María Dueñas: buku

Frasa ku María Dueñas.

Frasa ku María Dueñas.

María Dueñas mangrupikeun panulis Spanyol anu dikenal dina bidang literatur berkat buku kahijina, novél sajarah: Waktos antara seams (2009) —dina karya terlaris dina dasawarsa ka tukang—. Kalayan narasi ieu, panulis meunang hadiah: Ciudad de Cartagena de Novela Histórica (2010) sareng Cultura (2011), dina kategori Sastra.

2021 ieu, Dueñas parantos uih deui ka payunna kalayan angsuran énggalna: Sira, sekuel tina debutna anu sohor. Éta masihan kontinuitas dina kahirupan tukang damel Sira Quiroga, ayeuna langkung sawawa sareng pandangan anu sanés. Ngan ukur sababaraha bulan diluncurkeun, novel ieu nempatan tempat munggaran dina daptar panglakuna di Spanyol sareng dunya; tanpa ragu, kasuksésan anyar anu sanés pikeun novelis Spanyol.

Biografi

María Dueñas Vinuesa sumping ka dunya di 1964, di kota Puertollano di Spanyol. Tina dalapan sadulur, anjeunna anu cikal; indungna: Ana María Vinuesa —guru—; sareng ramana: ékonom Pablo Dueñas Samper. Panulis ngaku ngaku ngalaman budak leutik anu normal sareng bahagia sareng kulawargana, dimana anjeunna sering maca sareng di mana, salaku tambahan, hatur nuhun janten anu pangkolotna, anjeunna parantos janten pamimpin lahir.

Studi sareng pangalaman damel

Anjeunna réngsé kuliah profesional di Universitas Complutense of Madrid, dimana lulus dina Bahasa Inggris Filologi; karir ti mana anjeunna engké gelar doktor. Diajar kelas langkung ti dua dasawarsa di Fakultas Sastra Universitas Murcia sareng di sababaraha pusat pendidikan Amérika; karya anu anjeunna tinggalkeun saatos terbitan novel kahijina.

Balapan sastra

Dina 2009, panulis debut dina bidang sastra kalayan Waktos antara seams, novél anu ngagelarkeun langkung ti 25 juta pamiarsa di panjuru dunya. Narasi ieu ngaluncurkeun Spanyol kana stardom; kasuksésan dilengkepan teu lami saatos ku adaptasi ieu kana format séri ku saluran Anténeu 3. Boh buku sareng program tipi ditarjamahkeun kana sababaraha bahasa.

Saatos jalan sareng padamelan kahijina, urang Spanyol parantos nyebarkeun novel énggal unggal tilu taun, Kalayan anjeunna parantos tiasa ngahijikeun karirna. Diantara sorotan ieu: Temperance (2015), anu janten pamimpin penjualan nalika taun diluncurkeun. Salaku tambahan, éta diadaptasi kana serial tipi ku Boomerang tv sareng perdana di 2021 ngalangkungan platform streaming Amazon Prime Video.

Buku ku María Dueñas

Kahirupan pribadi

Panulis nikah ka Manuel Ballesteros —Katedral Latin—; buah perkawinan anjeun Aranjeunna gaduh dua murangkalih: Jaime sareng Bárbara. Sababaraha taun ka pengker - salaku hasil damel salakina - aranjeunna ngalih ka kota Spanyol di Cartagena, dimana kulawarga ayeuna cicing.

Sinopsis tina novel María Dueñas

Waktos antara seams (2009)

Sira tukang baju ngora, saha, kasurupan ku cinta anyar, ngungsi ti Madrid ka kota boros di Tangier. tapiSihir henteu lami henteu aya anu diarepkeun. Kusabab kitu, pinuh ku hutang asing, anjeunna mutuskeun angkat ka Tetouan, ibukota protéktorat Maroko. Kalayan gimik sareng konéksi anu rindang, anjeunna muka atelier ekslusif; aya anjeunna bakal ngiringan awéwé anu penting sareng misterius.

Sadayana kajadian nalika waktos seueur konflik bersenjata di Éropa, kitu Sira minuhan kapribadian rujukan dina sajarah. Diantarana, menteri Franco, Juan Luis Beigbeder, Rosalinda Fox anu canggih sareng sutradara intél Inggris Alan Hillgarth. Sadayana aranjeunna bakal mingpin tukang baju ngora ieu dina jalur anu poék sareng bahaya, gaduh salaku fasade bengkel ngaput na.

Mision Hilap (2012)

Professor Blanca Perea — Saatos ninggali salakina— ngaliwat salah sahiji momen anu paling parah dina hirupna. Salaku hiji-hijina kabur tina kaayaan na anu lemes, anjeunna bakal nampi kasempetan pikeun ngalakukeun padamelan akademik di bumi Amérika. Éta kumaha dugi ka Universitas alit Santa Cecilia, di California. Tempat anyar anu gaduh aura anu damai sareng langkung pikaresepeun tibatan anu bakal disangka.

Blanca bakal ngamimitian karyana: dokuméntasi warisan kolega sareng sabangsa na Andrés Fontana, anu dina kahirupan anjeunna Hispanikis diasingkeun saatos Perang Sipil. Dina panilitian bakal kolaborasi urut murid Fontana, anu menawan Daniel carter. Nalika proyek maju, anu henteu dikenal anu napel dina seueur perasaan campuran bakal tumuh.

Transit ieu antara jaman baheula perang, pengasingan sareng karakter anu berkesan, bakal mawa jawaban anu héran anu mangaruhan jaman ayeuna.

Temperance (2015)

Dina satengah kadua abad ka-XNUMX, panambang Mauro Larrea parantos kaleungitan sadaya pakayaanana, anu ku seueur usaha anjeunna ngukir di Méksiko. Pinuh ku hutang sareng milarian bangun pikeun ngamankeun kahareup budakna, risiko naon saeutik anjeunna dina lalampahan ka raharja Havana. Di dinya, nasib untung anu ngadadak bakal ngajantenkeun anjeunna balik ka nagarana, tapi waktos ayeuna cicing di kota Jerez.

Tetep énggal ti Mauro duda moal gampang sakumaha panginten anjeunna, anjeunna bakal mendakan sababaraha halangan dina naon anu anjeunna percanten mangrupikeun awal kemenangan anyar. Anjeunna bakal pendak sareng Soledad Montalvo, awéwé anu pikaresepeun sareng nikah, anu bakal ngahesekeun sadaya rencana anjeun. Ti dinya, runtuyan parobahan bakal lumangsung antara kebon anggur, kameunangan, karugian, karep, kasusah kulawarga sareng seueur kawani.

Dijual Pék Temperance
Pék Temperance
Teu aya ulasan

Putri Juragan (2018)

Dina taun 1936, Emilio Arenas —A pendatang Spanyol— aya di New York pikeun milarian kahirupan anu langkung saé pikeun kulawargana, anu masih tetep di Spanyol anu ngaganggu. Moal lami deui, ngamimitian réstoran leutik "El Capitan", anu ngamungkinkeun anjeunna nyandak pamajikanana Remedios sareng putrina: Mona, Victoria sareng Luz. Aranjeunna masihan indungna gelut, sabab aranjeunna hoream ngarobah buana; tapi akhirna aranjeunna angkat.

Saatos musibah teu disangka-sangka, kahirupan pendatang bakal robih saluareun kapercayaan. Putri anu kurang ajar Emilio Aranjeunna kedah ngurus El Capitan, bari aranjeunna ngantosan santunan juicy. Awéwé ngora ieu kedah asak sareng merjuangkeun warisan kulawarga, dikurilingan ku badai konflik. Masalah bahasa sareng kauangan bakal janten bagian tina éta, tapi kawani na bakal langkung ageung.

Dijual Putri Juragan ...
Putri Juragan ...
Teu aya ulasan

Sira (2021)

Ha kapungkur Perang Dunya II, sadayana Éropa mimiti dilahirkeun deui Siga manuk fenix sareng, gigireunana, Sira Bonnard, anu ngarepkeun kahirupan anu langkung énggal, langkung tengtrem. Tapi, moal aya anu gampangUjug-ujug kanyataanna robih deui, kapaksa bajoang sacara sengit pikeun masa depan anu langkung saé. Moméntumna moal kapangaruhan, sabab anjeunna kantos janten awéwé anu gagah, wani sareng pengkuh.

Kusabab damel, Sira kedah ngumbara sababaraha daérah, sapertos: Paléstina, Inggris sareng Maroko. Pangalaman anyarna bakal ngajantenkeun anjeunna janten karakter ikon, anu bakal mangaruhan dirina sacara langsung. Di jalan anjeun minuhan bagéan élit waktu, sakumaha Eva Perón sareng Bárbara Hutton. Tahap anu béda pikeun Sira, pinuh ku komitmen anu hébat, anu anjeunna anggap tanpa kaleungitan hakekat na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.