Dinten langit ragrag

Dinten langit ragrag

Dinten langit ragrag

Dinten langit ragrag (2016) mangrupikeun novel karya Spanyol María del Carmen Rodríguez del Álamo - ditandatanganan dina nami samaran Megan Maxwell—. Lalakonna nampilkeun carita anu ngagugahkeun sababaraha babaturan, anu ti saprak budak nyiptakeun tali ukhuwah anu teu tiasa putus. Panulis fokus kana ngagambarkeun dina alur pandang perspéktif séjén cinta sajati (éta filsafat), ngalangkungan garis anu pinuh ku émosina sareng perasaan anu jero anu ngabeungharan sumanget.

Maxwell parantos ngawangun karir anu mantep dina kalangan sastra kalayan langkung ti 40 novél. sareng tujuh carita, damel dimana anjeunna parantos nampi sababaraha penghargaan. Anjeunna parantos ahli dina komedi romantis, sanaos anjeunna parantos ngusahakeun padumukan en batur genres, salaku anak hayam hurung jeung érotis. Anu terakhir menonjol Tanya kuring naon anu anjeun pikahoyong (2012), naratif érotis munggaran anu anjeunna jéntrékeun sareng anu dimimitian saga Taroskeun abdi.

Ringkesan The Day the Sky Falls

Pendakan heula

Alba umurna sakedik tujuh taun, saha, nalika balik ka bumi sareng indungna —Teresa—, anjeunna mendakan rupa-rupa jati di lawang gedong. Nalika anjeun réngsé naék tangga, tingali anak anu sedih pisan, ku panon bareuh tina nangis. Budak lalaki namina Nacho, kontémporér sareng mojang na nembé ngalih sareng dulur-dulurna - Luis, 11 taun, sareng Lena, 4 - ka bumi tatangga Remedios.

Panasaran, mojang mimiti ngobrol ku cara marahmay sareng Nacho, saha le ngaku ngaku kaleungitan kolotna. Alba, keuna ku naon cenah, ngawartosan anjeunna yén anjeunna tiasa ulin ka imahna iraha anjeunna hoyong. Engké, Remedios satuju pikeun nganjang janten putu na tiasa rada senang. Di dinya, anjeunna nyaritakeun Teresa kacilakaan musibah dimana putrina sareng mantu, kolot ti tilu murangkalih éta, maot.

Salami periode ieu, naratif ngalangkungan momen anu sénsitip pisan. Antara garis, Alba nyarios ka Nacho yén kolotna tiasa janten milikna, sareng aranjeunna silih janji silaturahim salami kahirupan.

Babaturan anu hébat lahir

Saatos naon anu kajantenan, tilu murangkalih kéngingkeun ngurus nini amisna Remedios, caket anu nyumbang ka Nacho sareng Alba janten teu tiasa dipisahkeun sareng ngahijikeun silaturahim anu teu tiasa pegat. Dina waktos dalapan puluhan taun, duanana henteu janten murangkalih sareng mekar babarengan nuju déwasa. Aranjeunna ageung salaku kulawarga anu hébat, sareng nonoman, langkung ti babaturan, parantos aranjeunna sapertos lanceuk.

Parobihan ageung

Alba sareng Nacho ngajaga hubungan anu raket, salawasna ngandelkeun anu saé sareng anu goréng. Duanana milari léngkah maju dina kahirupan aranjeunna, y aya iraha beungkeut jero tina silaturahim diantara aranjeunna geus kapangaruhan. Alba murag asih edan lalaki, nepi ka buta kana sagala rupa hal. Subjék nyaéta ngadalikeun, sareng hoyong ngajauhan anjeunna ti kulawarga, sareng utamina ti sobat anu dipikacinta.

Sanaos Nacho ngingetkeun anjeunna Subuh tina cilaka yén jalma ieu nyababkeun anjeun, tapi Ella henteu ngupingkeunjeung akhirna nikah. Salakina nyandak anjeunna ka Madrid, misahkeun anjeunna ti sadayana; dina waktos éta, Nacho mutuskeun milari arah anu sanés sareng ngalih ka London. Di dinya, kabeneran na sigana bakal robih nalika pendak sareng jiwana, tapi kabagjaan henteu lami, sabab jalma éta maot kusabab panyakit anu anéh.

Sadayana dimimitian deui

Saatos cerai na, Alba mutuskeun pikeun indit ka London pikeun ngahijikeun deui sareng sobat dalitna, bahkan henteu curiga naon anu dialamina. Nalika anjeun sumping, anjeun mendakannana tanpa seuri éta sareng hérang panon anjeun anu ciri na. Nalika aranjeunna ningali silih, duanana ngarasa emosi jero. Anjeunna ngatur pikeun ngaluarkeun anjeunna tina éta gambar anu déprési sareng aranjeunna ngabaru ukhuwah, tapi teu lami aranjeunna mendakan kanyataan anu pikareueuseun anu nempatkeun éta pikeun uji.

Nacho didiagnosa kaserang panyakit sakedik anu parantos ngaluarkeun bencana dina waktos éta. Kedah ngungsi, sabab aranjeunna mastikeun yén éta pisan tepa sareng mematikan, salaku tambahan, teu gaduh perlakuan anu épéktip. Alba henteu ninggali babaturanana sareng ngadorong anjeun unggal dinten kanggo tetep jalan. Di tengah-tengah éta, cinta ngetrokan panto haté Alba deui, naha ieu bakal janten cahaya anu diperyogikeun ku anjeunna nalika nyanghareupan gelap pisan?

Analisis Poé langit ragrag

struktur

Dinten langit ragrag mangrupikeun novél romantis anu disetél antara Spanyol sareng London, éta ngagaduhan 416 halaman anu dibagi kana tilu puluh tilu bab panjang. Carita dimimitian taun 1974, nalika palaku protagonisna pendak pikeun anu munggaran, sareng teras maju sapanjang 80-90 taun. Dicarioskeun dina jalma katilu, ku basa saderhana, anu nyayogikeun bacaan anu lancar sareng pikaresepeun..

Sababaraha émosi

Narasi ieu pinuh ku parasaan anu intens, éta mangrupikeun roller coaster tina émosi. Kabungahan sareng duka katingali, tapi ogé seueur harepan dina nyanghareupan kasusah. Kitu ogé, cinta ditingalikeun saluareun pasangan (éta filsafat), anu ngahijikeun kulawarga sareng réréncangan. Dina garis dirina, panulis nyatakeun ngeunaan hal ieu: "Getih ngajadikeun anjeun dulur, tapi ngan kasatiaan sareng kaasih anu ngajantenkeun anjeun kulawarga."

karakter

Alba

Anjeunna awéwé geulis, bageur, dididik, putri anu saé, sobat dalit sareng manah anu mulya. Kusabab naif na romantisme, anjeunna kabawa ku jalma jahat, sareng Anjeunna kedah déwasa ngadadak saatos kagagalan perkawinan. Anjeunna kaluar tina kaayaan anu nguatkeun, anu bakal penting pisan pikeun ngadukung sobat dalitna, Nacho, saha anjeunna mikanyaah tanpa syarat.

Nacho

Es saurang lalaki anu meriah sareng kaluar, anjeunna resep ngaraosan hirupna sapinuhna. Saatos kabebanan teras-terasan nalika milarian pasangan, anjeunna ampir nyerah kana ideu éta, tapi perjalanan ka London ngajantenkeun anjeunna sacara ajaib pas sareng cinta. Ti saprak budak, Anjeunna sobat satia tina Alba, anjeunna resep pisan ka anjeunna sareng éta sareng anjeunna anjeunna nunjukkeun dirina sapertos anjeunna. Sanaos akhirna kaserang panyawat getih, anjeunna henteu kantos kaleungitan optimis sareng ngupayakeun ngirimkeunana ka sadayana anu dipikacinta.

Palaku sejenna

Palaku dina novel ieu nyaéta jalma sapopoé, dalit sareng ngagaduhan perasaan mulya. Dulur, boh primér boh sékundér, ngalengkepan caritaan sareng nyangking babarayaan sareng nilai-nilai penting. Salian protagonis, partisipasi nini, Blanca sareng Remedios; kolot. Teresa sareng José; sareng dulur-dulurna, Luis sareng Lena.

curiosities

Dina narasi ieu, Megan maxwell ngajelaskeun kalayan subtlety sareng profesionalisme mangrupikeun panyakit anu nyababkeun seueur nyawa di Spanyol. Kalayan ieu, panulis ngagambarkeun réalitas waktos sareng kumaha masarakat nyanghareupan kaayaan ieu, kusabab parantos lami éta dianggap tabu.

Ngeunaan panulis

Maria del Carmen Rodriguez ti Alamo lahir dina dinten Jumaah, 19 Pébruari 1965 di Nuremberg, Jérman; ramana urang amerika sareng na indung spanyol. Nalika anjeunna nembé genep bulan, indungna mutuskeun balik sareng dirina ka Spanyol. Ti saprak éta, anjeunna cicing di sababaraha kota di nagara éta, sapertos: Barcelona, ​​Cádiz sareng Madrid, sababna anjeunna ngagaduhan kabangsaan Spanyol.

Balapan sastra

Saatos masalah kaséhatan sareng putrana, anjeunna mutuskeun mundur ti padamelan pikeun ngurus anjeunna di bumi. Tuh, Anjeunna ngamimitian kursus literatur online sareng mimiti nyerat sababaraha novel dina nami samaran "Megan Maxwell." Saatos langkung ti dasawarsa éditorial négatip, dina 2009 narasi kahijina ditampi: abdi atos ngawartosan anjeun, sareng di 2010 anjeunna meunang Hadiah Internasional pikeun Novel Romantis Seseña.

Ti saprak éta, Panulis henteu acan lirén, anjeunna parantos nyebarkeun 45 novel anu kalebet tilu sagasa: Para prajurit Maxwell, naros ka kuring y Kira-kira. Dina halaman wébna, anjeunna ngaku: "Kuring resep nyerat komedi romantis sareng kuring nyebarkeun genre anu bénten anak hayam hurung, kontemporer, abad pertengahan, perjalanan trime y erotika”. Campuran gaya anu sami parantos nyirikeun karir sastra Spanyol anu suksés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.