Ines tina jiwa kuring

Bentang Chilean

Bentang Chilean

Ines tina jiwa kuring mangrupikeun novel sajarah ku panulis terkenal Isabel Allende. Diterbitkeun dina 2006, plot nyaritakeun pangalaman anu éléh sareng gagah Spanyol Inés Suárez sareng kalungguhanana dina kamerdékaan Chili. Mangrupikeun carita leres anu nyarioskeun petualangan, karugian sareng perjuangan seueur patriot di Amérika Latin, khususna dina néwak Chili ku Spanyol.

Allende ngalaksanakeun panilitian anu tuntas kana kajadian anu kajantenan pikeun ngajantenkeun pagawéan sakumaha dipercaya mungkin.. Salaku tambahan pikeun ngahargaan penting anu dibayar ka Inés Suárez, buku ieu ngagambarkeun pangalaman sareng sengketa tokoh penting sanésna, sapertos: Francisco Pizarro, Diego de Almagro, Pedro de Valdivia sareng Rodrigo de Quiroga. Dina taun 2020, séri homonim kana novel dirilis ku Prime Video, anu diproduksi ku RTVE, Boomerang TV sareng Chilevisión.

Ringkesan tina Ines tina jiwa kuring

Mimiti carita

Dina yuswa 70 taun, Inés Suárez —Upami ogé Inés de Suárez—  mimiti nyerat babad ngeunaan kahirupanana. Tujuan nyerat buku harian sapertos kieu nyaéta pikeun putrana Isabel kanggo maca éta sareng warisanna henteu kedah hilap. Salaku tambahan, awéwé sepuh éta hoyong pisan hiji dinten bakal ngahormatan ku tugu pikeun tindakanana.

Éropa (1500-1537)

Agnes lahir di Plasencia (Extremadura, Spanyol), dina bunderan kulawarga anu hina. Ti umur dalapan taun, kamampuan ngaput sareng nyulam ngabantosan kulawargana. Salami saminggu suci tepang sareng Juan de Málaga, ka saha anjeunna katarik ti waktos munggaran. Pikeun langkung ti tilu taun aranjeunna ngagaduhan hubungan anu gairah. Engke aranjeunna nikah sareng ngalih ka Malaga.

Saatos dua taun tanpa tiasa nyusun, perkawinan maranéhanana ngancik mumusuhan. Juan mutuskeun nuturkeun impianana sareng ventured ka Dunya Anyar, anjeunna balik deui ka Plasencia, dimana anjeunna nampi sababaraha beja ti anjeunna ti Venezuela. Saatos lami ngantosan, Inés kéngingkeun ijin karajaan kanggo ngahijikeun deui sareng salakina. Anjeunna angkat ka Amérika pikeun milarian anjeunna sareng kamerdekaan anu anjeunna hoyongkeun pisan.

Wiwitan di Amérika (1537-1540)

Saatos sababaraha perjalanan, Inés dugi ka palabuan Callao di Peru, teu lami anjeunna angkat sareng para fréarsis ka Kota Kings (ayeuna Lima). Di dinya anjeunna naros perkawis salakina, sareng akhirna mendakan Prajurit saha anu terang anjeunna, ieu ngawartoskeun anjeunna yén Juan maot dina perang Las Salinas. Ti dinya, Inés mutuskeun badé angkat ka Cuzco milarian waleran ka anu teu dikenal ngeunaan almarhum salakina ayeuna.

Warta geuwat sumebar yén randa éta aya di daérah éta, ku sabab kitu, Gubernur Marquis Francisco Pizarro hoyong pendak sareng anjeunna. Saatos naroskeun ka Inés - anu mastikeun yén anjeunna henteu hoyong uih deui ka Spanyol—, bupatina masrahkeun anjeunna bumi kanggo cicing. Sakali dipasang di dinya, Inés pendak sareng Pedro de Valdivia, kalayan saha anjeunna ngagaduhan hubungan anu mimiti, ti waktos éta duanana janten teu tiasa dipisahkeun.

Valdivia hoyong ngabébaskeun Chili, sapertos Diego de Almagro sakali nyobian; nalika mairan ka Agnes, manehna Anjeunna nyatakeun yén anjeunna bakal ngiringan anjeunna. Aranjeunna angkat babarengan ka Kota Raja pikeun nyungkeun idin ti Pizarro, anu, saatos période negosiasi, nyatujuan paménta éta. A) Leres, duanana ngamimitian petualangan ngalangkungan rute gurun, dipirig ku Juan Gómez, Don Benito, Lucía, Catalina sareng sababaraha prajurit.

Perjalanan ka Chili (1540-1541) sareng pendiri Santiago de Extremadura (1541-1543)

Pikeun perjalanan aranjeunna nganggo peta anu digambar ku Diego de Almagro, anu parantos nyiptakeun éta pikeun tiasa nungtun balikna. Saatos sababaraha bulan dina kafilah, aranjeunna kémping sababaraha minggu di Tarapacá bari ngantosan bala. Parantos nalika aranjeunna kaleungitan harepan, sakumpulan lalaki anu dipimpin ku Rodrigo de Quiroga sareng kaptén sapertos Alonso de Monroy sareng Francisco de Villagra sumping.

Dua minggu ka hareup, aranjeunna ngamimitian misi tangguh ngaliwatan gurun. Valdivia, Inés, anak buahna sareng Yanaconas berhasil ngahontal bumi Chili dina lima bulan. Dina Pébruari 1541, sareng saatos ngatasi sababaraha serangan musuh, Pedro de Valdivia mutuskeun pikeun ngadegkeun kota Santiago de la Nueva Extremadura. Lahan didistribusikeun sareng sababaraha bulan tempat éta makmur pikeun sadayana.

Nyerang ka Santiago

Dina Séptémber 1541, nalika Valdivia kaluar ti Santiago, Inés waspada Quiroga, sabab seueur jalma anu ngadeukeutan ka aranjeunna. Maka mimiti perang anu hébat pikeun pertahanan daérahAranjeunna sanggup ngadominasi kaayaan, sanaos kota ieu ruruntuhan, kalayan seueur anu maot sareng anu cilaka. Inés gaduh prestasi anu luar biasa dina gelut éta, anjeunna gelut sareng para lalaki dugi ka akhir.

Valdivia sumping 4 dinten saatosna; Sanaos sedih, anjeunna ngadorong aranjeunna pikeun ngamimitian deui, ngagorowok: "Santiago sareng tutup Spanyol!"

Taun-taun sesah (1543-1549)

Saatos Santiago hancur, aranjeunna sadayana hoyong uih deui ka Peru, tapi Valdivia henteu ngijinkeun aranjeunna. Sabalikna, anjeunna naros ka Cuzco pikeun panguatan ngawangun kota; nalika éta kajadian, aranjeunna hirup dua taun kasangsaraan anu jero. Nalika komunikasi sareng nagara Inca kahontal, aranjeunna ngirimkeun bekel sareng sadayana mimiti ningkat, sahingga Santiago dinyatakeun ibukota karajaan.

Valdivia Abdi henteu raoseun, muhun hoyong ngabébaskeun daérah sanés di Chili —Na anu didominasi ku Mapuches— sareng campur dina kajadian di Peru. Moal lami deui, anjeunna angkat sareng kaptén anu sanés, hal anu henteu resep salah sahiji pengikutna, anu ngajaga Villagra. Saatos lalaki ieu angkatnaInés ngaraos hianat sareng sakumaha waktosna kalangkung anjeunna ngungsi dina panangan Quiroga.

Mangtaun-taun ka tukang

Dina 1549, dua prajurit ti La Serena —Kota anyar diadegkeun—dugi ka Santiago sareng beja yén aranjeunna diserang ku India. Pemberontakan éta bakal gancang nyusul aranjeunna, ku sabab kitu teror nembus diantara padumuk. Diputuskeun yén Villagra bakal mayunan masalahna, anjeunna ngahontal perjanjian perdamaian, tapi éta rada teu stabil, sadayana hoyong gubernur balik.

Saatos sababaraha bulan gelut, Valdivia tiasa angkat ti Peru, tapi henteu lami deui dipanggil ku Wakil La Garza. Pedro kedah nyanghareupan seueur tuduhan, janten anjeunna deui nyanghareupan kaadilan. Sanaos jalmi ieu ngabuktoskeun henteu polos na, hukuman éta nyungkeun Inés dicabut tina kabeungharanana sareng mulih deui ka Peru atanapi Spanyol.

Inés nolak ninggali Chilikusabab alesan éta mutuskeun pikeun nikah ka Rodrigo de Quiroga, kumargi cara kieu anjeunna moal kaleungitan hartana, ogé anjeunna henteu kedah angkat. Anjeunna sumpah cinta langgeng sareng kasatiaan ka lalaki ieu, anu sababaraha waktos ka pengker parantos ngurus putrina Isabel. Duanana tetep babarengan salami —Sapanjang aranjeunna maot - sareng aranjeunna merangan Mapuches dina serangan kahijina.

Ngeunaan panulis, Isabel Allende

Panulis Isabel Angelica Allende Llona lahir tanggal 2 Agustus 1942 di Lima, Peru. Kolotna nyaéta Tomás Allende Pesce sareng Francisca Llona Barros; saatos perceraian di 1945, Isabel ngumbara sareng indungna sareng dulur-dulurna ka Chili, dimana anjeunna cicing sababaraha taun.

Isabel Allende.

Isabel Allende.

Saatos kudéta di Chili di 1973, Allende kedah diasingkeun di Vénézuéla sareng salakina sareng murangkalihna (ti 1975 ka 1988). Dina 1982, anjeunna nyebarkeun novel kahijina: DPR ROH; Hatur nuhun kana karya ieu, anjeunna ngahontal pangakuan sadunya anu hébat. Dugi ka ayeuna, panulis terkenal parantos nyebarkeun langkung ti 20 buku, anu mana anjeunna parantos nalukkeun langkung ti 75 juta pamiarsa di panjuru dunya.

Sababaraha kreasi na anu paling luar biasa nyaéta: Rencana anu teu aya watesna (1991), Paula (1994), Kota sato galak (2002), El Zorro: legenda dimimitian, Inés del alma mía (2006), Buku catetan Maya (2011), Anu kakasih Jepang (2015); sareng pos na anu terakhir: Awéwé tina jiwa kuring (2020).

Buku Isabel Allende

  • DPR ROH (1982)
  • Awéwé porselén gendut (1984)
  • Tina Cinta sareng Kalangkang (1984)
  • Eva Luna (1987)
  • Dongéng Eva Luna (1989)
  • Rencana anu teu aya watesna (1991)
  • Paula (1994)
  • Aphrodite (1997)
  • Putri rejeki (1998)
  • Potrét di sepia (2000)
  • Kota sato galak (2002)
  • Nagara ciptaan kuring (2003)
  • Karajaan naga emas (2003)
  • Leuweung tina Pygmies (2004)
  • El Zorro: legenda dimimitian (2005)
  • Ines tina jiwa kuring (2006)
  • Jumlah dinten (2007)
  • Pecinta Guggenheim. Padamelan ngitung (2007)
  • Pulo handapeun laut (2009)
  • Buku catetan Maya (2011)
  • nyoreang (2012)
  • Kaulinan Ripper (2014)
  • Anu kakasih Jepang (2015)
  • Saluareun usum salju (2017)
  • Kelopak laut panjang (2019)
  • Awéwé tina jiwa kuring (2020)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.