Dimana urang teu éléh

Dimana urang teu éléh

Dimana urang teu éléh

Dimana urang teu éléh mangrupikeun novel kajahatan ku panulis Spanyol María Oruña. Édisi kahijina diterbitkeun dina April 2018 sareng mangrupikeun cicilan katilu tina séri Cantabrian Buku-buku Puerto Escondido. Sapertos bab anu sateuacanna, carita na ngalibatkeun setélan sareng protagonis anu sami - agén Valentina sareng Oliver -, sanaos nampilkeun alur individual, ku corak unik.

Salah sahiji bédana utama buku ieu ngeunaan anu ngaheulaan nya éta kaasup kana téma paranormal. Pikeun éta, Oruña ngalaksanakeun prosés panyilidikan anu éksténsif, kalayan wawancara sareng ahli sareng dokuméntasi anu éksténsif. Carita, teras, ngagali kana dunya hantu misterius, anu bahkan élmu henteu gaduh panjelasan anu pasti. Pergeseran paradigma ieu ngajantenkeun pamaca ngémutan antara naon anu nyata sareng anu henteu.

Ringkesan tina Dimana urang teu éléh

Panilitian anyar

Valentina pamit ka kabogoh na Oliver, naék kana mobil sareng siap-siap ninggalkeun kabinna pikeun angkat ka Santander. Tuh, letnan daérah panilitian UOPJ diarahkeun. Ujug-ujug, nampi telepon ti Kaptén Marcos Caruso, anu ngawartosan anjeunna yén anjeunna kedah angkat ka Suances, khususna ka Istana Quinta del Amo, kumargi tukang kebon -Leo Diaz- parantos katingali maot di daérah héjo tempat éta.

Data munggaran

Di imah téh coroner Clara Múgica, anu - saatos mariksa mayit Leo lami— nganggap yén anjeunna maot kusabab serangan jantung. Valentina sumping di tempat kejadian sareng geuwat diwartosan ku ahli ngeunaan detil maotna. Ieu bakal negeskeun yén anjeunna tilar dunya sakitar jam sabelas wengi, sareng éta, salaku tambahan, aya anu nutupkeun panonna. Detil terakhir ieu ngajantenkeun agén panasaran.

Wawancara ahli waris

Létnan mimiti niténan naon-naon di sakitar almarhum, anu ngamungkinkeun anjeunna pikeun ngaregepkeun kumaha lega sareng éndah agam na. Di kajauhan anjeunna visualize saurang nonoman, éta ngeunaan Carlos Héjo, saha anjeun anu kedah diinterogasimargi anjeunna anu mendakan mayit. Lalaki éta panulis sareng boga harta, anjeunna aya kanggo nyéépkeun usum panas, béréskeun naskah buku énggalna sareng ngical bumi.

Kajadian paranormal

Manifestasi héjo ka Valentina sareng rerencanganna —Riveiro sareng Sabadelle— yén hal anu aneh kajadian dina kalima. Saprak kadatangan anjeunna, anjeunna parantos ningal aya sora-sora aneh, ayana anu teu tiasa dijelaskeun malahan hudang sareng lebam dina awakna tanpa alesan. Sanaos skeptis, letnan kedah naroskeun ngeunaan kajadian paranormal ieu sareng kumaha hubunganana sareng maotna tukang kebon.

Kieu carana carita ngabuka anu ngahubungkeun perjalanan Héjo ka jaman baheula - anu émut nonoman sareng usum panas na di Suances—, kalayan misteri anu dipasang dina Quinta del Amo. Sadayana nalika panilitian ngeunaan pupusna Díaz sareng kajadian-kajadian hantu dilaksanakeun. Anu terakhir bakal dikonsultasi sareng Professor Machín, anu masihan kursus ngeunaan entitas paranormal sareng fenomena.

Analisis Dimana urang teu éléh

Detil dasar tina padamelan

Dimana urang teu éléh Éta disetél di daérah basisir Suances, Spanyol. Buku na ngagaduhan 414 halaman disebarkeun diantara 15 bab, numana tilu plot dikembangkeun diitung dina dua bentuk narasi. Aya narator jalma katilu anu maha weruh anu ngajelaskeun pangalaman para tokoh, sareng anu sanés di jalma anu munggaran anu nyaritakeun draf novél karangan Carlos Green.

Tatahar

Siga pangiriman awal, Oruña nyipta carita ieu di Cantabria, khususna di Istana Master anu maksakeun. Panulis ngajelaskeun tempat éta ku cara anu luar biasa, ogé lokasi anu sanés di Suances. Karya panilitian anu lengkep tina basa Spanyol, Anu nganggo katerangan anu saé tiasa mindahkeun pamaca kana suhunan megah ieu.

karakter

Carlos Héjo

Anjeunna panulis Amérika ngora. Anjeunna dumuk di California sareng ngumbara ka Suances nyerat novél barunya. Nini na Martha - anu pupus taun saméméhna - ninggalkeun anjeunna salaku ahli waris tunggal Istana anu disebut "Quinta del Amo". Carlos émut ka tempat éta kalayan nostalgia anu hébat, kumargi anjeunna nyéépkeun seueur pakansi di sana sareng ngalaman pangalaman kahijina sareng surfing.

Valentina Redondo

Éta protagonis séri, letnan ti Penjaga Sipil Spanyol anu kapala Unit Organis Pulisi Yudisial (UOPJ). Genep bulan ka pengker anjeunna ngalih ka Villa Marina, di Suances, di perusahaan kabogoh na Oliver. Saprak harita hirupna langkung tenang sareng stabil.

Alvaro Machin

Anjeunna profésor psikologi kognitif anu berpengalaman, anjeunna aya di kota pikeun masihan ceramah ngeunaan entitas paranormal. Ceramah ieu diayakeun di amfiteater Palacio de La Magdalena, dimana anjeunna khususna ngabagi murid anu ahli ngeunaan hal éta.

curiosities

Rute Sastra

Alatan kasuksésan éta Serie Buku Puerto Escondido - Kusabab ieu ngajaga Suances salaku hiji-hijina panggung—, Déwan Kota nyiptakeun Rute Sastra Puerto Escondido di 2016. Di dinya, pangunjung tiasa ngalangkungan sadaya rohangan anu parantos dipidangkeun dina novel.

Setting musik

Panulis Spanyol mencirikan narasi dirina kalayan kaasup mélodi sapanjang kamekaran carita. Pikeun angsuran ieu anjeunna nyertakeun 6 téma musik, daptar anu tiasa dinikmati dina platform Spotify, kalayan nami: Musik -Dimana Urang Teu Tiasa- Spotify.

Nami protagonis

Oruña nyatakeun dina wawancara sareng Montse García pikeun portal éta Sora Galicia, que nami protagonis séri, Valentina Redondo, mangrupikeun sikep ka panulis Dolores Redondo. Dina hubungan ieu, anjeunna nyatakeun: "éta pribadi, sabab pikeun kuring, salaku panulis, éta ngalambangkeun yén" henteu pernah lirén ngimpi, "sabab anjeunna ngadorong kuring pikeun tetep damel nalika kuring henteu nganggap nerbitkeun."

Ngeunaan panulis, María Oruña

Panulis Galicia Maria Oruña Reinoso Anjeunna lahir di Vigo (Spanyol) di 1976. Anjeunna diajar hukum di universitas, profesi anu anjeunna latihan salami sapuluh taun dina bidang tenaga kerja sareng komérsial. Saatos waktos éta anjeunna parantos ngahaturanan nyalira pikeun literatur. Dina 2013, anjeunna diterbitkeun Leungeun pamanah, padamelan munggaran na, novél sareng téma kuli, dumasar kana pangalaman propésionalna salaku pengacara.

Maria Oruña

Maria Oruña

Dua taun ka hareup anjeunna nampilkeun karya literatur anu kadua, debut dina genre novél kajahatan: Palabuan disumputkeun (2015). Sareng anjeunna anjeunna ngamimitian séri anu diakui Buku-buku Puerto Escondido, anu ngagaduhan Cantabria salaku tahap utami. Tempat ieu penting pisan pikeun panulis, kumargi anjeunna terang pisan ti saprak leutik; henteu sia-sia anjeunna ngajelaskeunana sacara detil dina narasi na.

Hatur nuhun kana kasuksésan cicilan munggaran ieu, sababaraha taun ka hareup anjeunna dipasang: Tempat anu bade dituju (2017), ogé ku panarima anu hébat ku pamiarsa. Sajauh ieu séri ngagaduhan dua novel tambahan: Dimana urang teu éléh (2018) jeung Naon ombak nyumput (2021). Di tengah dua narasi ieu, Spanyol nampilkeun: Leuweung tina opat angin (2020).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.