Buku Lucinda Riley

Lucinda riley

Lucinda riley

Lucinda Riley mangrupikeun panulis Inggris anu penting anu menonjol dina bidang literatur pikeun novel anu suksés na. Kusabab terbitna Rusiah anggrek, panulis nalukkeun pamiarsa anu teu kaitung di sakumna dunya. Salila ampir 30 taun sajarah, karya Riley parantos diterbitkeun di puluhan nagara sareng langkung ti 30 juta salinan parantos dijual.

Salah sahiji kasuksésan anu pangageungna sumping di 2014, kalayan diluncurkeun séri miliara: Tujuh sadulur. Masing-masing novel dina séri ieu nampi panarimaan anu saé pisan ti para pengikutna. Pangarang ieu 2021 pangarang perdana: Adina anu leungit, angsuran katujuh tina koleksi. Publikasi terakhir ieu parantos nempatan tempat penjualan mimiti sadunya salami mang minggu.

Buku pangalusna ku panulis

Rusiah anggrek (2010)

Julia Forrester —Pianista terkenal— ngaliwat kajadian anu tragis anu parantos ngaluarkeun hakekat hirupna. Hanjelu, anjeunna teras-terasan milarian kanyamanan di gigireun adi na Utama, Alice. Sababaraha bulan kalangkung, sareng duanana angkat ka agam Wharton Park (dimana aranjeunna nyéépkeun bagian tina budak leutik sareng nonoman aranjeunna), saatos terang yén éta téh dijual.

Kenangan ti budak leutik na janten émutan, nalika anjeunna bagja di rumah kaca sareng almarhum akina Bill - tukang kebon di gedong bangsawan éta. Sesampainya, anjeunna pendak sareng sobat ti nonomanna, Kit Crawford, ahli waris terakhir kulawarga éta. Anjeunna parantos mutuskeun pikeun ngajual harta usang anu teu nampi pangropéa mangtaun-taun.

Pikeun ngahontal tujuanana, nonoman ngayakeun lélang di agam; Julia ngahadiran acara éta. Di dinya, anjeunna mendakan kanvas sareng anggrek aneh anu asli ti Thailand, sapertos kembang aheng anu dimekkeun ku akina. Kit, ogé, pasihan anjeunna buku harian, anu anjeunna pikir panginten kagolong dina Bill akhir. Panasaran, Julia angkat ka bumi ninina Elsie, henteu sadar yén kunjungan ieu bakal ngungkabkeun rahasia jero ti baheula.

Dijual Rahasia ...
Rahasia ...
Teu aya ulasan

Akar malaikat (2014)

Greta teu acan nganjang ka bumi lami na, Marchmont Hall, di padesaan Monmouthshire langkung ti tilu dasawarsa. Réréncangan satia na, David, anu anjeunna saderhana nyauran Taffy, parantos ngundang anjeunna pikeun balik ka dinya ngariung Natal babarengan, tawaran anu anjeunna nampi tanpa ragu. Greta teu émut nanaon, sanés tempat éta, atanapi waktos dimana anjeunna cicing di dinya, kusabab kacilakaan serius dimana anjeunna kaleungitan ingetan.

Sakali dikurilingan ku lingkungan éta - anu sanaos tiis, raoseun—, anjeunna teras tur mendakan —Diantara kebat cabang— kuburan. Batu nisan nunjukkeun yén budak dikubur di dinya. Ti waktos éta, dina émutan Greta kenangan mimiti sumping anu leungit saatos kajadian anu dialamina; Taffy ngabantosan anjeunna ngartos aranjeunna.

Sareng ieu kumaha arguménna lumangsung, antara dua jaman: taun XNUMX-an (kapungkur), sareng XNUMX-an (naratif ayeuna). Tina mémori kana mémori Greta ngahijikeun deui persépsi anu anjeunna kagungan Dunya na, kaasup tina putrina Cheska, karakter poék sareng nekad dina plot, sareng anu tindakanana pantes pikeun pikiran anu teu waras ...

Tujuh Sadulur: Carita Maia (2016)

Maia D'Aplièse mulih sareng lanceuk-lanceukna ka tempat aranjeunna digedékeun. Alesan: la kaduhung pupusna Pa Uyah, anu, tiheula, ngadopsi aranjeunna sareng ngabaktikeun dirina pikeun perawatan aranjeunna. Antisipasi maotna, karakter anu misterius kénca pikeun masing-masing putri na dokumén sareng pitunjuk anu ngamungkinkeun aranjeunna terang ti mana asalna.

Maia — Saatos nganalisis inpormasi anu anjeun tampi dina serat anjeun— anjeunna angkat ka Rio de Janeiro. Sesampainya di tempat anu dituduhkeun, protagonis mendakan bumi lami ancur pisan. Patanyaanna mingpin anjeunna pikeun mendakan carita anu balik ka taun 20an, nalika Kristus Panebus didamel.

Dina waktos éta dimimitian utas narasi anyar anu kalebet Izabela Bonifacio, awéwé ngora anu gairah. Anjeunna nyungkeun bapakna ngantepkeun anjeunna angkat ka Paris sateuacan nikah. Sakali di Kota Cahaya, awéwé nu nabrak Laurent Brouilly... sareng ieu tétéla janten patepungan penting éta bakal ngajawab seueur kanyahoan Maia.

Geunyang (2019)

Di bumi Laksamana, agam ageung di padesaan Inggris Suffolk, saumur hirup Posy Montague. Parantos nyaketan taun ka tujuh puluhna, awéwé éta émut momen pikaresepeun ti budak leutik anjeun di mana manehna sareng bapakna aranjeunna néwak kukupu ngan ukur ngagumkeun kageulisanana teras ngaleupaskeun aranjeunna. Awéwé anu ayeuna parantos sepuh ogé émut waktos poék anu nandaan dirina sapanjang ayana.

A Posy anjeunna kedah janten randa mimitiKukituna anjeunna kedah ngasuh dua anakna nyalira: Nick y Sam. Kaayaan dirina ayeuna parantos nyababkeun anjeunna nyandak kaputusan nempatkeun imah kulawarga pikeun dijual —Na sanaos kacintana kana harta, sareng khususna kanggo kebon megah anu parantos dikhususkeun langkung ti 25 taun. Alesanna: Imah laksamana buruk gancang, sareng Montague, yuswa ampir tujuh dasawarsa, henteu sanggup ngalereskeunana.

Salaku tambahan kana anu ditétélakeun di luhur, matriarch kudu nungkulan kasusah sanés anu ngurilingan na. Barudak anu ngagaduhan masalah alkohol, cinta baheula anu muncul deui pikeun nembongkeun rahasia, sareng jaman baheula anu anjeunna henteu terang, anu disumputkeun dina témbok agam.

Narasi na aya na antara 1943 sareng 2006, didinya sajarah baheula anu pinuh ku kaputusan salah dituduhkeun anu ngagaduhan pangaruh ageung dina ayeuna sareng éta ngan cinta sajati anu tiasa ngahampura.

Lucinda Riley Biografi

Lucinda Edmonds lahir dinten Jumaah 16 Pébruari 1968 di Lisburn, Irlandia. Anjeunna cicing dugi genep taun di kampung Drumbeg. Teras anjeunna ngalih sareng kulawargana ka Inggris, dimana anjeunna ngagabungkeun studi kahijina sareng kelas ballet. Nalika janten budak, panulis ngagaduhan imajinasi anu hébat, dina waktos luang anjeunna resep maca sareng nyerat carita anu teras dipentaskeunna nganggo baju indungna.

studi

Ti leuleutik, rasa cinta Lucinda pikeun seni pertunjukan menang. Dina umur 14 anjeunna ngumbara ka London, dimana anjeunna ngadaptar dina akademi jogét sareng drama. Saatos tilu taun persiapan, anjeunna ngagaduhan peran utama séri Carita Anu Milarian Harta, dina jaringan tipi BBC. Salajengna, anjeunna damel salami tujuh taun berturut-turut dina tingkat propésional di bioskop, televisi sareng bioskop.

Karya sastra mimiti

Kalayan 23 taun sareng saatos kacapean sareng muriang, Riley didiagnosis ku virus Epstein-Barr. Panyakit ieu ngajantenkeun anjeunna dina ranjang salami lami. Salami periode ieu, nulis buku kahijina, Pecinta sareng Pamaén (1992). Sanaos éta henteu ngagaduhan pangaruh anu hébat, padamelanna dijantenkeun insentif. Ti saprak éta, awéwé Irlandia nyaluyukeun kahirupan kulawargana sareng sastrana, sareng teras ngahasilkeun dalapan novel anu sanés.

Kusabab masalahna sareng LMT (tatu gerak repetitive) sareng hyperactivity, mutuskeun mésér dictaphone supados henteu nyéépkeun waktos pisan dumuk di payun komputer. Ieu pisan ngagampangkeun kinerja aranjeunna.

Novel anu suksés

Pikeun 18 taun ka hareup, panulis fokus kana nyiptakeun jinis novel anu henteu komérsialTapi hal anu anjeunna bakal resep maca dirina. Pikeun narasi na anjeunna ogé nambihan detil sajarah anu ngamungkinkeun plot pikeun nembus langkung seueur dina pamiarsa.

Anu kasebut di luhur sacara gembleng kongruent terang éta panulis anu sami nyatakeun: "Salamina Kuring parantos naluriah ka jaman baheula sareng kantos maca novel sajarah.  Mangsa anu dipikaresep kuring nyaéta taun 1920an / 30an sareng panulis anu saé sapertos F. Scott Fitzgerald sareng Evelyn Waugh ".

Nya sapertos kieu Dina 2010 anjeunna nyebarkeun naon anu bakal janten karya anu bakal ngempelkeun anjeunna pikeun kamasyhuran internasional: Rusiah anggrek. Narasi ieu ngayakeun tempat penjualan anu luhur pikeun waktos anu lami. Formula na populér pisan anu janten opat karya Riley salajengna janten bestsellers.

En Désémber tina 2012, mutuskeun pikeun ngamimitian ku saga kulawarga éta ngurilingan sababaraha awéwé ngora sareng bapakna anu misterius, anu judulna: Tujuh sadulur. Ti mimiti, terbitan hasilna total suksés. Maka, dina 2014 éta mimiti nyebarkeun buku dina séri ieu taun demi taun, anu parantos aya tujuh angsuran dugi ka ayeuna.

Nya diarepkeun que en el 2022 bakal diterbitkeun Atlas: Carita Pa Uyah, salaku pelengkap saga. Sanaos kitu, maot teu kaduga ti pangarang nyandak giliran tragis kana rencana. Najan kitu, putrana, Harry Whittaker, Anjeunna nyatakeun yén anjeunna bakal nurut kalayan kahoyong indungna sareng bakal jaga nyandak angsuran kadalapan en cinyusu tina 2023.

Dina hal ieu, Whittaker nyarios: "Ibu parantos ngawartosan Rahasia séri éta sareng kuring bakal ngajanjikeun jangji kuring pikeun ngabagikeunana ka pamiarsa anu ngabaktikeunana.”. Pamuda éta bakal janten ko-panulis karya.

Pupusna

Lucinda riley pupus dina 11 Juni 2021, umur 53 taun. Baraya na ngumumkeun pupusna ngaliwatan pernyataan, saatos gelut salami opat taun ngalawan kanker parah.

Buku Lucinda Riley

  • Rusiah anggrek (2010)
  • Budak awéwé dina gawir (2011)
  • Lampu di tukangeun jandéla (2012)
  • Tengah wengi naros (2013)
  • Akar malaikat (2014)
  • Rusiah Helena (2016)
  • Surat anu kapopohokeun (2018)
  • Kamar kukupu (2019)
  • Saga Tujuh sadulur
  • Tujuh Sadulur: Carita Maia (2014)
  • Sister Storm: Carita Ally (2015)
  • The Shadow Sister: Star's Story (2016)
  • Sister Mutiara: Carita CeCe urang (2017)
  • Sister Moon: Carita Tiggy urang (2018)
  • Sister Sun: Carita Electra (2019)
  • Adina Leungit: Carita Merope (2021)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.