Carmen Count Abellan. Ulang taun kalahiranna. sajak anu dipilih

Fotografi: Carmen Conde. RAE

Carmen Count Abellan lahir di Cartagena (Murcia) dina August 15 ti 1907. Anjeunna digawé salaku guru padesaan sarta ogé ngadegkeun Universitas Popular kotana. Anjeunna babaturan Azorín, Juan Ramón Jiménez, Miguel Hernández, María Cegarra, atanapi Vicente Aleixandre sareng Antonio Buero Vallejo. Anjeunna diajar sastra jeung Dámaso Alonso jeung diterbitkeun prosa jeung ayat. Nyaéta awéwé munggaran asup salaku akademisi pinuh di Royal Spanish Academy taun 1979 sarta nempatan korsi K. Di antara karya-karyana sawatara judul téh Hirup ngalawan eunteung anjeun (novel) atawa Kuring niup nu mana jeung teu balik (carita). Ieu sababaraha sajak anu dipilih minangka pangéling-ngélingna.

Carmen Conde Abellán - Sajak Dipilih

Pangiriman

Sabab awak
sakujur awak panyumputan hirup
kakuasaanna anu poék tapi terang,
Éta salawasna di dieu, éta bakal salawasna.
Sareng saha anu mikanyaah sareng anu hoyong, hoyong
mibanda tur pasrah possessing.

Sore jeung peuting, subuh atawa isuk,
cinta, cinta ngaku awak
dina leumpang taram, atawa rowdy
ku lava dieusian jalur:
kalanggengan surem nu mere kahirupan
maot napel.

Gunung seuneuan tiris; aranjeunna sagara
lucid jeung pusing
kalawan amukan maot bari Abdi bogoh?
Kusabab ieu pangiriman jalma anu mikanyaah:
musibah despotic.

Naha kuring sapertos kieu, naha kuring ieu, anjeunna heran,
tumuwuh tina simpang liar,
hirup tina maot kuring anu kuring nyalametkeun,
kalayan amukan maot nalika kuring bogoh?
Awak meekly dengekeun jero
jeung hiji deui kuring anu kakeuheul dina nanya.

Kumaha gembleng hudang. geus stripping
nyerbu sorangan, awak ngagerendeng.
Laut mulang ngaku nyerep
jeung deui collapses jeung recovers.

hujan dina Méi

Kumaha geulis anjeun, hiji sleepless!
Butuh anjeun sarta molds anjeun angin amis
luhureun kebon jeung arca.
Awak anjeun nyaéta Vénus di basisir
laut langgeng di jero subuh.

Salawasna datang ka kuring, jadi propitious ka kuring.
Salametan daun dina dahanna
pemimpi langsing nyerah anjeun
yén dina pindah klaster naek.

Teu boga kembang... Ukur batang
imah bel pikeun buah.
Hujan anu kuring renung, melankolis:
entong dewasa kanggo abdi Kuring hirup banjir.

kabéh panon

Glances mangrupakeun tangkal anu leungit daun maranéhanana.
Anjeun kedah nembus kompak,
pikeun ngebor misteri pikeun manggihan taneuh
ditutupan ku poplars, elms,
tina cedars web-footed.

The vegetasi kedap humiliates handapeun beurat waktu
kelimpahan sinarna, tina éter lembab ...
Ah rurusuhan
tina dahan, tina rupa
motong diri tina batang maranéhanana!

Ngan hiji hal, ngan uap asam nu dilates
huntuna gembolan nu teu weleh
nalika anjeunna ngegel jukut ...
Haseup teu katingali tina greenery robek,
bau haneut.

Urang leungit aranjeunna, motong aranjeunna pingsan
tina pamikiran panjang.
Sareng urang cicing di tanah gurun,
di basisir anu ruksak,
di oasis palsu tanpa cai atawa tangkal korma.
Naha, nepi ka iraha, iraha
Kabéh glances éta bakal papanggih dina sinar frenetic,
janten sinar definitif ringkes?

Lantai leueur ieu,
pasang daun anu jadi panon
nempel kana hal, ka mahluk, kana ilusi ningali!

Cinta munggaran

Naon kaget awak anjeun, naon vehemence ineffable!
Janten sadayana ieu milik anjeun, tiasa nikmati sadayana
tanpa ngimpi eta, tanpa kungsi
saeutik harepan bakal ngajangjikeun kabagjaan.
Kabagjaan seuneu ieu anu ngaleungitkeun sirah anjeun,
anu ngadorong anjeun mundur,
ngetrokan anjeun kana jurang
nu teu boga ukuran atawa jero.
jurang jeung ukur jurang
ti anjeun maot!
panangan anjeun!
Panangan anjeun sami sareng dinten-dinten sanés,
jeung ngageter jeung nutup sabudeureun awakna.
Dada anjeun, nu ngahuleng, deungeun, oyag
tina hal-hal anu anjeun abaikan,
dunya anu mindahkeun éta…
Duh dada awak anjeun, teguh sareng sensitip pisan
yén halimun ngajadikeun mendung
jeung ciuman pierces eta!
Upami teu aya anu kantos nyarios yén aranjeunna dipikacinta pisan!
Naha anjeun ngarepkeun rambut anjeun kaduruk,
yén sakabéh anjeun bakal ragrag kawas seuneu
dina ngagorowok tanpa wilangan,
ti jajaran gunung digorowok ku subuh?

Ash anjeun someday? abong madness ieu
naon anu anjeun lakukeun ku hirup anyar sprouted di dunya?
Anjeun henteu kantos mungkas, anjeun henteu kantos pareum!
Di dieu anjeun boga seuneu, hiji nu nyekel sagalana
ngaduruk langit ngangkat bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.