Ken Follet: buku

Ken Follett ngadugikeun.

Ken Follett ngadugikeun.

Nalika netizen nyuhungkeun milarian "buku Ken Follet", hasilna nunjuk kana novelis Welsh terlaris anu kacatet. Anjeunna panulis trilogies Abad ka y Rukun bumi, diantara judul terlaris anu sanés. Perhatoskeun yén wartawan ogé lahir di Cardiff di 1949, nyebarkeun kaseueuran téks kahijina dina landian (ti 1974 dugi 1978).

Ngaran samaran anu dianggo ku Follet nyaéta Simon Myles, Martin Martinsen, Bernard L. Ross, sareng Zachary Stone. Ayeuna, saatos diluncurkeun Pulo badai (1978) henteu asup deui kalayan jujuluk. Dina waktos ayeuna, Kenneth Martin Follet kasohor sacara internasional pikeun narasi sajarah sareng suspense na. Nyatana, éta akumulasi langkung ti 160 juta éksemplar dijual di sakumna dunya.

The Spy Piers Roper (Serie)

Éta ngandung dua buku - henteu diterbitkeun dina basa Spanyol - dibéntangan ku perusahaan industri anu nénjo Piers Roper. Pentingna téks ieu dina lintasan sastra tina Ken Follet nyaéta aranjeunna anu kahiji dua anu ditandatanganan kalayan namina nyata Di antarana, panulis Inggris ngora sanggup ngawangun karakter anu jero dibarengan ku plot kalayan seueur kakuatan hooking.

The Shakeout (1975)

Piers Roper mangrupikeun jalma anu ambisius pisan, licik, manipulator ahli sareng épéktip pisan. nyusupkeun perusahaan saingan. Agén ngan ukur nanggungjawaban ka batur (anonim) anu idéntitas konci na "Palmer." Samentawis éta, henteu aya sareng sigana teu aya anu ngeureunkeun rencana na implikasi politik anu hébat ... Dugi ka Ann anu geulis asup ka tempat kajadian sareng mata-mata éta bogoh.

The Razia Raheut (1976)

Roper mendakan dirina aya dina razia Wall Street sareng, antukna, di tengah konfrontasi massa. Nalika nénjo mimiti nalungtik kajadian-kajadian éta, anjeunna sangsara kana pengkhianatan Louise anu ngajentul sareng diserang di kantor ku Clayton, éksékutip ngora anu aya hubungan politik. Tungtungna, ngan sumanget unggul Piers anu unggul anu ngamungkinkeun anjeunna unggul dina nyanghareupan kasusah sapertos kitu.

Pulo badai (1978)

Pulo ribut —Dina basa Inggris - janten publikasi tengara pikeun Ken Follet. Este panglakuna ieu kalebetkeun kana XNUMX novel misteri luhur sadaya waktos numutkeun ka Mystery Writers of America. Salaku tambahan, pilem fitur Soca jarum (Panon tina Jarum, 1981), diarahkeun ku Richard Marquand, didasarkeun kana buku ieu.

Argumen tina Pulo badai ngurilingan Operasi Bénténg, manuver counterintelligence dieksekusi ku sekutu nalika perang dunya II. Kusabab muslihat ieu, intél militér Nazi panginten yén penjajahan Éropah bakal kajantenan ngalangkungan Calais tibatan Normandia (sabab éta leres-leres kajantenan).

Koncina aya di Rebecca (1980)

Konci pikeun Rebéka mangrupikeun publikasi anu negeskeun reputasi Follet salaku panyipta terlaris tina novél fiksi sajarah. Palaku utama, Alex Wolff, sigana diideuan ku mata-mata Jérman John Eppler (karakter nyata), dikirim ka Mesir nalika Perang Dunya II. Mimitina, agén Nazi tiasa tetep nyumput kusabab kaparigelan sareng komando basa Arab.

Tapi, Wolff kakeunaan nalika anjeunna kapaksa ngabunuh perwira Inggris di kota Asyut. Akibatna, agén Inggris Vandam mimiti ngudag urang Jérman, anu ngatur ngirim inpormasi énkripsi anu ekstrim berharga ka Marsekal Erwin Rommel ti Kairo. Dina conto ieu, novel Rebeca ku Daphne du Maurier mangrupakeun konci pikeun ngadékode pesen.

Kembar katilu (1996)

En Kembar Katilu, pamaca anu kaselep carita detéktif cekap anu alamat watesan étika ékspérimén genetik. Pikeun ngalakukeun ieu, Follet ngenalkeun Dr. Jeannie Ferrari, saurang ahli genetikis ngora anu ngagaduhan tujuan pikeun nguji naha kabiasaan kriminal tiasa ditepikeun. Kalayan dina pipikiran ieu, élmuwan ngarang ékspérimén sareng dua kembar dipisahkeun nalika lahir.

Dina paralel, kauangan protagonis adil, aranjeunna bieu cukup pikeun nutupan perawatan indungna sareng Alzheimer. Salajengna, Lisa, babaturan dokter kaciri amarah; tandana nunjuk kana perogol sérial anu palinter pisan. Di tengah-tengah panilitian, keraguan muncul ngeunaan tés rahasia ngeunaan kloning manusa anu dilakukeun di Amérika Serikat.

Trilogi Rukun bumi

Rukun bumi (1989)

XII abad. Inggris kakurangan tina waktos perang sipil anu dikenal salaku English Anarchy. Dina raraga ngajelaskeun kajadian anu kacau, Follet ngalihkeun seueur tindakan ka Kingsbridge (kota fiksi). Bahkan upami, Novel resensi kasus anu tiasa dipercaya sapertos kajadian Kapal Bodas, rajapati Kardinal Thomas Becket sareng ziarah ka Santiago de Compostela.

Rukun Bumi nembongkeun pedaran anu luar biasa ngeunaan adat istiadat, gentilicio sareng kahirupan sadidinten jalma-jalma Inggris nalika Abad Pertengahan. Ogé, téksna ngagambarkeun arsitektur sareng pangwangunan katedral Gothic dina waktos éta. Numutkeun ka Follet, aranjeunna nyéépkeun waktos sahenteuna 30 taun pikeun ngawangun, sabab tukang damel sering béak artos atanapi kota diserang.

Dunya sajajalan (2007)

Kingsbridge, abad ka-XNUMX, feodalism nyaéta sistem pamaréntahan. Tukeuran komérsial mekar di antara daérah anu béda-béda, anu nyababkeun pangwangunan kota sareng ngadegna seueur pameran di sapanjang buana. Nanging, gangguan tina Pupusna Hideung ngarobih tatanan anu diadegkeun antara bidang kakuatan bangsawan, pendeta sareng lembaga nagara umum.

Wabah anu paling dahsyat dina sajarah nyababkeun transisi tina ritual penyembuhan tahayul kana ubar-ubaran dumasar pangamatan. Ogé, Mangrupikeun abad anu ningali naékna tahta Edward III kalayan invasi getih engké tina ieu ka Perancis.

Kolom seuneu (2017)

Taun 1558. Kingsbridge mangrupikeun kota anu dibagi antara fanatik agama Katolik sareng arus Protestan anu muncul. Dina waktos éta, penobatan Elizabeth I salaku Ratu Inggris parantos réngsé sareng kakuatan sanésna Éropa ngagagas konspirasi pikeun ngagulingkeun anjeunna. Kitu ogé, Follet parantos nyatakeun éta buku ieu ngabahas topik anu aya hubunganana dinten ayeuna: toleransi sareng ekstrimismeu ideologi.

Poek sareng subuh (2020)

Tulisan ieu mangrupakeun prequel kana trilogi Rukun bumi. Ngembangkeun kajadian balik deui kana dékade ka tukang abad ka-XNUMX, di tengah Abad Gelap. Protagonisna nyaéta biarawan, awéwé ngora Nordik nembé nikah sareng tukang ngawangun kapal. Aranjeunna pendak di Kingsbridge sareng, kusabab alesan anu béda, kedah nyanghareupan pendeta anu teu sopan lapar kakawasaan.

Trilogi Abad ka (El Siglo)

Trilogi anu diakui ieu ngalebetkeun konflik geopolitik sareng kajadian anu paling pasti pikeun umat manusa dina abad ka-XNUMX. Tilu buku dicirikeun ku panjang na dibarengan ku presisi sajarah anu hadé. Sanaos ngahijikeun karakter anu diciptakeun, Follet nunjukkeun kanyaho luar biasa tina adat istiadat, kostum, kosa kata sareng setting masing-masing jaman.

Ieu sababaraha kajadian anu langkung penting anu dibahas dina unggal angsuran:

Guguritan raksasa (2010)

  • Pembunuhan Archduke Francisco Fernando ti Austria sareng istrina Sofía Chotek (Juni 1914) kalayan mimiti Perang Besar di Éropa;
  • Balikna Vladimir Ilyich Ulyanov - Lenin - ka Petrograd (April 1917);
  • Kaputusan Hukum garing di Amérika Serikat (Januari 1920).

Usum usum dunya (2012)

  • Gabungan kakuatan Nazi di Jérman sareng kabentukna Reich Katilu (1933 - 1938);
  • Proklamasi Deal Anyar di Amérika Serikat (1933 - 1937);
  • Perang Dunya II (1939 - 1945);
  • Proyék Manhattan (1941-1945);
  • Tandatangan Piagam PBB di San Fransisco (1945);
  • Peledakan atom ngalawan Hiroshima sareng Nagasaki (1945);
  • Rencana Marshall (1947);
  • Tés nuklir Soviét munggaran (1949).

Ambang kalanggengan (2014)

  • Perang Tiis:
    • Pangwangunan Tembok Berlin (1961);
    • Krisis Rudal Balistik di Kuba (1962);
    • Penjajahan Cékoslowakia ku USSR (1968);
  • Pembunuhan présidén Amérika John F. Kennedy (1963);
  • Gerakan Hak Sipil di Amérika Serikat (1961-1968);
  • Perang Vietnam (1965 - 1975);
  • Skandal Watergate (1972).

Novel séjén ku Ken Follet

  • tripel (1979);
  • Lalaki ti St. Petersburg (1982);
  • Jangjang garuda (1983);
  • Lebak singa (1986);
  • Peuting ngalangkungan cai (1991);
  • Kaayaan anu bahaya (1993);
  • Tempat anu disebut kabébasan (1995);
  • Dina sungut naga (1998);
  • Ganda buruan (2000);
  • Dina Bodas (2004).

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.