Buku ku María Oruña

Bentang Suances

Bentang Suances

María Oruña nyaéta panulis Spanyol anu parantos bersinar di dunya sastra berkat saga anu diaku: Buku-buku Puerto Escondido. Karya homonim anu ngamimitian séri dina 2015 -palabuhan disumputkeun- Éta parantos ditarjamahkeun kana sababaraha basa sareng nyababkeun kasuksésan angsuran salajengna. Dina narasi na nangtung kaluar karakter wawasan tina Valentina Redondo, anu ngaranna disimpen keur ngahargaan ka sastra Dolores Redondo.

Oruña nangtung kaluar pikeun subtlety di mana anjeunna ngajelaskeun setelan karyana, dimana bentang Spanyol boga peran husus. Sapertos ieu pangaruh tina karyana di wewengkon éta, yén Déwan Kota Suances diresmikeun dina 2016 nu Rute Sastra Puerto Escondido. Di jerona, anjeun ngarambat ngaliwatan sababaraha tempat di Cantabria anu penting dina séri éta.

Buku ku María Oruña

runtuyan Buku Puerto Escondido

Palabuan disumputkeun (2015)

Diterbitkeun dina Séptémber 2015, éta mangrupikeun novél kajahatan anu panulis ngamimitian saga anu kasohor. Carita disetél dina Cantabria sareng plot lumangsung dina dua tahap: jaman kiwari jeung taun Perang Sipil Spanyol. Dina carita, Oliver Gordon, Valentina Redondo sareng Létnan Kadua Sabadelle mangrupikeun protagonis jaman ayeuna; sedengkeun nu katukang dicaritakeun pangalaman kulawarga Fernández

Sinopsis

Oliver diwariskeun imah kolonial —Villa Marina— ayana di sisi laut di Cantabria. Saatos pupusna indungna, ngora Inggris mutuskeun pikeun ngarobah harta jadi hotél. Teu disangka, remodel kudu direureuhkeun, siga aranjeunna manggihan mayit orok disumputkeun gigireun inohong Mesoamerican dina témbok imah.

Kutipan ku María Oruña Sanggeus kapanggihna dahsyat, murders séjén lumangsung di sakuriling kota, kajahatan anu, héran, sigana numbu. Langsung, korps investigasi Penjaga Sipil, dipingpin ku Létnan Valentina Redondo sareng Létnan Kadua Sabadelle, angkat milarian pembunuh éta. Samentara éta, Oliver manggihan rusiah kulawarga anu mawa anjeunna ka waktu susah di nagara: Perang Sipil Spanyol.

Tempat anu bade dituju (2017)

Ieu téh installment kadua dina séri. Éta mangrupikeun novel kajahatan anu diterbitkeun dina bulan Pebruari 2017 sareng, sapertos buku anu munggaran, diatur dina Suances. Carita lumangsung bulan sanggeus plot saméméhna tur unfolds di tengah hiji rajapati enigmatic. Sakali deui, éta bakal dibéntangan Valentina Redondo, Oliver Gordon sareng grup pulisi.

Sinopsis

Saatos waktos sepi di kota Cantabria, awak awéwé kapanggih dina puing wangunan heubeul. Mayit éta sacara saksama ditempatkeun di tempat éta, anjeunna ngagem ageman karajaan abad pertengahan, sareng, salian ti éta, anjeunna ngagaduhan barang anu jarang dina pananganana. Hasil otopsi ngareuwaskeun pasukan pulisi sareng warga daérah éta.

Saatos kajadian ieu, gelombang pembunuhan dileupaskeun di daérah éta, nu ngahurungkeun alarm deui. Ningali pamandangan anu pikasieuneun, Létnan Redondo sareng kolega-kolegana ti Pengawal Sipil mutuskeun pikeun ngamimitian moro pembunuh éta.. Pikeun bagian-Na, Oliver mantuan babaturan neangan lanceukna leungit, kaayaan nu antukna brings hasilna héran.

Dimana urang teu éléh (2018)

Kawas nu miheulaan na, Dimana urang teu éléh nyaéta thriller anu lumangsung di basisir Suances. Diterbitkeun taun 2018 sareng deui dibintanginya Valentina sareng Oliver. Waktos ieu, plot henteu dihubungkeun sareng buku sateuacana sareng téma paranormal parantos ditambah.

Sinopsis

Valentina ngarepkeun akhir usum panas kanggo liburan sareng Oliver. Tapi sadayana tibalik nalika nampi telepon pikeun kasus énggal: tukang kebon Istana Juragan katémbong maot. sipat ieu geus unoccupied bari, kumaha oge, panulis Carlos Héjo, anu geus diwariskeun enggon, nembe dipindahkeun.

Mimitina, ieu disangka yén maot lalaki urang geus alatan sabab alam, tapi panalungtikan némbongkeun yén aya nu keuna mayit. Téori lumangsung nalika Valentina ngawawancara Héjo sareng anjeunna ngaku yén anjeunna diganggu wengi ku éntitas misterius.

Sanajan Létnan téh skeptis ngeunaan paranormal, manéhna, Oliver, sarta tim nya bray up dina acara inexplicable.. Ieu motivates aranjeunna nyanghareupan panalungtikan dina paradigms séjén, nu brings kaluar pamanggihan luar biasa ngeunaan karaton jeung jalma immersed dina acara.

Naon ombak nyumput (2021)

Éta mangrupikeun novél pang anyarna ku pangarang sareng angsuran terakhir dina séri éta Buku-buku tina palabuhan disumputkeun. Éta mangrupikeun thriller mandiri dimana Létnan Valentina Redondo sareng kolega-kolegana ti pasukan investigasi pulisi terus janten protagonis. Dina bulan Nopémber 2021, di Spanyol, karyana nampi bédana buku fiksi pangsaéna dina taun ku para penjual buku "El Corte Inglés".

Sinopsis

Valentina boga waktu susah. Dina paralel, kajadian dahsyat lumangsung di kota: Judith Pombo —Présidén federasi ténis Santander— katémbong maot. Awakna kapanggih dina kabin tina parahu layar ngan sanggeus anjeunna ngalaman pasamoan jeung grup pilih tamu.

Panalitian bakal janten tantangan pikeun Lt. Redondo sareng timna, anu sakali deui nyanghareupan kajahatan anu luar biasa. Nu penting awéwé kapanggih dina kamar dikonci ti jero tur kalawan tatu fatal langka, nu ngeusi kanyataan jeung misteri. Adegan éta sapertos anu kaluar tina salah sahiji novel kajahatan Agatha Christie atanapi Edgar Allan Poe.

Buku séjén ku pangarang

Leuweung tina opat angin (2020)

Ieu buku kaopat tinahttps://www.actualidadliteratura.com/entrevista-con-maria-oruna-la-autora-de-el-bosque-de-los-cuatro-vientos/ Oruña, diterbitkeun dina Agustus 2020 sareng sajauh ieu mangrupikeun karya individu. Éta mangrupikeun novel misteri anu dipasang di Santo Estevo, di Galicia. Plotna lumangsung dina dua garis waktos: jaman baheula — abad ka-XNUMX — sareng ayeuna, dihijikeun ku hubungan karakter.

Sinopsis

Dina 1830, Dr Vallejo mana jeung putri-Na Marina ka Biara Santo Estevo, lokasina di Ribas del Sil di Ribeira Sacra. Sakali di tempat, lalaki ngadegkeun dirina minangka dokter ti jamaah jeung kota. Pikeun bagian dirina, awéwé ngora bakal torn antara kahayang pikeun diajar ubar jeung tampikan masarakat kana adat jaman. Ieu kumaha aranjeunna bakal ngalaman kajadian anu relevan anu bakal nandaan masa depan.

Maria Oruna

Maria Oruna

Ampir dua ratus taun ti harita, antropolog Jon Bécquer sumping ka Biara kuno, ngamotivasi ku karajinan na neangan karya seni leungit. Di tempat éta anjeunna diajar ngeunaan mitos kuno, pinuh ku rasa panasaran sareng mutuskeun pikeun nalungtik. Tapi aya kajadian anu teu disangka-sangka: saurang nonoman dina pakean Benedictine kapanggih maot di taman tempat suci.

Bécquer aub dina panalungtikan kanyataan, jeung Sagalana nunjukkeun yén kajadian numbu ka kaliwat pinuh ku rusiah. Ti dinya, hiji terus pindah antara dua eras, "legenda salapan cingcin" hadir tur acquires peran gede pisan.

Ngeunaan panulis, María Oruña

María Oruña nyaéta pengacara sareng panulis Galicia anu lahir di Vigo di 1976. Sapuluh taun anjeunna ngalaksanakeun hukum di daérah tenaga kerja sareng komérsial. Salaku hasil tina pangalaman éta, anjeunna nyebarkeun buku kahijina: Leungeun pamanah (2013). Narasi ieu ngeunaan pelecehan profésional sareng sawenang-wenang. Dina 2015 anjeunna dibere Thriller palabuhan disumputkeun, kalawan nu saga kawentar dimimitian Buku-buku Puerto Escondido.

Dugi ka ayeuna, Séri ieu ngagaduhan tilu novel tambahan: Tempat anu bade dituju (2017), Dimana urang teu éléh (2018) jeung Naon ombak nyumput (2021). Kitu ogé, koléksina dilengkepan ku karya individu: Leuweung tina opat angin (2020).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.