Buku sagas pangsaéna

Buku terbaik sagas

Sanaos konsép "saga" balik ti Abad Pertengahan di Islandia, nagara anu ngokolakeun seni nyarios sababaraha carita anu dipuseurkeun kana karakter atanapi setting anu sami, konsép anu langkung kontemporer ngarujuk kana susunan buku anu diintegrasikeun dina alam semesta anu sami. Konsép anu suksés (sareng nguntungkeun) dieksploitasi ku ieu di handap buku sagas pangsaéna anu parantos ngalayanan legiun pamiarsa dina sababaraha taun terakhir.

Seri Yayasan, ku Isaac Asimov

Dijual Trilogi tina ...
Trilogi tina ...
Teu aya ulasan

Dina 40s nalika élmu mimiti angkat, Asimov ninggalkeun na visi khusus ngeunaan masa depan téknologi ngaliwatan kasohorna Seri Yayasan, mangrupikeun bagian tina novél sareng carita anu béda anu ditulis antara 1942 sareng 1957 di mana panulis paningal sapertos kitu nu robotic salaku sekutu hébat masarakat pikahareupeun sareng sumber narasi karya sapertos Yo, robot atanapi Las vavedas de acero, dianggap ayeuna hébat klasik pustaka fiksi ilmiah. Prequel, Prelude ka Yayasan, diterbitkeun taun 80an.

Babad Narnia, ku CS Lewis

Dina taun 1950, Lewis ngareuwaskeun dunya ku salah sahiji rujukan mimiti sagas sastra kontemporer. Anjeunna milih aspek mitologi Yunani, téma Kristen sareng carita dongéng anu muterkeun plot anu disetél dina dunya Narnia dikawasa ku sato omongan diantarana urang mendakan singa Aslan, pituduh utama tina opat sadérék Pevensie anu mendakan dunya gaib ku ngalangkungan lomari. Diwangun ku tujuh buku sareng diadaptasi kana bioskop di 2005, Babad Narnia henteu diragukeun salah sahiji sagas buku anu pangsaéna dina sajarah.

Lord of the Rings, ku JRR Tolkien

Saatos nyerat novel The Hobbit, Tolkien nganggap nyerat sekuel anu kaget anjeunna nalika plotna tilu jilid. Saatos diterbitkeun tina The Fellowship of Ring Dina 1954, henteu aya anu sami kanggo sababaraha pamiarsa Pustaka anu hebat anu nyéépkeun petualangan tina Frodo Baggins ngalangkungan bumi Tengah hobi, elf sareng lalaki anu mawa Cincin Kakuatan anu dipikahoyong ku Dark Lord Sauron. Ikon sagas literatur, tilu cicilan ieu bakal diluyukeun sareng bioskop di 2001, 2002 sareng 2003 ku New Zealander Peter Jackson salajengna nyumbang kana revival epik tina trilogy.

The Dark Tower, ku Stephen King

Dijual Datangna tilu ...
Datangna tilu ...
Teu aya ulasan

Diwangun ku dalapan novél, saga anu diciptakeun ku "Raja Teror" dina ngagabungkeun genre anu, dina panangan panulis sanésna, tiasa janten musibah janten janten waktos janten salah sahiji karya anu paling dipikaresep ku pangarang. Diitung-itung inspirasi tina The Good, the Ugly and the Bad, Tolkien atanapi karya Robert Browning dina sajak na "Childe Roland to the Dark Tower Datang" ideu pagawéanana ditetepkeun, Munara poék nampilkeun jelema nu nembak teu brukbrak namina Roland Deschain anu angkat di peuntas Dunya pikeun milarian menara terkenal dimana sadaya titik di jagad raya ngahiji. Lakonna nampilkeun adaptasi pilem anu kirang pikaresepeun anu dibéntangan ku Matthew McConaughey sareng Idris Elba.

Discworld ku Terry Pratchett

Dijual Warna Sihir ...
Warna Sihir ...
Teu aya ulasan

Dunya anu rata didukung ku opat gajah anu dina gilirannana nyumput dina cangkang kuya stellar Great A 'Tuin janten tempat saga anu dugi ka 40 jilid anu ngahijikeun karir Pratchett saatos nyebarkeun buku munggaran, Warna sihir, dina 1983. Sareng éta anu Discworld semesta Éta henteu ngan ukur janten paméran anu sampurna pikeun ngintip dina milarian sindiran sareng ironi ngeunaan politik, acara sosial atanapi bahkan karya Shakespeare atanapi Tolkien, tapi dina hiburan murni tina panangan karakter anu bénten-bénten sareng Pati atanapi tukang sihir Rincewind, wawakil literatur realitas anu bakal kabur liwat halaman tina karya hébat anu saé ieu.

Lagu És sareng Seuneu, ku George RRMartin

Dina 1996, Martin ngaluncurkeun Game of tahta, jilid kahiji trilogi anu tungtungna diperpanjang ka lima jilid diterbitkeun anu kedah ditambihan dua judul anu sanés, Angin usum tiris sareng Impian cinyusu, tétéla dina pangwangunan. Saga anu meunang kasohor dunya saatos perdana seri HBO Game of Thrones di 2011, anu nyaluyukeun perjalanan Daenerys Targaryen Anjog ka karajaan Westeros dimana anjeunna maksadkeun kéngingkeun Arasy Beusi anu dipaling ti anjeunna. Béda sareng séri, saga diriwayatkeun tina sudut pandang masing-masing karakter, sumber anu pang gunana nalika nyobian lebet ka dunya anu teu aya anu saé atanapi anu goréng.

Harry Potter ku JK Rowling

Aya waktos nalika JK Rowling mangrupikeun indung anu nembe cerai anu nyerat carita dina serbét di kafe Edinburgh ngantosan tawaran padamelan pikeun sambel panto na. Éta dina kaayaan anu parah sapertos kalahiran Harry Potter sareng batu filsuf, judul kahiji tina saruntuyan buku disetél dina Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry dimana magang ngora magis sareng babaturanana murag asih sareng urang sapanjang dalapan cicilan anu sanés ngan ukur ngahijikeun poténsial saga sastra terlaris dina sajarah.

The Hunger Games, ku Suzanne Collins

Dina pertengahan 2000an sareng didorong ku kasuksésan Harry Potter, éta literatur nonoman ngahontal kamegahan maksimumna pikeun ngungkulan sagala rupa carita. Nanging, jinis dystopian bakal janten anu paling sering diulang di kalangan nonoman, janten trilogi tina The lapar Kaulinan conto anu pangsaéna tina muriang ieu. Ditetepkeun ka hareup dimana Capitol mangrupikeun kakuatan anu ngadominasi dua belas nagara miskin sanésna panema, novél ngungkabkeun kontes kejem anu nonoman béda muncul pikeun nyatakeun dirina juara ku ngéléhkeun sesa lawan. Kasuksésan saatos nyebarkeun karya dina 2008, 2009 sareng 2019 diperpanjang ku kameunangan tina saga sinematografi anu diluncurkeun nepi ka Jennifer Lawrence, aktris anu maénkeun heroine Katniss Everdeen.

Naon sagas buku anu pangsaéna anu anjeun kantos baca?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   JL MENDOZA ZAMORA cenahna

    PASTI KURING DUNES DE F HERBERT !!!!!

  2.   alexis vermilion cenahna

    Andrzej Sapkowski's Gerald De Rivia Saga leungit !!! 7 jilid anu mangrupikeun méwah pikeun panon sareng imajinasi ... tungtungna na berkesan.

  3.   Ivan chapman cenahna

    JJ Benítez's Trojan Horse saga leungit!

  4.   Sharon salazar cenahna

    Leungit Hush hush saga ku Becca Fitzpatrick

bool (leres)