Fiksi, urang ngagaduhan masalah: rasisme

tindakan maliding ka bangsa nu beda-beda

Dunya penerbitan fiksi kaganggu ku ras "struktural, kelembagaan, pribadi sareng universal" numutkeun laporan anyar anu mendakan yén kirang ti dua persén tina langkung ti 2000 carita fiksi ilmiah anu diterbitkeun taun kamari diterbitkeun ku panulis hideung.

Laporan ieu diterbitkeun dina majalah Fireside Fiksi anu nyatakeun yén hungkul 38 tina 2039 carita anu diterbitkeun dina 63 majalah di 2015 ditulis ku panulis hideung.

"Kamungkinan yén éta kabeneran ngan ukur 2% panulis anu diterbitkeun hideung dina nagara dimana 13.2% populasi hideung nyaéta 0.00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000321%"

 

"Urang sadayana terang. Kami terang. Kami henteu peryogi nomer pikeun ningali éta, sapertos dina sadaya bagéan masarakat urang, marginalisasi ka kulit hideung masih janten masalah ageung di dunya penerbitan ... Sakabéh sistem diwangun pikeun kauntungan bule"

 

"Abdi henteu tiasa nyarios yén kuring reuwas… Saur saha waé anu merhatoskeun publikasi fiksi dina umum sareng fiksi pondok khususna, terang yén aya masalah ageung ku perwakilan jalma warna sareng éta langkung parah pikeun panulis kulit hideung. "

Satengah urang Nigeria, panulis Amérika satengah, Nndi Okorafor, anu meunang penghargaan World Fantasy, mairan kanyataan ieu:

"Abdi henteu peryogi laporan kanggo nyarios naon anu kuring parantos terang. Sial, ieu salah sahiji alesan ageung kuring mimiti nyerat, sabab salaku pamaca kuring henteu tiasa ningali carita anu kuring hoyong baca, karakter anu kuring hoyong baca, kurangna karagaman. Kuring henteu nyéépkeun seueur waktos nekat hal anu parantos aya mangabad-abad. Kuring tetep ngalir. "

Laporan éta, ditulis ku Cecily Kane kalayan data anu disusun ku Ethan Robinson, museur ka pangarang hideung khususna tibatan panulis warna kusabab, numutkeun Kane, bari sadayana penting, aranjeunna merhatoskeun pola anu bénten-béntenna inisiatif keragaman dikaluarkeun hideung.

Di sisi anu sanésna, panulis Justina Irlandia nyerat ésai anu dibarengan ku laporan.

"Komunitas fiksi sareng fantasi gaduh masalah sareng ras. Langkung khususna, imah penerbitan SFF sacara umum nyaéta, sareng masih anti anti hideung. Jalma di SFF resep nunjuk ka pangarang hideung anu suksés salaku buktina yén urang parantos mekar sabab éta mangrupikeun kalepatan populér yén upami jalma hideung tunggal tiasa hasil maka jelas urang sadayana parantos ngalangkungan rasisme institusional. Tapi analisis 2015 parantos nempatkeun bebeneran ngeunaan bohong ieu. "

Panulis Troy L Wiggins ogé nyerat ésai sanés anu ngoméntaran hal-hal ieu:

"Bener éta Kuring gaduh kasempetan anu langkung saé pikeun disabit salah sahiji kajahatan tibatan pikeun ngajual carita. fiksi pondok kana majalah. "

Naha koméntar ieu henteu ngingetan anjeun ngeunaan kanyataan To Kill a Mockingbird? Upami anjeun hideung anjeun otomatis dikutuk sareng sadayana bakal nganggap yén lamun aya anu nuduh anjeun ngeunaan hiji hal, éta bakal leres.

Brian White mangrupikeun panulis majalah anu ningali kritis kana majalahna nyalira, anu nyebarkeun ukur 3 carita pondok ku panulis hideung dina 2015 tina total 32.

"Tebak cing? Di 2015 Fireside teu acan nerbitkeun panulis hideung. "

Anjeunna ogé masihan koméntar yén, sakali panonna kabuka, anjeunna bakal ngalakukeun upaya anu langkung ageung pikeun nyegah tina kajantenan deui.

"Ieu hal éta Kuring parantos pernah ngalakukeun tapi kuring hoyong langkung sadar kana éta. Pikeun période pangiriman terbuka kami kami bakal nambihan formulir pikeun ngijinkeun panulis sacara sukarela sareng anonim ngalebetkeun inpormasi demografi na. Bagéan data pangageungna urang gaduh nyaéta jumlah panulis hideung anu ngalebetkeun carita ka majalah urang. Ngobrol sareng panulis hideung, boh pikeun perusahaan urang sareng umumna, penting pisan ngagaduhan keragaman salaku bagian tina pedoman presentasi. Tapi anu langkung penting nyaéta buktina yén ieu sabenerna dilaksanakeun. Upami anjeun nyatakeun keragaman penting pikeun anjeun teras panulis warna ningali majalah anjeun sareng sadar yén kaseueuran tulisanana ku lalaki kulit bodas dina lalaki kulit bodas anu ngalakukeun barang-barang lalaki kulit bodas, panulis hideung sigana moal ngiles. Kenalkeun "


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.