Herman Hesse. 141 taun panulis ésénsial. Sababaraha frasa

Herman Hesse mangrupikeun panulis, panyair, novelis, sareng pelukis, sareng janten salah sahiji pangarang anu paling relevan sareng maca abad ka-XNUMX. Lahir alemán dinten sapertos dinten ti 1877, tapi éta dinasionalisasi Swiss taun 1924. Anjeunna nyerat judul anu penting sapertos Siddartha o Ajag stépa. Tapi kuring tetep sareng Dina handapeun roda, salah sahiji karyana kahijina sareng maca ti nonoman yén kuring parantos maca langkung ti sakali. Kuring marios karyana sareng a Pilihan frasa.

Herman Hesse

Perjalananna ka India Dina sababaraha kasempetan, dimana bapakna janten misionaris, aranjeunna nekad pikeun budaya orientalis mangaruhan karyana ku cara anu pasti, khususna dina salah sahiji anu paling penting sareng dibaca sacara umum, pastina anu paling terkenal, Siddartha.

Dianggo salaku Tukang buku nalika anjeunna nyerat. Demian, diterbitkeun dina 1919, éta na kasuksésan munggaran. Sareng nembongkeun salah sahiji téma na anu teras-terasan: pamekaran individualitas sorangan sareng su pemberontakan dihareupeun konvensi sosial.

Nalika anjeunna ngutuk partisipasi ti Alemania dina Perang Dunya I, Hesse mutuskeun pikeun ngasingkeun Swiss sareng di sana anjeunna nyerat karyana anu paling berpengaruh: Ajag stépa. Aranjeunna masihan anjeunna teh Hadiah Nobel Sastra dina 1946.

Karya sareng frasa

Peter comezind (1904)

  • Sanaos sagala hal, kuring tetep ningali dina impian kuring tujuan, kabagjaan, kasampurnaan anu langkung ageung sateuacan kuring.
  • Malah ayeuna kuring terang yén di dunya teu aya anu langkung lezat tibatan silaturahim anu sajati sareng satia antara lalaki.
  • Deui kuring boga kayakinan yén kuring henteu dipotong pikeun kahirupan anu tenang sareng tenang diantara lalaki.
  • Sugan éta nasib kuring janten muhrim ka masarakat anu kuring milik sapanjang hirup.
  • Dua minggu ka hareup anjeunna tilelep mandi di walungan alit.
  • Kuring parantos milarian seueur impian, teu aya anu janten kanyataan.

Demian (1919)

  • Kahirupan unggal jalma nyaéta jalan ka dirina, usaha tina jalan, garis jalan.
  • Nalika urang hate batur, urang bencong sareng gambar na anu aya dina diri urang.
  • Nalika batur takwa, éta kusabab urang parantos masihan batur kakuatan ka kami.
  • Éta sadayana nyandak, tungtungna, viskositas sareng kulit telur tina dunya primordial.
  • Teu aya jalma anu kantos lengkep dirina; tapi sadayana hoyong janten hiji, sababaraha anu teu jelas, anu sanesna langkung jelas, masing-masing saageung mungkin.

Siddhartha (1922)

  • Lemesna langkung kuat tibatan anu keras; cai langkung kuat tibatan batu, cinta langkung kuat tibatan kekerasan.
  • Betapa saéna pikeun nyobaan sorangan naon anu kedah dipikanyaho, ngalamunana sacara langsung, henteu ngan ukur terang ku émutan, pikeun ngémutan ku panon, ku haté, sareng beuteung.
  • Kuring teu ngagaduhan hak pikeun nangtoskeun kahirupan batur. Kuring ngan ukur kedah nangtoskeun nyalira sareng milih atanapi nolak dumasar ka jalmi kuring.
  • Hikmah henteu katépakeun. Hikmah anu dicobian ku jalma bijaksana pikeun komunikasi ka batur sok disada gélo.
  • Éta seuri, perennial, kalem, alus, teu katembong, meureun marahmay, meureun mocking, wijaksana, sababaraha ... éta kumaha mahluk sampurna seuri.
  • Hiji jalma henteu pernah suci atanapi berdosa.
  • Anjeunna ngarenghap sakedap, sareng sakedap anjeunna karaos tiis sareng ngageter. Teu aya deui anu nyalira tibatan anjeunna.

Ajag stépa (1927)

  • Anjeunna ogé kagoda ku bunuh diri nalika anjeunna masih murangkalih.
  • Abadi ieu henteu ngancik kana kahirupan tapi ngawangun dunya anu pikaresepeun ngalangkungan sublimasi anu nyayang tina barang-barang anu ogé ngawangun.
  • Anjeunna panginten langkung seueur tibatan lalaki anu sanés, anjeunna ngagaduhan masalah sumanget objéktif anu tenang.
  • Anu katingali keuna kana manah sadaya manusa.
  • Haller mangrupikeun jenius sangsara.
  • Anjeun kedah bangga ku nyeri; sadayana mangrupikeun panginget ngeunaan kaayaan luhur urang.
  • Kaseueuran lalaki henteu hoyong ngojay sateuacan aranjeunna terang.
  • Jalma anu kawasa tunduh; lalaki artos, dina artos; anu servile tur hina, dina jasa; jalma anu milari kasenangan, dina kasenangan. Sareng kitu ajag stépa tunduk dina kamerdékaanna.

Dina handapeun roda (1906)

Leres, kuring ngajaga padamelan ieu. Sugan kusabab kuring maca dina umur anu sami sareng anu protagonis buku ieu, seueur saderhana sareng gampang dibaca que Siddartha o Ajag stépa, salaku conto. Atanapi panginten sabab éta mangrupikeun anu pangpayunna anu ngaraheutkeun manah kuring.

Anjeunna nyarios ka urang kahirupan Hans giebenrath, budak anu calakan pisan sareng waspada. Kaayaan di sakurilingna sapertos di wibawa beusi bapakna sareng guru-guru Aranjeunna bakalan janten dasar pikeun kurangna kabébasan pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong sareng ngatur kahirupan anjeun. Janten nekad yén aranjeunna bakal nyababkeun karuksakan total kapribadian megah sareng jauh anjeun unggul.

Anjeun tetep dina kritik sengit anu dilakukeun Hesse ngalawan penindasan sosial Éta ngalelepkeun kapribadian anu keren. Kadang-kadang éta lingkungan, tapi sababaraha kali deui éta mangrupikeun kalepatan tina dengki sareng cacad kapribadian lemah di sakitar. Éta mangrupikeun keluhan, mangrupikeun manifesto anu nguntungkeun kapinteran sareng kahirupan dina dirina sorangan salaku proyék pribadi sareng unik masing-masing.

  • Tapi anjeunna ogé hirup di sababaraha jam éta anu hartosna langkung seueur tibatan sadaya kaleungitan kabungah budak leutik, jam-jaman pinuh ku ambisi sareng sumanget sareng kahoyong meunang, dimana anjeunna ngarepkeun sareng ngalamun dirina dina bunderan mahluk anu unggul.
  • Anjeunna bakal janten salah sahiji jalma anu kurang ajar sareng jalma miskin anu anjeunna hina sareng anu anjeunna mutuskeun pikeun ngungkulan.
  • Upami anjeunna terang, anjeunna tiasa janten anu munggaran.
  • Anu sanésna jauh di handapeun anjeunna. Anjeunna parantos ngahontal penghargaan anu pantes.
  • Anjeunna ngan ukur kasiksa ku ideu henteu ngahontal nomer hiji dina ujian.
  • Sigana anjeunna yén anjeunna nyalira ditampi jam ieu di kalangan jalma-jalma anu milarian bebeneran.
  • Dijaga tina tongtonan kahirupan dunya anu parah.
  • Sadaya harta rohani diwakilan henteu langkung ti nilai relatif.
  • Teu pernah aya anu nyangka yén sakola sareng ambisi biadab bapa sareng guru parantos nyababkeun mahluk anu rapuh kana kaayaan sapertos kitu.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.