Jahat Corcira

Ibiza, salah sahiji lokasi El mal de Corcira

Ibiza, salah sahiji lokasi El mal de Corcira

Jahat Corcira mangrupikeun novel ku panulis Spanyol anu kawéntar Lorenzo Silva. Dileupaskeun dina Juni 2020, éta mangrupikeun angsuran pangénggalna dina séri anu diakui Bevilacqua sareng Chamorro. Sakali deui, sareng sapertos biasa, panulis ulang nyebarkeun saatos dua taun bab anyar tina séri anu dimimitian taun 1998. Sapertos anu sateuacanna, éta mangrupikeun plot anu kagolong kana jinis pulisi.

Silva parantos ngaku yén anjeunna sok hoyong nyaritakeun carita ieu, nyaéta hutang anu tungtungna anjeunna kabayar ku pamiarsa na. Saatos nyebarkeun karyana, anjeunna nyatakeun: "Hasilna pangirimanna paling lega sareng panginten pangiriman pang rumitna dina séri”. Dina ieu, salian ti ngarengsekeun kajahatan, urang tiasa diajar langkung seueur ngeunaan nonoman protagonis sareng pangalamanana salaku agén antiterorist.

Ringkesan tina Jahat Corcira

Kasus anyar

Para agén Rubén Bevilacqua —Vila— sareng Virginia Chamorro, mendakan diri saatos ditéwak sababaraha penjahat. Salila wengi éta, brigadista ieu luka sareng dikirim ka rumah sakit. Nalika pulih, Vila nampi telepon ti Letnan Jenderal Pereira, anu masihan anjeunna kasus anyar. Di hiji pantai di Formentera, saurang lalaki maot parantos némbongan, ngudaran baju sareng tatu parah.

Tanda mimiti

Saatos wawancara sababaraha saksi di daérah éta, mimitina nyimpulkeun yén éta tiasa janten kajahatan karep. Ieu kusabab seueur anu ngaku parantos ningali korban di perusahaan jalma ngora anu sanés di tempat anu ramah di Ibiza. Ogé, anjeunna parantos ngatur pendak sareng lalaki wengi éta di basisir. Tapi, sadaya dugaan ieu robih nalika aranjeunna berhasil mendakan idéntitas almarhum.

Anjeunna Basque Igor López Etxebarri, tilas anggota band ETA, anu lami pisan panjara di Madrid. Kusabab latar ieu, paréntah luhur masihan Vila panilitian rajapati. Kanggo ngalakukeun ieu, anjeunna kedah angkat ka Guipúzcoa, propinsi dimana López Etxebarri rutin cicing, tempat anu letnan kadua parantos terang pisan mangtaun-taun.

Carita sajajar

Salami panyilidikan, anjeunna ngalangkungan sababaraha bab kahirupan —Personal sareng damel— tina almarhum, dina raraga netelakeun pembunuhan éta. Dina waktos anu sasarengan, Vila émut awal na di barisan Intxaurrondo, nalika anjeunna ngalawan terorisme. Agén nyandak perjalanan deui dina waktosna ku émut sadaya persiapan anu ditampi pikeun operasi sareng momen anu sesah dina tindakan.

Ieu kumaha carita dibuka, antara pangalaman baheula sareng ayeuna protagonis teu wani. Rupa-rupa plot dijelaskeun, diantara aranjeunna, jaman susah di Spanyol kusabab serangan ETA, sareng kumaha Vila, dina yuswa 26 taun, sanggup nyanghareupan aranjeunna kalayan sengit. Dina waktos anu sasarengan, brigadista ngajawab kasus misterius anu ditugaskeun ka anjeunna.

Analisis Jahat Corcira

Detil dasar tina padamelan

Jahat Corcira mangrupikeun novel anu ngagaduhan 540 halaman, dibagi kana 30 bab sareng épilog. Plot ieu lumangsung di dua lokasi: mimiti di Pulo Spanyol Ibiza, Formentera, teras ngalih ka Guipúzcoa. Carita ieu dicaritakeun di jalma kahiji ku protagonisna, kalayan katerangan anu lengkep sareng akurat.

karakter

Rubén Bevilacqua (Vila)

Anjeunna karakter utama séri, lalaki umur 54 taun sareng gelar psikologi, saha anjeunna damel salaku letnan kadua di Penjaga Sipil. Anjeunna kalebet Unit Operasi Pusat, kelompok élit pikeun méréskeun kajahatan. Anjeunna agén krésip, taliti sareng ulet, anu henteu sono kana detil na.

Igor López Etxebarri

Anjeunna korban tina kasus anu ditugaskeun ka Vila, lalaki ieu asalna ti Basque Country na Anjeunna kolaborator grup ETA. Kusabab kalakuanna, anjeunna ditahan 10 taun di panjara Francia sareng Alcalá Meco di Madrid. Kusabab panolakan kolega na, anjeunna nyumputkeun orientasi seksual na mangtaun-taun.

Palaku sejenna

Dina angsuran ieu, Vila bakalan gaduh Álamo salaku pendamping — agen anu teu sopan sareng gagabah—, kumargi pasangan pulisi na aya di istirahat. Sanaos Chamorro moal aktip, Vila bakalan ngajaga komunikasi telepon sareng anjeunna. Partisipasi anu saé anu sanés nyaéta Brigadista Ruano, saurang propésional anu alus pisan sareng seueur kreativitas.

Ngarasa panasaran tina Jahat Corcira

Persiapan pangarang

Silva ngagaduhan carita ieu dina pikiran saprak saga dimimitian dina taun 90an.. Kusabab kitu, éta ngalaksanakeun investigasi anu hésé pikeun térorisme mangtaun-taun. Éta mangrupikeun masalah anu sesah pikeun ditungkulan, kumargi kelompok téroris ETA nyababkeun seueur karusakan penduduk sareng Garda Sipil. Sakali band na dibongkar, panulis junun ngumpulkeun kasaksian ti agén sareng warga sipil salamet waktos éta.

Dina hiji wawancara sareng XL Mingguan, Silva nyatakeun: "Dugi ka ETA éléh, Penjaga Sipil henteu ngaleupaskeun ikrar. Henteu komo kuring. Sareng ayeuna aranjeunna parantos ngawartosan kuring sadayana kalayan loma pisan ". Panulis ngabahas sapuluh bab buku pikeun poko anu hipu ieu, ngagunakeun pangalaman agén Bevilacqua, gelut pulisi anti-téroris sareng kajayaanana.

Pendapat dina Jahat Corcira

Kusabab diluncurkeun dina 2020, Jahat Corcira éta parantos ditampi ku pamiarsa, anu antosan ngantosan petualangan sanés ti agén Bevilacqua sareng Chamorra. Dina wéb éta menonjol kalayan langkung ti 77% panarimaan, ogé ratusan opini positip. Dina platform Amazon Éta ngagaduhan 1.591 peringkat, diantarana 53% masihan 5 bintang sareng 9% masihan 3 atanapi kirang.

Ngeunaan panulis, Lorenzo Silva

Lorenzo Manuel Silva Amador Anjeunna lahir dinten Salasa, 7 Juni 1966 di bangsal bersalin rumah sakit militér Gómez Ulla, tempatna di kota Madrid (antara distrik Latina sareng Carabanchel). Salila taun-taun mimiti, anjeunna cicing di Cuatro Vientos, caket kampung halaman na. Teras, anjeunna cicing di kota-kota Madrid anu sanés, sapertos Getafe.

Lorenzo Silva

Lorenzo Silva

Anjeunna lulus salaku pengacara di Universitas Complutense of Madrid sareng damel salami 10 taun (1992-2002) dina grup bisnis Spanyol Union Fenosa. Dina 1980 anjeunna mimiti ngiringan sastra, nyerat sababaraha carita, ésai, buku puisi, sareng anu sanésna. Dina 1995, anjeunna nampilkeun novel kahijina: November tanpa Violets, dituturkeun sataun engké ku Bahan batinna (1996).

Dina taun 1997 di Trilogi Nostalgia sareng: Kalemahan Bolshevik, naratif anu diadaptasi kana bioskop di 2003 sareng naskah ku pangarang sasarengan sareng Manuel Martin Cuenca. Dina 2000 anjeunna nampilkeun salah sahiji karyana anu paling luar biasa: Ahli alkimia teu sabar, cicilan kadua séri Bevilacqua sareng Chamorro. Novel ieu nampi penghargaan Nadal dina taun anu sami.

di 2012, anjeunna diterbitkeun Tanda meridian -saga Bevilacqua sareng Chamorro—, naratif anu meunang penghargaan Planeta (2012). Serial anu suksés ieu parantos ngagaduhan sapuluh buku, anu terakhir na nyaéta Jahat Corcira (2020). Kalayan éta, panulis parantos ngawangun karir sastrawan anu mantep, kalayan langkung ti 30 novél ditarjamahkeun kana belasan basa, sareng anu parantos ngahontal jutaan pamiarsa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.