Buku panghadéna Haruki Murakami

Buku panghadéna Haruki Murakami

Putra ti dua anu resep pustaka, Haruki Murakami (Kyoto, 1949) tiasa janten Panulis Jepang paling kawéntar saluareun sagara. Kapangaruhan pikeun seueur hirupna ku seni sareng budaya Kulon, alesan anu ngabédakeun anjeunna ti panulis Jepang anu sanésna sareng teras ngahukum anjeunna langkung ti hiji kritik ku kalangan budaya di nagarana, Murakami napigasi dina karya anu tiasa janten dibagi antara realisme sareng fantasi, ngumpulkeun fatalisme anu dibentuk ku pasti yén sadaya tindakan sareng insiden ngawangun nasib tunggal. Ieu buku pang alusna ku Haruki Murakami Aranjeunna ngabantosan urang ngalebetkeun diri di dunya calon salami pikeun Hadiah Nobel dina literatur anu taun ayeuna nyebarkeun novel barunya di Spanyol, Maéhan komandan.

Kafka di basisir

Dingaranan "Book Best of the Year 2005" ku The New York Times, Kafka di basisir dianggap ku seueur salaku Buku panghadéna Haruki Murakami. Sapanjang halaman padamelan, dua carita silih sambung, maju sareng mundur: éta budak Kafka Tamura, nami anu anjeunna pikagaduh nalika anjeunna ninggalkeun bumi kulawarga anu ditandaan ku henteu aya indung sareng adina, sareng Satoru Nakata, hiji sepuh anu saatos kacilakaan ngalaman nalika budak, anjeunna ngembangkeun kamampuan panasaran pikeun ngobrol sareng ucing. Kurnia imajinasi sapertos sababaraha karya sanés ku panulis Jepang, Kafka on the Shore mangrupikeun rasa anu raos sareng tampilan anu sampurna tina pangaruh kulon sareng wétan anu didaptarkeun ku Murakami ku penguasaan anu hébat.

1Q84

Diterbitkeun antara 2009 sareng 2010 di tilu jilid anu béda, 1Q84 emulate judul tina George Orwell urang kawéntar taun 1984, ngagantikeun 9 anu dina tulisan Jepang sami sareng hurup Q, duanana homofon sareng diucapkeun janten «kyu». Novel disetél dina dunya dystopian sareng dina dua jilid kahijina éta nyebarkeun carita sareng sudut pandang tina dua tokoh protagonisna: Aomame, instruktur senam, sareng Tengo, guru matématika, duanana babaturan budak leutik sareng tilu puluh hiji waktos dilebetkeun dina kanyataan yén aranjeunna nganggap béda ti sésana. Ngeusi réa rujukan ngeunaan seni sareng budaya Kulon, 1Q84 janten terkenal nalika ngajual sajuta salinan dina ngan hiji bulan.

Tokyo blues

Dina 1987, Tokyo blues éta diterbitkeun ngajantenkeun Murakami dipikaterang ku sadayana dunya. Carita anu tétéla saderhana tapi dieusian ku kompleksitas anu sami anu ngagambarkeun karakterna sareng anu awalna dipicu nalika hiber dimana protagonisna, Toru Watanabe, eksekutif umur 37 taun, ngadangukeun lagu Beatles, Kai Norwegia, Anu nyandak anjeun balik ka umur ngora. Mangsa anjeunna pendak sareng Naoko anu teu stabil, kabogoh sahabatna Kizudi anu tiiseunana sami sareng sadaya hujan turun di bumi. Kaakraban oriental murni digoyang ku wirahma barat.

Babad manuk anu ngageleger dunya

Salah sahiji novel Murakami anu paling lebur konsép réalisme sareng surealisisme éta diterbitkeun di Jepang dina taun 1994 sareng sataun engké di dunya sanés. Carita anu sumping saatos kaputusan Tooru Okada ninggalkeun firma hukum dimana anjeunna damel, dina waktos éta anjeunna nampi telepon ti awéwé anu misterius. Ti saprak éta, noda biru némbongan dina raray protagonis, nyirian hubunganana sareng diménsi anu mimiti banjir dina kahirupanna. Salah sahiji karakter anu anéh anu nimbulkeun seueur konflik anu teu acan direngsekeun yén Tooru parantos nyeret salami mangtaun-taun.

Dupi anjeun kersa maca Babad manuk anu ngageleger dunya?

Ahir dunya sareng bumi ajaib anu kejem

Sanaos éta bakal janten Palasik Murakami sanésna kana waktosna, Ahir dunya sareng bumi ajaib anu kejem éta tetep mangtaun-taun salaku langka anu intina ngajantenkeun salah sahiji karya unggulan panulis. Dibagi kana dua dunya sareng carita paralel, buku ieu anu diterbitkeun dina taun 1985 disetél di kota anu pinding anu ngagambarkeun "tungtung dunya" anu ditingali ku panon anu protagonis tanpa kalangkang, sareng Tokyo anu bakal datang, atanapi Wonderland anu dilaknat, dimana élmuwan komputer damel pikeun lembaga anu ngurus trafficking inpormasi. Dystopia henteu jauh tina kanyataan urang.

Sputnik, cinta kuring

Misterius sareng tragis, Sputnik, cinta kuring éta sampurna tiasa gaduh inspirasi séri sapertos Lost. Drama anu dicarioskeun ku guru SD anu namina K, anu sobat dalitna sareng naksir Sumire, mangrupikeun saurang novelis anu hoyong ngumbara sareng awéwé genep belas taun manula na, Miû. Saatos pakansi di hiji pulau Yunani, Sumire ngaleungit, sabab éta Miû ngahubungi K tanpa terang yén, sigana, leungitna awéwé ngora éta kusabab alesan métafisik, anu pastina ngahubungkeun sareng diménsi anu sanés anjeunna teu tiasa balik deui. .

Kiduleun wates, beulah kulon panonpoé

Salah sahiji buku Murakami karesep kuring ogé mangrupikeun salah sahiji buku anu paling raket tina panulis. Dipasihan fatalisme sareng sensitipitas anu unik, novél ieu anu nyandak judulna tina lagu Nat King Cole ngenalkeun urang ka Hajime, lalaki anu nikah sareng dua putri sareng boga bar jazz anu suksés anu hirupna leres-leres robih saatos penampilan. Shimamoto, a sobat budak leutik anu anjeunna nyerah pikeun anu leungit sareng anu badai dina hirupna, sakumaha panasna anu ngancurkeun.

Entong lirén maca Kiduleun wates, beulah kulon panonpoé.

Mangtaun-taun ziarah budak lalaki tanpa warna

Dijual Mangtaun-taun ...
Mangtaun-taun ...
Teu aya ulasan

Diterbitkeun dina 2013, novel ieu janten «murakami klasik»Ku nyaritakeun Tsukuru Tazaki, insinyur karéta anu, paradoxically, ngan ningali aranjeunna ngaliwat. Terjun dina kahirupan anu ngalamun, kahirupan tokoh protagonis umur 36 taun ieu robih nalika anjeunna pendak sareng Sara, tokoh anu ngingetkeun anjeunna ngeunaan bab hirupna anu kajantenan 16 taun ka pengker: waktos nalika réréncangan réréncangan na ujug-ujug ngeureunkeun ngobrol anjeunna sareng henteu aya alesan anu jelas.

Dupi anjeun kersa maca Mangtaun-taun ziarah budak lalaki tanpa warna?

Naon, saur anjeun, Buku panghadéna Haruki Murakami?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   samantha karla cenahna

    Aaah enya murakami. Pedofil anu hypersexualizes sadaya karakter awéwé dina «» »jalanna» »» pedofile pseudo porno. Mang. Hayu urang tingali karyana anu hadé xd

bool (leres)