Katedral Laut Buku

Katedral Laut Buku

Buku Katedral Laut Ieu mangrupikeun anu pangpayunna pangarang, Ildefonso Falcones, janten dikenal dina dunya sastra, janten kasuksésan boh sacara nasional boh internasional. Kanyataan yén éta nyampur kasatiaan sareng pamales kanyeri, cinta sareng pengkhianatan, ogé unsur-unsur sanés anu ngabatalkeun silih ngajantenkeunana menonjol.

Tapi ngeunaan naon? Naha sakumaha saé aranjeunna nyarios? Pantes? Upami anjeun héran sareng anjeun henteu acan ningali adaptasi atanapi maca buku, naon anu urang carioskeun tiasa ngabantosan anjeun tina ragu.

Saha panulis buku Katedral Laut

Saha panulis buku Katedral Laut

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, éta Panulis buku La Catedral del Mar henteu sanés nyaéta Ildefonso Falcones. Nyatana, nami lengkepna nyaéta Ildefonso María Falcones de Sierra. Anjeunna pengacara, tapi ogé panulis Spanyol.

Novel kahijina nyaéta Katedral Laut, dina 2006, tapi anu leresna nyaéta iraha waé anjeunna nyandak buku janten kasuksésan sastra.

Falcones nyaéta putra pengacara sareng ibu rumah tangga. Dina yuswa 17 taun anjeunna kaleungitan bapakna, sareng éta nunjukkeun yén anjeunna kedah nyerah karir olahraga na, kusabab anjeunna pengendara (ogé juara junior Spanyol dina luluncatan). Léngkahna anu salajengna nyaéta ngamimitian diajar di Universitas, sareng anjeunna ngalakukeun hal éta sacara ageung: diajar dua derajat: dina hiji sisi, Hukum; di sisi anu sanésna, Ékonomi. Nanging, anjeunna henteu lami sadar yén jabatanana aya dina Hukum sareng anjeunna fokus kana karir ieu nalika damel di aula bingo.

Lulus salaku pengacara, janten panulis henteu ngahambat anjeunna tina neraskeun padamelanana salaku pengacara di firma hukum na di Barcelona. Nyatana, cobian nempatkeun sadayana. Sareng nyatana nyaéta novél munggaran anu dikaluarkeun anjeunna ngabutuhkeun lima taun pikeun masihan anjeunna poin akhir. Nanging, dina 2019 janten dipikaterang, ku diluncurkeun novel pang anyarna, The Soul Painter, yén panulis kaserang kanker usus besar, kalayan tilu metastasis.

Éta, sasarengan kaleungitan géngsi anu dipasihkeun ku anjeunna ditepikeun ku Perbendaharaan pikeun buku-bukuna, nyababkeun kasuksésanna murag.

Naon perkawis buku Katedral Laut

Naon perkawis buku Katedral Laut

Buku Katedral Laut disetél dina abad ka-XNUMX Barcelona sareng titik pusatna nyaéta pangwangunan garéja Santa María del Mar. Nanging, sapertos buku sanés anu sanés, sapertos The Pilar Bumi, éta Éta leres yén tautan ieu ngan ukur kontéks pikeun ngobrol ngeunaan hubungan tokoh anu ilubiung, langsung atanapi henteu langsung, di jerona.

Buku na museur ka pangeusi kacamatan mancing di Ribera de Barcelona anu nyobian hirup ku artos sareng usaha padamelanna. Di dinya aranjeunna nyandak kaputusan ngawangun kuil Marian, anu panggedéna anu parantos dipikaterang dugi ka ayeuna, anu disebat Santa María del Mar.

Nalika aranjeunna ngalaksanakeun prestasi ieu, protagonis novél, Arnau Estanyol, ngembang, ngembang sareng ningali kumaha parobihan Barcelona. Babarengan ramana, Bernat, anjeunna mangrupikeun jalma anu parantos dirusak ku gusti feodal anu nyandak sadayana ti anjeunna.

Dina novel anjeun tiasa ningali kumaha jalanna ti saprak kabur ka bangsawan, tapi ogé kumaha musuh anu hoyong ningali anjeunna dibunuh di tangan Inkuisisi mimiti tumuh.

Palaku utama

Katedral Laut Komik

Katedral Laut gaduh seueur tokoh anu, dina waktos anu tangtu dina novel, janten protagonis. Nanging, nyebatkeun sadayana éta moal tiasa dilakukeun, janten kami nyungkeun anjeun anu ku kami anggap pangpentingna dina novel.

  • Arnau Estanyol: Anjeunna protagonis buku anu teu dibantah. Anjeunna ageung salaku warga mandiri Barcelona tapi henteu hartosna yén anjeunna henteu kedah merjuangkeun ketidakadilan anu anjeunna saksian.
  • Bernat Estanyol: Anjeunna bapak Arnau.
  • Joan Estanyol: Anjeunna lanceukna Arnay, putra angkat Bernat.
  • Bapa Albert: Pendeta Katedral. Éta mangrupikeun jalma anu masihan Arnau visi anu langkung hina pikeun ketidakadilan anu lumangsung di sakurilingna sareng kalakuan, dina sababaraha cara, salaku sora nurani na.
  • Francesca Esteve: Indung Arnau. Anjeunna tungtungna diperkosa sareng anu ngajantenkeun anjeunna janten pelacur.
  • Aledis: Éta cinta anu hébat protagonis. Nanging, nalika aranjeunna pisah sakedap, nalika Arnau mulih anjeunna mendakan yén anjeunna parantos janten pelacur dina paréntah indungna.
  • María: Anjeunna pamajikan kahiji Arnau.
  • Sahat: Karakter ieu penting pisan pikeun Arnau sabab anjeunna anu muka panonna pikeun kajembaran. Tangtosna, anjeunna budak.
  • Elionor: Pamajikan kadua Arnau sareng bangsal Raja.

Serial anu nyaluyukeun buku

Serial anu nyaluyukeun buku

Anjeun kedah terang yén, dina 2018, khususna dina 23 Méi, Antena 3 mimiti nyiarkeun dina waktos perdana (ti jam 22 wengi dugi ka tengah wengi) adaptasi tina buku La Catedral del Mar.

ieu Éta ngan diwangun ku 8 épisode sakitar 50 menit panjangna Sareng kaleresan éta mangrupikeun kasuksésan, sabab bab kahiji nyalira gaduh sakitar opat juta pemirsa.

Ayeuna, sakumaha ampir sok kasus, aya seueur bédana antara séri Antena 3 sareng buku. Salaku conto, yén Puigs dina novél ngagaduhan 4 murangkalih, sedengkeun dina séri éta ngan ukur ngagaduhan tilu. Salajengna, adegan di mana Margarida nyaksian pecut budak Habiba henteu kajantenan dina buku ogé.

Aya adegan anu sanés anu ogé henteu kajantenan, tapi éta biasa masihan langkung seueur drama atanapi pikeun mastikeun hubungan antara tokohna. Nyatana, aya sababaraha anu masih hirup nalika aranjeunna maot dina novel sareng anu sanés anu ngagaduhan tungtung anu bénten pisan tina cariosan Ildefonso Falcones.

Janten, ayeuna anjeun terang seueur seluk beluk buku Katedral Laut, parantos saatos pikeun anjeun nyandak kaputusan naha maca atanapi henteu. Tangtosna, anjeun kedah terang yén aya bagian anu kadua, ahli waris bumi, anu diterbitkeun taun 2016. Kami henteu terang upami bagian katilu bakal sumping teu lami, tapi éta mangrupikeun buku anu tiasa dibaca tanpa masalah sabab awal sareng akhir na. Dupi anjeun parantos maca? Kumaha saur anjeun ngeunaan éta?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.