Buku Elena Ferrante

Jalan-jalan di Naples

Jalan-jalan di Naples

Elena Ferrante mangrupikeun nami samaran panulis Italia anu parantos ngageterkeun pamandangan sastra dunya ampir dua puluh taun. Sanaos parantos ngamimitian karya sastrana dina taun 90an, karirna ngaluncur dina 2012 saatos nyebarkeun Sobat hébat, novel nu dimimitian ku tetralogy Dua sobat. Taun 2018, saatos kasuksésan saga, HBO diadaptasi pikeun TV kalayan nami buku munggaran sareng dugi ka 2 musim parantos disiarkeun.

Ampir 20 taun di lingkungan sastra, pangarang boga katalog salapan novel, carita barudak jeung karangan. Anonimitasna henteu nyegah anjeunna nalukkeun pamiarsa anu teu kaétang boh di Italia sareng di sakumna dunya. Novel pangénggalna, Kahirupan bohong déwasa (2020), ieu katalog ku waktu salaku salah sahiji pangalusna 100 buku taun.

Buku Elena Ferrante

Abdi kesel (1992)

Ieu teh buku munggaran ku panulis Italia, nu manehna dedicated ka indungna. Ieu diterbitkeun di Spanyol kalawan nami Asih ngaganggu (1996), ditarjamahkeun ku Juana Bignozzi. Éta mangrupikeun novél anu dipasang di Naples dina pertengahan abad ka-XNUMX, ngabogaan 26 bab sarta diriwayatkan dina jalma kahiji. Dina kaca na hubungan antara indung jeung putri nya patali - Amalia jeung Delia -.

Sinopsis

Dina tanggal 23 Méi, hiji mayit kapanggih ngambang di laut, sanggeus ngaidentipikasi awak geus dikonfirmasi yén éta téh Amalia. Warta pikasieuneun éta dugi ka kuping Delia pas ulang taunna. Éta indungna tos maot nyaéta anu paling teu disangka-sangka terang anjeunna dinten éta.

Sanggeus tragedi, Delia mutuskeun balik ka Naples pituin nya pikeun nalungtik acara, sabab reuwasna Amalia ngan ukur make kutang. Nalika dugi ka kota, teu gampang pikeun anjeunna nyanghareupan masa lalu anu anjeunna nyobian teu malire, budak leutik anu rumit anu anjeunna mutuskeun pikeun ngahalangan dina pikiranna.

Nalika anjeunna ngabongkar misteri anu aya di sakurilingeun anu jahat, kabeneran anu dipalkeun aranjeunna terang lingkungan anjeun, hirup anjeun sarta kapribadian anjeun, rawness nu bakal ngajadikeun anjeun ningali kanyataan anyar.

Putri anu poék (2006)

Éta novel katilu tina sastrawan. Ieu ditarjamahkeun ku Celia Filipetto sareng diterbitkeun dina basa Spanyol kalayan judulna Putri anu poék (2011). Ieu carita dicaritakeun dina jalma kahiji ku protagonis na, Leda, jeung anu témana utamana indung. Plot disetél dina Naples sarta unfolds leuwih 25 bab pondok.

Sinopsis

Leda nyaéta awéwé ampir 50 taun, cerai sareng dua putri: Bianca jeung Marta. Anjeunna cicing di Florence, sareng salian ngurus budak awéwéna, anjeunna damel salaku guru sastra Inggris. Kahirupan rutin anjeun robah ngadadak nalika turunan nya mutuskeun pikeun pindah ka Kanada sareng bapana.

Frasa ku Elena Ferrante

Frasa ku Elena Ferrante

Éta awéwé, jauh tina rasa nostalgia, manéhna nempo dirina bebas pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong, janten indit dina pakansi ka Naples pituin na.

Bari istirahat di basisir babagi kalawan sababaraha kulawarga lokal, nyegerkeun, teu kahaja, baheula na. Dina instan éta, diserang ku kanyahoan nu datang dina kenangan dirina, nyieun kaputusan rumit sarta picilakaeun.

Dijual Putri poék ...
Putri poék ...
Teu aya ulasan

Sobat dalit (2011)

Éta novel awal saga Dua babaturan. Vérsi Italia na ieu diterbitkeun dina 2011. Sataun saterusna ditarjamahkeun kana basa Spanyol ku Celia Filipetto sarta dibere dina ngaran: Sobat hébat (2012). Plot dicaritakeun dina jalma kahiji sareng lumangsung di Naples dina abad ka tukang. Dina kasempetan ieu, silaturahim mangrupa dadasar carita, sarta ieu boga dua nonoman salaku protagonis: Lenù jeung Lila.

Sinopsis

Lenù sareng Lila parantos nyéépkeun budak leutik sareng nonoman di lemburna, tempat anu pohara miskin di pinggiran Naples. Katresna tumuwuh babarengan sarta hubungan maranéhanana geus bergeser antara silaturahim jeung sihungan has umur éta. Duanana gaduh impian anu jelas, aranjeunna yakin pikeun ngatasi diri sareng kaluar tina tempat anu poék éta. Pikeun ngahontal cita-cita anjeun, pendidikan bakal janten konci.

Carita perduta bambina (2014)

Budak awéwé leungit (2014) —judul dina basa Spanyol- nyaéta karya anu mungkas tetralogi Dua babaturan. Carita lumangsung dina abad ka-XNUMX di Naples sareng nunjukkeun Lenù sareng Lila nalika dewasa. Duanana nyandak arah anu béda, anu nyababkeun aranjeunna ngajauhan diri, tapi carita anyar Lenù bakal ngahijikeun deui. Carita ngumbara ti jaman ayeuna dua awéwé ieu sareng ngadamel retrospection kahirupan maranéhanana.

Sinopsis

Lenù janten panulis kasohor, pindah ka Florence, nikah sareng gaduh murangkalih. Sanajan kitu, nikah maranéhanana murag eta. Pikeun bagianna, Lila ngagaduhan takdir anu béda, anjeunna henteu tiasa ngantunkeun kampungna sareng anjeunna masih berjuang ngalawan kateusaruaan anu aya di dinya. Lenù mutuskeun pikeun ngamimitian buku anyar sareng subjekna ngajantenkeun anjeunna uih deui ka Naples, anu bakal ngamungkinkeun anjeunna pendak deui sareng sobatna..

La Vita bugiarda degli Adulti (2019)

Saatos kasuksésan saga Dua sobat, Elena Ferrante dibere Kahirupan bohong déwasa (2020). Ieu mangrupikeun carita anu ngagaduhan Giovanna salaku protagonisna sareng lumangsung di Naples dina taun 90an.. Novel ieu ngagaduhan sipat pribadi Ferrante, anu dina wawancara koléktif nyatakeun: "Salaku murangkalih kuring tukang bohong pisan. Kira-kira umur 14, saatos seueur hinaan, kuring mutuskeun pikeun dewasa ”.

Sinopsis

Frasa ku Elena Ferrante

Frasa ku Elena Ferrante

Giovanna nyaéta budak awéwé umur 12 taun que milik bourgeoisie Neapolitan. Hiji dinten anjeunna uninga ti bapana -Tanpa anjeunna terang- yén manéhna gadis awon, kawas bibi nya Vittoria. Intrigued jeung bingung ku naon manéhna ngadéngé, manéhna bisa nempo kumaha déwasa téh munafik jeung bohong.. Diserbu ku panasaran, anjeunna mutuskeun pikeun milarian awéwé ieu, supados ningali heula naon anu dimaksud ku bapana.

Ngeunaan panulis, Elena Ferrante

Kusabab anonimitasna, sababaraha rinci biografi dipikanyaho ngeunaan panulis Italia. Seueur anu nyarios yén anjeunna lahir di Naples taun 1946 sareng anjeunna ayeuna cicing di Turin.  Sapanjang karirna, anjeunna ngan ukur dikenal tina sababaraha wawancara anu parantos dipasihkeun ku email.

Anita Raja, "panulis" tukangeun Elena Ferrante

Dina 2016, Awéwé anu namina Anita Raja "dikonfirmasi" ngaliwatan profil Twitter yén anjeunna mangrupikeun jalma anu aya di tukangeun nami samaran.. Ngaliwatan sababaraha pesen, jalma ieu ngaku salaku "panulis" sareng naroskeun kapribadianna dihormat, teras ngahapus akunna. Sanajan kitu, waktu anu singget engké Tommaso Debenedetti - sedih dipikawanoh pikeun nyebarkeun wawancara palsu kalawan selebriti - ngaku tweets, sahingga nyieun leuwih mamang.

Debenedetti ngajamin yén anjeunna parantos patepang sareng Raja, sareng anjeunna nyayogikeun inpormasi éta. Sanajan lintasan dubious tina panulis - anu nyebut dirina "The Italia Jawara Lies" - sababaraha wartawan negeskeun téori. Jang ngalampahkeun ieu, aranjeunna inquired ngeunaan dimana duit hak cipta ieu disimpen na ieu credited kana rekening Anita Raja, nu bisa mastikeun yén éta téh nya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.