Carita pondok anu kawéntar

Carita mikro Juan José Millás ngapung

Carita pondok: sababaraha kecap pikeun carita hébat.

Naha anjeun milarian conto carita mikro? Jaman Internét ngamungkinkeun literatur pondok atanapi mikro janten langkung penting di antara pamiarsa anu dipercepat pikeun anu gaduh argumen hiji-garis sanés ngan ukur stimulus panasaran, tapi ogé kasempetan pikeun nyiptakeun vérsi anjeun nyalira tina carita anu disumputkeun na. " Antara garis "atanapi, dina hal ieu, kecap.

Ieu mangrupikeun carita mikro, hiji jinis naratif sigana rada teu dipeunteun ku balaréa anu ngalangkungan sejarah panjang anu disemenkeun ku pangarang sapertos Cortázar atanapi Augusto Monterroso, batu dasar anu terakhir tina genre ieu berkat mikro na The Dinosaur, salah sahiji anu dianggap salaku carita pondok pangalusna kantos.

Tapi sateuacan urang ningali aranjeunna, sadaya anu kapilih, urang badé ngajawab sababaraha patarosan anu biasa sareng sering nalika urang ngarujuk kana carita-carita mikro. Upami anjeun resep kana hal éta, tong ragu teras-terasan maca.

Dupi anjeun kersa ngiringan kuring dina perjalanan sastra ieu singget (sareng dina waktos anu sami) ngalangkungan ieu 16 carita mikro pikeun anu resep kana ringkes?

Naon ari carita mikro? Fitur umum

Nulis carita pondok

RAE ngahartikeun kecap microstory sapertos kieu:

Carita pondok: Tina mikro- sareng carita. 1. m. Carita pondok pisan.

Sareng pondok pisan éta! Mangrupikeun ciri utama tina jinis narasi ieu, anu ngan ukur ngandung sababaraha baris dimana panulis kedah nganyatakeun sadayana anu dipikahoyong sareng ngantepkeun anu maca bungah, émutan atanapi ngan saukur ku perasaan maca hiji anu saé ogé ringkes. Pikeun ieu aya paribasa populér anu datang pikeun nganyatakeun sami: "Anu saé, upami ringkes, dua kali saé"

Sareng sanaos sakumaha anu urang carioskeun sateuacanna, éta mangrupikeun jinis anu rada kirang dipeunteun, kanyataanna rada béda. Hésé pisan nyerat sareng "nyarios" dina waktos anu sami dina sababaraha baris. Sedengkeun sareng novel atanapi carita urang gaduh halaman sareng halaman pikeun ciri karakter atanapi sababaraha, pikeun nyiptakeun lingkungan, ngembangkeun carita éta nyalira, dina carita mikro urang kedah nyarios dina sababaraha baris, sareng ngahontal anu paling hese sadayana: yén éta ngirimkeun hal pikeun jalma anu maca kami.

Éta sigana mangrupikeun padamelan anu gampang, tapi kuring sorangan nyaritakeun yén éta henteu pisan. Éta peryogi seueur téhnik sareng tina waktos anu panjang tina dedikasi pikeun ngadamel carita mikro anu saé sapertos sadayana anu bakal urang tingali salajengna. Tapi ke heula, urang bakal nyaritakeun kumaha ngadamel carita mikro, naon anu kedah ditingali, kecap atanapi ungkapan naon anu kedah dihindari sareng kumaha urang tiasa ngamimitian ku hiji.

Kumaha cara ngadamel carita mikro?

Sakumaha aturan umum, carita mikro bakal aya Antara kecap 5 sareng 250, sanaos urang tiasa mendakan pangecualian, tapi henteu béda-béda teuing.

Pikeun nyerat carita mikro urang kedah hilap ngadamel paragraf pikeun ngajelaskeun hal anu spésifik, janten jelas urang bakal ngaleungitkeun naon anu bakal janten pamekaran, contona, tina novel. Urang bakal angkat ka titik konci atanapi klimaks tina cariosan urang, anu bakal aya péngkolan anu teu disangka-sangka anu ngareuwaskeun anu maca. Ku cara kieu, urang tangtosna kedah hilap ngajelaskeun kaleuleuwihi. Cara nulis ieu bakal ngabantosan urang pikeun milari kecap anu leres, dina hal ieu kecap sipat katerangan anu leres, nyarios sakedik sareng sakedik.

Kalayan kecap super diitung, anu bakal kami coba nyaéta masihan seueur pentingna pikeun pilihan judul. Éta henteu ngan ukur judul naon waé, tapi kami bakal nyobian ngajantenkeun kecap-kecap éta dina judul ngabantosan ngalengkepan carita mikro urang sareng ngajantenkeun langkung bermakna upami tiasa.

Sareng tangtosna, upami aya kirang kecap dina carita mikro, urang ogé bakal nyobian maén jempé y tanda baca. Salaku conto, sababaraha ellipses gumantung kana bagian tina téks anu urang nempatkeunkeun, aranjeunna tiasa nyarios langkung seueur tibatan kalimat lengkep.

Sakumaha urang parantos nyarios sateuacanna, ngadamel carita mikro anu saé mangrupikeun masalah pikeun kéngingkeun téhnik nalika aranjeunna dilakukeun berulang-ulang. Kusabab kitu, sareng kusabab kosa kecap tina budak leutik henteu acan berkembang pinuh, biasa ningali dina buku-buku dasar anu nyungkeun barudak nulis sajak pondok atanapi carita mikro ngeunaan hiji hal. Kalayan téhnik ieu kami nyobian nyandak anu alit pikeun ngajelaskeun hiji hal (hiji obyék, hiji kajadian, sareng sajabana), ku sababaraha kecap anu aranjeunna tetep terang tanpa kedah nyarios seueur.

Tulisan anu aya hubunganana:
5 tips pikeun nulis carita pondok

10 carita pondok pikeun anu resep pustaka pondok

Dinosaurus

Dinosaurusku Augusto Monterroso

Nalika anjeunna hudang, dinosaurus masih aya.

Kualitas sareng Kuantitas, ku Alejandro Jodorowsky

Anjeunna henteu murag asih ka dirina, tapi ku kalangkang na. Anjeunna badé ngadatangan anjeunna subuh, nalika kakasihna pangpanjangna

Hiji impian, ku Jorge Luis Borges

Di bagian anu kosong di Iran aya menara batu anu henteu jangkung jangkung, tanpa panto atanapi jandela. Di hiji-hiji kamar (anu lanté na kokotor sareng bentukna siga bunderan) aya méja kai sareng bangku. Dina sél sirkular éta, lalaki anu siga kuring nyerat dina karakter anu kuring henteu ngartos sajak panjang ngeunaan lalaki anu dina sél sirkular sanés nyerat sajak ngeunaan lalaki anu dina sél sirkular sanés ... prosésna henteu aya tungtungna sareng moal aya anu tiasa maca naon anu ditulis para tahanan.

Amor 77, ku Julio Cortázar

Sareng saatos ngalaksanakeun naon-naon anu aranjeunna lakukeun, aranjeunna bangun, mandi, ngencarkeun, parfum, baju, sareng ngarah laun deui janten anu sanésna.

Suratna, ku Luis Mateo Díez

Unggal énjing kuring sumping ka kantor, linggih, hurungkeun lampu, muka koper sareng, sateuacan ngamimitian tugas sadidinten, kuring nyerat garis dina serat anu panjang dimana, salami opat belas taun, kuring parantos ngajelaskeun alesan bunuh diri kuring .

Curfew, ku Omar Lara

"Cicing," ceuk kuring ka anjeunna.

    Sareng kuring keuna ka anjeunna.

Émbér sareng sekop, ku Carmela Greciet

MARCA-AGUA-SZ-POSTS-1_edited-1

Kalayan panonpoé dina akhir Maret, Ibu didorong pikeun nurunkeun koperna nganggo baju usum panas tina loténg. Anjeunna ngaluarkeun kaos, topi, kolor, sendal ..., sareng nangkep ember sareng sekopna, anjeunna ogé ngaluarkeun adi kuring, Jaime, anu parantos hilap ka kami.

Hujan sadayana April sareng sadayana Mei.

Fantasma, ku Patricia Esteban Erlés

Lalaki anu kuring resep parantos janten hantu. Abdi resep nempatkeun seueur pelembut lawon di dinya, ngukus, sareng nganggona salaku lambaran handap dina wengi kuring gaduh tanggal anu ngajangjikeun.

Kabagjaan hirup, ku Leopoldo Lugones

Sakeudeung sateuacan solat di kebon, saurang lalaki anu sedih pisan anu parantos ningali Yesus nyarios sareng Philip, sedengkeun Juragan réngsé ngadoa.

"Kuring Naim anu gugah," saur lalaki éta. Sateuacan pupus kuring, kuring bungah dina anggur, nongkrong sareng awéwé, pésta sareng réréncangan abdi, perhiasan mewah, sareng maénkeun musik. Ngan anak, harta indung indung kuring randa éta milik kuring nyalira. Ayeuna moal aya anu kuring tiasa; hirup abdi gurun. Naon anu kuring kedah atributkeun ka?

"Nya éta nalika Juragan ngahudangkeun deui jalma, anjeunna nganggap sadaya dosa-dosana," waler Rosul. Saolah-olah éta anu lahir deui dina kasucian orok ...

-Kuring panginten kitu sababna kuring datang.

- Naon anu anjeun tiasa naros ka anjeunna, saatos hirup anjeun hirup deui?

"Pasihkeun deui dosa-dosa kuring," lalaki éta ngahuleng.

Kuring ngamangpaatkeun jabatan terakhir pikeun ngabagi salah sahiji carita mikro munggaran kuring, kumargi sanaos kirang jelas, carita sareng carita na nalika nyerat teu acan nempatkeun kuring sareng jinis ieu. Kuring miharep anjeun resep:

Carita pondok anu sanés

Ieu sababaraha carita mikro langkung anu parantos dilélér atanapi dipikaterang dina waktosna sareng sababaraha ogé ku pangarang anu henteu pati terkenal. Kami arepkeun anjeun resep aranjeunna:

Ngawangkong sareng nyarios, ku Max-Aub

Anjeunna nyarios, sareng anjeunna nyarios, sareng anjeunna nyarios, sareng anjeunna nyarios, sareng anjeunna nyarios, sareng anjeunna nyarios, sareng anjeunna nyarios. Sareng sumping ngobrol. Abdi awéwé di bumi kuring. Tapi babu anu gendut éta ngan ukur nyarios sareng nyarios sareng nyarios. Kamana waé kuring, kuring bakal sumping sareng ngawitan nyarios. Anjeunna nyarioskeun perkawis naon waé, naon waé ogé henteu janten masalah pikeun anjeunna. Seuneu nya pikeun éta? Éta kedah mayar tilu bulan. Di sagigireun éta, anjeunna bakal sanggup pisan masihan kuring panon anu jahat. Malah di kamar mandi: kumaha upami ieu, kumaha upami éta, kumaha upami di luar. Kuring nempatkeun anduk kana biwirna supados anjeunna cicingeun. Anjeunna henteu maot ku éta, tapi henteu nyarios: kecap-kecap éta ngabelesat dina jero dirina.

Surat ti kakasih, ku Juan José Millás

Aya novel anu, sanaos henteu panjang, henteu tiasa ngamimitian dugi ka kaca 50 atanapi 60. Hal anu sami kajadian dina sababaraha kahirupan. Éta sababna kuring henteu bunuh diri sateuacanna, Yang Mulia.

Apel, ku Ana María Shua

Panah anu dipecat ku panah silang William Tell tepat ngabagi apel anu badé murag kana sirah Newton dua. Hawa nyandak hiji satengah sareng nawiskeun anu sanésna pikeun permaisurianna anu dipikaresep ku oray. Kieu carana hukum gravitasi henteu pernah dirumuskeun.

Ancaman, ku William Ospina

"Kuring bakal ngahakan anjeun," saur panther.

"Goréngkeun anjeun," saur pedang.

Kabeneran Ngeunaan Sancho Panza, ku Franz Kafka

Sancho Panza, anu sanésna henteu pernah nyombongkeun éta, hasil, mangtaun-taun, ku nyusun sajumlah novel chivalric sareng bandit, nalika magrib sareng wengi, pikeun misahkeun sapertos anu enya ka setan na, anu anjeunna teras masihan nami Don Quixote, yén anjeunna ngaluncurkeun dirina teu tiasa ditolak kana petualangan paling liar, anu, kusabab, hoyong obyék anu parantos ditangtoskeun, sareng anu pastina Sancho Panza, henteu ngarugikeun salah saurang.

Sancho Panza, jalma bébas, nuturkeun Don Quixote sacara teu gampang, meureun kusabab rasa tanggung jawab tangtu, dina ngumbara, sahingga ngahontal rekreasi anu hébat sareng mangpaat dugi ka tamat na.

Kacamata, ku Matías García Megías

Kuring gaduh kacamata pikeun ningali bebeneran. Kusabab kuring henteu biasa, kuring henteu pernah nganggo éta.

Ngan sakali ...

Pamajikan kuring bobo gigireun kuring.

Nempatkeun gelas dina, kuring melong manehna.

Tangkorak rorongkong anu ngagolér handapeun lambar ngorondang gigireun kuring, gigireun kuring.

Tulang buleud dina bantal ngagaduhan rambut pamajikan kuring, sareng curlers pamajikan kuring.

Huntu gagak anu ngilu ngahiang dina unggal unggal ngorok ngagaduhan prostitusi platinum pamajikan kuring.

Kuring ngusapan buuk sareng ngaraos tulang, nyobian henteu lebet kana soca panon: teu aya mamang, éta pamajikan kuring.

Kuring nyimpen gelas, bangun, sareng leumpang dugi ka bobo nyerah sareng kuring teras angkat ka ranjang.

Saprak harita, kuring sering mikirkeun hal-hal kahirupan sareng maot.

Abdi bogoh ka pamajikan, tapi upami kuring langkung ngora, kuring bakal janten biarawan.

ieu 16 carita pondok pikeun anu resep pustaka pondok aranjeunna dijantenkeun dadasar pikeun carita-carita anu disumputkeun sacara subliminally dina versi literatur anu langkung alit ieu, tapi henteu kirang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

30 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alberto Diaz cenahna

    Halo Alberto.

    Hatur nuhun pikeun tulisan ieu kusabab kuring resep carita mikro. Nyatana, berkat bengkel nyerat kréatip anu kuring mimiti angkat di 2004 atanapi 2005 sareng kuring nuturkeun sababaraha taun, kuring mimiti nyerat aranjeunna sareng dugi ka ayeuna.

    Ngeunaan hiji anu kuring paling resep, kuring gaduh mamang diantara sababaraha. Upami kuring kedah milih, kuring bakal tetep sareng "La carta", ku Luis Mateo Díez.

    Pelukan ti Oviedo sareng wilujeung akhir minggu anu saé.

    1.    Kaki Alberto cenahna

      Sakumaha biasa, hatur nuhun kana opini anjeun Alberto. Pelukan ti Alicante.

  2.   Antonio Julio Rosselló. cenahna

    Sakali deui kuring resep kana naon anu anjeun nyerat.

    1.    Kaki Alberto cenahna

      Hehehehe, anjeun ngalakukeun anu anjeun mampu 😉 Nuhun Antonio! Pelukan.

  3.   Carmen Maritza Jiménez Jiménez cenahna

    Halo Alberto. Carita mikro mawa ideu sintétis ngeunaan carita anu panjang. Abdi hoyong terang upami teu aya aturan nyeratna, contona, perpanjangan, sanaos saur kuring henteu, sabab kuring ningali éksténsif anu béda. Abdi resep tulisan sapertos kieu, kuring badé ngalaksanakeunana.

    Carita mikro anu kuring paling resep nyaéta: Amor 77, ku Julio Cortázar.
    cordially
    Carmen M. Jiménez

  4.   Kaki Alberto cenahna

    Hai carmen.

    Carita mikro, sakumaha anjeun nyarios, versi sintétik tina carita, anu dina gilirannana ngagaduhan aturan anu rada béda. Carita mikro dicirikeun ku panjang pondokna (teu aya watesna tapi henteu kedah ngaleuwihan paragrap) sareng "tiiseun" carita kentel ieu.

    Sanaos dina kasus anjeun kuring mikir yén latihan naon waé jinis tulisan bakal saé, upami anjeun ngagaduhan carita mikro anu hébat sareng upami carita na sami.

    Ngeunaan léngkah nyerat carita, kuring ngantepkeun anjeun tulisan ieu diterbitkeun sababaraha bulan ka pengker bisi ngabantuan anjeun:

    http://www.actualidadliteratura.com/4-consejos-para-escribir-tu-primer-cuento/

    Hiji salam.

  5.   José Antonio Ramírez de León cenahna

    Carita Patricia Esteban Eriés mangrupikeun variasi tina carita anu hadé tina panulis Méksiko Juan José Arreola, «Awéwé anu kuring resep parantos janten hantu. Kami tempat penampakan »

    1.    Alberto Diaz cenahna

      Halo, José Antonio.
      Kuring henteu terang yén carita mikro Patricia Esteban Erlés mangrupikeun vérsi. Juan José Arreola kadéngé akrab sareng kuring sareng kuring henteu terang carita pondokna. Anjeun leres, éta saé pisan. Hatur nuhun kana pangageungna.
      Salam sastra ti Oviedo.

  6.   Cristina Sacristan cenahna

    Halo Alberto. Publikasi anu pikaresepeun parantos anjeun damel.

    Monterroso urang sigana anu paling dikenal sareng dianggo salaku conto kumaha carita mikro diwangun, tapi dina pilihan anjeun kuring langkung resep La Carta ku Luis Mateo Díaz, sigana mah hébat. Sareng kaduana, kuring ogé resep pisan kana Kualitas sareng Kuantitas, ku Alejandro Jodorowsky.

    Ucup ti Madrid

    1.    Alberto Diaz cenahna

      Halo Cristina.
      Anjeun satuju sareng kuring, sanaos kuring bakal nyandak sababaraha (lima atanapi genep) téks. Sareng anu di Monterroso nyaéta, tanpa diragukeun, anu paling kawéntar. Jodorowsky ogé saé pisan pikeun kuring.
      Salam sastra ti Oviedo.

  7.   The Graffo cenahna

    "Kuring ngajual sapatu orok, henteu dianggo" - Ernest Hemingway

    1.    Alberto Diaz cenahna

      Halo, El Graffo.
      Abdi parantos kantos lami maca, kuring teu émut dimana, carita mikro Hemingway na. Pasti seueur jalma bakal kaget nalika terang yén sobat Ernest nyeratna (sadayana ngaitkeun kana novel).
      Éta nyerang kuring salaku carita mikro anu hébat kalayan muatan jero anu luar biasa. Jelas naon anu aya di saluareun garis éta.
      Hiji salam.

  8.   Matías Muñoz Carreño cenahna

    Pasti anjeun hoyong nyerat Jorge Luis Borges, tapi autocorrector.

  9.   Carmen Maritza Jiménez Jiménez cenahna

    Dear Alberto. Kuring maca carita anu disarankeun, sareng kuring lirén dua; El Sur ku Borges sareng La noche nyanghareup, ku Cortázar. Peutingna Cortázar nyanghareupan, 'henteu ngantep kuring teu paduli', dicarioskeun kalayan saderhana sareng ogé kalayan jero. Naon domain Cortázar. Saatos maca éta, kuring napsirkeun yén éta mangrupikeun perjuangan pikeun kahirupan sateuacan maot ku sawangan tina eling. Panunggang motor sadar kana kanyataanana sakapeung. Tapi terjun kana pangalaman kahirupan anu teu dipikaterang, anu aya hubunganana sareng jaman baheula, ngajantenkeun urang mikir yén pengendara motor ngagaduhan kanyaho ngeunaan budaya Mesoamerika, atanapi yén anjeunna ngagaduhan pangalaman impian anu béntés ngeunaan tawaran anu dilakukeun ku urang Aztéka ka déwa-déwi aranjeunna ku ngorbankeun tahanan di Candi utama. Éta tahanan nyaéta anjeunna, tukang motor anu nempel hirup, merjuangkeun paku anu neken pati. Perjalanan éta ngalangkungan torowongan teras di handapeun bintang sareng caketna pati, anu bakal disababkeun ku batu atanapi péso obsidian, ngajantenkeun urang ngambek. Urang panginten panginten yén warga nagara ieu mangrupikeun émigré spiritual. Numutkeun ka Cortázar, sanaos masa lalu anu jauh sareng urang bénten sareng masa lalu, éta tiasa janten "eunteung anu tiasa ningali kana rupa urang." Mangrupikeun métafora pikeun sinkretisme budaya anu aya, nyaéta kumaha urang ngagambarkeun diri dina eunteung.
    cordially
    Carmen

    1.    Kaki Alberto cenahna

      La Noche Boca Arriba saé pisan 🙂 Kuring resep anjeun resep rekomendasi Carmen. Sing salamet.

  10.   Carmen Maritza Jiménez Jiménez cenahna

    Koréksi.
    Mangrupikeun basa kiasan pikeun sinkretisme budaya anu aya, nyaéta kumaha urang ngagambarkeun diri dina eunteung na.
    hatur nuhun

  11.   Debora Lee cenahna

    Kumaha alusna maca antara garis sareng ngabayangkeun kalam tina anu nyerat.
    Nuhun kana pangageungna

  12.   Pedro cenahna

    Di gigir imah kuring cicing lalaki anu teu bisa maca atawa nulis, tapi boga pamajikan anu geulis. Poe ieu, cicingeun ti pamajikanana, sareng ka hanjelu sareng prihatin kuring, anjeunna mutuskeun diajar. Kuring ngadangu anjeunna ngejah éta, sapertos budak leutik, dina sababaraha lembar kertas anu kuring teras-terusan ngawartosanna pikeun dibuang, tapi awéwé anu bodo pisan ngantepkeun aranjeunna kalayan ati-ati sumebar di bagian mana waé bumi; sareng kuring ngadoa ka Gusti yén kuring henteu kantos diajar.
    Kentut Querales. Tina buku «Fabel Perkotaan».

  13.   Pedro Querales cenahna

    Huntu kuring
    Huntu kuring dina tilelep ngabolaykeun pasini sareng cimata luh anu janten ceurik pait sareng kejang. Di hareupeun eunteung kuring ngabayangkeun anjeun gugup di mall.
    Masih baseuh, payuneun hp, teu kedah ngantosan lami. Éta sora, sareng sora anjeun nalika budak nelepon kuring telat. "Ieu moal tiasa! Milarian budak umur anjeun! " Abdi nyarios ka anjeun. Kuring ngagantung sareng nyabak huntu kuring sareng sora budak ngora lemes anjeun kana témbok.
    Kuring tetep nangis, baseuh.

    Pedro Querales. Tina buku "Naha anjeun émut ka cabé anu kuring pasihkeun?"

  14.   Pedro Querales cenahna

    Lampu bohong

    Dina waktos giliran Marco, tilu ti lima anu nuju maén parantos lulus. Sora kendang muter - éta mangrupikeun hiji-hijina aturan ti buruan: hayu sadayana maénkeun éta sateuacan nempatkeun kana sirah - ngingetkeun anjeunna ngeunaan dorong na sapédah nalika anjeunna pencét pedal mundur. Marco parantos resep resep nyandak résiko: alit, ageung atanapi ekstrem, tapi teras di résiko. Aranjeunna ngalirkeun anjeunna senjata - henteu beurat atanapi enteng, dina waktos éta anu henteu katarima - sareng anjeunna pencét kendang ku kakuatan. Anjeunna nyandakna teras disimpen dina candi katuhu na. Nalika anjeunna angkat sirah, anjeunna ningali bohlam lampu anu parah nyaangan kamar ku lampu konéng na, sareng anjeunna émut nalika anjeunna nyolong bohlam ti bumi ti tukang daging. Ieu kumaha wakil résiko sareng bahaya ieu dimimitian. "Entong maok bohlam tina tukang daging!" babaturanana ngawartosan anjeunna. "Leres," walon Marco. Peutingna kasep pisan, aranjeunna ngarumpul di payuneun bumi tukang daging. Marco kaluar tina bayangan sareng, siluman-siluman, angkat ka buruan bumi. Anjing ngagogog tina jero. Marco lirén sareng ngantosan. Anjing-anjing murag jempé. Ati-ati pisan sareng laun-laun Marco muka gerbang beusi alit, tapi éta tetep ngarayap dina engselna. Anjing ngagogog deui. Waktos ieu langkung kuat sareng langkung lami. Lampu lalu lintas tiiseun masihan Marco lampu héjo deui. Anjeunna liren payuneun panto kai teras ningali ka handap: "Wilujeng sumping" saur karpét cahayana ku cahaya anu nembus sela-sela panto handap. Sareng anjeunna tiasa nguping soanten tukang daging sareng istrina gaul sareng anu aya dina tipi. Anjeunna narik napas panjang sareng nyebrang dirina. Teras anjeunna ngacungkeun ramo sareng ngaleupaskeun bohlam. Nalika kaluar, anjing-anjing ngagogog deui. Sababaraha malah lolong. Anjeunna lirén sareng cicing waé, beku sareng teu gerak sapertos patung hirup, parantos lami. Anjeunna parantos bérés narik sareng muragkeun bohlam beureum-panas kana tempat tidur gantung anu dibentuk di sakitar beuteung na nalika handapeun flannel naék. Anjeunna mundur sareng kaluar dina tonggongna, ku lampu bohlam dina seuri na piala, parantos tiis, dina pananganna.
    Isukna Marco kedah angkat ka tukang daging kanggo ngagaleuh iga kanggo indungna. Jagal ngamuk. Sadayana getih ngagorowok sareng dilaknat nalika meuncit bangkai ngagantung tina lalangit. "Upami kuring néwak anjeunna kuring bakal kulit anjeunna" sareng terjun péso anu seukeut sareng nyabak daging anu henteu peka. “Abdi badé moro anjeunna! Leres, abdi badé moro anjeunna! Anu hiji deui! Tapi kuring badé ngantosan anjeunna. ”Teras kaayaan janten tantangan pikeun Marco: kaulinan ucing sareng beurit. Marco ngantosan waktos anu wajar, lima belas atanapi dua puluh dinten, sareng deui nyolong bohlam tina tukang daging. Isukna anjeunna angkat ka toko tukang daging pikeun ningali réaksina. Sareng anjeunna nguping anjeunna ngamuk: "Sial maling! Anjeunna nyolong bohlam kuring deui! " ceuk anjeunna ka palanggan nalika anjeunna meretas sirah babi kalayan niup kampak. Aranjeunna tetep sapertos kitu dugi Marco bosen maok bohlam tina tukang daging. Sareng hiji dinten, wengi, anjeunna ngantunkeun sadayana dina kotak karton di gigir panto.
    Opat pamaén, sakitar méja, nonton Marco ngarep-ngarep. Kalayan tong ngandelkeun kuil na, Marco ningali bohlam - sareng mikiran lotre Babul, dimana anu éléh - sareng ujug-ujug éta pareum.

    Pedro Querales. Tina buku «Pink Sun»

  15.   Lorena cenahna

    Teu aya sasaha didieu, ngan ukur remah roti dimana-mana. Kuring gancang nyokot éta supados henteu reureuh tuangeun barudak abdi.

  16.   Ricardo VMB cenahna

    Plagiarisme

    Dr. Benavente, spesialis hak cipta, aya di Éropa sareng pembebasan klien kami gumantung kana pendapatna anu ampir pontifis, surat anu ditandatanganan ku anjeunna bakal nimbang kana kaputusan hakim, muridna di universitas, janten kuring nyandak résiko sareng Kuring ngajalin tanda tangan pengacara dina laporan yén kuring nyerat anu kami meunang sidang. Kasus plagiarismeu, dimeunangkeun ku dokumén palsu, naon hal anu anjeun pelajari.

    Ricardo Villanueva Meyer B.

  17.   Jose Constantino Garcia Madinah cenahna

    Profesor baheula—
    Dina cahaya tiruan tiris, sirah botak profésor ngagurilap siga bulan usum salju.
    Murid-murid, langkung merhatoskeun épéksi olahraga tina hiber laleur, henteu merhatoskeun penjelasan logaritma na.
    Papan tulis humandeuar dina waktosna pikeun ngambah kapur anu kadorong ku panangan lalaki éta.
    Jakétna, patri ku sedih, ngaringkuk dina korsi sakumaha sepuh anjeunna.
    Nalika bel disada aranjeunna angkat tanpa ningali anjeunna. Dua lawon nyebrotkeun rarayna ngahiji sareng lebu kelas.

  18.   Javier Olaviaga Wulff cenahna

    «Soca anjeun maénkeun kalayan biwir anjeun bari biwir anjeun maénkeun sareng kuring» - Javier OW

  19.   LM Pousa cenahna

    Nalika anjeunna hudang, anjeunna masih teu aya.

  20.   Luis Manteiga Pousa cenahna

    Kuring parantos nguping yén nalika Révolusi Perancis, nalika aya anu guillotined, sirahna, parantos leupas tina awak, masih nyarios sababaraha kecap. Tapi, dina kasus kuring, sigana kuring mah kuring parantos nyarios seueur teuing.

  21.   Luis Manteiga Pousa cenahna

    - Ay, ay, ay! - Aya anu nyarios. "Aya naon?" Saur anu sanés, ngadeukeutan. Teras tiiseun.

  22.   LM Pousa cenahna

    Kuring resep pisan kana jalma-jalma ti Luis Mateo Díez, Cortazar, Lugones, Max Aub, Millás sareng García Megías.

  23.   Pamela Mendez Ceciliano cenahna

    Karesep kuring nyaéta Ancaman, ku William Ospina, sabab ieu tiasa diluyukeun sareng masarakat tempat urang hirup, sabab sababaraha kali urang hoyong atanapi ngalakukeun naon anu paling tiasa ngarugikeun urang, pedang bakal maéhan panther sateuacan tiasa nyéépkeun éta.
    Ngeunaan William Ospina, panulis ieu Kolombia sareng meunang hadiah Rómulo Gallegos ku novélna "El País de la Cinnamon", anu mangrupikeun bagian tina trilogi ngeunaan penaklukan beulah kalér Amérika Kidul. Ogé, diantara karyana nyaéta ésai anu menonjol sareng novél "Taun usum panas anu henteu pernah datang" narik perhatian kuring, kusabab kontéks anu dibahasna.

  24.   Dany J. Ureña. cenahna

    Carita mikro anu kuring paling resep nyaéta La carta, ku Luis Mateo Díez, sabab parantos sababaraha waktos kuring nyobian ngartos éta, sareng kusabab éta raos pisan, panulis masihan kasus kahirupan anu pinuh ku kasusah dimana jalma biasa Perasaan kabebeng sareng sedih, tapi anjeun mendakan cara anu épéktip pikeun ngahanca émosina éta pikeun maju. Kuring ogé resep éta kusabab salaku jalma ngora sareng kaayaan anu hirup, sakapeung ngarasa stres sareng panginten tanpa hoyong neraskeun naon anu dilakukeun, tapi aya alesan anu saé pikeun neraskeun.

    Luis Mateo Diez mangrupikeun panulis Spanyol anu parantos janten anggota Royal Spanish Academy (RAE) ti saprak 2001 kalayan jabatanna, atanapi "l" korsi. Anjeunna dikenal ku novél sareng karanganana, sareng diantara karyana anu paling kasohor nyaéta The Fountain of Age, The Ruin of Heaven, Fables of Feeling.