagaduhan damel sakumaha éksténsif sabab aya sababaraha rupa dimana anjeunna parantos maénkeun sadaya gaya sareng jaman. Ti prasejarah dugi ka ayeuna sareng, tangtosna, kaayaan sadaya momen anu paling relevan dina Sejarah. Sareng nyaritakeun cara anjeunna henteu gampang. Sareng upami panyingkepan dibarengan ku a gaya lampu na senang malah langkung ngaapresiasi. Tapi Eslava Galán ogé parantos nyerat novel fiksi tanpa ninggalkeun jinisna. Anjeunna ogé parantos nandatanganan sababaraha sareng anjeunna ngaran samaran ku Nicholas Wilcox.

Sababaraha jalan

Kusabab aya seueur judul, kuring milih sababaraha judul anu paling wawakil.

Perang dunya kahiji sareng kadua nyarioskeun pikeun anu teu percanten

Tiasa waé tina anu paling dikenal sareng éta «Kanggo anu teu percanten», tagline biasa tina judulna. Pikeun anu resep sareng pameget dina jaman sajarah anu paling narik sareng pikareueuseun anu diwangun dina satengah mimiti abad ka-XNUMX. A wisata sakumaha lengkep sakumaha didaptarkeun, tapi naon anu dilakukeun pisan gampang dibaca, ngeunaan aspék kontes dunya, tina alesan ngalangkungan épolusi dina senjata atanapi strategi sareng, tangtosna, nyorot palaku utama na. Sareng sadayana dihijikeun sareng anekdot dimana-mana.

Révolusi Rusia ngawartosan ka anu teu percanten

Hal anu sami lumangsung sareng judul ieu, dimana dina bentukna deui tina carita sakumaha gancang-gancang kalayan noél humor, nyaéta ngeunaan sagala hal anu nyababkeun kameunangan tina Révolusi Rusia, kajadian anu penting dina sajarah politik kontémporér. Tinjauan tina asal tina Romanovs, saha éta Rasputin atanapi kumaha jalanna Karl Marx, ngalangkungan kasangsaraan anu nyerang patani Rusia, dugi ka Bolsheviks. Ditambah sadaya lingkungan konspirasi, serangan sareng biografi seueur protagonisna.

Raja-raja Katolik

Kumaha carana henteu ngubaran dua karakter anu paling penting dina sajarah nagara urang? Isabel I ti Castile sareng Ferdinand II ti Aragon aranjeunna neundeun batu anu munggaran tina yayasan Spanyol modéren, pondasi karajaan hareup. Tapi aya ogé bayangan antara lampu.

Kulawarga Prado

Judul panginget ngeunaan Milangkala ka-200 Museum Prado anu diayakeun taun kamari. Dina kasempetan ieu, Eslava Galán ngajak kami nganjang ka musium dina rencana Albeum kulawarga. Janten anjeunna lirén di unggal pigura ka ngenalkeun diri urang ka unggal jalma anu kagambar, ti raja dugi ka kasohor atanapi rayat. Sareng anjeunna ogé nyaritakeun ngeunaan naon anu aya di tukangeun hiji lukisan anu sanésna, anékdot atanapi rahasia anu aranjeunna simpen.

Avarice

Eslava Galán ogé ngagaduhan kumpulan buku anu didaptarkeun pikeun Dosa modal tina sajarah Spanyol, dimana anjeun ngumpulkeun kanyataan anu panasaran ngeunaan aranjeunna. Ieu teh jilid kadua, anu ngabahas hal sarakah ngaliwatan épisode sajarah mimitian ti carita-carita anu paling kawéntar bandit ti abad ka-XNUMX nepi ka pagawéan pulitik di Lebak Anu Murag. Sareng karakter sapertos anjeunna Dioni sareng seranganana anu luar biasa.

Carita ngeunaan nyandak roti sareng baseuh

Sareng kumaha ninggali kadaharan dina sajarah Spanyol? Dina judul ieu, Eslava Galán marios éta pikeun urang ngalangkungan dapur sareng pantry anjeun, ti karuhun urang kanibal ti Atapuerca, ngalangkungan roman jeung banquets maranéhanana atawa masakan sareng tuangeun anu aranjeunna bawa Umat ​​Islam atanapi urang Yahudi. Anjeunna ogé henteu hilap kana naon anu sumping tina Dunya Anyar. Sadayana dibarengan ku tilas sareng seueur-seueur teuing anékdot tina paling motley karakter.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Kanyamanan cenahna

    Abdi resep pisan novelna "Señorita", didokumentasikeun pisan sareng ngahibur. Hatur nuhun