Buku sajarah dumasar kana kanyataan sajarah

Buku sajarah

Nalika maca buku, urang terang yén urang tiasa mendakan seueur jinis literatur. Sababaraha langkung dikenal tibatan anu sanés. Salaku conto, fiksi ngungkulan fiksi dina penjualan buku. Tapi dina sagala jinisna, aya hiji anu menonjol pisan: di buku sajarah dumasar kana kajadian nyata.

Sanaos seueur pangarang ngantepkeun "lisénsi" tinangtu pikeun carita na tiasa dianggo saé sareng sadayana cocog, anu leres nyaéta buku sajarah, dumasar kana kanyataan sajarah, aya seueur. Pasti aya diantara anjeun anu terang ngeunaan éta.

Buku sajarah anu nyata: sajarah anu murni

Buku-buku sajarah anu asli henteu matak bosen, percaya atawa henteu. Nyatana, di paguron luhur sareng lembaga biasana aranjeunna ngirimkeun buku-buku éta. Tapi aya ogé anu sanés nyarioskeun ku novél anu buku sajarah tapi dumasar kana kajadian anu nyata.

Di dieu kami ninggalkeun anjeun hiji pilihan buku dumasar kana kanyataan sajarah.

Buku Sejarah: Dongéng Dua Kota

Buku ieu mangrupikeun salah sahiji anu nétélakeun kajadian sajarah anu nyata. Di jerona, anjeun tiasa pendak sareng putri dokter, dipenjara 18 taun di Bastille. Salaku tambahan, kontéksna, nyaritakeun naon anu kajantenan nalika Révolusi Perancis, sareng skénario London sareng Paris anu saé diwakilan sareng, sanaos aya sababaraha lisénsi ti panulis, saleresna anjeunna parantos nempel kana sajarah anu asli.

Sareng saha pangarangna? Nya, percanten atanapi henteu, ieu Charles Dickens.

Perang sareng perdamaian

Buku sajarah anu sanésna dumasar kana kajadian sajarah anu asli nyaéta anu ieu, Perang sareng Perdamaian, plot anu nempatkeun urang dina sajarah nalika Napoleon nyobian nyerang Rusia.

Nanging, panulis, Tolstoy, henteu hoyong ngan ukur nyaritakeun kajadianana, tapi kaasup carita cinta dimana budaya anu aya dina waktos éta katingali, sareng kumaha kulawarga adaptasi sareng kaayaan anyar.

Buku sajarah: Pengadilan Carlos IV

Fokus langkung seueur kana sajarah Spanyol, janten teu kanyahoan ayeuna ku seueur, urang gaduh buku anu ditulis ku Benito Pérez Galdós anu nyaritakeun salah sahiji épisode karajaan Spanyol anu paling representatif. Urang nyarioskeun kumaha Ferdinand VI konspirasi pikeun ngagulingkeun bapakna tina tahta.

Upami anjeun resep terang sajarah Spanyol, maka buku ieu kedah aya dina sabuk anjeun.

Lalampahan ka tungtung peuting

Ditulis ku Louis-Ferdinand Céline, buku ieu bakal nempatkeun anjeun dina Perang Dunya Kahiji sareng, di jalma kahiji, kalayan karakter Ferdinand Bardamu, anjeun bakal pendak kumaha kajadian éta anu ngarobih kahirupan jalma seueur dihidupkeun.

Kudu disebatkeun yén éta ngareuwaskeun, sareng yén sagala kajadian anu lumangsungna karasa pisan, tapi dina ahir poé éta kajadian, janten anjeun bakal nyanghareupan salah sahiji buku sajarah anu nyaritakeun petikan tina sajarah anu nyata dunya.

Buku Sejarah: Garis Seuneu

Novel ieu ti Arturo Pérez-Reverte dumasarkeun kana salah sahiji pangperangan paling tangguh sareng paling ekstrim dina Perang Sipil Spanyol. Leres, urang balik deui fokus kana Spanyol pikeun diajar ngeunaan épisode anu sanés anu parantos dialaman di nagara éta.

Dina hal ieu, plot na fokus kana sababaraha prajurit sareng naon anu kedah diobih ku sabab aranjeunna diperjuangkeun dina garis payun perang. Janten, horor anu aranjeunna ningali, kasangsaraan, kasieunana, terorna bakal dilambangkeun dina buku ieu, dumasar kana kanyataan sajarah anu nyata.

Abdi ngaku 45 taun nenjo

Ajag aya di Spanyol anu telik pangpentingna dina sajarah nagara. Sareng terang kumaha anjeunna hirup disusupkeun, nempatkeun hirupna dina bahaya sareng kumaha anjeunna maju salami 45 taun anjeunna damel salaku mata-mata nyaéta, sahenteuna, carita anu luar biasa.

Dina buku ieu anjeun bakal terang, sanés waktos sajarah, tapi kanyataan sajarah dumasar kana jalma anu khusus, dimana ngalangkungan kenangan anjeunna anjeunna bakal nyaritakeun rahasia sareng carita anu bakal ngajantenkeun rambut anjeun tetep.

Buku Sejarah: Lambang Panghianat

Ditulis ku Juan Gómez-Jurado, panulis ieu parantos tiasa mendakan salah sahiji kajadian sajarah anu kajantenan di Spanyol sareng anu henteu seueur anu terang. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeunna nempatkeun urang dina taun 40an nalika hiji kapal mendakan kapal terbang anu sanés sareng aranjeunna mutuskeun ngabantosanana. Di dinya aranjeunna pendak sareng sakelompok urang Jérman anu, dina syukur, masihan kaptén sababaraha batu mulia sareng lambang emas.

Janten carita na dimimitian ku tokoh lalaki anu cicing antara Perang Dunya I sareng Perang Dunya II, sareng anu nyobian milari naon anu kajantenan bapakna.

Karéta Yatim

Antara taun 1854 sareng 1929 caket 250000 barudak yatim dicandak ti New York ka Midwest AS. Kitu dimimitian carita dumasar kana kajadian sajarah anu nyata dina buku ieu, anu ditulis ku Christina Baker Klein, anu, ku sora dua awéwé anu janten pusat, nyarioskeun naon anu kajantenan ku barudak anu sacara praktis ngaleungit ti dunya.

Mangrupikeun bagian tina sajarah Amérika Serikat anu henteu dipikaterang seueur, sareng éta nunjukkeun kumaha dina waktos éta penjualan barudak mangrupikeun hal anu biasa, kumargi aranjeunna dianggo salaku padamelan pikeun padamelan anu keras sareng anu lalaki henteu hoyong dilakukeun .

Buku sajarah: Kuring, Claudio

Buku ieu, anu nyandak urang balik deui ka Kakaisaran Romawi, dumasarkeun kana karakter anu kawéntar, Claudio, turunan Julius Caesar sareng Augustus, Caligula sareng Tiberius. Claudio mangrupikeun pamaréntahan ti 41 dugi ka 54, nalika Roma nalukkeun seueur daérah.

Tapi anu anjeun henteu terang nyaéta Claudio lumpuh sareng gagap, yén anjeunna ngalaman seueur trauma sareng takwa, yén aya seueur hal ti jaman budakna anu nandaan anjeunna nalika déwasa na.

Ku kituna, buku masihan anjeun perkiraan sesungguhnya mungkin pikeun inohong ieu sareng kumaha aranjeunna hirup dina waktos éta.

Pikeun saha Bell Toll

Deui dumasar kana episode Perang Sipil Spanyol, panulis, Ernest Hemingway, anu mangrupikeun koréspondén perang di Spanyol, nyaritakeun bab perang éta, khususna anu dikenal salaku Segovia Offensive.

Salami waktos éta, pihak Republik ngusahakeun supaya para pemberontak teu lulus, tapi tangtosna, éta henteu gampang sapertos panginten.

Buku sajarah: Ngaran acuk

Nya enya, novel ieu dumasar kana kajadian sajarah. Khususna, éta dumasar kana naskah abad ka-XNUMX anu, anu dipendakan di Austria, dicarioskeun kumaha sababaraha kajahatan misterius parantos dilakukeun di Biara Melk, salah sahiji anu paling terkenal di dunya.

Maka, panulis novel, Umberto Eco, nyiptakeun carita na dumasar kana naon anu kajantenan di tempat éta dina waktos éta sareng kumaha panyilidikan dilakukeun sareng panyabab rajapati dikedalkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Cristina Valencia Salazar cenahna

    Abdi mendakan ulasan unggal buku luar biasa, lebet kana situs ieu kusabab judulna narik perhatian kuring, tapi nalika kuring maca yén bagian ieu didasarkeun kana kajadian anu nyata, éta ngajantenkeun kuring hoyong maca deui sareng kuring mendakan unggal carita pikaresepeun pisan sabab kuring henteu kantos ngadangukeunana. tina kajadian-kajadian éta.