Buku sajak pangsaéna kantos

Neruda henteu maot ku kanker

Hatur nuhun kana jaringan sosial, puisi sigana bakal ngantep lila na pikeun meunangkeun deui tempatna anu pantes. Posisi anu pernah disucikeun ku pujangga sareng orator hébat anu mendakan dina ayat cara sampurna pikeun ngajelaskeun dunya, pikeun ngageterkeun sababaraha lapisan sareng ngajantenkeun émosi janten lirik. Ieu buku pantun anu pangsaéna aranjeunna ngahartikeun évolusi seni anu abadi sareng abadi anu, nanging, henteu liren ngarobih nyalira.

Buku pantun pangsaéna

The Iliad, ku Homer

Epik Yunani anu Abdi salamina bakal ngarobah literatur kulon Éta ogé pantun hébat munggaran lirik kami. Sanaos tanggal terbitna masih henteu dipikaterang, dipercaya yén Anu Iliad tanggal ti jaman ka abad ka-XNUMX SM sareng diwangun ku 15.693 ayat Aranjeunna ngagambarkeun amarah Achilles salami taun pamungkas Perang Trojan, kota anu katelah Ilion, dina basa Yunani. Palasik sacara gembleng.

Rhymes and Legends, ku Gustavo Adolfo Bécquer

Duta Besar a romantisme anu anjeunna nyobian muka aliran sastra anyar, Bécquer cicing parah di Madrid salami bagian ageung tina kahirupanana tanpa ningali bagian tina karyana anu diterbitkeun. The Rhymes anu ngawangun jilid ieu diterbitkeun ku babaturanana mangtaun-taun saatos pupusna, teu lami saatos seuneu ampir musnah aranjeunna. Léyén kalebet diterbitkeun sapanjang kahirupan pangarang. Eksisténsi dikandung ku téma sapertos bogoh, maot atanapi rujukan kana literatur anu ditulis ku Bécquer sareng anu mendakan dina halaman ieu buku kabuka pikeun dunya anu bentuk sareng warna anyar.

Dupi anjeun kersa maca éta Sajak sareng Legenda Bécquer?

Agul Jukut, ku Walt Whitman

Sapuk dianggap salaku pujangga amerika hébat sadaya waktos, Whitman damel Daun Jukutsalami seueur hirupna, janten anu vérsi munggaran dirobih dina sababaraha waktos dina édisi anu béda. Akhirna, sajak pangpayunna disalametkeun, pikeun ngajaga impulsif pangarang anu nyarios hubunganana sareng alam, Sareng waktos anjeunna kedah hirup sareng bahkan présidén sapertos Abraham Lincoln anu ku anjeunna didedikasikan pikeun elegy. Beda sareng spiritualitas anu nyebarkeun romantisme, Whitman terang kumaha ngabéré puisi abad ka-XNUMX kalayan volume sareng bentuk, tina hiji materialisme anu diwujudkeun dina lalaki anu ogé terang kumaha mikir sareng aya.

Sajak, ku Emily Dickinson

Sanaos langkung ti 1800 sajak yén Amérika Emily Dickinson nyerat nalika anjeunna hirup, sababaraha di antawisna diterbitkeun. Nyatana, jalma-jalma anu ningali cahaya dina kahirupan pangarang dirobih ku sababaraha éditor anu henteu wani ningalikeun dunya sajak unik pikeun awéwé ieu, kakonci salami hirupna di rohangan. Henteu dugi ka pupusna, dina taun 1886, nalika adi awéwéna mendakan sadaya sajak sareng ngajantenkeun aranjeunna dikenal ku dunya. Diasuh ku Alkitab sareng humor Amérika, napigasi antara maot sareng kalanggengan anu diideuan pisan ku anjeunna, Dickinson dianggap salah sahiji tokoh hébat puisi Amérika Serikat.

Maca ka Sajak ku Emily Dickinson.

Dua puluh sajak cinta sareng lagu nekat, ku Pablo Neruda

«Abdi resep nalika anjeun jempé sabab anjeun sapertos teu aya. "

Salah sahiji cutatan puitis anu paling terkenal tina hurup Hispanik Éta mangrupikeun bagian tina buku ieu, anu munggaran ku Neruda sareng diterbitkeun ku panulis Chili taun 1924 dina yuswa ngan 19 taun. Ngalakukeun panggunaan hiji ayat Iskandariah sareng gaya na nyalira anu anjeunna nyobian ngaléngkah tina réalisme anu dominan dina karyana mimiti, buku ieu diwangun ku dua puluh sajak anu teu aya namina sareng anu terakhir, The Desperate Song, anu nyimpulkeun parasaan panulis pikeun cinta nonoman na . Salah sahiji karya anu paling penting dina basa Spanyol dina abad ka-XNUMX, pasti.

Anjeun moal tiasa lirén maca Dua puluh sajak cinta sareng lagu nekat.

Penyair di New York, ku Federico García Lorca

Tanggal 18 Agustus 1936, Federico García Lorca ditémbak dimana waé antara Viznar sareng Alfacar, di Granada, nyésakeun salaku warisan kumpulan sajak Andalusia anu paling penting anu anjeunna resep pisan sareng dianggo sapertos Penyair di New York. Diterbitkeun anumerta di 1940 dina dua édisi munggaran anu béda tapi henteu kabeneran silih ku alesan anu jelas, karya hébat Lorca nyaéta konsolidasi panulis, ngeunaan saurang lalaki anu di kota New York tempat cicingna antara taun 1929 sareng 1930 nyoba-nyoba membangkitkan kaéndahan murni, jauh tina industrialisasi, kapitalisme sareng rasisme anu aya di Amérika Serikat. Karya dimana Lorca, dina déprési dina waktos éta, muka dunya pikeun nyobian vérsi anu pangsaéna na.

Ariel ku Sylvia Plath

Sateuacan bunuh diri di 1963, Sylvia Plath ngarengsekeun kumpulan sajak anu judulna Ariel pikeun diterbitkeun ku salakina sareng asistén sastra, Ted nangkeup, sataun engké. Kontroversi sumping nalika padamelan dirobah ku Hughes, anu dipiceun sababaraha sajak anu aya sareng nambihan anu sanés diterbitkeun dina raraga ngirangan karakter berulang kana karya, anu dikritik sareng dibela sami-sami ku para ahli. Karya éta, corak anu langkung dramatis dibandingkeun sareng karya Plath anu sateuacanna, ngandelkeun alam salaku kanvas pikeun melankolis karakteristik panulis.

Antologi Puisi, ku Mario Benedetti

Panulis carita pondok Uruguay sareng novelis, Benedetti ogé ngahususkeun bagian ageung tina kahirupanana kana puisi. Kahirupan sapopoe, dipuji salaku mesin epik sareng dibumbui ku cinta sareng politik, humor sareng réfléksi, awéwé sareng kenangan, nembus halaman-halaman ieu Antologi puisiditerbitkeun dina 1984. Pilihan anu pangsaéna nalika ngeunaan aksés ka ayat pangarang anu pangsaéna dina hiji jilid.

Cara séjén pikeun ngagunakeun sungut anjeun, ku Rupi Kaur

Éta sadayana dimimitian dina akun tina Instagram di mana pujangga India Kanada Rupi Kaur mimiti nyebarkeun kutipan tina karyana. Sabulan deui, sareng saatos poto pangarang ngantunkeun jalur menstruasi dina ranjang anu merevolusi jaringan sosial, Kaur nyebarkeun dua buku: Susu sareng madu (Cara séjén pikeun ngagunakeun sungut anjeun, di nagara urang) sareng Panonpoé jeung kembangna, Karya anu ngahimpun puisi pikeun generasi ieu sareng anu bakal datang dimana teu kurangna rujukan pikeun téma sapertos feminisme, patah hati atanapi imigrasi.

Naon pikeun anjeun buku sajak pangalusna anu pernah aya?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alejandro cenahna

    Tanpa Vallejo éta daptar teu boga kredibilitas