Frasa kasohor Emilia Pardo Bazán

Sababaraha dinten ka pengker kalahiran salah saurang panulis urang anu paling penting dirayakeun: Emilia Pardo Bazán. Lahir di La Coruà ± a, dina sataun 1851, kagolong kana kulawarga bangsawan. Anjeunna awéwé anu bergengsi ageung pikeun waktosna. Anjeunna ngagaduhan seueur perjalanan sareng pendak sareng pangarang anu hébat sapertos Victor Hugo atanapi Zola.

Anjeunna papisah sareng salakina sareng ngamimitian a hubungan cinta sareng Benito Pérez Galdós. Anjeunna ngarahkeun bagian pustaka Athenaeum sareng di 1916 anjeunna diangkat janten profésor di Universitas Madrid. Anjeunna pupus taun 1921, ogé di Madrid.

Éta kagolong kana Realisme

Kamajuan dina Realisme Mangrupikeun kameunangan tina novél, hiji genre anu ngamungkinkeun pikeun ngagambarkeun kanyataan ku cara dipercaya. Novelis anu paling répréséntasi dina waktos ieu nyaéta Galdós, Juan Valera, Leopoldo Alas "Clarín" sareng Emilia Pardo Bazán. Anu terakhir kagolong khusus pikeun Naturalisme, turunan Realisme anu mecenghul di Spanyol sakitar 1880 kalayan diterbitkeun "The Disinherited" de Galdos.

Emilia Pardo Bazán mangrupikeun bek utama di Spanyol di Naturalisme. Dina kasus panulis ieu, gerakan ieu dipiguraan dina Katolik. Janten, determinisme alamiah Zola ngan ukur jelas sareng tunduk kana kamampuan manusa pikeun ngungkulanana ngalangkungan iman, anu naékkeun anjeunna saluhureun sadaya mahluk anu sanés. Diantara novel na nonjol di luhur sadayana "The pazos de Ulloa" (1886) jeung "Alam indung" (1887), duanana dikembangkeun di lingkungan padesaan Galicia anu ngawangun dunya tertutup didominasi ku karep.

Frasa kawentar

Sareng ayeuna, urang bakal ngagungkeun lahirna pangarang ieu anu ngantepkeun seueur frasa anu saé pikeun sajarah. Sababaraha diantarana sapertos kieu:

  • "Kuring gaduh anu penting diantara sadaya konsép yén novél sanés mangrupikeun padamelan hiburan, cara pikeun nipu sababaraha jam, dumasarkeun kana kajian sosial, psikologis, sajarah, tapi pamustunganana diajar."
  • «Musibah manusa modéren nyaéta kudu egois sareng sénsitip; cukup egois pikeun nyerah kana karepna, cukup sénsitip sangsara nalika anjeunna nyaksian kacilakaan aranjeunna nimpa nasib batur. Janten internal sareng ati-ati disumputkeun, perjuangan Felipe henteu kirang-langkung telenges, ogé henteu kirang raoseunana. Pikeun nyatana, nagara anu khusus pisan henteu tiasa disebat perjuangan: aya perjuangan nyalira, nalika bakal turun naek diantara dua solusi ».
  • "Kami henteu milih perasaan urang, aranjeunna datang ka kami, aranjeunna tumuh sapertos gulma anu teu aya anu melak sareng anu banjir di bumi. Sareng parasaan sakapeung ngagolkeun murangkalih anu teu aya nilai anu jelas, nyatana rongkah pisan, ngungkabkeun bebeneran psikologis, sabab gejala anu hampang tangtu ngahukum panyakit fatal ».
  • «Pendeta tiasa ngalakukeun sagala hal-hal jahat di dunya. Upami urang ngagaduhan hak istiméwa pikeun henteu dosa, urang henteu kunanaon; kami parantos disimpen dina waktos anu sasarengan, anu sanés nawar lemah. Saéstuna, panerapan maksakeun tugas anu langkung sempit ka urang tibatan ka urang Kristen sanés, sareng dua kali hésé pikeun salah saurang urang janten anu hadé. Sareng janten jalan anu nyampurnakeun anu urang kedah lebet nalika ngatur diri salaku imam anu diperyogikeun, perlu, sajaba ti usaha urang, kurnia Gusti ngabantosan urang. Henteu aya nanaon.
  • "Kediktatoran sapertos aria sareng henteu kantos janten opera."
  • "Dinten" sababaraha purun "ngawartoskeun Amparo yén anjeunna geulis, budak awéwé anu ngumbara sadar ngeunaan jinisna: dugi ka éta anjeunna budak lalaki dina rok. Teu aya anu nganggap anjeunna sanés: upami sababaraha jalma nakal di jalanan ngingetan yén anjeunna mangrupikeun bagian tina satengah bangsa manusa anu paling saé, anjeunna ngalakukeun éta satengah ku pipi, sareng anjeunna nolak ku sakeupeul, upami henteu sareng ditajong sareng gigitan, pujian babari. Sagala hal anu henteu nyandak bobo atanapi napsu na.
  • "Teu masuk akal pikeun jalma-jalma pikeun pin ngarepkeun panebusan sareng rejeki kana bentuk pamaréntahan anu aranjeunna henteu terang."
  • "Pendidikan awéwé teu tiasa disebat pendidikan sapertos kitu, tapi latihan, kusabab kataatan, pasipitas sareng kaluman tungtungna diajukeun."
  • "Pendidikan jasmani ngajantenkeun awéwé ningkat dina awak sareng kakuatan sareng ngabeungharkeun getihna."
  • "Ku sungut urang biasana maot sapertos lauk saderhana, sareng sanés pupusna jalmi anu bijaksana, tapi sato galak, tiis sareng raheut."

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.