Luis Landero: buku

Quote ku Luis Landero

Quote ku Luis Landero

Dina 1989, imah penerbitan Tusquets diterbitkeun Kaulinan umur telat, novél munggaran ku —teu kanyahoan ku pamaca Spanyol nepi ka harita — Profesor Luis Landero. Said release éta pantes Icarus Award pikeun panulis anyar, Castilian Critics Award sarta Award naratif Nasional, antara séjén.

Saatos debut sastra sapertos kitu, pangarang Ibéria parantos nyumponan ekspektasi anu dibangkitkeun ku unggal buku énggal. Teu sia-sia, gaya na geus kacida muji pikeun miara basa jeung komposisi jeung "akar Cervantine”. Nepi ka ayeuna, Landero parantos nyebarkeun sabelas novél, dua otobiografi, éséy sareng dua téks kompilasi tulisan pencét sareng televisi.

Sinopsis tina novél anu paling luar biasa tina Luis Landero

Kaulinan umur telat (1989)

Protagonis nyaéta Gregory Olias, Lalaki di tengah krisis pertengahan hirup anu nilik dirina salaku kagagalan boring. Kusabab ieu, anjeunna megatkeun pikeun ngawangun hiji universe universe bareng jeung sobat na Gil, individu dewasa sarta disillusioned sejen. Ieu kumaha Faraoni lahir, insinyur imajinér sareng bakat pikeun puisi, prototipe kawani, conto kasuksésan ... antithesis panyipta na.

Tangtosna, fitur naratif anu disebatkeun dina paragraf sateuacana ngabingkai carita dina subgenre realisme magis. Nya kitu, ngembangkeun lumangsung antara lamunan grandiloquent Gregorio sarta épék lampah Faraoni urang Di dunya nyata. Tapi, gancang-gancang Olías moal bisa nyingkahan konfrontasi jeung frustrations na. Dupi anjeun tiasa nungkulan aranjeunna?

Ksatria pakaya (1994)

Lima jalma sareng konteks eksistensial anu béda pisan mungkas pasamoan sareng ngahijikeun takdirna dina plot tragicomic.. Sakabéh aranjeunna gaduh kahayang umum pikeun ngarengsekeun proyék-proyék hébat, tapi ngarasa bagja pikeun henteu ngahontal tujuanana. Ku jalan kitu, pamandangan kajadian mangrupa kota pisan sarupa Albuquerque, kota dimana Landero lahir.

Aksara

  • Esteban: es mahluk chaste anu ngarobah sudut pandang na nalika anjeunna terang sagala kakuatan diturunkeun tina duitKu alatan éta, anjeunna megatkeun pikeun jadi millionaire dina sagala waragad.
  • Luciano: es praktisi agama taat anu ayana oyag sanggeus manggihan cinta.
  • Belmiro: es sepuh anu berpendidikan luhur anu mopohokeun kana sagala parentahna sanggeus hiji outburst irasional.
  • Ngadon Julio: es hiji padagang kacida dihormat jeung hadiah (teu disangka ku sorangan mimitina) pikeun pulitik.
  • Amalia: es hiji nona indecisive antara fiery (jeung kontroversial) gairah saurang nonoman sarta kaamanan ditawarkeun ku suitor heubeul.

Tukang gitar (2002)

Novel kaopat Landero nunjukkeun — sapertos kalolobaan bukuna — sababaraha kaayaan otobiografi. Sacara husus, kenangan Emilio, narator protagonis, boga paralel kalawan anekdot extrapolated ti nonoman pangarang ti Badajoz. Sanajan déskripsi nepikeun kayakinan, dina thread naratif kenangan fiktif bingung jeung nu nyata.

Dina sagala hal, dua jenis evocations ngécéskeun pangaweruh berharga emosi jeung sentimental ngalaman ku narator salila hirupna salaku artis. Dina titik éta, kaperluan "realitas earthly" pasang aksi diatribe sabudeureun dua prosés (sigana) silih éksklusif. Naha mungkin dewasa nalika nyoco impian?

Dijual Gitaris (MAXI)
Gitaris (MAXI)
Teu aya ulasan

Dinten ayeuna, Jupiter (2007)

Narasi ngungkabkeun kanyataan dua karakter anu dilahirkeun kalayan nasib anu béda. Dina hiji sisi aya Dámaso, patani ngora pinuh ku rancor alatan didikan restrictive tur merhatikeun ditampa ti bapana. Kusabab dimungkinkeun hayang mitigate kagagalan nonoman-Na ngaliwatan realisasi putra. Protagonis anu sanésna nyaéta Tomás, guru Basa sareng Sastra anu kasohor kalayan ayana anu teu jelas.

Kitu ogé, profesor sangsara tina kontradiksi internal antara sumanget na overcoming na conformism na. Sanajan kitu, penampilan maiden 16 taun sagemblengna transforms ayana. antukna, jalur mimitina jauh ti Dámaso jeung Tomás coincide di lingkungan Madrid. Papanggihan anu penting éta ngabantosan aranjeunna ngartos hartos kahirupan.

Ngalenyepan (2012)

Lino anjeunna mangrupikeun lalaki anu diserang ku perasaan kateupastian anu terus-terusan kusabab henteu tiasa ngantunkeun musibah anu kapungkur. Tétéla, konsékuansi tina rumaja tormented nyegah anjeunna ti percanten ka hareup na ngajangjikeun. Malah anjeunna henteu tiasa ngabebaskeun dirina tina kahariwang sanaos gaduh kado anu harmonis di tengah soré musim semi anu éndah.

Dina awal buku, protagonis ngan opat poé jauh ti nikah Clara, putri Mr Levin, nu boga hotél tempat anjeunna digawé. Rancana perjalanan dinten nandaan tuangeun kulawarga wengi pikeun ngagungkeun kabersamaan. Sanajan kitu, saméméh anjog di janjian anjeunna aub dina tawuran jalan sareng sadaya siksaan anu kapungkur ngabanjirkeun pikiranna.

Biografi Luis Landero

louis landero

louis landero

Luis Landero Durán lahir dina 25 Méi 1948, ti kulawarga tani ti Alburquerque, Badajoz, Spanyol. Anjeunna tetep aya sapanjang budak leutik dugi ka taun 1960 anjeunna hijrah sareng kolotna ka Madrid. Nalika rumaja anjeunna mimiti rutin latihan gitar flamenco, anjeunna malah janten musisi profésional sareng gaduh grup sareng misan na.

Jalur karir

Dina waktos anu sami sareng tali, Luis ngora ngokolakeun cinta sastra anu kuat sareng ngayakeun rupa-rupa padamelan supados tiasa mayar kuliahna. Di Madrid anjeunna lulus dina Filologi Hispanik di Universitas Complutense (engke jadi profesor di dinya). Di ibukota Spanyol, Landero ogé damel di institut Calderón de la Barca sareng di Escuela Superior de Arte Dramático.

Engké di 1980s, manéhna jadi profesor dina basa Spanyol sarta Sastra di Universitas Yale. Tungtungna, pangakuan narima sanggeus kasuksésan resounding tina Kaulinan umur telat diwenangkeun anjeunna bakti dirina sagemblengna kana tulisan. Nepi ka ayeuna, panulis ti Alburquerque parantos nyebarkeun 16 buku kalebet novel, otobiografi, téks kompilasi sareng karangan.

Buku séjén ku Luis Landero

  • Magang magis (1999). Novel
  • Antara garis: carita atanapi kahirupan (2000). sidang
  • Ieu bumi abdi (2000). Téks kompilasi program televisi
  • Kumaha cara motong rambut anjeun, Pak? (2004). Kompilasi artikel pers
  • Potret lalaki anu teu dewasa (2009). Novel
  • Hujan alus (2019). Novel
  • Balkon dina usum tiis (2014). Otobiografi
  • Kahirupan anu tiasa disawalakeun (2017)
  • Kebon Emerson (2021) Novel
  • carita ridiculous (2022) Novel otobiografi.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.