Camilo José Cela. Kulawarga Pascual Duarte dina 12 kalimat

kiwari Camilo Jose Cela Anjeunna parantos yuswa 102 taun, tapi anjeunna ngantunkeun kami di 2002. Nanging, panulis Galicia anu paling universal, wartawan, ésaiistis, éditor sareng akademik sareng juara Hadiah Nobel taun 1989 (sareng Cervantes dina 1995 diantarana seueur) terus hirup pikeun katurunan dina sagala karyana. Janten kuring émut dina a pilihan tina frasa sareng bagian tina Kulawarga Pascual Duarte. Alesan? Sapotong anu ngareuwaskeun tina karya éta nandaan kuring anu bakal maca sareng panulis diri.

Alesan

Éta aya dina salah sahiji buku bacaan (Lacak, ti Santillana) ti kuring teu émut persis waé, panginten di kelas 5 atanapi 6 GBS. Sareng iraha, dina waktos-waktos éta sakedik leresna politik sareng linguistik sareng kirang kertas rokok, barudak di sakola maca naon waé anu urang kedah baca. Éta ngan ukur sempalan, meureun salah sahiji anu paling hese tina seueur éta Kulawarga Pascual Duarte.

Kamungkinan éta tetep dina émutan kuring kusabab basana, janten dewasa sareng kasar, sareng pastina kusabab gambarna anu kuring ciptakeun nalika maca. Kuring terang naon éta shotgun sareng kumaha anjeun maéhan nganggo éta, kuring ogé terang naon ari anjing. Éta ogé sacara teu sadar nandaan diri kuring ka hareup boh salaku maca sareng panulis, aspek ieu dimana kuring henteu asing pikeun lalaki narator jalma kahiji atos karasa atanapi galak na. Éta mangrupikeun adegan anu Pascual Duarte pucuk Jalang na.

12 frasa tina Kulawarga Pascual Duarte

Janten aya dimana Pilihan frasa tina novel ieu diterbitkeun dina 1942, salah sahiji gempungan jalan pangarangna, tapi ogé naratif Spanyol pikeun Abad ka-20.

1.

Maéhan tanpa mikir, kuring parantos kabuktosan; sakapeung, ngahaja. Anjeun benci diri anjeun, anjeun benci diri sorangan sacara sengit, galak, sareng anjeun muka agul, sareng ku anjeun kabuka anjeun ngahontal, tanpa alas kaki, kana ranjang tempat musuh bobo.

2.

Sadaya manusa ngagaduhan kulit anu sami nalika lahir sareng, nalika urang dewasa, nasib janten senang ngarobih urang siga urang lilin sareng turun jalan anu béda-béda ka tungtung anu sami: maot.

3.

Gagasan anu ngaganggu urang henteu kantos ujug-ujug sumping; ujug-ujug ngalelepkeun sababaraha waktos, tapi ninggalkeun urang, nalika urang angkat, mangtaun-taun hirup payun. Pikiran anu ngajantenkeun urang gélo ku édan anu paling parah, anu kasedih, sok sumping sakedik-sakedik sareng tanpa raos, sapertos tanpa raoseun kabut nyerang sawah, atanapi konsumsi payu.

4.

Panonpoé bakal surup; sinar terakhir na anu bade dipaku dina cemara sedih, hiji-hijina perusahaan kuring. Éta panas; Sababaraha tremor ngalir kana awak kuring; Abdi henteu tiasa ngalih, kuring dipaku siga tina tampilan ajag.

5.

Hal-hal henteu pernah sapertos urang ngabayangkeun aranjeunna dina pandangan mimiti, sareng janten kajadian éta nalika urang mimiti ningali aranjeunna caket, nalika urang ngamimitian ngerjakeunana, aranjeunna nampilkeun kami aspék anu anéh sareng kanyahoan, tina ideu anu mimitina, aranjeunna kadang-kadang bahkan henteu ngantepkeun urang bahkan ingetan; sapertos kitu kajadian sareng rupa anu urang bayangkeun.

6.

Anjeun ulah biasa musibah, percanten ka kuring, sabab kami salawasna boga ilusi yén anu urang tahan anu terakhir kedahna, sanaos engké, sakumaha waktosna waktos, urang mimiti ngayakinkeun diri - Sareng ku naon kasedihna! - yén anu paling parah henteu acan terjadi ...

7.

Kuring bakal ngalakukeun anu sanés, salah sahiji anu paling dilakukeun ku lalaki - tanpa aya perhatosan - kaseueuran lalaki; Anjeunna bakal bébas, sabab kaseueuran lalaki bébas - tanpa aya perhatosan ogé; Gusti terang sabaraha taun kahirupan bakal aya payun, sapertos aranjeunna - tanpa sadar yén aranjeunna tiasa nyéépkeun lalaunan - seuseueurna lalaki ...

8.

Karunya pisan yén kabagjaan jalma moal terang dimana aranjeunna bakal mingpin urang, sabab upami urang terang, teu aya cangcaya yén sababaraha rasa teu pikaresepeun yén anu sanés kedah ngahemat urang; Kuring nyarios ieu kusabab magrib di bumi Ayam Jago réngsé sapertos tasbéh subuh, margi alesan éta henteu saurang ogé urang terang kumaha lirén dina waktosna. Hal éta saderhana pisan, saderhana hal-hal anu paling nyusahkeun kahirupan urang teras janten.

9.

Aya seueur bédana antara ngahias daging sareng beureum sareng cologne, sareng ngalaksanakeunana ku tato anu teu aya anu kedah mupus saatosna.

10.

Tragedi anu pangageungna ti lalaki sigana moal sumping tanpa mikir, kalayan léngkahna, ajag ati-ati, pikeun nyerang urang ku panyeureutan anu ngadadak sareng jahat sapertos kalajengking.

11.

Upami kaayaan kuring salaku lalaki parantos ngamungkinkeun kuring pikeun ngahampura, kuring bakal ngahampura, tapi dunya cara na sareng hoyong pindah ngalawan arus lain ngan ukur usaha anu sia-sia.

12.

Anjeunna ngéléhkeun kuring ku lisan, tapi upami kami parantos datang ka niup kuring sumpah ka anjeun dina maot kuring yén kuring bakal maéhan anjeunna sateuacan anjeunna némpél kuring. Kuring hoyong tiis kusabab kuring terang karakter kuring sareng kusabab ti lalaki ka lalaki éta henteu saé tarung nganggo shotgun dina panangan anu sanésna anu sanésna henteu ngagaduhan éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.