Sombong sareng Prasangka ku Jane Austen

Masih tina pilem Bangga sareng Prasangka

Dina awal abad ka-XNUMX, nyerat ngeunaan awéwé dibébaskeun sareng ngadeukeutan masalah cinta aranjeunna ku cara komik sanés hal anu paling biasa. Nyatana, machismo tetep aya di sagala bidang masarakat, kalebet dunya sastra. Dianggap salah sahiji novél féminis munggaran dina sajarah, Sombong sareng Prasangka ku Jane Austen Mangrupikeun salah sahiji klasik anu pantes dibaca sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun.

Sinopsis sombong sareng prasangka 

Panutup sombong sareng prasangka ku Jane Austen

Ditetepkeun di padesaan Inggris, teu jauh ti London, babad sombong sareng Prasangka kahirupan kulawarga Bennet sareng lima urang putri nikah, sadayana diantara umur 15 sareng 23 taun: Jane, anu pangkolotna, Elizabeth, Mary, Catherine sareng Lydia. Lima jalma ngora anu indungna, Bu Bennet, ngarepkeun pelamar anu pangsaéna salaku jalan kaluar tina kaayaan anu dikondisikeun ku perumahan kulawarga anu bakal diwariskeun ku misan putrina, William Collins, saatos pupusna Mr. Bennet.

Tina saderek sadayana, Elizabeth mangrupikeun jalma anu kéngingkeun kaunggulan anu langkung ageung janten awéwé ngora mandiri, ogé dibarengan ku Charles Bingsley, jajaka jegud anu anjeunna pendakan di pésta dimana Elizabeth ogé pendak sareng Tuan Fitzwilliam Darcy, saurang jutawan anu nolak nyungkeun Elizabeth jogét kusabab anjeunna henteu nganggap anjeunna geulis teuing. Detil anu ditampi protagonis sareng kareueus tangtu, perasaan anu bakal ngiringan anjeunna salami carita dimana sababaraha pendak sareng Mr. Darcy ngahudangkeun duanana daya tarik anu hébat, kaganggu ku kareueus sareng prasangka anu timbul diantara aranjeunna.

Carita cinta ogé ditandaan ku nasib sadulur Bennet anu béda sareng kabutuhan aranjeunna pikeun nikah ka lalaki anu tiasa nyayogikeun masa depan anu langkung saé, carita anu sigana langkung ngajangjikeun nalika lalaki anu gaduh artos daék ngamimitian proyek.

Karakter sombong sareng Prasangka

Adegan sombong sareng prasangka

Palaku utama

  • Elizabeth bennet: nu Sombong sareng Prasangka protagonis anjeunna kadua ti lima sadulur. Budak awéwé umur dua puluh taun anu nunjukkeun ti mimiti moment jajaran pesona anu leupas tina prototipe awéwé sopan sareng taat dina waktos éta: anjeunna kreatif sareng lucu, mandiri, sareng ngagaduhan rasa humor. Salawasna dipandu ku pendapat deet anu dilarapkeun ka unggal jalma sareng suitor anu anjeunna pendakan, dunya Elizabeth bakal robih sadayana nalika anjeunna pendak sareng Mr. Darcy.
  • Fitzwilliam Darcy: protagonis lalaki novél dimimitian salaku minat cinta kadua Elizabeth, janten tokoh anu latén "kareueus sareng prasangka" dituang sapanjang karya. Calakan sareng jegud, tapi ogé rada isin - kualitas anu disumputkeun dina kaangkuhan tertentu - Mr. Darcy nganggap Elizabeth sacara sosial langkung handap sareng henteu pikaresepeun sapertos sadulur-saderekna. Nanging, nalika maénna maju, Tuan Darcy ngartos yén bagian ageung jalma di sakurilingna ngadeukeutan anjeunna ngan ukur minat, Elizabeth janten hiji-hijina anu ningali anjeunna kalayan panon anu bénten.

Karakter sekundér

  • Pak Bennet: patriark kulawarga ngagaduhan harta anu dihubungkeun sareng turunan kulawarga anu sanés, nyaéta Mr. Collins. Saé sareng berbudaya, anjeunna raoseun khusus pisan ka dua putrina anu langkung sepuh, Jane sareng Elizabeth.
  • Ibu Bennet: sudut pandang salakina mangrupikeun awéwé gosip sareng teu terang-terangan anu usahana terbatas pikeun milarian pelamar anu pangsaéna pikeun anak awéwéna.
  • Jane bennetAnu pangkolotna sadulur Bennet isin sareng naif, janten pelamar utama Charles Bingley, mimitina resep ka adina na Elizabeth.
  • Mary bennet: Serius sareng sinis, anjeunna paling henteu pikaresepeun ti sadulur, anu masihan dirina karakter budak awéwé pait.
  • Catherine BennetDisebut "Kitty" ku saderek-saderekna, anjeunna sia-sia sareng materialistis, sapertos adi lanceukna, anu pangaruhna janten masalah pikeun anjeunna.
  • Lydia bennet: anu bungsu ti sadulur nyaéta sosobatan satia Catherine sareng awéwé ngora anu nekad sareng impulsif, ogé genit. Anjeunna tungtungna élop sareng Mr.Wickham, nyababkeun skandal anu direngsekeun nalika Wickham satuju nikah sareng anjeunna salaku tukeran pikeun kawinan anu dibayar.
  • Charles bingley: Babaturan pangsaéna Tuan Darcy sabalikna lengkep ieu. Bageur sareng jutawan, anjeunna raoseun raos sareng sadayana, sareng Jane Bennet janten awéwé anu dipikahoyong.

Harga diri sareng prasangka: Tonggoh sejarah dina pustaka

Jane Austen

Dina 1813, taun diterbitkeun sombong sareng prasangka, hubungan antara lalaki sareng awéwé terus didasarkeun kana pola sosial dimana lalaki éta jawab sareng awéwé éta kapaksa mendakan jalan kaluarna pikeun kahirupan anu lengkep tina kejutan anyar, karaharjaan sareng kaamanan.

Kaayaan anu kuring sapinuhna sadar umur 20 taun dingaranan Jane Austen, anu lanceukna bagikeun kamar sareng nyerat dina buku catetan kesan dirina ngeunaan kanyataan anu anjeunna ogé sigana ditakdir. Saatos nyerat karya mimiti anu disebut Imprési Mimiti, bapa Austen nyobian nampilkeunana ka penerbit, ditolak dugi ka ditawarkeun ka penerbit anu sateuacanna nyebarkeun karya Austen anu sanés, Rasa sareng Sensitipitas.

tungtungna, Bangga sareng Prasangka diterbitkeun dina 28 Januari 1813 janten kasuksésan waktos tapi, utamina, karya anu teu aya waktos.

Laju lincah maénna, sisindiran sosial dituang ku Austen atanapi, khususna, istirahat dina alur carita unggal carita romantis dirusak ku drama jeung faktor anu diramalkeun mangrupikeun sababaraha sabab naha padamelan parantos tahan, ogé janten a ikon feminisme.

Kusabab sanaos literatur ayeuna pinuh ku pahlawan sareng hajat anu hébat ngeunaan kasetaraan, dina 1813 kanyataanana béda, sareng Elizabeth Bennet mangrupikeun awéwé anu bakal sumping nunjukkeun yén awéwé tiasa mikir. Yén aranjeunna tiasa ngémutan deui naha lalaki ieu salaki anu pantes atanapi henteu, atanapi ngan saukur nampi yén kahirupan aranjeunna henteu gumantung sacara éksklusif kana panangtayungan anggota lalaki janten senang.

Naha anjeun maca Harga diri sareng prasangka tina Jane Austen kantos?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.