ultah Eduardo Mendoza. Pamilihan fragmen sareng frasa

Gambar placeholder Eduardo Mendoza lahir dina dinten sapertos dinten 1943. Kalayan karir anu panjang sareng suksés anu kalebet a Hadiah Cervantes di 2016Gaya naratif na, basajan tur pisan langsung, ogé nangtung kaluar pikeun richness sarta pamakéan humor pisan husus. Di antara karya-karyana anu paling dikenal nyaéta Kabeneran ngeunaan kasus Savolta (kalayan anjeunna ngahontal kasuksésan kahijina), Kota Kaajaiban, Teu aya Warta ti Gurb, runtuyan novel dibintanginya éta detektif grotesque kalawan euweuh ngaran nu ngawengku judul kayaning Labyrinth of Olives, The Mystery of the Haunted Crypt, Perjoangan tina kantong sareng kahirupan o Petualangan di kamar awéwé Perjalanan endah tina Pomponio Flato, Catfight, jeung trilogi Raja narima, Nu dagang Yin jeung Yang jeung Transshipment di Moscow. Ieu mangrupikeun pilihan frasa sareng sempalan maca jeung ngagungkeun.

Eduardo Mendoza - Pamilihan frasa jeung fragmen

Teu aya berita ti gurb

Kusabab Catalans salawasna ngobrol ngeunaan hal anu sarua, nyaeta, ngeunaan karya ... Teu aya jalma di Bumi leuwih gemar gawé ti Catalans. Upami aranjeunna terang kumaha ngalakukeun naon waé, aranjeunna bakal janten pangawasa dunya.

Perjalanan endah Pomponio Flato

Jeung naon bebeneran? Sakapeung sabalikna tina bohong; kali séjén, sabalikna ti tiiseun.

Kota prodigies

Dina jalan balik ka mancén Onofre indit kaluar papanggih Delfina.
"Kuring keur jalan-jalan," ceuk budak éta ka awewe, "jeung kabeneran kuring nempo anjeun datang." Abdi tiasa ngabantosan?
"Cukup sareng abdi tinggaleun," saur éta awéwé, ngagancangan jalanna, saolah-olah nunjukkeun yén beurat karanjang anu dijejeran henteu beuratna.
"Kuring teu nyebutkeun anjeun teu bisa jeung meuli, awewe." Anjeunna ngan pura-pura saé, ”saur Onofre.
-Naha? Tanya Delfina.
"Teu aya sababna," saur Onofre. Anjeun bageur tanpa alesan. Mun aya alesan, éta lain kahadean, tapi dipikaresep.
"Anjeun nyarios saé teuing," awéwé éta motong. Leumpang atawa kuring bakal goad anjeun dina ucing.

Labirin tina zaitun 

Kuring muka tas kerja kawas batur anu teu hayang eta, Kuring ngantep panon na soak dina visi duit eta ngandung sarta kuring nutup deui. Nalika anjeunna melong raray kuring, teu ukur ekspresi na robah, tapi girth dada na geus katempo ngaronjat.

"Punten tuturkeun abdi," témbalna.

Kuring ngamangpaatkeun perjalanan lift, sakumaha anu biasa kuring laksanakeun dina jaman ayeuna, pikeun mikirkeun kumaha kuatna artos sareng sabaraha panto anu teu tiasa dibuka, sabaraha ranté anu diputus, sabaraha persepsi ka awan sareng sabaraha niat jahat. robah jadi gosip. Kabeneran aya nu pernah, dina sakabéh taun nu kuring geus leumpang ngaliwatan lebak gersang ieu, geus I geus diilikan tina logam vile, salaku jalma anu teu resep eta oge nyebut eta, jeung kuring teu, kituna, otorisasi pikeun pontificate on épék deleterious yén jalma anu nyaho manehna atribut ka anjeunna. Abdi tiasa nyarios ngeunaan ambisi sareng karanjingan, sabab kuring parantos ningali aranjeunna caket. Duit, henteu. Justru, sakumaha anu kuring terang tina pangalaman, éta ngahindarkeun jalma anu gaduh kontak caket sareng anu henteu. Sareng kalayan kajujuran sadayana, kuring ngaku yén éta henteu sigana goréng pikeun kuring: jalma miskin, upami statistik gagal kuring, awon, kotor-mouthed, kagok dina perlakuan, disheveled dina pakean sareng, nalika panas mencét, rada pestilential. Kami ogé, saurna, alesan yén, dina pandangan kuring, henteu ngarobih kanyataan. Teu kirang leres yen urang, dina henteuna credential sejen, leuwih dibikeun ka kerja keras jeung jadi talkative, detached, modest, sopan tur kaasih jeung teu haseum, egois, petulant, kurang ajar jeung uncouth, sakumaha urang undoubtedly bakal lamun. Kami kudu salamet urang moal gumantung pisan kana ragrag tina rahmat. Jigana, pikeun nyimpulkeun, yén lamun urang sadayana jegud tur urang teu kudu digawé pikeun earn chickpeas, moal aya footballers atanapi bullfighters atanapi cupleists atanapi whores atanapi sausages sarta hirup bakal pisan kulawu jeung planét ieu bakal pisan. alun-alun sedih.

Misteri tina crypt angker

Tina tahap éta kuring émut kalayan bungah ngalungkeun waktos ka laut, ngarep-ngarep yén balon éta bakal hiber sareng nyandak kuring ka masa depan anu langkung saé. Rindu gélo, sabab urang bakal salawasna jadi naon nu geus aya.

Gelut ucing

Lamun mangsa nu bakal datang teu pasti, lampah jeung parasaan anu ngumpul di jaman kiwari yén dina waktu normal bakal ngamekarkeun leuwih tenang jeung leuwih sopan.

Taun banjir

Ieu di alam manusa falter nalika impian mimiti materialize.

Rahasia modél leungit

Misi anjeun pikeun milarian anak anjing sareng ngabalikeunana aman sareng disada ka anu gaduhna. Upami anjeun ngalakukeun éta sateuacan poék, aranjeunna bakal masihan anjeun jajanan sareng anjeun bakal gaduh ephemeral sareng pasti jarang, tapi henteu pernah negligible, syukur jalma anu boga pangaruh. Upami teu kitu, kami bakal ngéléhkeun anjeun sateuacan kami ngirim anjeun deui ka ngaleutikan. Anjeun bakal ningali.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.