Dinten ieu mangrupikeun peringatan ka-200 kalahiran Thoreau

Dina dinten ieu, 200 taun ka pengker, penyair sareng filsuf Henry David lahir. , bapak lingkungan sareng kontémporér kontémporér. Salah sahiji karyana anu paling luhur dijudulan "Patuh sipil". Éta mangrupikeun ceramah anu ditulis ku panulis nyalira yén di handap ieu sacara harfiah kami bakal ngajelaskeun sababaraha kutipan anu paling luar biasa, kecap demi kecap, sabab teu aya runtah nanaon. Tapi ke heula, urang badé marios sababaraha inpormasi penting ngeunaan kahirupan sareng karyana.

Kahirupan sareng padamelan

Thoreau lahir tanggal 12 Juli 1817 di Concord sareng pupus dina 6 Mei 1862 dina yuswa 44 taun. Serbaguna dimana ayana, anjeunna mimitian ti tukang ngadamel pensil dugi ka naturalis dugi ka dosen sareng juru ukur. Thoreau dinten ayeuna dianggap bapak pendiri literatur Amérika. Dilahirkeun dina kulawarga anu hina, anjeunna jalma anu teu tenang sareng teras-terasan hoyong nalungtik sareng mendakan bidang pendidikan anyar anu tiasa nyababkeun hal anu énggal pikeun élmuna. Anjeunna diajar di Harvard College, kuliah anu mangtaun-taun engké bakal janten universitas Amérika bergengsi anu ayeuna.

Diantara karyana anu paling luar biasa nyaéta:

  • "Layanan" (1840).
  • "A Walk to Wachusett" (1842).
  • «Surga (janten) Dipulihkeun» (1843).
  • "Lanlord" (1843).
  • "Sir Walter Raleigh" (1844).
  • "Herald of Liberty" (1844).
  • "Thomas Carlyle sareng Pagawéanana" (1847)
  • "Saminggu di Walungan Concord sareng Merrimac" (1849)
  • "Patuh sipil" (1849)
  • «Pelayaran ka Kanada» (1853)
  • "Budak di Massachusetts" (1854)
  • "Walden" (1854)
  • "Poé Pamungkas John Brown" (1860)
  • "Leumpang" (1861)
  • "Tint Autumnal" (1862)
  • "Apel Liar: Sejarah Tangkal Apel" (1862)
  • «Wisata» (1863)
  • "Hirup Tanpa Prinsip" (1863)
  • "Wengi sareng Cahaya Bulan" (1863)
  • "Cahaya Highland" (1864)
  • "The Maine Woods" (1864)
  • Cape Cod (1865)
  • "Spring Awal di Massachusetts" (1881)
  • «Usum Panas» (1884)
  • "Usum" (1889)
  • "Guguritan" (1892)
  • «Rupa-rupa» (1894)

Kaseueuran karyana dipangaruhan ku gerakan, konsep, sareng jalma ieu:

  • Kamerdekaan India.
  • Gerakan hak sipil.
  • Gerakan buruh Inggris.
  • Gerak lingkungan.
  • Gerakan Hippie.

Nanging, jaman ayeuna, kecap-kecap pangarang ieu diucapkeun ku urang Marxis boh konservatif, ku kaum liberal ogé ku kaum sosialis,… Teras, urang bakal ningali kecap-kecap anu «henteu patuh Sipil».

Henteu patuh sipil

Upami anjeun hoyong maca henteu patuh sipil ieu anjeun tiasa ngalakukeun hal ieu di handap link. Mangrupikeun salah sahiji bacaan anu paling ngeuyeuban anu tiasa anjeun lakukeun ayeuna.

Upami, di sisi anu sanésna, anjeun hoyong mikaresep sababaraha acara anu paling luar biasa, ieu sababaraha diantarana:

  • Henteu paduli kumaha leutikna awalna: naon anu dilakukeun saé, saé leres tetep salamina.
  • Kuring terang henteu kanyataan anu langkung ngagumbirakeun tibatan kamampuan manusa anu teu tiasa diragukeun pikeun naékkeun hirupna ku usaha saderhana. Éta mangrupikeun hal, tangtosna, tiasa nyét gambar khusus, ngukir patung atanapi, tungtungna, ngajantenkeun sababaraha objék saé; kumaha oge, langkung ageung pisan pikeun ngukir atanapi ngalukis suasana, média anu urang tingali dina diri urang sorangan, anu sacara moral tiasa dilakukeun. Pangaruh kualitas dinten, éta mangrupikeun seni pangluhurna. Unggal jalma ngagaduhan tugas pikeun nyiptakeun hirupna pantes, dugi ka detil na, tina kontimasi jam na anu paling luhur sareng paling kritis.
  • Sakumaha langkung épéktip sareng épéktip anjeunna tiasa merangan ketidakadilan anu parantos ngalaman, bahkan ka sakedik, dina dagingna nyalira.
  • Hirup bébas sareng ulah kompromi. Aya sakedik bédana antara kapencilkeun di kebon atanapi panjara.
  • Harivansa nyatakeun: "Bumi anu henteu aya manuk sapertos daging anu henteu dipikagaduh." Bumi kuring henteu sapertos kitu sabab, ujug-ujug, kuring parantos janten tatangga manuk, sanés kusabab kuring panjara salah sahiji, tapi kusabab kuring dikurung caket aranjeunna.
  • Biayana kuring langkung murah dina sagala hal pikeun ngahasilkeun hukuman henteu patuh ka Nagara, tibatan biaya kuring pikeun nurut. Abdi rumaos kuring kurang berharga dina hal ieu.
  • Anu pangsaéna pikeun lalaki pikeun budaya na nalika anjeunna beunghar nyaéta ngalaksanakeun proyék-proyék anu anjeunna impikeun nalika anjeunna miskin.
  • Bajing anu anjeun bunuh salaku lulucon leres-leres maot.
  • Aya hukum anu teu adil: naha urang kedah resep nuturkeun aranjeunna, damel pikeun ngarobihna, sareng nurut kana éta dugi ka urang hasil, atanapi naha urang ngalanggar éta ti mimiti?
  • Saha waé lalaki anu langkung leres tibatan tatangga na parantos mangrupikeun mayoritas hiji.
  • Dina pamaréntahan anu henteu adil panjara saha waé, bumi jalma anu jujur ​​nyaéta panjara.
  • Pamaréntah anu pangsaéna nyaéta anu henteu maréntah pisan, sareng nalika lalaki siap-siap, ieu bakal janten pamaréntahan anu bakal dipiboga ku sadayana..
  • Pamaréntah nyalira, anu ngan ukur mangrupikeun cara anu dipilih ku masarakat pikeun ngalaksanakeun kersa na, sami-sami katandangan panyiksa sareng korupsi sateuacan masarakat datang ngalaksanakeunana..
  • Naha warga nagara éta nyingkah nurani na, sanaos sakedap atanapi sakedik darajat mihak ka législatif? Janten naha manusa ngagaduhan nurani? Kuring pikir yén urang mimitina kedah janten lalaki teras tunduk. Henteu pikaresepeun pikeun numuhkeun hormat hukum sakumaha anu leres. Dicarios leres pisan yén perusahaan henteu ngagaduhan nurani, tapi perusahaan lalaki sadar mangrupikeun perusahaan sareng nurani. Hukum henteu pernah ngajantenkeun lalaki hiji deui langkung adil; Salajengna, hatur nuhun kana hormatna ka anjeunna, bahkan anu paling murah haté dijantenkeun janten agen ketidakadilan unggal dinten. Hasil umum sareng alami tina hormat anu teu leres pikeun hukum nyaéta anjeun tiasa ningali barisan prajurit: kolonél, kaptén, kopral, prajurit, dinamit sareng sadayana, marak dina tatanan anu pikaresepeun ngalangkungan gunung sareng lembah nuju perang, ngalawan kahoyongna, enya, ngalawan akal sehat sareng nurani sorangan, anu ngajantenkeun ieu, mémang, mangrupikeun pawai anu hese ngéléhkeun jantung. Aranjeunna henteu ragu yén aranjeunna ngalakukeun padamelan anu pikasieuneun kalayan sagala condong damai. "

Sareng ieu mangrupikeun pidéo pikeun anu langkung resep audiobook ngeunaan konperénsi anu megah ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.