Jenis buku

Jenis buku

Upami anjeun resep buku, anjeun tiasa gaduh rak buku di bumi anjeun sareng seueur jenis buku béda. Meureun anjeun ngan ukur resep jinis anu tangtu. Atanapi meureun sadayana di kulawarga ngagaduhan rasa anu khusus pikeun hiji buku atanapi anu sanés. Bahkan dina ereaders, ebook tiasa diklasifikasikeun dumasar jinisna.

Tapi aya sabaraha jinis buku na? ¿Naha anjeun naroskeun sababaraha waktos? Kami ngalakukeun, sareng éta sababna dinten ayeuna urang badé nyarios sareng anjeun ngeunaan anu parantos kami mendakan saprak éta, gumantung kana klasifikasi éta tiasa langkung atanapi kirang. Urang mimitian!

Naon anu dimaksud buku

Naon anu dimaksud buku

Buku tiasa dihartikeun, numutkeun ka UNESCO, salaku karya cetak anu kedah ngandung sahenteuna 49 kaca. Numutkeun ka RAE, Royal Spanish Academy, buku bakal:

"Karya ilmiah, sastra atanapi naon waé anu panjangna cekap pikeun janten jilid, anu tiasa dipidangkeun dina cetak atanapi dina médium sanés."

Ayeuna, buku, sapertos ditingali dina RAE, Teu kedah dicitak, tapi format digital (e-book) ogé format audio (audiobooks) ditampi.

Ku cara kitu, urang sadayana dina sababaraha waktos dina kahirupan urang dikaitkeun sareng buku. Salaku barudak, kalayan carita. Nalika urang ngamimitian sakola, buku téks anu ngiringan sareng urang dugi ka réngsé gelar, sareng ogé anu dibaca, naha kapaksa atanapi pikeun pelesir.

Jenis buku

Jenis buku

Upami anjeun nganjang ka halaman wéb RAE sareng milari kecap buku, Anjeun henteu ngan ukur mendakan definisi anu parantos kami pasihan, tapi bakal dugi ka 7, diantarana 6 ngarujuk kana naon anu urang leres-leres ngartos ku buku, sareng katujuh tina sipat zoologis.

Nanging, kanyataanna nyaéta, sakedik jauh ka handap, anjeun mendakan klasifikasi buku anjeun panginten henteu kantos nguping sateuacanna. Sareng, numutkeun ka RAE, éta ngabédakeun 46 jinis buku anu béda, di antawisna kami nyorot:

  • Buku hébat. Éta mangrupikeun kantor hutang masarakat. Aranjeunna ngawula pikeun ngagambarkeun pendaptaran nominatif tina panghasilan nagara.
  • Antifonal. Disebut ogé buku antiphonary, éta mangrupikeun paduan suara paduan suara dimana, sakumaha namina nunjukkeun, antifon taun anu dipendakan.
  • Anak sapi. Éta mangrupikeun dokumén garéja atanapi komunitas.
  • Buku rékaman. Éta baheulana dijantenkeun buku catetan dimana padagang nyerat inpormasi anu aranjeunna teras-terasan disalin kana dokumén resmi.
  • Copier. Éta mangrupikeun salah sahiji anu ngajantenkeun dukungan pikeun ngarékam koréspondénsi bisnis.
  • Pasatujuan. Éta ngandung resolusi sareng kaputusan anu dilakukeun di balai kota, perusahaan, jst.
  • Tina kasenian. Langkung ti jinis buku, éta mangrupikeun jinis sastra dimana palaku protagonis purun.
  • Buku sisi tempat tidur. Éta anu diteundeun dina méja sisi ranjang kanggo maca éta sateuacan bobo atanapi anu resep langkung ti batur (éta anu dipikaresep).
  • Buku kontan. Dimana padagang nunjuk aliran masuk sareng kaluarna artos.
  • Rampak sekar. Didamel nganggo lambaran perkamen, di dinya dituliskeun mazmur, antifon ... ku catetan musikna.
  • Buku sakola. Éta mangrupikeun dokumén dimana kualifikasi hiji jalma dikumpulkeun sapanjang karir pendidikanana.
  • Tina gaya. Éta ngagambarkeun norma anu dituturkeun dina média komunikasi.
  • Tina kulawarga. Dimana sadaya data unggal jalma anu janten bagian tina kulawarga dikumpulkeun.
  • Kehormatan. Mangrupikeun buku dimana tandatangan pengunjung anu dibédakeun dikumpulkeun. Hal ieu utamina aya di tempat sapertos lembaga, musium, jst.
  • Tina kahirupan. Buku kahirupan aya hubunganana sareng élmu Allah anu kapilih, anu predisposed pikeun kamulyaan.
  • Buku tina opat puluh lambar. Ieu kumaha dek kartu sering disebat.
  • Buku tina disimpen. Di jerona, hibah, kurnia sareng konsési anu dikirim atanapi dipasihkeun ka raja-raja anu baheula direkam.
  • Buku masal. Di jerona, urutan anu dilaksanakeun sacara masal dituturkeun.
  • Buku musik. Dicirian ku ngagaduhan catetan musik anu diperyogikeun pikeun nyanyi atanapi maénkeun.
  • Buku téks. Éta mangrupikeun anu dianggo di sakola, lembaga sareng karir pikeun diajar.
  • Ebook. Éta ngarujuk ka alat éléktronik anu ngamungkinkeun maca dokumén digital sareng dokumén digital anu ngandung karya.
  • Buku Héjo. Éta mangrupikeun dokumén anu ngagaduhan berita anu panasaran atanapi khusus ngeunaan nagara, jalma atanapi katurunan.

Naon jinis buku sanésna?

Naon jinis buku sanésna?

Salain tina klasifikasi ieu, anu leres nyaéta, gumantung kana kriteria anu béda, urang patepang bénten.

Janten:

  • Numutkeun pormat na, anjeun bakal ngagaduhan kertas, éléktronik, buku interaktif (éta digital tapi anu maca berinteraksi sareng aranjeunna) sareng audio (buku audio).
  • Numutkeun kana jinis sastra, anjeun bakal ngagaduhan: lirik, epik, dramatis. Sababaraha pangarang ngalegaan klasifikasi ieu langkung seueur dumasar kana sajarah buku: detektif, romantis, kontémporér, sajarah, jst.
  • Buku anu parantos lami dibaca: dimana novel sareng carita dipiguraan kusabab éta narasi kalayan awal sareng akhir anu nganggap yén pamaca badé nyéépkeun waktos maca éta ti mimiti dugi ka akhir.
  • Pikeun konsultasi, Ogé kawanoh salaku konsultasi, dimana urang tiasa ngalebetkeun kamus, énsiklopédi, buku panduan, buku inpormasi, jst. Di sisi anu sanésna, bakal aya buku hiburan, sabab tujuanna sanés pikeun masihan ilmu, tapi gaduh waktos anu saé maca.
  • Buku saku, dicirikeun ku ukuran leutikna sareng panjang pondokna. Sabalikna, anjeun bakal ngagaduhan buku anu caket sareng buku ukuran normal.
  • Numutkeun panggunaan anu dipasihkeun, anjeun bakal ngagaduhan buku téks (pikeun diajar), pelengkap (pikeun pangrojong atanapi panilitian kana topik anu tangtu), rujukan (éta dicirikeun ku janten rujukan gancang), rekreasi (dimana urang kalebet carita, komik, komik, jst.), ilmiah, instruksional (manual pangguna), buku sastra sareng linguistik (novel sorangan), téknis (ahli dina mata pelajaran khusus), inpormatip, populér, religius, ilustrasi, éléktronik, puitis, biografi, didaktis, swalayan, artistik, Audio.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya seueur jinis buku, sareng sababaraha kali klasifikasi datang janten lieur ku jinis buku. Anu jelas nyaéta urang tiasa mendakan seueur rupa-rupa di antawisna anu bakal mekar kana waktos-waktos pikeun adaptasi sareng paménta anu dipénta ku aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.