Carita anu pangsaéna dina sajarah

Carita anu pangsaéna dina sajarah

Dina taun-taun ayeuna, literatur pondok, utamina carita pondok sareng carita, parantos ngalaman jaman emas anu anyar berkat jaringan sosial sareng waktos-waktos di mana eusi instan mendakan deui tempatna. Dianggap salah sahiji genre andalannya abad ka XNUMX, jaman nalika carita mangrupikeun komponén penting koran sareng koran dugi ka timbul novel, ieu carita pangalusna kantos aranjeunna ngondang kami pikeun ngotéktak carita anu pondok tapi béda sareng unik ieu.

Titik getih anjeun dina salju, ku Gabriel García Márquez

Kalebet dina kumpulan Dua Welas Pilgrim Dongéng anu diterbitkeun dina 1992, The Trace of Your Blood in the Snow nampilkeun dua panganten anyar anu ngamimitian bulan madu ti Spanyol dugi ka Paris. Nanging, kasenangan seksual anu dialaman ku Nena Daconte, protagonis, aya hubunganana sareng getih anu tilasna tetep sapanjang usum salju Éropa. Ditandaan ku corak akhir anu ngahartikeun potensi padamelan, Carita pangsaéna Gabo negeskeun hasil karya panulis Kolombia pikeun pustaka pondok anu sababaraha novél hébat na bakal dicandak.

Naha anjeun badé maca Titik getih anjeun dina salju kaasup kana Dua belas Dongéng Pilgrim ...Dua belas Dongéng Pilgrim »/]?

El Aleph, ku Jorge Luis Borges

Borges éta salawasna juru dongéng, pamikir sareng filsuf tina dunya anu anjeunna tafsir ku cara sorangan, ku cara anu paling asli. Pikeun kiridit na aya carita sakumaha éndah Rupa-rupa, anu émut, Anu ruruntuhan, Anu kidul tapi, khususna, The Aleph, carita anu bakal masihan judul kana kumpulan carita na anu paling populér. Diterbitkeun dina 1945, The Aleph nyarioskeun kalanggengan, anu dipilarian ku pangarang anu teras-terasan titik dimana sadaya alam semesta patepung di kolong bumi. Pesona métafisika murni.

Dupi anjeun kersa maca The Aleph (Kontémporér)The Aleph "/]?

Axolotl, ku Julio Cortázar

Pembina master salaku hopscotch tapi ogé tina kumpulan carita pikeun katurunan, Cortázar resep maén sareng dualitas hal-hal alit éta, kalayan impian anu anjeun henteu kantos terang saha anu ngalamun atanapi diimpikeun. Dina kasus Axolotl, salamander anu asalna Méksiko yén panulis sina nganjang unggal dinten di Jardin des Plantes di Paris, panulis ngahudangkeun kiasan salaku solitér sabab ngareuwaskeun dina gaya murni Peuting nyanghareupan, carita pondok pondokna anu hébat.

Dupi anjeun kersa maca éta Carita lengkep I ...Carita lengkep Julio Cortázar »/]?

Ucup, ku Antón Chekhov

Chekhov nyerat langkung ti genep ratus carita, mastikeun statusna salaku salah sahiji juru dongéng anu kawéntar dina sajarah. Nyakséni Rusia anu tiis anu carita na nyobaan milarian rasa panas, The Kiss, carita anu masihan nami salah sahiji antologi na, mangrupikeun conto anu paling saé. Carita anu protagonisna, Riabóvich, mangrupikeun perwira anu nampi ciuman ti awéwé anu henteu dikenal nalika pésta anu diayakeun ku anu gaduh bumi. Salaku ngareureuwas sakumaha éta gaib. Unik.

Dupi anjeun kersa maca Ucup sareng carita sanesna ...Ciuman sareng carita sanés ku Anton Chekhov »/]?

Cinderella, ku Charles Perrault

Leres, éta Carita Barudak aranjeunna kamungkinan mangrupikeun wawakil anu kasohor pikeun literatur pondok anu urang sadayana parantos déwasa. Sareng nalika urang ningali deui Charles Perrault nyaéta, sareng Baraya Grimm, juru dongéng anu pangsaéna pikeun barudak. Milih anu pangsaéna sadayana sacara praktis mangrupikeun tugas anu mustahil, naha urang tinggaleun Cinderella, dongéng universal awéwé ngora anu dieksploitasi ku indung tirina sareng cinta ka pangeran impianana. Kalebet kana koléksi Indung Soang Dongéng Diterbitkeun dina 1697, Cinderella ogé kasohor ku dua adaptasi Disney anu dirilis dina taun 1950 sareng 2015 masing-masing.

Barudak anjeun pastina bakal muja Cinderella: The ...Dongéng Indung Soang »/].

Hoyong Awéwé, ku Charles Bukowski

Tukang sihir tina réalisme kotor, panulis Amérika anu lahir di Jerman masihan kami daptar carita anu milih anu pangsaéna sanés tugas anu gampang. Hoyong awéwé, carita kaasup kana koléksi Kiduleun Teu Kalér diterbitkeun dina 1973, éta nyarioskeun ngeunaan milarian tokoh protagonis pikeun awéwé sampurna dina dunya anu suram, lalaki anu ngumbara di kota Los Angeles anu parantos maénkeun peran penting dina karya panulis. Penting pisan.

Dupi anjeun kersa macaMilarian awéwé: 18...Hoyong awéwé ti Bukowski »/]?

Adrift, ku Horacio Quiroga

Dibandingkeun sababaraha kali sareng Edgar Allan Poe, urang Uruguay Horacio Quiroga nyiptakeun karya anu ditandaan ku gelap, anu sipatna sabalikna tina manusa nyalira. Conto kapercayaan ieu mangrupikeun salah sahiji carita anu pangsaéna, Adrift, anu protagonisna, Paulino, digigit ku oray nalika nuju ka kota alit di Walungan Paraná. Judul carita éta sorangan, dina gilirannana, métafora anu pangsaéna pikeun tungtung anu luar biasa anu ngahartikeun karya pangarang tragis ieu.

Dupi anjeun kersa teh Carita: 326 (Surat ...Dongéng Horacio Quiroga »/]?

Kumaha Wang Fo Disimpen ku Marguerite Yourcenar

Dina 1947, penulis drama Belgian Marguerite Yourcenar diterbitkeun Dongéng Oriental, saperangkat carita anu nyoko kana mitos anu béda-béda di dunya, ti Hindu ka Yunani ngalangkungan Cina Kumaha Wang Fo disimpen. Sanaos dina waktos éta sawatara kritikus nyatakeun carita salaku niron kagok tina naratif Cina, jalanna waktos parantos dinobatkeun janten salah sahiji carita anu paling panasaran abad ka-XNUMX. Perjalanan ngalangkungan "jalur Rébuan Kurva sareng Sapuluh Réwu Warna" ngalangkungan panon Wang Fó sareng muridna Ling anu ngungkabkeun bagian tina sajarah sareng seni Cina ku cara anu endah.

Wisata dunya ngaliwatan Dongeng oriental / ...Dongéng Oriental ku Marguerite Yourcenar »/].

Nuju Shore, ku Jhumpa Lahiri

Lahiri, panulis asal Bengali Jawara Pulitzer, parantos janten salah sahiji sora anu paling saé pikeun diaspora India ti generasi na, masihan karya dunya sapertos kumpulan carita-carita wajibna henteu biasa Bumi na. Diwangun ku dalapan carita, karya anu diterbitkeun taun 2000 diwangun ku hiji blok carita individu munggaran sareng tilu anu ngawangun carita cinta Éropa tina dua karakter anu asalna ti Hindu, Hema sareng Kaushik. A roman anu hasilna urang terang dina carita katilu, Nuju basisir, buktina pangsaéna ngeunaan kapasitas pikeun nyaritakeun carita sakumaha kuat salaku hasilna dahsyat na.

Panggihan Bumi henteu biasa ...Lahan henteu biasa tina Jhumpa Lahiri »/].

Naon carita anu paling saé pikeun anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tony cenahna

    Kuring nyarankeun anjeun ngarobih judulna, sabab upami pikeun anjeun carita anu anjeun kutip mangrupikeun carita anu pangsaéna dina sajarah, maka anjeun kedah seueur maca. Salam!

  2.   yaqui cenahna

    Goréng, saur aranjeunna ngan ukur hiji-hijina buku di perpustakaan anjeun!

    1.    Kim Kardashian cenahna

      Hiji-hijina tapi paling henteu terang