Poek sareng subuh

Poek sareng subuh

Poek sareng subuh

Poek sareng subuh (2020) mangrupikeun prékel pikeun trilogi novel sajarah anu terkenal Rukun bumi, didamel ku Ken Follet. Mangrupikeun saga anu dimimitian taun 1989 ku panulis Welsh kalayan diluncurkeun Rukun Bumi (Judul basa Inggris). Teras, terbitan Dunya sajajalan (2007) jeung Kolom seuneu (2017).

Dua buku munggaran dina séri langkung seueur Poek sareng subuh laksanakeun di Kingsbridge, kota fiksi di Inggris. Angsuran munggaran disetél dina abad ka-997, anu kadua dina abad VIV sareng prékel dina XNUMX. Di sisi séjén, Kolom seuneu fokus kana perselisihan agama anu ngareuwaskeun Éropa nalika abad ka-XNUMX.

Plot jeung karakter tina Poek sareng subuh

Kalakuanna de Sore sareng Isuk lumpat dina tilu dinten taun 997, dina lengkep Abad gelap di Inggris. Dina waktos éta, daérah éta terus dikepung ku serangan laut urang Viking sareng serangan darat ka Welsh.

Plot ciri tilu tokoh utama: biarawan, mojang Norman pendatang ka Inggris sareng salakina sareng tukang ngawangun parahu. Aranjeunna pendak di Kingsbridge, dimana aranjeunna kedah nyanghareupan uskup sarakah anu hijina tujuanna nyaéta pikeun ningkatkeun kakuatanana.

Karakter dina Poek sareng subuh, Numutkeun ka Ken Follet

Ragna

Panulis parantos nyarios dina sagala rupa wawancara yén Ragna mangrupikeun karakter karesepna. Nya Anjeunna mangrupikeun putri Norman anu geulis sareng calakan kalayan watekna kuat, nikah ka lalaki tanpa getih mulya. Henteu gaduh ijin ti sepuhna, awéwé ngora mutuskeun badé sareng salakina ka Inggris. Tapi, nalika aranjeunna dugi ka dinya, anjeunna mendakan yén hal-hal henteu sakumaha anu anjeunna pikahoyong.

Edgar

Anjeunna mangrupikeun pabrikan kapal Inggris berbakat, cinta ka Ragna. Tapi kumargi anjeunna awéwé anu nikah, éta pasti daya tarik anu teu rasional. Sanaos kacintaanna anu teu dibales, Edgar henteu milari konsolasi ti awéwé sanés sareng tetep ngantosan kasempetan na sareng putri.

Aldred

Anjeunna biarawan sareng misi anu rada ambisius: ngajantenkeun biara na salaku pusat diajar anu dikagumkeun di panjuru Éropah. Kusabab ieu, proyék hirupna ngurilingan ngawangun markas sakola impianana kalayan perpustakaan masing-masing sareng mesin cetak.

Uskup Wystan

Follet ngajelaskeun anjeunna salaku "salah sahiji penjahat paling jahat anu kuring kantos ciptakeun ... Anjeun badé benci pisan ka anjeunna anu badé ngarepkeun anjeunna anu pang akhirna anu paling parah ". Sasuai, anjeunna jalma anu henteu satia, khianat, sarakah, egois sareng henteu aya tanda kasieun. Janten, tujuan nyalira Wystan nyaéta pikeun ningkatkeun kakuatan sareng kulawargana henteu paduli saha waé anu anjeunna candak di payuneunna, naon waé.

Pendapat ngeunaan padamelan éta

Saperti dina ampir sadaya novel sajarah Follet, kritik sareng hadirin keprok - ampir bulat - kakuatan hooking buku. Salaku tambahan, dokuméntasi anu saé anu diraih ku panulis dibuktoskeun kusabab pedaran lengkep ngeunaan bahan politik sareng adat istiadat jaman éta.

Sababaraha sora anu lawanna ngadu'a ngeunaan narasi misogynistic, dimuat (disangka) ku bagéan panyiksaan anu henteu penting pikeun hasilna. Kontrasna, ulasan anu sanés ngajelaskeun yén justru éta bagian-bagian anu atah sareng getih mangrupikeun anu paling wawakil dina momen dina susunan téks. Mangrupikeun waktos anu sesah pisan.

Ngeunaan panulis, Ken Follet

Kenneth Martin Follet lahir di Cardiff, Wales, Inggris; dina 5 Juni 1949. Salila budak leutik anjeunna ngembang pisan resep maca kusabab kolotna, anu ngagem agama Kristen, ngalarang anjeunna nonton tv sareng nongton pilem. Anjeunna sareng kulawargana ngalih ka Londres Nalika kuring sapuluh taun. Di dinya anjeunna ngadaptar di University College of London di 1967 pikeun diajar filsafat.

Dicutat ku Ken Follett.

Dicutat ku Ken Follett.

Kalulusan dina 1970, tuh kursus jurnalistik sareng mimiti digawé pikeun Wales Kidul Gema ti kota asalna. Dina awal taun 1974 anjeunna angkat ka malem Standar di London, kumaha ogé, anjeunna antukna janten sugema kana karajinan wartawan éta. Kusabab kitu, Follet asup ka dunya penerbitan di Buku Everest sareng mimiti nyerat carita kahijina dina akhir taun 70an.

Nikah sareng kagiatan politik

Dina 1968, Follet nikah sareng Mary, babaturan sakelas di London anu hirupna kurang ti dasawarsa. Engké, dina 1984 anjeunna nikah sareng Barbara Hubbard (nami awéwé), anggota Partai Buruh, organisasi anu Follet dikaitkeun ti taun 1970.

Dimimitian tina karir sastrana

Salami taun 1970an, Follet nyebarkeun salapan buku dina nami samaran Simon Myles, Martin Martinsen, Bernard L Ross sareng Zachary Stone. Dina 1978, Pulo badai —Daptar sareng nami aslina— mangrupikeun titik peluncuran karir internasionalna. Sawelas taun ka hareup, buku dileupaskeun anu ngajantenkeun buku terlaris global: Rukun bumi.

Hiji bintang pasar penerbitan

Salain tina novel sajarah, Follet parantos dicatet pikeun narasi anu pikasieuneun na. Dina subgenus terakhir ieu, Koncina aya di Rebecca (1982), Jangjang garuda (1983), Lebak Singa (1986) jeung Kembar katilu (1997), mangrupikeun sababaraha bukuna anu paling terkenal. Nyatana, aranjeunna sadayana ngagaduhan adaptasi pilem sareng televisi, kitu ogé Résiko ageung (2001) jeung Dina Bodas (2004).

Gaya novél sajarah Ken Follet

Novel sajarah tina panulis Inggris ngagaduhan ciri meta-fiksi atanapi fiksi sajarah, sabab ngalebetkeun protagonis anu dicandak tina imajinasina. Sanaos kitu, kaseueuran kritikus sastra muji kasatiaan Follet kana kajadian anu leres (diriwayatkeun ku tokoh fiksi). Nya kitu, aranjeunna biasana gaduh pedaran anu lengkep sareng janten rada lega.

Sanaos seueur pisan halaman (ogé aya dina Poek sareng subuh) Narasi Follet ngahasilkeun seueur katerlibatan pamiarsa. Sipat gaya ieu tiasa ditingali dina dua trilogi paling kasohor panulis Cardifian: Rukun bumi y Abad ka.

Trilogi tina El Siglo

Trilogi ieu kalayan inohong anu laris berkisar ngeunaan kajadian anu paling relevan dina abad ka-XNUMX. Serialna dimimitian ku kajadian anu aya hubunganana sareng Perang Ageung sareng SK Larangan di Amérika Serikat (Guguritan raksasa, 2010). Saterusna Usum usum dunya (2012), museurkeun kana Perang Dunya II sedengkeun Ambang kalanggengan (2014) nyertakeun ampir sakabéh Perang Tiis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.