Buku Méksiko pangsaéna

Buku Méksiko pangsaéna

Prolific sareng hipnotik, éta pustaka mexican Éta salawasna ditandaan ku miscegenation atanapi pangaruh Révolusi Méksiko anu ngajantenkeun jinis jurnalistik janten miheulaan carita nasionalis sareng panulis. Lamping anu ngabeledug di ieu buku mexican pangsaéna yén anjeun kedah maca sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun.

Pedro Páramo, ku Juan Rulfo

Pedro Páramo ku Juan Rulfo

Upami aya buku Méksiko, éta Pedro Páramo, salah sahiji paling carita universal literatur Amérika Latin. Dipiheulaan ku kumpulan carita anu teu kurang disarankeun Dataran Kaduruk ngalangkungan Juan Rulfo parantos ngenalkeun urang ka kota fiktif di Comala, Pedro Paramo membangkitkan mistisisme gurun Mexico, sora-sora misterius sareng jalan-jalan sepi di tengahna urang mendakan dua carita: éta tina Juan Preciado, saurang nonoman anu datang milari ramana na Pedro Páramo, sareng anu ti tukang, hiji cacik anu rusak ku kakuatan. Diterbitkeun dina 1955 sareng dianggap seueur salaku salah sahiji novel munggaran tina réalisme magis Amérika Latin anu kawéntar, Pedro Páramo mangrupikeun salah sahiji buku penting yén sadayana kedah maca.

Siga cai pikeun coklat, ku Laura Esquivel

Siga cai pikeun coklat ku Laura Esquivel

Nalika sadayana ngira yén realisme magis anu disebut di luhur parantos réngsé, taun 80an réngsé ku terbitna salah sahiji karya agung hurup Méksiko. Ditetepkeun di nagara bagian Coahuila di tengah Revolusi Méksiko, carita nyaritakeun percintaan antara Tita, dikutuk pikeun ngurus kolotna ku maot sapertos unggal putri benjamina, sareng Pedro, anu dipasihan panangan saderek Tita, Rosaura . Sadaya ieu, kalayan kompor Méksiko, rasa sareng piring ngahirupkeun roman roman. Siga cai pikeun Coklat aya dina dirina sorangan resep anu maénkeun kalayan bahan-bahan anu diperyogikeun janten teu kaampeuh: carita cinta anu diasakan dina panas anu handap, gabungan sampurna kahirupan sapopoe sareng sihir sareng céri di luhur dina bentuk hasil anu teu tiasa diinget.

The Labyrinth of Solitude, ku Octavio Paz

The Labyrinth of Solitude ku Octavio Paz

Sastra nasionalis salaku akibat tina Révolusi Méksiko Éta kalebet karya anu bénten-bénten anu ngarang ngusahakeun nalungtik budaya, inti sareng tingkah laku urang Méksiko. Conto anu saé nyaéta The Labyrinth of Kasepian, karya Octavio Paz diterbitkeun dina 1950 sareng diwangun ku salapan percobaan ngalangkungan panulis dina jero épisode sajarah anu dipicu, numutkeun anjeunna, tinangtos karakter pesimis di masarakat Méksiko. Édisi anu engké tina karya parantos kalebet Postcript anu kawéntar, konperénsi Damai di Universitas Texas di 1969 dumasar kana tiori buku, atanapi Return to the Labyrinth of Solitude, wawancara anu dipikiran ku urang Méksiko anu sok "nurut kana sora ras."

Perang di gurun, ku José Emilio Pacheco

Perang di Gurun ku José Emilio Pacheco

Mimiti diterbitkeun dina suplement Sabtu di 1980, Perang di gurun Éta tungtungna dileupaskeun salaku novel pondok sataun sanggeusna. Ditetepkeun dina 1967, lakon Pacheco nyaritakeun dua puluh taun ka pengker ku sora Carlos, saurang nonoman ti Colonia Roma di Mexico City anu janten cerminan anu sampurna pikeun masarakat Méksiko dina waktos éta, anu sanaos maju sareng nganut modérenisasi teras-terasan nyeret patah tulang anu tungtungna bakal ngabeledug di masa depan anu teu jauh teuing. Salah sahiji buku mexican pangsaéna nalika ngeunaan ngartos sajarah panganyarna nagara Amérika Kalér.

Konspirasi, ku Juan José Arreola

Konspirasi Juan José Arreola

Babaturan anu hébat ti Juan Rulfo sareng réditor anu teu henti-henti tina pustaka literatur anu béda anu suksés pisan di Méksiko taun 50an sareng 60an, Arreola mangrupikeun salah sahiji pangarang paling produktif generasi na, dina kontak konstan sareng avant-gardes anu béda sareng nagara di mana anjeunna janten salah sahiji sora anu hébat. Konspirasi, diterbitkeun taun 1952, mangrupikeun sapasang carita anu ngalangkungan pangarangna ngaliwat perasaan universal sapertos cinta, hanjelu, atanapi katiisan ngeunaan manusa modéren, dina waktos anu sami yén éta mangrupikeun latihan dina nyucikeun kalayan ngalebetkeun rupi-rupi téks ku panulis anu dikondensikeun janten sababaraha halaman anu langkung alit.

Pupusna Artemio Cruz, ku Carlos Fuentes

Pupusna Artemio Cruz ku Carlos Fuentes

Sanaos henteu kénging a Hadiah Nobel dina Sastra yén anjeunna mastikeun yén dikintunkeun nalika anjeunna ditampi ku Gabriel García Márquez di 1982, Fuentes mangrupikeun salah sahiji panulis hébat surat Amérika Latin, anu meunang anu sanés panghargaan sapertos Pangeran Asturias atanapi Rómulo Gallegos. Panulis anu daftar pustaka ngalangkungan karya-karya anu kuat sapertos Pupusna Artemio Cruz, novél anu émut ka konsékuansi tina Révolusi Méksiko dina koléktif populér sareng, khususna, ti hiji Artemio Cruz anu, ti saprak pupusna, nyarioskeun sajarahna nyalira dibagi kana fase anu dina gilirannana nikah ka transisi ti tradisional Mexico ka anu langkung modéren sapertos taun 1962. Éta dina taun anu sami nalika The Pupusna Artemio Cruz diterbitkeun dugi ka janten salah sahiji buku anu diperyogikeun pikeun ngartos psikologi Méksiko kamari, dinten sareng énjing.

Iblis Guardian, ku Xavier Velasco

Guardian Devil ku Xavier Velasco

Salah sahiji novel référénsi paling kontemporer dina literatur Méksiko nyaéta ieu Iblis wali juara Hadiah Alfaguara dina 2003. Carita na, museur kana épisode penting pustaka Méksiko abad XXI sapertos imigrasi, nyaritakeun perjalanan Violetta, kakasih méwah umur lima belas taun anu saatos maok langkung ti saratus rébu dolar ti dirina kolotna badé meuntas wates ka New York, kota dimana kaleuleuwihan sareng cinta anjeunna tangtoskeun tahapan énggal pikeun protagonis.

Imah di Jalan Mangga, ku Sandra Cisneros

Imah di Jalan Mango ku Sandra Cisneros

Sanaos bapak anu sok nolak impianana nyerat, Sandra Cisneros berhasil néwak bagian tina angen-angen sareng kasieun generasi imigran Méksiko di Amérika Serikat salaku dasar anu sampurna pikeun karyana anu paling kawéntar. Dibarengan ku sababaraha rupa ilustrasi, Imah di Jalan Mangga diterbitkeun taun 1984 janten a kasuksésan jualan sareng sinar-X anu sampurna pikeun komunitas Latino di pinggiran kota Chicago anu protagonisna, Esperanza Cordero ngora, janten janji impian Amérika pikeun populasi Latino yén salami tilu puluh taun ka pengker parantos ngasilkeun jagat carita ngeunaan diaspora.

Naon, saur anjeun, buku Méksiko pangsaéna dina sajarah?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   SOFIA cenahna

    Naha anjeun tiasa nempatkeun taun panyebaran ARTIKEL pikeun ngadugikeunana?

  2.   Dale emmert cenahna

    Anu di handap, Mariano Azuela
    Rungah-ringeuh lebah dinya, ku Sofía Segovia
    Barudak anu leungit ku Valeria Luiselli

bool (leres)